חיבור כרטיס מסך לשני אמצעי תצוגה
לכרטיס המסך שברשותי שתי יציאות HDMI .
יציאה אחת מחוברת למקרן אופטומה 65 .
היציאה השניה עדיין פנויה ואני מעוניין לחבר אותה לפיליפס 8404 .
האם יש צורך בהגדרות או כיוונים כלשהם של כרטיס המסך או שהכל יפעל בצורה אוטומטית ?
תודה
יציאה אחת מחוברת למקרן אופטומה 65 .
היציאה השניה עדיין פנויה ואני מעוניין לחבר אותה לפיליפס 8404 .
האם יש צורך בהגדרות או כיוונים כלשהם של כרטיס המסך או שהכל יפעל בצורה אוטומטית ?
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
אתה צריך כמובן להגדיר במחשב מה אתה רוצה לעשות עם 2 המסכים שתחבר. המחשב לא יכול לנחש מה אתה רוצה שהמסכים יציגו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בהודעתך המקורית כתבת שאתה מעוניין לחבר מסך נוסף, אך לא ציינת מה אתה רוצה להציג שם.
בגדול, יש שני מצבים:
1. clone - במצב הזה שני המסכים מציגים את אותה תמונה בדיוק. החסרון במצב הזה הוא ששני המסכים חייבים להיות מוגדרים על אותה רזולוציה, וזה מצב לא אופטימלי אם יש להם רזולוציה טבעית שונה.
2. Extended View - המסך השני הוא המשך הדסקטופ של המסך הראשון, כלומר הדסקטופ מתפרש על פני שני המסכים. היתרון במצב הזה שאפשר להגדיר לכל מסך רזולוציה שונה. לכל תוכנות המדיה סנטר כיום ניתן להגדיר על איזה מסך אתה מעדיף שירוצו.
בגדול, יש שני מצבים:
1. clone - במצב הזה שני המסכים מציגים את אותה תמונה בדיוק. החסרון במצב הזה הוא ששני המסכים חייבים להיות מוגדרים על אותה רזולוציה, וזה מצב לא אופטימלי אם יש להם רזולוציה טבעית שונה.
2. Extended View - המסך השני הוא המשך הדסקטופ של המסך הראשון, כלומר הדסקטופ מתפרש על פני שני המסכים. היתרון במצב הזה שאפשר להגדיר לכל מסך רזולוציה שונה. לכל תוכנות המדיה סנטר כיום ניתן להגדיר על איזה מסך אתה מעדיף שירוצו.
תודה.
המקרן הוא HD ready והוא אמור להציג תכני HD בלבד ( לדעתי הרזולוציה הטבעית שלו היא 720p ).
המסך הוא FULL HD והוא אמור להציג תכני HD וגם תכנים שאינם HD .
התכנים ינוגנו על ידי WMC שהותקן על Win XP .
בהנחה שבכל זמן נתון רק אחד מהמסכים מחובר -
האם כרטיס המסך לא אמור לדעת איזה מסך פועל כרגע ומהי הרזולוציה הטבעית שלובאופן אוטומטי
ואז לשדר את הקובץ ברזולוציה המיטבית למסך זה ?
(האם מידע זה אינו חלק מהפרוטוקול התקשורת בין כרטיס המסך והמסך)
המקרן הוא HD ready והוא אמור להציג תכני HD בלבד ( לדעתי הרזולוציה הטבעית שלו היא 720p ).
המסך הוא FULL HD והוא אמור להציג תכני HD וגם תכנים שאינם HD .
התכנים ינוגנו על ידי WMC שהותקן על Win XP .
בהנחה שבכל זמן נתון רק אחד מהמסכים מחובר -
האם כרטיס המסך לא אמור לדעת איזה מסך פועל כרגע ומהי הרזולוציה הטבעית שלובאופן אוטומטי
ואז לשדר את הקובץ ברזולוציה המיטבית למסך זה ?
(האם מידע זה אינו חלק מהפרוטוקול התקשורת בין כרטיס המסך והמסך)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא. תצטרך כל פעם להגדיר מחדש את הרזולוציה (אפשר לעשות את זה עם השלט באשף ההגדרות של המסך במדיה סנטר).