*מושכן אש* : איך מערכת הפעלה נשמעת?
מאז שנדפקה לי הקופסא (בראש, לא במערכת) לפני כשנה בנוגע ל- CD לעומת אודיו מבוסס מחשב, עברתי שלוש מע' הפעלה עם המחשב הסלוני שלי.
התחלתי עם XP, המשכתי לוויסטה ועכשיו שמתי 7.
פוסט זה הינו סקירה מתומצתת ומפולצנת עם נינוח של מוסר השכל.
1. חצי השנה הראשונה -XP עם ובלי ASIO. הבדלים שמיעים אך לא קרדניליים בין DIRECTSOUND ל- ASIO. בחודשים אלה התבשלה הקונפיגורציה האופטימלית למחשב אשר כללה בין השאר שימוש ב- ASIO בשביל לעקוף את המיקסר.
2. חצי השנה השניה - וויסטה עם WASAPI. שיפור משמעותי ביותר. בהשוואה, ה- ASIO נשמע יבש וחסר חיים. ב- WASAPI משום מה הכל קיבל גודל. נפח. מוזר מאד. לא ציפיתי לזה. אגב, כשניסיתי בשביל הקטע להתקין ASIO על הוויסטה ולהשתמש בו במקום ה- WASAPI, ההבדל היה זניח לחלוטין למרות שציפיתי לקבל תוצאה זהה ל- XP. אבל לא.
3. ביומיים האחרון - WINDOWS 7. וואו. בסה"כ רציתי לראות סרטים באופן חלק יותר ולא מקרטע. קיבלתי שינוי דרמטי בסאונד. עד עכשיו עוד לא החלטתי אם זה טוב או לא. יש לציין שמאז שהחלפתי את המגבר, המערכת כמובן קיבלה אופי מעט שונה וההבדלים נהיים מוחשיים יותר. אך למרות זאת, ההבדל בין 7 לוויסטה הוא מורגש מאד ומוזר ביותר.
מצד אחד פתאם הכל נהיה מפורט קצת יותר, נהיה יותר שקט מאחורה. מצד שני, הבמה נעשתה קטנה יותר כאילו מישהו הוריד איזה 50-100 וואט מהמגבר, ויש חור באמצע. אני יותר שומע שני רמקולים ופחות שומע אמצע. מ-ו-ז-ר!!!
הצליל נהיה בהאזנה ראשונית אנמי יותר.
בקיצור - לפני שמחליפים מע' הפעלה, צריך להיות מודעים לשינויים אפשריים בסאונד. מוזר , ואין לי מושג למה זה קורה. אבל זה קורה.
התחלתי עם XP, המשכתי לוויסטה ועכשיו שמתי 7.
פוסט זה הינו סקירה מתומצתת ומפולצנת עם נינוח של מוסר השכל.
1. חצי השנה הראשונה -XP עם ובלי ASIO. הבדלים שמיעים אך לא קרדניליים בין DIRECTSOUND ל- ASIO. בחודשים אלה התבשלה הקונפיגורציה האופטימלית למחשב אשר כללה בין השאר שימוש ב- ASIO בשביל לעקוף את המיקסר.
2. חצי השנה השניה - וויסטה עם WASAPI. שיפור משמעותי ביותר. בהשוואה, ה- ASIO נשמע יבש וחסר חיים. ב- WASAPI משום מה הכל קיבל גודל. נפח. מוזר מאד. לא ציפיתי לזה. אגב, כשניסיתי בשביל הקטע להתקין ASIO על הוויסטה ולהשתמש בו במקום ה- WASAPI, ההבדל היה זניח לחלוטין למרות שציפיתי לקבל תוצאה זהה ל- XP. אבל לא.
3. ביומיים האחרון - WINDOWS 7. וואו. בסה"כ רציתי לראות סרטים באופן חלק יותר ולא מקרטע. קיבלתי שינוי דרמטי בסאונד. עד עכשיו עוד לא החלטתי אם זה טוב או לא. יש לציין שמאז שהחלפתי את המגבר, המערכת כמובן קיבלה אופי מעט שונה וההבדלים נהיים מוחשיים יותר. אך למרות זאת, ההבדל בין 7 לוויסטה הוא מורגש מאד ומוזר ביותר.
מצד אחד פתאם הכל נהיה מפורט קצת יותר, נהיה יותר שקט מאחורה. מצד שני, הבמה נעשתה קטנה יותר כאילו מישהו הוריד איזה 50-100 וואט מהמגבר, ויש חור באמצע. אני יותר שומע שני רמקולים ופחות שומע אמצע. מ-ו-ז-ר!!!
הצליל נהיה בהאזנה ראשונית אנמי יותר.
בקיצור - לפני שמחליפים מע' הפעלה, צריך להיות מודעים לשינויים אפשריים בסאונד. מוזר , ואין לי מושג למה זה קורה. אבל זה קורה.
המחשבה הראשונה שלי הייתה "מה הוא שתה קודם"...
עכשיו ברצינות - בדקת את הPATH של הסאונד ב7?
זה נשמע כמו מיקסר "דפוק" של תכנה באמצע, יש ASIO ל7? ניסית אותו?
עכשיו ברצינות - בדקת את הPATH של הסאונד ב7?
זה נשמע כמו מיקסר "דפוק" של תכנה באמצע, יש ASIO ל7? ניסית אותו?
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
שיכנוע עצמי ?!
מבחינת הנתונים הדיגיטאליים הרי ברור לך שאין כל הבדל. אלא אם כן השתמשת באיזה נגן אקזוטי עם כל מיני פלאגינים מוזרים !!!
גם החסרת פה כמה נתונים :
1. נגן.
2 צורת ההשואה <מקבילית, למשל, כלומר שני מחשבים עם חומרה זהה לחלוטין ושתי מערכות הפעלה שונות, תוך כדי ניגון קטע זהה לסירוגין>
3. מה שהכי חשוב - חומרה (ספק, MB, כרטיס קול, ועוד).
אני משתמש ב XP עם Foobar2k דרך ASIO אל LynxTwo. ספק Modu 82+ עם רמת רעש ב - 12V 5V ו - 3.3V הכי נמוכה שיש.
אני מכיר את ממשק ASIO מבפנים לכן גם יכול להעיד בצורה חד משמעית שבשבילי הוא מהווה Reference.
מבחינת הנתונים הדיגיטאליים הרי ברור לך שאין כל הבדל. אלא אם כן השתמשת באיזה נגן אקזוטי עם כל מיני פלאגינים מוזרים !!!
גם החסרת פה כמה נתונים :
1. נגן.
2 צורת ההשואה <מקבילית, למשל, כלומר שני מחשבים עם חומרה זהה לחלוטין ושתי מערכות הפעלה שונות, תוך כדי ניגון קטע זהה לסירוגין>
3. מה שהכי חשוב - חומרה (ספק, MB, כרטיס קול, ועוד).
אני משתמש ב XP עם Foobar2k דרך ASIO אל LynxTwo. ספק Modu 82+ עם רמת רעש ב - 12V 5V ו - 3.3V הכי נמוכה שיש.
אני מכיר את ממשק ASIO מבפנים לכן גם יכול להעיד בצורה חד משמעית שבשבילי הוא מהווה Reference.
חבר'ה נו, צאו מהסרט המיותר של להוכיח את טעותי או צדקתי. זה מתאים לפורום בתפוז שמדברים בו על פלזמות והבדלים בין כבלים.
מע' ההפעלה נשמעות שונות. גם לי זה לא נראה יותר הגיוני מלכם, אבל יש הבדל. ההבדל קיים, מורגש וקל להבחנה למי שמאזין עשרות שעות לאותה מערכת בתנאים זהים ומכיר אותה טוב. לא צריך מבחן מקבילי, עיוור, אלכסוני או טורי.
ליאור, ASIO ל- 7 לא ניסיתי עדין. אני יכול לנסות ולדווח את ממצאיי אם יש ענין לציבור למרות שלא ראיתי בזה צורך. אני לא רואה איך הוא שונה מ- ASIO לוויסטה או XP אגב.
זאת לא הפעם הראשונה ובטח לא האחרונה (לצערי) שפעולות שלא אמורות ליצור הבדל בסאונד, עושות הבדל. אבל האינטואיציה מקבלת מכה פעם אחר פעם ודברים שלא אמורים לעשות הבדלים - עושים.
מטרת ההודעה היחידה היתה להוות סמן מודעות למע' ההפעלה כשרוצים להרכיב מחשב כטרנספורט דיגיטלי ברמה גבוהה.
מע' ההפעלה נשמעות שונות. גם לי זה לא נראה יותר הגיוני מלכם, אבל יש הבדל. ההבדל קיים, מורגש וקל להבחנה למי שמאזין עשרות שעות לאותה מערכת בתנאים זהים ומכיר אותה טוב. לא צריך מבחן מקבילי, עיוור, אלכסוני או טורי.
ליאור, ASIO ל- 7 לא ניסיתי עדין. אני יכול לנסות ולדווח את ממצאיי אם יש ענין לציבור למרות שלא ראיתי בזה צורך. אני לא רואה איך הוא שונה מ- ASIO לוויסטה או XP אגב.
זאת לא הפעם הראשונה ובטח לא האחרונה (לצערי) שפעולות שלא אמורות ליצור הבדל בסאונד, עושות הבדל. אבל האינטואיציה מקבלת מכה פעם אחר פעם ודברים שלא אמורים לעשות הבדלים - עושים.
מטרת ההודעה היחידה היתה להוות סמן מודעות למע' ההפעלה כשרוצים להרכיב מחשב כטרנספורט דיגיטלי ברמה גבוהה.
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
אני דווקא חושב שכן קשור, כי המחשב כאן מהווה נגן אודיו דו ערוצי (כך לפחות התרשמתי מהתיאור)ארז_וחני כתב:רק אני לא מבין מה הפוסט הזה קשור לאודיו דו ערוצי?![]()
בשביל מה יש פורום "מחשוב"?
ארז...
אני דווקא ראיתי שמדובר על מערכות הפעלה ....valer_valer כתב:אני דווקא חושב שכן קשור, כי המחשב כאן מהווה נגן אודיו דו ערוצי (כך לפחות התרשמתי מהתיאור)ארז_וחני כתב:רק אני לא מבין מה הפוסט הזה קשור לאודיו דו ערוצי?![]()
בשביל מה יש פורום "מחשוב"?
ארז......
תעזור לי להבין - מה צריך להיות בפורום מחשוב ומה בפורום דו ערוצי בהקשר של מחשבים?
ארז, אני מסכים איתך - אבל בפורום HTPC מדברים על תוכנות וקודקים לניגון סרטים. לא רלוונטי. בשאר הפורומים אין בכלל תנועה.
רשמתי את זה כאן כי כפי שאמר VALER, ההתייחסות למחשב כאן היא כטרנספורט דיגיטלי דו ערוצי ותו לא.
רשמתי את זה כאן כי כפי שאמר VALER, ההתייחסות למחשב כאן היא כטרנספורט דיגיטלי דו ערוצי ותו לא.
שאלת תם , האם זה יכול להיות שהדרייברים לכרטיס הקול שלך השתנו ולכן שומעים כזה הבדל ?
כמו כן האם מישהו בדק את וויסטה ?
VALER VALER יש לך אולי גישה למחשב עם וויסטה שתוכל להחליף את כרטיס הקול שלו לשלך ולבדוק ? כי אז אנו נוריד את נושא כרטיס הקול מהמשוואה . כלומר אם בכרטיס קול מקצועי כמו שלך , יש הבדל , אזי ברור שיש הבדל . אני מקווה שזה קל עבורך ושלא הפלתי עליך תיק
כמו כן האם מישהו בדק את וויסטה ?
VALER VALER יש לך אולי גישה למחשב עם וויסטה שתוכל להחליף את כרטיס הקול שלו לשלך ולבדוק ? כי אז אנו נוריד את נושא כרטיס הקול מהמשוואה . כלומר אם בכרטיס קול מקצועי כמו שלך , יש הבדל , אזי ברור שיש הבדל . אני מקווה שזה קל עבורך ושלא הפלתי עליך תיק
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
איזה כרטיס קול מותקן?
אולי זה אכן דרייבר מבצע "עיסוי" לסיגנל, אולי upsampling או המרה אחרת?
אולי זה אכן דרייבר מבצע "עיסוי" לסיגנל, אולי upsampling או המרה אחרת?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
פילטרים שונים ואפילו גירסאות שונות של אותו פילטר DX או דרייבר שונה יכול לשנות את כל התמונה.
נקווה שלא יהיה שרשור דומה על כבלי מוניטור.
נקווה שלא יהיה שרשור דומה על כבלי מוניטור.
- slavazh
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
אני מאמין שההבדלים ששמעתה בASIO לא נובעים מהמערכת הפעלה, אלה בגלל שלא השתמשתה בASIO אמיתי. בנוסף אם השתמשתה בUSB אז הדרייבר של בקר USB גם ישפיע על הצליל וגם זה יכול להסביר את השינויים ששמעתה, מערכות שונות דרייברים שונים.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.
צריך ASIO לUSB , אני לא יודע אם מה שאפשר להשיג ברשת הוא טוב מספיק , אבל במקרה שלך אולי תנסה מה שמיכאל הביא קישור אליו , מכשיר שעושה קלוקינג לDATA לפני שהוא מעביר אותה לSPDIF או לסוג אחר לDACmatanoosh כתב:אני לא משתמש בכרטיס קול אלא ב- DAC חיצוני של חברת
RED WINE AUDIO
דגם: ISABELLINA
לגבי ASIO אני לא זוכר. הדגם האחרון שהיה בנמצא לפני כחצי שנה מ- ASIO4ALL.COM...
- slavazh
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
נכון רק שASIO4ALL זה לא ASIO הוא עושה אמולציה של ASIO ככה שעדיין אתה עובר דרך המיקסר של מיקרוסופט. לגבי מה שג'וקר אמר שאין ברשת משהו טוב אז לדעתי יש רק שהמחיר קצת גבוהה. יש גרסת דמו שעושה ביפ כל שלושים שניות תנסה, הם גם מחליפים את הדרייבר של USB ויש שליטה על LATANCY.
http://www.usb-audio.com/
http://www.usb-audio.com/
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.