האם כל מזרימי המדיה החדשים מלאים באגים? האם המלך בכלל עירום?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

הרושם שאצלי שמתקבל הוא שרוב הסטרימרים הקיימים פשוט מלאים בהרבה מאוד באגים משמעותיים!
מקריאה ממושכת של הפורום אצלנו ופורומים בעולם וממשחק, של סה"כ יום אחד, עם Xtreamer המדובר. אני חייב לשאול האם הסטרימרים הם חתול בשק?
-לי זה נראה שכל היצרנים מנסים לגזור קופון בדרך המהירה ביותר בלי לעצור שנייה ולראות האם המוצר באמת עושה את מה שכתוב שהוא עושה!
-לי זה נראה שהמטרה היא להגיד שהמכשיר שלהם תומך באין סוף אפשרויות (802.11n, פורמטי אודיו מתקדמים, כונן BR, שירותי אינטרנט ועוד עוד) אבל בפועל "רבע" מהם בכלל ייתמך בגירסת הקושחה הבאה :roll: והרבע השני פשוט מלא בבאגים!
-לי זה נראה שפשוט אין שם Q/A וגרוע מכך הם לא מבינים עד כמה חשוב שיהיה להם אגף בדיקות

בזמנו יצאתי בתלונות על ה PS3 עם התמיכה, לכאורה שלו, ב HDMI1.3 ואנחנו קהילת ה HTPC יוצאים בוקר וערב נגד באגים בתוכנות ובחומרות של מחשבי ה HTPC אבל חבר'ה לי זה נראה שהכל הוא כאין וכאפס להפקרות שיש בעולם המזרימיה. כל יומיים מוצאים שם גרסאות קושחה שתפקידן הוא להוסיף יכולות חדשות ל spec ולא לתקן באגים מגרסאות קודמות! גרוע מכך הם בדר"כ מוספים באגים חדשים למערכת. יום אחד עם Xtreamer ועם שחרורי הגרסה שלו ועם ההבטחות שהם מספקים עזאולי להבין עד כמה זה לא רציניים האנשים שם בשחרור גרסאות

אגב, לא להתבלבל לדעתי ה Xtreamer עושה עבודה טובה ביחס למחיר שלו אבל הוא לא כזה טוב ביחס לספק שלו!
האם אני טועה?!

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 766
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

לי יש את ה-DVICO 6500 ואני אישית מאוד מרוצה ממנו (המכשיר עובד לפחות 3 שעות ביום).

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #3 

ה-6500 לא חדש.
חדשים זה 6600, C200, אקסטרימר

ולא פלא, זו רק ההתחלה,תמיד לוקח מספר חודשים עד שהעסק מתייצב.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #4 

כבר היה לנו שרשור מאוד דומה.
ליצרני מזרימי המדיה יש מחלקות QA - אתה יכול להיות בטוח. אני משוכנע שהם מכירים את רובם המוחלט של הבאגים לפני השיחרור, ופשוט מעדיפים לשחרר מהר, על פני יציאה מאוחרת עם תוכנה כמעט נטולת באגים.
צריך לזכור שאלה מחשבים לכל דבר, עם תוכנה לכל דבר. זה אולי לא נראה כמו PC, אבל זה מחשב, על כל המורכבות שיש בו (אם כי פחות מורכב מאשר מחשב אינטל שמריץ חלונות, כמובן).
בפועל, לי יש A100 בבית, יש בו באגים ידועים, בשימוש יומיומי הכל עובד חלק לגמרי. אני מניח שזו החוויה של רוב המשתמשים במזרימי מדיה. סביר להניח שבמוצרים חדשים יחסית, כמו C200 והאקסטרימר, יש יותר באגים יחסית, וברגעים אלה ממש עובדים על תיקון חלקם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78889
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #5 

osherov,

בקיצור, מה שאני מנסה לרמוז הוא שלמרות שזה עולם קטן יותר מתחום ה-PLAYSTATION ואין יצרנים בסדרי גודל של סוני בתחום של מזרימדיות, עדיין אי אפשר להסיק על כלל התחום מהבעיות שיש לך במכשיר (שהוא יחסית חדש ומלא לא מעט בעיות, דבר שידעת עוד לפני הרכישה).

אחרת מיד אפשר להסיק (מדוגמאות ספציפיות) שכל המוסכניקים רמאים, כל הקופאיות גונבות עודף וכו'.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #6 

nir11 כתב:כבר היה לנו שרשור מאוד דומה.
ליצרני מזרימי המדיה יש מחלקות QA - אתה יכול להיות בטוח. אני משוכנע שהם מכירים את רובם המוחלט של הבאגים לפני השיחרור, ופשוט מעדיפים לשחרר מהר, על פני יציאה מאוחרת עם תוכנה כמעט נטולת באגים.
צריך לזכור שאלה מחשבים לכל דבר, עם תוכנה לכל דבר. זה אולי לא נראה כמו PC, אבל זה מחשב, על כל המורכבות שיש בו (אם כי פחות מורכב מאשר מחשב אינטל שמריץ חלונות, כמובן).
בפועל, לי יש A100 בבית, יש בו באגים ידועים, בשימוש יומיומי הכל עובד חלק לגמרי. אני מניח שזו החוויה של רוב המשתמשים במזרימי מדיה. סביר להניח שבמוצרים חדשים יחסית, כמו C200 והאקסטרימר, יש יותר באגים יחסית, וברגעים אלה ממש עובדים על תיקון חלקם.
...
ניר,
בלי לבדוק, אני בטוח שאין להם מחלקות Q/A
אגב, אם היה הייתי זורק את כולם הביתה!
אני מסופק שהם יודעים על כל הבאגים הקריטים לפני הוצעת הגירסה, כי אני שומע וקורא על כל כך הרבה באגים קריטים במכשירים כך שכל בר דעת היה מתקן אותם לפני הוצעת הגירסה כלשהי!
ניר, אם כבר עשית השוואה בין סטרימר למחשב אז דע לך שמערכות מקבילות במחשבי HTPC, עשרות מונים נטולות באגים מאשר סטרימרים. אותי מדהים לראות איך אנשים שמחים על יכולות ה Xtreamer בגירסה החדשה למרות שרובם לא קולטים שזה פשוט ביזיון ורמייה בעינים! הכל רק כדי למכור עוד! (לפחות יש רדיו אינטרנטי עכשיו במכשיר)
לא ייתכן ש Q/A פיספסו את בעיית הכתוביות בעברית בגירסה 2.0 (זה מתרחש בניגון כל סרט עם כתוביות בעברית!)
לא ייתכן שהם ירשמו שיש תמיכה בפורמטים החדשים ובמציאות פשוט אין
לא ייתכן שירשמו שהמכשיר הוא 802.11n. בקרה הטוב היום הוא בקושי 802.11g
לא ייתכן שבתפריט הם ירשמו את המילה TureHD במקום TrueHD (פשוט בדיחה)
אני יכול להמשיך ככה לפחות עוד 20 שורות!

לטעמי, זה לא פחות מאשר לעבוד על כולנו בעיניים!!!
בלי לבדוק את שאר הסטרימרים האחרים, אני בטוח, שרק על סמך שרשורי עדכוני הקושחה שיש בפורום כאן.
זה פשוט עבודה בעיניים! זה שעוד שנתיים כל הבאגים המרכזיים יתוקנו בסטרימר חדש פשוט לא מספיק.
אם אין לכם עכשיו על תרשמו שיש ובטח על תגידו שבגירסת הקושחה הבאה זה יתמך!!!

ועדיין אני חושב שהאקסטרימר, הוא מוצר טוב (אם משתמשים בגירסה נכונה ואם לא מתייחסים ל spec המובטח שלו!)

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #7 

oferlaor כתב:osherov,

בקיצור, מה שאני מנסה לרמוז הוא שלמרות שזה עולם קטן יותר מתחום ה-PLAYSTATION ואין יצרנים בסדרי גודל של סוני בתחום של מזרימדיות, עדיין אי אפשר להסיק על כלל התחום מהבעיות שיש לך במכשיר (שהוא יחסית חדש ומלא לא מעט בעיות, דבר שידעת עוד לפני הרכישה).

אחרת מיד אפשר להסיק (מדוגמאות ספציפיות) שכל המוסכניקים רמאים, כל הקופאיות גונבות עודף וכו'.
...
אגב, הסיבה היחידה שלא רכשתי את המכשיר הזה הוא בגלל חוסר התמיכה ביכולת הרשומה שלו להעביר את פורמטי האודיו החדשים! זה רשום בכל ספק שלהם עוד מהגירסה הראשונה, דרך גירסאות הביטא, עד הגירסה החדשה אבל בפועל זה פשוט לא עובד! ברור לנו שהם ידעו ויודעים שזה לא עובד
אז למה הם מסווים את זה!
התשובה כנראה ידועה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

osherov,

הסטנדרט בעולם המחשבים היום, ואני בטוח שזה משהו שאתה יודע, הוא שמוציאים את החומרה ואח"כ משכללים את התוכנה במשך חודשים (לפעמים שנים אח"כ).

אם אתה רוכש מכשיר חדש ומצפה לשלמות, אז הגעת לתחום הלא נכון.

תזכור איך ה-TVIX 6500 היה ואיך בעצם כמעט כל המכשירים בתחום הללו היו בעייתיים בחודשים הראשונים.

אם היצרנים היו מחכים לשלמות אז עדיין היינו ממתינים למזרימדיה הראשון שיצא...

כאמור, אם אתה מחפש משהו שיעשה הכל ובאופן יציב, תמיד עדיף לרכוש מכשיר שיש מאחוריו לפחות חצי שנה ושהוא יציב למדי.

את ה-6500 שלי אני לא אחליף בשום מחיר וכך גם עם ה-DUNE. שניהם מנגנים 99% ממה שאני זורק אליהם (אני אומר 99% רק בכדי להיות זהיר, כבר שנים לא היה לי בעיה של תוכן כלשהו שלא הצלחתי לצפות בהם כראוי).

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #9 

אריה,
חלק מהדברים שעליהם אתה כותב הם לא באגים, אלא רמאות (אני לא מכיר את המוצר, אז אני מסתמך על דבריך), אם ה-SPEC שמשוחרר ללקוחות והתיעוד אומרים שיש תמיכה ב-X ובעצם אין בו תמיכה, זה לא באג.

לגבי שגיאות כתיב בתפריט ראשי, מבחינתי זה באג קריטי (לא כמשתמש, אלא אם אני שם את עצמי כאיש QA בחברה), זה פשוט משהו שבגללו לא משחררים מוצר, זה אמנם קל לתיקון ולא יוצר יותר מדי עיכוב, אבל הנקודה היא שמוצר עם שגיאות כתיב ב-UI לא צריך לצאת ללקוחות, זה מציג את החברה כחובבנית.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

oferlaor כתב:osherov,

הסטנדרט בעולם המחשבים היום, ואני בטוח שזה משהו שאתה יודע, הוא שמוציאים את החומרה ואח"כ משכללים את התוכנה במשך חודשים (לפעמים שנים אח"כ).

אם אתה רוכש מכשיר חדש ומצפה לשלמות, אז הגעת לתחום הלא נכון.

תזכור איך ה-TVIX 6500 היה ואיך בעצם כמעט כל המכשירים בתחום הללו היו בעייתיים בחודשים הראשונים.

אם היצרנים היו מחכים לשלמות אז עדיין היינו ממתינים למזרימדיה הראשון שיצא...

כאמור, אם אתה מחפש משהו שיעשה הכל ובאופן יציב, תמיד עדיף לרכוש מכשיר שיש מאחוריו לפחות חצי שנה ושהוא יציב למדי.

את ה-6500 שלי אני לא אחליף בשום מחיר וכך גם עם ה-DUNE. שניהם מנגנים 99% ממה שאני זורק אליהם (אני אומר 99% רק בכדי להיות זהיר, כבר שנים לא היה לי בעיה של תוכן כלשהו שלא הצלחתי לצפות בהם כראוי).
...
זהו שלא! זה לא הסטנדרט בעולם המחשבים ואני (וכמובן אתה) מגיעים מהעולם הזה!
למתבונן ולקורא מהצד, זה נראה, כאילו אלה בעיות ובאגים רגילים שקיימים כל הזמן בעולם שלנו אבל זה פשוט לא ככה! אלה סידרי גודל אחרים! בעולם המיחשוב חברות דוחות השקות של מוצרים, לעיתים חודשים קדימה, בגלל באג קריטי שלא נפתר! והם בטח לא מוצאים מוצר ומפרסמים עליו יכולת שפשוט אין לו! 802.11n :roll:

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #11 

theAman כתב:אריה,
חלק מהדברים שעליהם אתה כותב הם לא באגים, אלא רמאות (אני לא מכיר את המוצר, אז אני מסתמך על דבריך), אם ה-SPEC שמשוחרר ללקוחות והתיעוד אומרים שיש תמיכה ב-X ובעצם אין בו תמיכה, זה לא באג.

לגבי שגיאות כתיב בתפריט ראשי, מבחינתי זה באג קריטי (לא כמשתמש, אלא אם אני שם את עצמי כאיש QA בחברה), זה פשוט משהו שבגללו לא משחררים מוצר, זה אמנם קל לתיקון ולא יוצר יותר מדי עיכוב, אבל הנקודה היא שמוצר עם שגיאות כתיב ב-UI לא צריך לצאת ללקוחות, זה מציג את החברה כחובבנית.
...
אבי,
אתה לא מאמין כמה קיצוני זה!
אני לא הייתי נותן לגירסת 2.0 הסופית הזאת אפילו להיות גירסת ביטא!
מצחיק הוא, שבעיית העברית לא הייתה קיימת בגירסאות הישנות ואפילו לא בגירסת ה 2 ביטא
אתה לא מאמין כמה באגים מצאתי בכמה שעות משחק עם הגירסה החדשה הזאת

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

osherov כתב:
nir11 כתב:כבר היה לנו שרשור מאוד דומה.
...
ניר,
בלי לבדוק, אני בטוח שאין להם מחלקות Q/A
אגב, אם היה הייתי זורק את כולם הביתה!
אני מסופק שהם יודעים על כל הבאגים הקריטים לפני הוצעת הגירסה, כי אני שומע וקורא על כל כך הרבה באגים קריטים במכשירים כך שכל בר דעת היה מתקן אותם לפני הוצעת הגירסה כלשהי!
ניר, אם כבר עשית השוואה בין סטרימר למחשב אז דע לך שמערכות מקבילות במחשבי HTPC, עשרות מונים נטולות באגים מאשר סטרימרים. אותי מדהים לראות איך אנשים שמחים על יכולות ה Xtreamer בגירסה החדשה למרות שרובם לא קולטים שזה פשוט ביזיון ורמייה בעינים! הכל רק כדי למכור עוד! (לפחות יש רדיו אינטרנטי עכשיו במכשיר)
לא ייתכן ש Q/A פיספסו את בעיית הכתוביות בעברית בגירסה 2.0 (זה מתרחש בניגון כל סרט עם כתוביות בעברית!)
לא ייתכן שהם ירשמו שיש תמיכה בפורמטים החדשים ובמציאות פשוט אין
לא ייתכן שירשמו שהמכשיר הוא 802.11n. בקרה הטוב היום הוא בקושי 802.11g
לא ייתכן שבתפריט הם ירשמו את המילה TureHD במקום TrueHD (פשוט בדיחה)
אני יכול להמשיך ככה לפחות עוד 20 שורות!

לטעמי, זה לא פחות מאשר לעבוד על כולנו בעיניים!!!
בלי לבדוק את שאר הסטרימרים האחרים, אני בטוח, שרק על סמך שרשורי עדכוני הקושחה שיש בפורום כאן.
זה פשוט עבודה בעיניים! זה שעוד שנתיים כל הבאגים המרכזיים יתוקנו בסטרימר חדש פשוט לא מספיק.
אם אין לכם עכשיו על תרשמו שיש ובטח על תגידו שבגירסת הקושחה הבאה זה יתמך!!!

ועדיין אני חושב שהאקסטרימר, הוא מוצר טוב (אם משתמשים בגירסה נכונה ואם לא מתייחסים ל spec המובטח שלו!)
...
ידידי היקר, אנא הקשב:
אני עוסק בבדיקות תוכנה. יש לנו תוכנה למעקב אחרי באגים. אני לא אספר לך מהו המוצר, וגם לא אתן לך מספרים ממדוייקים, אבל אני יכול לומר לך שלגבי המוצר אותו בודקים אצלנו - נפתחו אלפי באגים (על ידי אנשי ה QA). מתוכם - יש כמה עשרות אחוזים שלא תוקנו מעולם.
ככה זה בכל פרויקט שעבדתי בו, וזה בסדר. לא מתקנים כל באג.
לגבי חלק גדול מהדוגמאות שהבאת בנאום ה"לא יכול להיות" שלך, בטח שיכול להיות! חלק מהדברים שהזכרת הם "אי דיוקים" בחומר שיווקי. לאנשי שיווק יש נטיה קלה "להפריז".
לגבי שגיאות כתיב, אתה תתפלא, אבל בפרויקט שלי (בכל פרויקט שעבדתי בו), אנשי בדיקות מפספסים לעיתים שגיאות כתיב. זה קורה.

האמירה שלחברות המזרימי מדיה אין מחלקות QA, היא לא נכונה, שלא לומר בלתי אפשרית. מדובר על מוצרי תוכנה עם המון פיצ'רים, זה פשוט לא יכול להיות שהם עובדים ברמה שהם עובדים, ללא בדיקות מסודרות.

אני מוכן להתערב איתך על כל סכום בעולם, שכל חברה שפיצחה FIRMWARE - ביצעה עליו בדיקות מסודרות. אחרת המכשיר פשוט לא היה עובד.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

זה לא הסטנדרט בעולם המחשבים
...
אנחנו כנראה לא באים מאותו עולם מחשבים...

להזכירך ש-WINDOWS VISTA שוחרר לעולם כאשר אי אפשר היה להעתיק למחשב עם VISTA יותר מ-16000 קבצים בו זמנית...

גיליתי את זה אחרי שרכשתי את המכשיר וניסיתי להעתיק את תכולת ה-MY DOCUMENTS שלי ממחשב אחר.

זה דבר ידוע שלפני SERVICE PACK אף פעם לא רצוי לעבור למערכת הפעלה.

כמה בעיות היו ב-OFFICE 2007 כששוחרר? עכשיו שוחרר SNOW LEOPARD וכרבע מהתוכנות של מק נפגעו מבעיות תאימות שתוקנו רק אחרי זמן מה...

האייפון שוחרר לפני כמה שנים? מתי הוסיפו לו יכולת לעשות CUT & PASTE? פיצ'ר בסיסי שאי אפשר בלעדיו? שלא לדבר על כך שבגירסא 3.0 אם שלחת SMS ליותר מאדם אחד בו זמנית, זה היה נשלח כ-MMS (והעלות בהתאם, בתקווה שזה בכלל הגיע לאותם אנשים אם הם היו מנויים ל-MMS!) או שאפשר היה להשתלט על מכשיר אייפון על ידי שליחת SMS אליו?

כמה פעמים גילו חורים באבטחה בכל מע' הפעלה שאתה רוצה לחשוב עליה?

גם ב-CONSUMER ELECTRONICS שוחררו לא מעט מכשירים שמראש ידעו שהם לא יהיו תואמים למה שהם הכריזו עליה. ע"ע פלייסטיישן. איפה התמיכה המלאה שלו ב-BLURAY (ע"ע TRUE HD?!) זה הגיע רק ב-PS3 SLIM...

בתחומים רבים כיום, אין ברירה אלא לשחרר את המוצר כמו שהוא ולקוות שאפשר יהיה לממש את כל ההבטחות אח"כ עם עדכוני תוכנה.

זה לא משהו ספציפי ל-XTREAMER אלא דבר שכרגע נעשה על ידי כלל התעשיה. דוגמא חריפה לזה בארץ היה ה-YES MAX שכאשר שוחרר היה מנוון לחלוטין ורק בהמשך, אחרי הרבה (מאוד) עדכוני תוכנה קיבל את היכולת שלו להקליט סדרות, או לנגן תוכנית במקביל לשתי הקלטות. זה לחלוטין לא היה בשנה הראשונה לשחרורו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

osherov,

ואני שוב חושב שהציפיות שלך בעייתיות.

רכשת מכשיר שמראש היה ידוע שיש לו המון באגים, מחברה שלא הכירו אותה לפני כן, שזה המוצר הראשון שלה ושידענו שיקח זמן רב עד שהמכשיר ימלא את יעודו.

למה רכשת את המכשיר הזה ולא אחרים יציבים יותר ומוכרים יותר? בגלל המחיר.

אם יודע שיש לך סטנדרטים גבוהים, אז למה לקחת מכשיר כזה ולא מכשיר יציב ומוכר יותר. זה לא שאין מכשירים יציבים בשוק.

אבל להגיד שכל המכשירים בתחום בעייתיים על בסיס הנסיון שלך עם מכשיר אחד ספציפי זה נראה לי פשוט לא לעניין.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #15 

אולי יש להם QA, על regression tests ו-unit testing הם לא שמעו
לא יתכן שמכשירים mass market יבואו עם כמות כזאת של באגים חוזרים

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

michael123 כתב:אולי יש להם QA, על regression tests ו-unit testing הם לא שמעו
...
לגבי UNIT TESTING, יש הרבה חברות שבהם זה unheard of. רוב המפתחים (שאני נתקלתי בהם) "מעדיפים" לא לעשות את זה. בשנים האחרונות נכנסת מתודולוגית ה AGILE, למי שמכיר, והיא מטיפה, בין השאר, ל unit testing. לפי הקצב שבו חלק מהחברות מוציאות גרסאות, אני משוכנע שהן עובדות ה AGILE.
לגבי Regression testing- ביצוע רגרסיה מלאה לפני שחרור גרסא זה לוקסוס לא קטן, אם אין לך בדיקות אוטומטיות. קשה עד בלתי אפשרי לבצע את זה באופן מלא, וזה באמת יש רגרסיות (כמו פונטים בכל מני שפות איזוטריות - עבור הvendor) שפתאום נדפקים.

עוד משהו, לעיתים קורה שמוצאים באג קריטי בשלב מאוחר - ואז פשוט מחליטים שאין זמן לתקן אותו. זה שיקול שיווקי (ולא הנדסי) טהור של החברה.

מי שלא בא מעולם התוכנה - קשה לו להבין עד כמה הפרויקטים האלה מסובכים מבחינה הנדסית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

בנוסף, לרוב יש דברים רבים שאין לחברות שליטה עליהם.

לדוגמא, כשמדובר במוצרים מבוססי REALTEK ו-SIGMA, החברות הללו מחזיקות חלק ניכר מהקוד ומהתוכנה. באגים רבים נמצאים בכלל ב-SDK של הסביבות פיתוח ובמקרה של סיגמא צ'יפסט חדש לפעמים דורש שנה או שנתיים לספק את ההבטחה שהחומרה מציגה.

מכיוון שלחברות הללו אין קוד מקור של ה-SDK, אלא רק BINARIES אז הן תקועות עם באגים שהן בעצמן לא יכולות לתקן.

SIGMA למשל ידועים בתור חברה שמספקת SDK לא יציב, עם בעיות וכל עדכון מתקן באג אחד ומוסיף שניים.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

nir11 כתב:
michael123 כתב:אולי יש להם QA, על regression tests ו-unit testing הם לא שמעו
...
לגבי UNIT TESTING, יש הרבה חברות שבהם זה unheard of. רוב המפתחים (שאני נתקלתי בהם) "מעדיפים" לא לעשות את זה. בשנים האחרונות נכנסת מתודולוגית ה AGILE, למי שמכיר, והיא מטיפה, בין השאר, ל unit testing. לפי הקצב שבו חלק מהחברות מוציאות גרסאות, אני משוכנע שהן עובדות ה AGILE.
לגבי Regression testing- ביצוע רגרסיה מלאה לפני שחרור גרסא זה לוקסוס לא קטן, אם אין לך בדיקות אוטומטיות. קשה עד בלתי אפשרי לבצע את זה באופן מלא, וזה באמת יש רגרסיות (כמו פונטים בכל מני שפות איזוטריות - עבור הvendor) שפתאום נדפקים.

עוד משהו, לעיתים קורה שמוצאים באג קריטי בשלב מאוחר - ואז פשוט מחליטים שאין זמן לתקן אותו. זה שיקול שיווקי (ולא הנדסי) טהור של החברה.

מי שלא בא מעולם התוכנה - קשה לו להבין עד כמה הפרויקטים האלה מסובכים מבחינה הנדסית.
...
אתה חושב שב-AGILE אין unit-testing?
שמעת על Test Driven Design?

הכל פשוט יותר [ עפר קרה לי כבר גזען.. ]
מאיפה שחברה אלה באים, אין להם מתודולוגיה של חברת תוכנה.

אני אולי טועה, אבל הרושם שלי שב-DUNE יש הרבה פחות באגים, נכון?
ולמה?

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

Re: האם כל מזרימי המדיה החדשים מלאים באגים? האם המלך בכלל עי

שליחה #19 

osherov כתב:הרושם שאצלי שמתקבל הוא שרוב הסטרימרים הקיימים פשוט מלאים בהרבה מאוד באגים משמעותיים!
מקריאה ממושכת של הפורום אצלנו ופורומים בעולם וממשחק, של סה"כ יום אחד, עם Xtreamer המדובר. אני חייב לשאול האם הסטרימרים הם חתול בשק?
-לי זה נראה שכל היצרנים מנסים לגזור קופון בדרך המהירה ביותר בלי לעצור שנייה ולראות האם המוצר באמת עושה את מה שכתוב שהוא עושה!
-לי זה נראה שהמטרה היא להגיד שהמכשיר שלהם תומך באין סוף אפשרויות (802.11n, פורמטי אודיו מתקדמים, כונן BR, שירותי אינטרנט ועוד עוד) אבל בפועל "רבע" מהם בכלל ייתמך בגירסת הקושחה הבאה :roll: והרבע השני פשוט מלא בבאגים!
-לי זה נראה שפשוט אין שם Q/A וגרוע מכך הם לא מבינים עד כמה חשוב שיהיה להם אגף בדיקות

בזמנו יצאתי בתלונות על ה PS3 עם התמיכה, לכאורה שלו, ב HDMI1.3 ואנחנו קהילת ה HTPC יוצאים בוקר וערב נגד באגים בתוכנות ובחומרות של מחשבי ה HTPC אבל חבר'ה לי זה נראה שהכל הוא כאין וכאפס להפקרות שיש בעולם המזרימיה. כל יומיים מוצאים שם גרסאות קושחה שתפקידן הוא להוסיף יכולות חדשות ל spec ולא לתקן באגים מגרסאות קודמות! גרוע מכך הם בדר"כ מוספים באגים חדשים למערכת. יום אחד עם Xtreamer ועם שחרורי הגרסה שלו ועם ההבטחות שהם מספקים עזאולי להבין עד כמה זה לא רציניים האנשים שם בשחרור גרסאות

אגב, לא להתבלבל לדעתי ה Xtreamer עושה עבודה טובה ביחס למחיר שלו אבל הוא לא כזה טוב ביחס לספק שלו!
האם אני טועה?!
...
osherov,
כדי ש QA יהיה מוצלח אתה צריך שתהיה לך היכולת לצפות ולבדוק את כל התנאים שבהם ישמש המוצר שלך. מהבחינה הזאת, סטרימרים נמצאים במקום בעייתי.
האם יש "תקן" למתרגמים כיצד יש לשחרר כתוביות? אז איך תוודא שהמכשיר שלך עומד בתקן?
האם יש "תקן" ל RIP וקידוד של סרטים? אז איך תוודא שהמכשיר שלך יודע לקרוא הכל?

בנוסף לכך, כמות הצירופים של התנאים בהם ישתמשו במוצר שלך היא אינסופית:
משתמש א' יחבר אותו לטלוויזית CRT של פיליפס עם כבל RCA וחיבור אופטי לרסיבר של YAMAHA, ויצפה בסרטי DVDRIP.
משתמש ב' יחבר אותו ל LCD של טושיבה עם כבל HDMI שקנה בסופר ויצפה ב MKV.
משתמש ג' יחבר אותו למקרן עם כבל HDMI סופר איכותי שקנה ב 1,000 ש"ח וישתמש בו לצפייה בריפים של בלו-ריי.

תוסיף לזה עוד עשרות פרמטרים שיכולים להשפיע על ביצועי המכשיר כמו טמפרטורה סביבתית, אקלים, לחות וכו' ותבין
שאין מעבדת QA בעולם שיכולה לבדוק באופן מושלם.
לכן כאשר מדובר במכשירים מורכבים כמו סטרימרים, אין לחברות הרבה ברירות אלא להשתמש בלקוחות שלה כשלוחה של מחלקת ה QA ולתקן באגים "תוך כדי תנועה".
אם לנו, כלקוחות, לא מתאים לשמש QA, פשוט צריך להמתין עד שהמכשיר יתייצב לפני רכישה.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

Itsik_G

הבעיה שיש להם באגים חוזרים.
הם כבר מזמן היו יכולים לקחת samples וללמוד מהם ולהכניס למערך הבדיקה האוטומטית

שלח תגובה