שלום,
אני משפץ דירת השלושה חדרים ורציתי לדעת מהן האפשרויות שיש בידי להפוך אותו לבית חכם.
מה שחשוב לי בעיקר זה שליטה על: דוד מים (מהפלאפון/אינטרנט) , מזגנים(מהפלאפון/אינטרנט) , אינטרקום, תאורה ואפשרות לשליטה גם על מערכת השמע אם זה לא ייקר בצורה משמעותית את כל העסקה.
למיטב הבנתי צריך כבר בשלב של החשמל לדאוג לכל החיווטים,
והאם מערכת אלחוטית לא תהיה דינמית לשינויים והוספות גם לטכנולוגיות עתידיות ופשוטה יותר (אין צורך בהעברת חוטים מיותרים)?
תודה.
אפשריות לבית חכם?
- YossiFogel
- עוסק בתחום

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
שלום drorg8,
האם השיפוץ שאתה מתכוון לבצע כולל חציבה בקירות ומאפשר לך להכין תשתית ייעודית, או שמדובר על שיפוץ קל, המחייב שימוש בטכנולוגיות אלחוטיות ואחרות ללא שבירת קירות?
האם השיפוץ שאתה מתכוון לבצע כולל חציבה בקירות ומאפשר לך להכין תשתית ייעודית, או שמדובר על שיפוץ קל, המחייב שימוש בטכנולוגיות אלחוטיות ואחרות ללא שבירת קירות?
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אם אני מבין נכון, אתה מחפש אפשרויות שליטה על מערכות בבית ולא בית חכם, שכן, היכולת להדליק/לכבות דוד מרחוק, זה רק אמצעי שליטה.
זה לא רק שלא חכם אלא אפילו טיפש....
אם אני צריך לזכור להדליק את הדוד מהאוטו בדרך הביתה מה עשינו בזה?
החוכמה היא שהמערכת לבד תדאג שיהיו לי מים חמים בשעה שקבעתי לה (או בכל היום אם אני רוצה).
אם היתה שמש, שלא תדליק את הדוד, אם לא היתה מספיק שמש שתדליק לבד את הדוד....זו חוכמה.
זה לא רק שלא חכם אלא אפילו טיפש....
אם אני צריך לזכור להדליק את הדוד מהאוטו בדרך הביתה מה עשינו בזה?
החוכמה היא שהמערכת לבד תדאג שיהיו לי מים חמים בשעה שקבעתי לה (או בכל היום אם אני רוצה).
אם היתה שמש, שלא תדליק את הדוד, אם לא היתה מספיק שמש שתדליק לבד את הדוד....זו חוכמה.