לי, אגב, די קשה להתרגל לסטרימרים (אני HTPC-פיל) ובעיקר לעובדה שזאת המערכת הסגורה, מה יש זה מה שאתה מקבל! אין לך שום דרך לשנות את זה! עדיין, המכשיר הזה סיקרן אותי מאוד, אז גנבתי אותו מחבר על מנת לשחק איתו (הבטחתי להעביר לו תכנים ולשים לו את הגירסה החדשה)
תצורה
-חיברתי אותו לדיסק קשיח USB חיצוני
-בנוסף הגדרתי אותו להציג ולנגן תכנים ממחשב מרוחק אצלי בבית, בשימוש רשת 1 ג'יגה (אגב,המכשיר תומך ברשת של עד 100Mbps)
-שידרגתי את גירסת הקושחה ל 2.0.2b2
-המכשיר אצלי מחובר דרך HDMI לרסיבר ומוגדר לשדר 1080p50Hz (אם מעבר אוטו' ל 24p בתכנים רלוונטיים)
ככה מההתרשמות הקצרה שלי (שעה וחצי עבודה)
1. השלט של המכשיר די מרגיז, ובאמת כמו שנאמר כאן המכשיר פשוט לא תמיד מקבל את הפקודה מהשלט וזה מבלבל אותך לא מעט, האם לחכות שנייה או ללחוץ שוב על הכפתור! אז, הלכתי והגדרתי את ה Xtreamer בשלט ההרמוני ואיזה פלא המכשיר עכשיו מקבל את הפקודה מההרמוני כמעט תמיד! (תופעה די מוזרה בעיני)
2. אחרי מעבר ומשחק בתפריטי המכשיר, אני מחזק את כל הנאמר פה לגבי זה שחלק מהמעברים איטיים משהו (1-3 שניות). זה אומנם מרגיש סביר, אבל עדיין פוגע טיפה בחוויה שלי כמשתמש (צריך לזכור שבמערכות HTPC ה delay במעברים הוא אפסי)
3. בבדיקה שטחית, שעשיתי עם סרטים אצלי, הם נוגנו בסדר גמור (כולל כתוביות srt בעברית). זה נוגן תקין מקומית וגם בתכנים דרך הרשת. אבל יש לשים לב, שעדיין לא נכנסתי לזה לעומק ולכן זה כל זה בערבון מוגבל. אגב, רוב הסרטים אצלי הם MKV 1080p בין 10-20 ג'יגה לסרט באורך 90-120 דקות (תחשבו לבד bitrate
4. המאוורר ממש לא הציק לי (על medium) ות'אמת ביחס ל HTPC שיושב ליד הסטרימר, המכשיר שקט מאוד. כשעשיתי mute ברסיבר והקשבתי לרשעש שבוקע ממנו ,באמת, אם מתאמצים ניתן לשמוע את המאוורר ממרחק של 2-3 מטרים, לי זה לא מפריע
5. כל שרותי האינטרנט (YouTube, טריילרים, מזג אויר וכו) הם באמת דבר נחמד, למרות שאותי יותר מעניינות חויות הצפייה בתכני HD ופחות המסביב (אבל זה יכול לעניין הרבה משתמשים פוטנציאלים)
6. כמו שנרשם על ידי כולם: ההתקנה, ההגדרות והצפייה במכשיר הם פשוטים מאוד ולא דורשים שום ידע מיוחד או זמן ארוך. ממש כמה דקות והעסק עובד
7. יכולת הצגת אלבומי תמונות במכשיר היא סבירה ונחמדה אבל לא יותר מזה. דווקא שם, זמן הדפדוף, האיטי משהו, בין מאות ואלפי התמונות שיש לי פוגמים מעט בחוויה. אבל עדיין זה סביר מאוד (אבל לא מתקרב ל HTPC)
8. עדיין לא ניסיתי לבדוק האם במקרה המכשיר יודע לעשות passthrough ל DTS HD Master Audio (למרות שקראתי בפורומים שם שאומרים שזה לא עדיין נתמך, לי זה עדיין מוזר שבאתר שלהם רשום שהגריסה הזאת, 2.0.0beta2, כן תומכת בכך! אני אבדוק בכל מקרה,
ציטוט מיכולות חדשות לגירסה הזאת: Support DTS HD Master Audio down-mixing and pass-through)
9. הדבר שהכי הפריע לי (אולי פספסתי את המקום בו ניתן להגדיר את זה) הוא חוסר היכולת לבנות ספריות ניגון לוידאו!! כלומר, כדי להגיע לתיקיות הסרטים שנמצאות אצלי על מחשב אחר אני צריך ללחוץ ולבחור יותר מ 10 לחיצות שלט עד שאני בכלל מגיע לתיקיה הרלוונטית
10. לא בדקתי עדיין מהירויות העתקה, אבל רק להדגיש דבר קטן (לא זוכר עם זיו או מישהו בפורום רשם את זה) מעבר לתצורת NAS Mode קיימת על מנת שפעולות העתקה והעברה של קבצים למכשיר ומהכשיר יהיו מהירים יותר (רוב המשאבים מופנים לפעולות אלה ולא להצגת ממשק משתמש). המכשיר ממש לא מיועד להיות NAS אמיתי
11. נחמד שיש אופצייה להפוך את התפריטים במכשיר לעברית
12. למרות שיש בבית 802.11n (הראוטר יושב 5 מטרים ישירים מהסטרימר) לא בדקתי את יכולת השידור האלחוטית שלו
13. עדיי לא התעסקתי יותר מידי עם תפריטי הניווט בזמן הסרט (למרות שנראה לי שניגון במהירויות גבוהות קדימה ואחורה באמת לא משהו, בטח ביחס ל HTPC)
14. באג, שאני נתקלתי בו גירסה הביטא הזאת, הוא שלעיתים בזמן ניסיון לנגן טריילרים דרך שרותי האינטרנט שלו במידה והוא לא מצליח למצוא את התוכן המבוקש, אז המכשיר נתקע לאיזה דקה+ (השמש המסתובבת שלו) ואז הוא חוזר למסך ה Home (כאילו עשה restart)
לסיכום בקטנה,
לדעתי, סה"כ המכשיר עובד יפה ועושה עבודה טובה בהעברת חוייה למשתמש וביכולת ניגון תכנים, למרות כל הדברים "הרעים" שמפריעים לי
והכי חושב כל מה שרשמתי הוא על דעתי וכמובן בערבון מוגבל בגלל הזמן הקצר שיצא לי לשחק איתו!