מות ספריות ה-DVD, לדעתי באשמתן

פורום נגני DVD ובלוריי - כאן נדבר על נגנים שמקבלים דיסקים פיזיים...
שלח תגובה
doron_amedey פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3149
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

אני רושם משהו שיראה מוזר, אך לדעתי לספרית DVD \BD יש תמיד מקום.
לקחת סרט באיכות מלאה ולא מצומצת ,לקחת את הילדים ולבחור סרט ולראות עם התרגום ודיבוב לילדים אם יש.

במודיעין, לצערי אין ספריות רציניות, אני מנוי בספריה (עידן DVD) שהייתה הגדולה במודיעין, וכבר מספר חודשים שהוא מביא כותרים משנת 85 עד 95 (פשוט כי זול) ואין מבחר, ואז בוכים שאין מנויים ולא לוקחים.

זה רק אני או שגם לכם חסרה ספריה טובה עם חומר מעודכן?
אשמח לדעת את דעתכם ואם משהו מכיר ספריה טובה במודיעין\ סביבה...
יום טוב.
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #2 

גם אני תושב מודיעין. אני עושה סיבוב מדי פעם לראות אם אולי יש משהו. מרוב יאוש לקחתי מחבר מלא סרטים, העמסתי להארד דיסק וזהו. חבל לי שאני לא יכול לפרנס ספריה, אבל אם אין מה לראות, למה לי לשכור סרט ?
Vocare Ad Regnum

doron_amedey פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

זהו שיש הרבה סרטים שיוצאים וסדרות (24 עונה 7) ולילדים (UP) וכמובן לנו (רובוטריקים 2, אביר אפל ועוד...) ,אבל במקום לראות מהאינטרנט או YES שמשדרים , רוצים לראות באיכות מלאה ובסאונד טוב, בזמן שנוח לי...והספריות לא נותנות לי...?
לא מבין את זה ,באמת שלא.
חשבתי לקחת מהוידאומטים, אך זה יקר ,המבחר קטן מאד, ואני רוצה לקבל מספריה ולא ממכשיר.
אין אלטרננטיבות במודיעין והסביבה?
עופר, מה אתה עושה? :-)

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #4 

doron_amedey
שלום לך .

אולי מקור הבעיה היא עלויות שזה מתחיל בשכירות של החנות ומיסים והוצאות שוטפות די גבוהות .
ולבסוף הרכישה של הכותרים שמחירם די גבוהה בארץ .
והשכרתם במחיר זול יחסית .

לדעתי כל מכלול המרכיבים שכתבתי בשורה האחרונה הביאו לסגירת סיפריות הוידאו .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #5 

פעם ראיתי אתר של השכרה ONLINE. משהו כמו DVD ישיר או דומה

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #6 

יכול מאוד להיות שבמודיעין אנחנו מקבלים דוגמא למה שקורה כאשר אנשים מעדיפים להוריד תוכן לא חוקי.
אנחנו מדברים על סרטים באיכות HD וכו' אבל רוב האנשים שמורידים סרטים שמחים לראות את רובוטריקים 2 בקובץ dvix על מסך 19 אינצ' במחשב.
עם מהירויות האינטרנט של היום, סרט של 700 מגה יורד תוך 20 דקות, מורידים סרט, מכינים קפה או פופקורן ואפשר לראות.
ואז ספריות הוידאו סובלות.
אני מנוי באוזן השלישית בתל אביב, ספרייה מעולה, אם לא הטובה ביותר בארץ, אבל לאחרונה אני מבלה שם קצת פחות בעיקר בגלל אפשרויות הצפייה החדשות שאני משתמש בהם.... מהתופעה הזאת, ברור שהפריפריה תסבול ראשונה.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #7 

doron_amedey כתב:שלום חברים,

לקחת סרט באיכות מלאה ולא מצומצת ,לקחת את הילדים ולבחור סרט ולראות עם התרגום ודיבוב לילדים אם יש.

במודיעין, לצערי אין ספריות רציניות, אני מנוי בספריה (עידן DVD) שהייתה הגדולה במודיעין, וכבר מספר חודשים שהוא מביא כותרים משנת 85 עד 95 (פשוט כי זול) ואין מבחר, ואז בוכים שאין מנויים ולא לוקחים.

יום טוב.
...
ברור שיש לספריות הוידאו ( DVD, BD ואחרים ) מקום, וה"טקס" שתארת ( ללכת עם הילדים, לחפש סרט ) מאוד דומה ל"טקס" של לצאת לקולנוע.
העניין הוא שספריות הוידאו לא עשו את השינוי או השינויים המתאימים לרוח התקופה ( עדיין לא עשו ) ולכן הן נדחקות החוצה.
אני לא אכנס כאן לתיארויות תקשורתיות כמו "שימושים וסיפוקים" ומודלים של התפתחות אמצעי תקשורת, אבל המחקר הוכיח שמדיה לא נעלמת אלא אמורה להסתגל לשינויים ולכניסתן של מדיות חדשות. בסוף זה יקרה אין לי ספק אבל עד אז ספריות הוידאו יהפכו לנישה.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #8 

קח עוד מגוון סיבות: VOD שמתחזק מאוד ומחירי השכרה נמוכים יחסית, מורידים לי את זה בחשבון הכבלים, איכויות צפיה כמעט זהות.
אני לא חושב שמודיעין היא דוגמה לעיר שמורידים בה הרבה ובגלל זה כל זה קורה.
אני חושב באופן כללי שמודיעין כמו ערים אחרות נמצאת בעונת מעבר בין פורמטים, הבלו ריי לא נכנס עד הסוף והדי וי די כבר לא אטרקטיבי. קובץ DIVX נותן את אותה האיכות פחות או יותר, למה לי לשכור סרט ישן כשאני יכול לראות משהו חדש עכשיו ???
תאמין לי שניסיתי, אבל הספריות לא מחזיקות דברים חדשים, בחלקן יש רושם שהמוכר לא רוצה להיות שם, בשיא הרצינות.
אגב - יש בלוקבסטר אבל הם נמצאים במכבים או רעות ולי באופן אישי אין חשק ליסוע עד לשם בשביל סרטי בלו ריי, שלפי הבנתי יש מעט מאוד מהם, רוב הסיכויים שכבר ראיתי אותם.
Vocare Ad Regnum

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #9 

זו לא בעיה חדשה. היתה תקופה ארוכה שהיינו מנויים בספריה של רעות אבל רבע שעה כל כיוון בשביל סרט זה מוגזם לבעל סבלנות קצרה כשלי.

כיום אני מאמין גדול במודלים של vod, push vod, apple tv, netflix ודומיהם.

כשאני רוצה לראות סרט, איכות DVD לא מספקת אותי והמקס hd מתמלא בסדרות (זה מה שאני הכי אוהב) אז יש טיפה קושי עם זה...

doron_amedey פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

אני באמת מאמין שלקנות סרטים זה יקר, אך יש המון אנשים שאני מדבר איתם ורוצים לראות סרט ולא להוריד ולחפש תרגום וכל הסיפור , אלא לקחת סרט עם המשפחה ולראות.
אני חושב שהספריות יורות לעצמן ברגל (אם לא בראש :-)) וזאת מאחר והסרטים שלהם לא חדשים ,לא בפורמטים המתקדמים (BD).
לגבי הורדות אין אחד בפורום הזה שלא יודע איך, אך כולם יודעים שזה לא אותו דבר (ערוצי קול רק 2 ולא 5.1, התרגום לעיתים טוב ולעיתים לא), לא יודע אתכם אבל לעיתים מורידים סרט (שלוקח זמן) ומגלים שזה...לא זה אם אתם מבינים.
במחשב רואים לבד, בסאלון בפלזמה איכותית לא נראה טוב סרט של 700 MEG (לדעתי) ולכן הספריות רלוונטיות (נסה להוריד סרט HD באיכות 50GB, כמה כאלו תוריד?)
חבל שרשת כמו בלוקבאסטר שדיברתי איתם לא פותחים במודיעין אלא רק וידאומטים (שלדעתי מפספסים את כל המטרה).
אתם חושבים שיש מקום בארץ לספריות בסגנון NETFLIX כמו שעופר ציין?
אם היתה ספריה עם תוכן חדש ומעודכן בפורמטים מתקדמים הייתם עושים מנוי?
אולי כדאי אפילו לעשות סקר, לדעתי תופתעו מהכמות אנשים שהיו עושים מנוי ולוקחים סרטים חדשים...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #11 

doron_amedey,

אתה כנראה עדיין חי את ההורדות מה-EMULE מ-2002...

נראה לך שאנשים באתר שומעים ב-2.0? חלקם לא מוכנים להתפשר על 5.1 והולכים גם על LOSSLESS בלבד...

ב-USENET (לפחות דרך NEWZBIN) אין כיום "טעויות" או השתלות של תכנים מוטעים כפי שיש ב-BT ובחמור ז"ל.

עד כמה שאני יודע, אין חנויות בסגנון NETFLIX. בכל אופן, אתה מוזמן לביתי ותוכל לראות איך רואים במאה ה-21 טלויזיה...

doron_amedey פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

עופר...הדהמת אותי יש LOSSLESS ו-5.1? רק תגיד לי שיש גם עם דיבוב ואני נופל...

asafmor
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

oferlaor כתב:doron_amedey,

נראה לך שאנשים באתר שומעים ב-2.0? חלקם לא מוכנים להתפשר על 5.1 והולכים גם על LOSSLESS בלבד...

ב-USENET (לפחות דרך NEWZBIN) אין כיום "טעויות" או השתלות של תכנים מוטעים כפי שיש ב-BT ובחמור ז"ל.

עד כמה שאני יודע, אין חנויות בסגנון NETFLIX. בכל אופן, אתה מוזמן לביתי ותוכל לראות איך רואים במאה ה-21 טלויזיה...
...
אני בטח נשמע מפגר... אבל מאיפה מורידים אם לא באימיול? מאיפה אני מוריד סרטים בhd?
ומי שרוצה לא לפרסם את זה אני אשמח אם ירשום לי בפרטי

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #14 

asafmor כתב:
oferlaor כתב:doron_amedey,

...
אני בטח נשמע מפגר... אבל מאיפה מורידים אם לא באימיול? מאיפה אני מוריד סרטים בhd?
ומי שרוצה לא לפרסם את זה אני אשמח אם ירשום לי בפרטי
...
חפש באזור המדריכים,
יש מדריך להורדה דרך USENET.
השרות בתשלום כך שאם אתה מחפש משהו חינמי תדלג ..

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

doron_amedey פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

השאלה איפה מוצאים לילדים מדובב, או עם תרגום לעברית...יש טיפים פה?

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

doron_amedey כתב:השאלה איפה מוצאים לילדים מדובב, או עם תרגום לעברית...יש טיפים פה?
...
יש blu-ray דיסקים עם דיבוב (לא הרבה. בעיקר סרטי ילדים) וכתוביות (לא מעט). מה שצריך לחפש זה Blu-Ray CEE. ממה שאני מכיר, דיבוב יש ב

Harry Potter Years 1-5: Limited Edition Giftset (2001-2007) Blu-ray CEE
The Spiderwick Chronicles (2008) Blu-ray CEE
Star Wars: The Clone Wars (2008) Blu-ray CEE
Charlie and the Chocolate Factory (2005) Blu-ray CEE
Open Season 2 (2008) Blu-ray CEE
Madagascar (2005) Blu-ray CEE
Madagascar: Escape 2 Africa (2008) Blu-ray CEE
Surf's Up (2007) Blu-ray CEE

ויש די הרבה רק עם כתוביות (לא כולם ל ילדים :) )

doron_amedey פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

המון תודה.

רק 2 שאלות :-)

1. מה זה אומר CEE?
2. חיפשתי newsbin וב-nzbmatrix ולא קיבלתי שום תוצאה...מה עשיתי לא נכון? (רשמתי Blu-Ray CEE בחיפוש).

נ.ב.
באתר של newsbin יש אפשרות לחפש לפי תרגום...אך אין עברית, יש דרך להוסיף זאת?

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

CEE == Central Eastern Europe

אני לא מכיר NEWS. אני עם טורנטים

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #19 

doron_amedey כתב:שלום חברים,

יום טוב.
...
משום מה אנשים שוכחים מהר גם את הדברים הפחות טובים:
לנסוע עד הספריה רק כדי לגלות שמישהו בדיוק לקח את העותק האחרון של הסרט החדש שרצית.
לנסוע בלילה קר וגשום להחזיר את הסרט החדש (שמושכר רק ל 24 שעות) כדי שלא תקבל קנס.
להביא הביתה סרט לסופשבוע רק כדי לגלות שהוא שרוט/קופץ/פגום בדיוק אחרי שהכנת את הפופקורן וכבר אין עם מי לדבר בספריה.
לשרוף שעה בספריה כדי למצוא משהו לראות בגלל שהגעת מאוחר מדי.

בכלל בנושא השכרת סדרות טלוויזיה יש בעיה נפרדת. בד"כ סדרה שיוצאת למדיה, מחולקת כך ש 3-4 פרקים בלבד נמצאים על כל דיסק. את הספריה זה לא מעניין והיא מחייבת כל דיסק כהשכרה נפרדת. כך יוצא שבשביל לראות עונה אתה "מבזבז" 4-5 השכרות, וזה לא משתלם.

אני ממש לא מתגעגע לתקופה הזו, ומאוד נוח לי שהכל זורם אלי הביתה בזמינות מירבית ובתזמון שנוח לי. אם גם אפשר היה להפוך את כל העסק לחוקי, הייתי שמח הרבה יותר.
לדעתי, מה שקורה עכשיו זה פרפורי גסיסה. המדיה הפיזית הולכת ונעלמת, כי פשוט יש אלטרנטיבה נוחה יותר.
אם אני הייתי בעל ספריית DVD/BD, הייתי מתחיל ברצינות לחפש מקור פרנסה אחר...

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #20 

אני חושב שעדיין יש לי מנוי של 5 סרטים בענק הוידיאו שלא ניצלתי משנת 2006. :lol:
חברים, העתיד נמצא ברשת, כמו שאמרתי ללקוח אצלנו בחנות, תן לי שירות בתשלום לצפייה בסרטים ובסדרות לפי בחירתי ובאיכות HD ואני שם, המכשול הגדול ביותר הם חברות ההפקה בארה"ב שלאט לאט, יותר מידי לאט מתעוררות לעולם אחר. לא עוד אזורי הפצה בלעדיים, אלא שוק אחד גדול שצורך תכנים באמצעות האינטרנט.
אני יודע שבזק מנסה במשך שנים להרים את הנושא וכמו כן רשת בלוקבסטר רצתה להשיק משהו דומה, אבל לצערנו
השוק הישראלי עדיין דבוק לערוץ ויוה, הילדים ושאר ערוצים "הכרחיים" לחיי משפחה בארץ. כך שלא שווה לאותם גורמים להתמודד על המכרזים לרכישת זכויות השידור לאזורנו.
שאני מדבר עם אנשים על קליטה מלוויינים, השאלה הראשונה היא" ואיך אתה רואה את ערוץ הספורט, ויוה, הסרטים?"
התשובה היא שהיום אני מסתדר יפה מאוד עם צלחת פרטית , מזרימדיה ואינטרנט.
ואני מכיר גם משפחות שרוכשות במיטב כספם מערכות קולנוע ביתיות וטלביזיות גדולות ומסרבים לצפות בשידורי הטלביזיה ומעדיפים לצפות רק בתכני DVD שהם מבקרים אותם לפני כן.

שלח תגובה

חזור אל “נגני DVD/בלוריי”