תקלה בטייפ סלילים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Dan_TA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
יש ברשותי טייפ סלילים מחברת Philips דגם EL3541/00K .
הבעיות הן: המנוע של הטייפ ממשיך לעבוד גם אחרי שלוחצים על הStop, וההרצה לאחור ולקדימה דורשת "עזרה" עם היד.
אני רוצה לנסות לתקן את הבעיות לבד, רק נתקעתי בבעיות שהצגתי למעלה וגם במציאת שקע המיקרופון (כדי שאוכל לשנותו לשקע חדש), וגם אני מחפש שקע (או שקעים) של יציאה (לרמקולים וכו' ) ובמקרה הצלחתי למצוא צילומים מתוך מדריך לטכנאי שבו יש 2 צילומים של שרטוט הלוח האלקטרוני, צירפתי את 2 הצילומים ואני מקווה שמישהוא פה יוכל לעזור לי להבין אותם יותר טוב.

בתודה מראש דן :)

שרטוט הלוח האלקטרוני הכללי (של כל הדגמים) |חלק 1|
http://www.upserv.net/?v=0010.jpg
שרטוט הלוח האלקטרוני הכללי (של כל הדגמים) |חלק 2|
http://www.upserv.net/?v=0011.jpg

Dan_TA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

עדכון: את בעיית ההרצה לאחור ולקדימה פתרתי כאשר פתחתי את המכשיר, רק עכשיו מה שמטריד אותי זו הבעייה של מציאת כניסת המיקרופון.
אני יודע שיש שם כניסה אך אני לא מצליח להבין את השרטוט, (משום שאני לא מהנדס אלקטרוניקה :( ) אז אשמח אם מישהוא יוכל לומר לי היכן יש כניסות מיקרפון.

בתודה מראש דן

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #3 

כניסת המיקרופון היא בקונקטור Bu2 לתוך מגבר המיקרופון EF86 (פנטודה להגברה גבוהה) בצד שמאל של הסכמה.
בטייפ עצמו אני מניח שזה שקע DIN 3 פינים שפיליפס הרבו להשתמש בו.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

Dan_TA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה :D
בתודה, דן.

Dan_TA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

עדכון: הצלחתי לחבר שקעי 3.5mm Stereo לכניסת מיקרופון וליציאה (לאוזניות/רמקול) :D , אבל לצערי גיליתי ששניהם מונו :? .
וגם בדקתי בשרטוט וראיתי שיש שקע סטריאו, אבל משום מה הוא לא עבד,לא ליציאת אוזניות ולא למיקרופון. אז האם בטייפ אין יציאת/כניסת סטריאו?
וגם שמתי לב שהמנוע של הטייפ לא עוצר כאשר לוחצים על Stop, אז האם למנוע אין מתג הפסקה?

בתודה מראש דן

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

הטייפ הוא מונו. אני לא בטוח, אבל הכניסה/יציאה סטראו הי אפשרות לחבר את הטייפ להקלטה/השמעה מ/אל מערכת סטראו. בהקלטה זה מרבב את שני הערוצים לערוץ בודד ובהשמעה זה מפצל את ערוץ המונו להשמעה בשני ערוצי הסטראו.

יתכן והמנוע עובד כל הזמן. החשוב הוא שכשלוחצים על STOP הסרט עוצר והגלילים עוצרים, ייתכן שבטייפ הזה מותירים את המנוע לפעול כל הזמן ואין מפסק ניתוק במקביל לכפתור ה-STOP.
חנן,

תחי המחרשה !!!

Dan_TA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

חיברתי את הסטריאו ובדקתי טוב את הכל אבל זה לא מקליט וזה לא משמיע דרך היציאה/כניסה. :מבולבל:
והדבר הנוסף שקרה זה שכאשר חיברתי מן המחשב לכניסה/יציאה הזו ולחצתי play הוא השמיע את המוזיקה מן המחשב ברמקול (בלי סלילים). :o

ואני יודע שזה קצת מאוחר, אבל רק עכשיו יש לי זמן :)

Dan_TA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

Dan_TA כתב:חיברתי את הסטריאו ובדקתי טוב את הכל אבל זה לא מקליט וזה לא משמיע דרך היציאה/כניסה. :מבולבל:
והדבר הנוסף שקרה זה שכאשר חיברתי מן המחשב לכניסה/יציאה הזו ולחצתי play הוא השמיע את המוזיקה מן המחשב ברמקול (בלי סלילים). :o

ואני יודע שזה קצת מאוחר, אבל רק עכשיו יש לי זמן :)
...
אשמח אם תוכל לפרט לי קצת על שאר הכניסות /יציאות של הטייפ (על פי השרטוט) משום שאני חושש לעשות עליהם ניסון מבלי לדעת מה התפקוד שלהם.

וגם רציתי לומר שיחסית לטייפ שיוצר ב 1960 הוא עובד עד היום ולא החליפו לו נורות ורצועות. ואני מופתע לגלות שהוא עדיין עובד באיכות גבוהה יחסית.
ואני מעוניין לשפר אותו (להחליף את הרצועות [ ישנם 2 רצועות בלבד], את הנורות, וגם לקנות סרט אנלוגי חדש)
אך מהיכן אני משיג דברים כאלו, ומהו טווח המחירים..

אשמח מאוד עם תוכל לעזור לי בכך! :D
בתודה דן.

נ.ב. צירפתי סרטון (לא שאני עשיתי) על הטייפ סלילים הזה:

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

לגבי סרטי הקלטה תוכל לפנות ליואב שדמה Sync
http://joavshdema.com/catalog.php?op=cat&id=31
יואב מחזיק סרטי הקלטה איכותיים ובעיקר לשימוש אולפני אבל גם המשתמש הפרטי יכול ליהנות מאיכותם.

לגבי מנורות חליפיות תנסה למצוא ב-EBAY.
חנן,

תחי המחרשה !!!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”