כמה דברים לו ידעתי על הDune שלי מראש - טיפים חשובים!!

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
shlomile פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
שם מלא: shlomile
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לאחר חודשים שישבתי על הגדר והתלבטתי איזה סטרימר לקנות האם ללכת עם ההמונים ולרכוש Popcorn או ללכת על סטרימר יוקרתי יותר כדוגת הDune או Tvix ואפילו כמעט והזמנתי HTPC במקום - אך לבסוף (ובדיעבד גם לשמחתי) התבייתתי על ה Dune Base 2.0.

לקח לי מספר שבועות כדי להבין כיצד להשתמש כראוי במכשיר ולהכיר את הבאגים המעצבנים שלו והדרכים לפתירתם, מאחר ואין פורום רשמי לDune של היצרן כדוגמת הפורום העשיר של הPopcorn , לקח לי זמן לחלוב ידע מאנשים אחרים ולהגיע למנוחה ולנחלה - אם רק היה מקום מרוכז עם הבעיות והתוספות שאפשר לקבל מהמכשיר היה חוסך לי הרבה זמן, כסף ומפח נפש (אפילו כמעט ושהתחרטתי על רכישת המכשיר) אך כשלמדתי כיצד לעקוף חלק מהבעיות אני מצהיר בזאת שזה מכשיר פצצה!!

אני לא יודע כמה אנשים משתמשים בDune בפורום אך אני מכיר לפחות 2-3 אנשים בעלי Dune, אז כדי לקצר את תהליך הלמידה והשימוש במכשיר הנה כמה טיפים חשובים שכדאי שתדעו:

:זהירות: כדי להתחבר מהמחשב לDune בSMB צריך להתקין את System Storage במכשיר לפי ההסברים בדף זה: http://dune-hd.com/firmware/usb_flash_drive/
אך שימו לב!!! התקנת System Storage על הכונן הקשיח הפנימי או על אחד מה partition שלו SMB מהמחשב לא יעבוד!!! אתם חייבים להתקין את הSystem Storage על USB Flash Drive בלבד לצורך זה, לכן יש לי USB Flash Drive של 2G קבוע במכשיר.

:זהירות: יש באג מעצבן בגרסת תוכנה זו לגבי אורך התוים של התיקיות שלכם, אם אתם מתחברים בSMB מהסטרימר למחשב לתיקית שיתוף, אתם לא תראו את תוכן התיקייה אם השם של התיקייה עולה על 58 תוים, מפתחי הסטרימר כבר מודעים לבעייה ובקרוב יצא תיקון. הבאג הזה מעצבן אפילו יותר אם אתם משתמשים בMyMovie ליצירת meta-data לDune - באג זה מונע מהצגת תקציר ותמונת הסרט במכשיר, לכן קיצור שמות התיקיות - מומלץ!

:זהירות: YAMJ לא יעבוד אז לא תנסו אפילו המכשיר איננו שייך למשפחת הNMT, התחליף שהוא לא פחות טוב הוא להשתמש בתוכנת MyMovies, התוכנת מייצרת meta-data במיוחד לDune הכולל תמונות, תקציר ודרוג הסרט מאתר imdb - תוכלו להתרשם מהתוכנה בDune בדף זה: http://www.mymovies.dk/how-to/written-d ... HDI%20Dune
מה עוד שהתוכנה חינמית לגמריי.

:זהירות: למשתמשי MyMovies ליצירת meta-data לDune יש באג מעצבן בגירסא 3 של התוכנה שמונעת את אפשרות העידכון האוטומטי של הmeta-data של הDune - המפתחים כבר מודעים לבעייה אך בנתיים תוכלו ליצור עדכון ידני על ידי לחיצה על כפתור העדכון בתוך חלון הקינפוג של הmetadata של הDune בתוכנה עצמה.

:זהירות: אם אתם מתחברים בNFS מהסטרימר למחשב שימו לב שבהגדרות תיקיית השיתוף בסטרימר אתם צריכים להוסיף "\" לפני שם תיקיית השיתוף ואם אתם מתחברים בSMB מהסטרימר למחשב אז מספיק לכתוב רק את שם תיקיית השיתוף ללא "\".

:זהירות: על הפאנל הקדמי של המכשיר יש ניילון נצמד שבקושי נראה, אני ממליץ להסירו כדי שהפנאל יראה טוב יותר (אם אתם מאלו שרוכשים רכב חדש ולא מסירים את הניילון מהכסאות אז אל תורידו אותם :)) אני לא סגור אם השלט הוא RF או IR אך הקליטה של השלט טובה יותר מאז שהורדתי את הניילון הקדמי - אולי זה סתם פסיכולוגי אך לא מזיק.

זהו לעת עתה - אני עדיין לומד עוד את המכשיר ואת השגעונות שלו כך שאעדכן עוד טיפים בהמשך (אם יש עוד כמה שבכלל רכשו את המכשיר:)) - אך למרבית ההפתעה עדיין לא נתקלתי בסרט שהDune סירב להפעיל!

המערכת שלי:
Dune Base 2.0 גרסת תוכנה בטא: 090731-1629
PC עם Windows7
הDune מחובר קווית לראוטר עם 500G כונן קשיח פנימי וUSB Flash Driver 2G מחוברים קבוע.
נערך לאחרונה על ידי shlomile ב 03/11/2009 10:03, נערך 2 פעמים בסך הכל.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

(Y) (Y)
יפה.

אגב, כמה עלה...?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46397
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5080 פעמים

שליחה #3 

תודה על הרשמים!
shlomile כתב:... או ללכת על סטרימר יוקרתי יותר כדוגת הDune או Tvix ...
...
אין שום דבר יוקרתי יותר במזרימי המדיה שהזכרת מלבד תג המחיר.

מכשירי ה HDi התבססו בעבר על NMT, אך דרכיהם התפצלו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78914
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

דבר ראשון תודה... במיוחד על הלינק ל-MY MOVIES שפשוט לא הצלחתי לזכור את שם התוכנה עד עכשיו! (Y) (Y) (Y)

לגבי NMT, זה כבר שנים לא נכון, כדאי לערוך את ההודעה.

לגבי ה-/ - זה נכון לגבי כל מכשיר שיש לו תמיכה ב-NFS. אני מניח שאתה מדבר על ALLEGRO - כי שם אפשר לשתף תיקיות בלי להוסיף / בהתחלה.

shlomile פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
שם מלא: shlomile
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

ערכתי את ההודעה ותיקנתי את העובדה על הNMT והוספתי עוד הערה לגבי הפנאל של המכשיר (מה שעופר הזכיר בכתבה שלו גם)

כעקרון המכשיר עולה 2400 ש"ח בארץ, אך אני רכשתי אותו קצת יותר זול מאחר ורכשתי עוד כמה דברים בנוסף.
ziv_r כתב:אין שום דבר יוקרתי יותר במזרימי המדיה שהזכרת מלבד תג המחיר.
...
ובכן לעיתים (ביחוד בישראל משום מה) מחיר יקר נותן יוקרה (prestige) למוצר לעומת מוצרים זולים יותר, אך מכמה חנויות שהסתובבתי כולם ציינו שהמכשירים הזולים אכן עושים את העבודה וטובים להמונים, אך אם אתה רוצה מכשיר איכותי הם המליצו על אלו שציינתי - למרות שכמובן הם לא אובייקטיבים! זו בעיקר סתם תחושה שלי אני מניח.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”