לאחר חודשים שישבתי על הגדר והתלבטתי איזה סטרימר לקנות האם ללכת עם ההמונים ולרכוש Popcorn או ללכת על סטרימר יוקרתי יותר כדוגת הDune או Tvix ואפילו כמעט והזמנתי HTPC במקום - אך לבסוף (ובדיעבד גם לשמחתי) התבייתתי על ה Dune Base 2.0.
לקח לי מספר שבועות כדי להבין כיצד להשתמש כראוי במכשיר ולהכיר את הבאגים המעצבנים שלו והדרכים לפתירתם, מאחר ואין פורום רשמי לDune של היצרן כדוגמת הפורום העשיר של הPopcorn , לקח לי זמן לחלוב ידע מאנשים אחרים ולהגיע למנוחה ולנחלה - אם רק היה מקום מרוכז עם הבעיות והתוספות שאפשר לקבל מהמכשיר היה חוסך לי הרבה זמן, כסף ומפח נפש (אפילו כמעט ושהתחרטתי על רכישת המכשיר) אך כשלמדתי כיצד לעקוף חלק מהבעיות אני מצהיר בזאת שזה מכשיר פצצה!!
אני לא יודע כמה אנשים משתמשים בDune בפורום אך אני מכיר לפחות 2-3 אנשים בעלי Dune, אז כדי לקצר את תהליך הלמידה והשימוש במכשיר הנה כמה טיפים חשובים שכדאי שתדעו:

כדי להתחבר מהמחשב לDune בSMB צריך להתקין את System Storage במכשיר לפי ההסברים בדף זה:
http://dune-hd.com/firmware/usb_flash_drive/
אך שימו לב!!! התקנת System Storage על הכונן הקשיח הפנימי או על אחד מה partition שלו SMB מהמחשב לא יעבוד!!! אתם חייבים להתקין את הSystem Storage על USB Flash Drive בלבד לצורך זה, לכן יש לי USB Flash Drive של 2G קבוע במכשיר.

יש באג מעצבן בגרסת תוכנה זו לגבי אורך התוים של התיקיות שלכם, אם אתם מתחברים בSMB מהסטרימר למחשב לתיקית שיתוף, אתם לא תראו את תוכן התיקייה אם השם של התיקייה עולה על 58 תוים, מפתחי הסטרימר כבר מודעים לבעייה ובקרוב יצא תיקון. הבאג הזה מעצבן אפילו יותר אם אתם משתמשים בMyMovie ליצירת meta-data לDune - באג זה מונע מהצגת תקציר ותמונת הסרט במכשיר, לכן קיצור שמות התיקיות - מומלץ!

YAMJ לא יעבוד אז לא תנסו אפילו המכשיר איננו שייך למשפחת הNMT, התחליף שהוא לא פחות טוב הוא להשתמש בתוכנת MyMovies, התוכנת מייצרת meta-data במיוחד לDune הכולל תמונות, תקציר ודרוג הסרט מאתר imdb - תוכלו להתרשם מהתוכנה בDune בדף זה:
http://www.mymovies.dk/how-to/written-d ... HDI%20Dune
מה עוד שהתוכנה חינמית לגמריי.

למשתמשי MyMovies ליצירת meta-data לDune יש באג מעצבן בגירסא 3 של התוכנה שמונעת את אפשרות העידכון האוטומטי של הmeta-data של הDune - המפתחים כבר מודעים לבעייה אך בנתיים תוכלו ליצור עדכון ידני על ידי לחיצה על כפתור העדכון בתוך חלון הקינפוג של הmetadata של הDune בתוכנה עצמה.

אם אתם מתחברים בNFS מהסטרימר למחשב שימו לב שבהגדרות תיקיית השיתוף בסטרימר אתם צריכים להוסיף "\" לפני שם תיקיית השיתוף ואם אתם מתחברים בSMB מהסטרימר למחשב אז מספיק לכתוב רק את שם תיקיית השיתוף ללא "\".

על הפאנל הקדמי של המכשיר יש ניילון נצמד שבקושי נראה, אני ממליץ להסירו כדי שהפנאל יראה טוב יותר (אם אתם מאלו שרוכשים רכב חדש ולא מסירים את הניילון מהכסאות אז אל תורידו אותם

) אני לא סגור אם השלט הוא RF או IR אך הקליטה של השלט טובה יותר מאז שהורדתי את הניילון הקדמי - אולי זה סתם פסיכולוגי אך לא מזיק.
זהו לעת עתה - אני עדיין לומד עוד את המכשיר ואת השגעונות שלו כך שאעדכן עוד טיפים בהמשך (אם יש עוד כמה שבכלל רכשו את המכשיר:)) - אך למרבית ההפתעה עדיין לא נתקלתי בסרט שהDune סירב להפעיל!
המערכת שלי:
Dune Base 2.0 גרסת תוכנה בטא: 090731-1629
PC עם Windows7
הDune מחובר קווית לראוטר עם 500G כונן קשיח פנימי וUSB Flash Driver 2G מחוברים קבוע.