חיבור אקולייזר לרסיבר...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
partner11 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 488
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

חברים,
ברשותי ימהה 3800 ואני מעוניין לחבר אקולייזר אנלוגי כך שהאקולייזר ישפיע על הצליל בשני הרמקולים הקדמיים. האם למישהו יש רעיון?
כיום האקולייזר "פועל" רק על הנגן תקליטורים ולא על הרדיו ועל הק"ב

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4969
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

איזה אקוליזר?
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

partner11 כתב:חברים,
ברשותי ימהה 3800 ואני מעוניין לחבר אקולייזר אנלוגי כך שהאקולייזר ישפיע על הצליל בשני הרמקולים הקדמיים. האם למישהו יש רעיון?
כיום האקולייזר "פועל" רק על הנגן תקליטורים ולא על הרדיו ועל הק"ב
...
למה ברצונך לחבר אקולייזר?

אם תרצה שהאקולייזר ישפיע על כל פלט הרסיבר לרמקולים הקדמיים לדעתי תצטרך לעבוד עם מגבר הספק נפרד לרמקולים אלו. במצב זה אתה מחבר את האקולייזר בין הרסיבר למגבר ההספק.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #4 

למה?
אפשר לחבר EQ בין מקור לרסיבר

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים

שליחה #5 

michael123 כתב:למה?
אפשר לחבר EQ בין מקור לרסיבר
...
נראה לי שכך זה מחובר אצלו עכשיו :? .... והוא רוצה שכל הפלט יעבור דרך ה-EQ.

partner11 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

האקולייזר האמור הוא ART 341
למה אקולייזר? כי הוא משפר בכמה רמות את הצליל של הרסיבר, לא האמנתי שזה אפשרי עד שחיברתי

leshets- אתה צודק, כרגע המקור מחובר לאקולייזר ואכן אני רוצה שכל הפלט יקבל את השפעת האקולייזר ולא רק המקור
אגב, מישהו אמר לי שיש אפשרות עם חיבור של טייפ מוניטור, הבעיה שאני לא חושב שיש לי את זה ברסיבר

תומריקו
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #7 

היי,
תוציא מה- RECOUT שבמגבר לכניסת האקולייזר ,ומהיציאה של האקולייזר ל TAPE MON ברסיבר.
אתה יוצר בעצם LOOP , כאשר כל מקור שתבחר , ייצ מה RECOUT דרך האקולייזר ל- TAPEMON .
כמובן שה-TAPEMON , צריך להיות לחוץ .

תומר.

partner11 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תומר,
תודה על התשובה אבל לצערי כנראה זה לא אפשרי, בימהה 3800 אין טייפ מוניטור...
היציאה היחידה שיש שהיא מוניטור זה וידאו מוניטור

האם המצב אבוד?

avve1959
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 367
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

איני מבין בדיוק מדוע אתה מעוניין לחבר אקוולאיזר בעת שיש לרסיבר שבקשותך אקווליזר פנימי מצוין.
אתה פשוט יכול להכנס לתפריט הראשי של הרסיבר ותחת האופציה set manuel - audio לכוון המון תחומים בגרף הצלילים לפי טעמך..
כך אני עשיתי בכל אופן עם הרסיבר שברשותי ואני מרוצה..

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #10 

אקולייזר יכול רק לחבל באיכות הסאונד של הרסיברים . שמגיעים כבר עם אקולייזר פרמטרי מובנה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

Analizer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
שם מלא: eran
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

אקולייזר יכול רק לחבל באיכות הסאונד של הרסיברים . שמגיעים כבר עם אקולייזר פרמטרי מובנה
...
בלי קשר ל EQ מובנה או לא , בשימוש לא נכון הוא לא יתרום לשום דבר מלבד תרומה פסיכולוגית.
בנוגע לאפשרות לשלב אותו במערכת , בהנחה שיש לך אפשרות ל ZONE2 דרך יציאות PRE OUT ZONE2 , שלח לאיזור השני את המקור שאותו אתה רוצה להעביר דרך ה EQ (בד"כ השליחה היא פנימית ברמת הגדרות ברסיבר) ותחזיר את הסיגנל המעובד לכניסה פנוייה ברסיבר .
סאונד טוב לא מחפה על shit music !

partner11 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

avve1959 כתב:איני מבין בדיוק מדוע אתה מעוניין לחבר אקוולאיזר בעת שיש לרסיבר שבקשותך אקווליזר פנימי מצוין.
אתה פשוט יכול להכנס לתפריט הראשי של הרסיבר ותחת האופציה set manuel - audio לכוון המון תחומים בגרף הצלילים לפי טעמך..
...
avve 1959,
אכן נכנסתי להגדרות וקיבלתי כאב ראש מרוב פרמטרים. באקולייזר אנלוגי רגיל עם 12 תדרים (ערוצים) אני מעלה ומוריד עוצמה בתדר הרלוונטי, פה יש בלאגן שלם, אשמח אם תוכל לתת פירוט קצר מה עלי לעשות
9000es כתב:אקולייזר יכול רק לחבל באיכות הסאונד של הרסיברים . שמגיעים כבר עם אקולייזר פרמטרי מובנה .
...
האם כוונתך שאקולייזר תמיד מחבל בצליל או רק ברסיבר עם אקולייזר חיצוני?
Analizer כתב:
אקולייזר יכול רק לחבל באיכות הסאונד של הרסיברים . שמגיעים כבר עם אקולייזר פרמטרי מובנה
...
בלי קשר ל EQ מובנה או לא , בשימוש לא נכון הוא לא יתרום לשום דבר מלבד תרומה פסיכולוגית.
בנוגע לאפשרות לשלב אותו במערכת , בהנחה שיש לך אפשרות ל ZONE2 דרך יציאות PRE OUT ZONE2 , שלח לאיזור השני את המקור שאותו אתה רוצה להעביר דרך ה EQ (בד"כ השליחה היא פנימית ברמת הגדרות ברסיבר) ותחזיר את הסיגנל המעובד לכניסה פנוייה ברסיבר .
...
אנלייזר,
בשיטה שהצעת (שאגב עדיין לא ירדתי לסוף דעתך בנושא הביצוע) האם יהיה שינוי לכל הפלטים (רדיו , ק"ב ומקורות) או שזה רק ישיפיע על מקור אחד בלבד?

Analizer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
שם מלא: eran
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #13 

באקולייזר אנלוגי רגיל עם 12 תדרים (ערוצים) אני מעלה ומוריד עוצמה בתדר הרלוונטי,
...
א. אנלוגי הוא ממש לא , דיגיטלי.
ב. באקוליזר גרפי יש לך את האפשרות להגבר או הנחתה של אותו תדר יסוד ועל הדרך מבלי שאתה אפילו יודע הגברת עוד קבוצה של תדרים , תלויי ברוחב הפעמון שקבע אותו יצרן של אקולייזר ועוד על הדרך קטן שגורם להיפוך פאזות כתוצאה מפעולה לא ליניארית , ועוד כו' וכו' . עכשיו תשאל את עצמך שאלה פשוטה , למה אני בכלל רוצה לחבר אקולייזר ? אתה סובל מחוסר גבוהים , עודף נמוכים , גלים עומדים , בעיות אקוסטיקה , כשתדע מה התשובה תחליט אם לשלב אותו או שלא .
...
מחבל זו לא הגדרה נכונה , לא יתרום אם כבר . ואין קשר כמו שאמרתי אם יש אקולייזר ברסיבר או שלא .
בשיטה שהצעת (שאגב עדיין לא ירדתי לסוף דעתך בנושא הביצוע) האם יהיה שינוי לכל הפלטים (רדיו , ק"ב ומקורות) או שזה רק ישיפיע על מקור אחד בלבד?
...
ישפיע על כל מקור שמחובר לרסיבר ברגע שתשלח אותו להשמעה באיזור 2 .
יציאות רסיבר איזור 2 מתחברות לכניסה באיקולייזר , יציאות איקולייזר חוזרות לכניסה ברסיבר , בורר את הרסיבר לכניסה שאליה חיברנו את היציאות באקולייזר כך למעשה יש ערוץ חזרה כמו REC OUT\IN
סאונד טוב לא מחפה על shit music !

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #14 

partner11 כתב:
avve1959 כתב:איני מבין בדיוק מדוע אתה מעוניין לחבר אקוולאיזר בעת שיש לרסיבר שבקשותך אקווליזר פנימי מצוין.
...
avve 1959,
אכן נכנסתי להגדרות וקיבלתי כאב ראש מרוב פרמטרים. באקולייזר אנלוגי רגיל עם 12 תדרים (ערוצים) אני מעלה ומוריד עוצמה בתדר הרלוונטי, פה יש בלאגן שלם, אשמח אם תוכל לתת פירוט קצר מה עלי לעשות
9000es כתב:אקולייזר יכול רק לחבל באיכות הסאונד של הרסיברים . שמגיעים כבר עם אקולייזר פרמטרי מובנה .
...
Analizer כתב:
...
...
אנלייזר,
...
partner11 שלום לך .

לדעתי אקולייזר יכול לחבל במיוחד ברסיברים החדישים שיש להם אקולייזר פראמטרי מובנה שנותן מצב כיול לכל ערוץ בנפרד .

יכול להיות שהאקולייזר שברשותך יכול לשפר צליל במגברי נטו שאין להם כמעט שום יכולת כיול סאונד .

בהצלחה. (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

partner11 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

Analizer כתב:
באקולייזר אנלוגי רגיל עם 12 תדרים (ערוצים) אני מעלה ומוריד עוצמה בתדר הרלוונטי,
...
א. אנלוגי הוא ממש לא , דיגיטלי.
ב. באקוליזר גרפי יש לך את האפשרות להגבר או הנחתה של אותו תדר יסוד ועל הדרך מבלי שאתה אפילו יודע הגברת עוד קבוצה של תדרים , תלויי ברוחב הפעמון שקבע אותו יצרן של אקולייזר ועוד על הדרך קטן שגורם להיפוך פאזות כתוצאה מפעולה לא ליניארית , ועוד כו' וכו' . עכשיו תשאל את עצמך שאלה פשוטה , למה אני בכלל רוצה לחבר אקולייזר ? אתה סובל מחוסר גבוהים , עודף נמוכים , גלים עומדים , בעיות אקוסטיקה , כשתדע מה התשובה תחליט אם לשלב אותו או שלא .
...
מחבל זו לא הגדרה נכונה , לא יתרום אם כבר . ואין קשר כמו שאמרתי אם יש אקולייזר ברסיבר או שלא .
...
ישפיע על כל מקור שמחובר לרסיבר ברגע שתשלח אותו להשמעה באיזור 2 .
יציאות רסיבר איזור 2 מתחברות לכניסה באיקולייזר , יציאות איקולייזר חוזרות לכניסה ברסיבר , בורר את הרסיבר לכניסה שאליה חיברנו את היציאות באקולייזר כך למעשה יש ערוץ חזרה כמו REC OUT\IN
...
אנלייזר,
לא הצלחתי ליישם את הצעתך. אני הבנתי שאני מוציא preout מ zone1 (לזון 2 אין פרה אאוט) ושולח אותו לכניסה ל- zone 2 ומשתמש בו בתור הראשי.
האם לזה התכוונת?
אודה לך על הסבר מעט יותר מפורט

תומריקו
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

זה פשוט ,

ע"פ התמונה , תוציא מ REC OUT ל EQ ומיציאת ה EQ ל MD\TAPE IN .
כך, כל מה שתילחץ לשמיעה , בו זמנית ייצא דרך REC OUT .
כל שהינך צריך לעשות זה ללחוץ על MD\TAPE .
נסה ותחזיר פידבק !

תומר

[img]C:\Documents and Settings\t\Desktop\3800.jpg[/img]

תומריקו
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

תמונה:

partner11 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

תומריקו
סחתן על ההשקעה
אבדוק ואעדכן

partner11 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

תומריקו כתב:זה פשוט ,

ע"פ התמונה , תוציא מ REC OUT ל EQ ומיציאת ה EQ ל MD\TAPE IN .
כך, כל מה שתילחץ לשמיעה , בו זמנית ייצא דרך REC OUT .
כל שהינך צריך לעשות זה ללחוץ על MD\TAPE .
נסה ותחזיר פידבק !

תומר

[img]C:\Documents and Settings\t\Desktop\3800.jpg[/img]
...
תומריקו,
ניסתי וזה לא עובד או שפיספסתי משהו
אחרי שחיברתי בחרתי לדוגמא לשמוע רדיו ואז אני כב לא נמצא על כניסת MD\TAPE וכמובן שלא שמעתי כלום, אותו סיפור גם לגבי כניסה של הסטרימר.
איך אני יכול להפעיל בו זמנית שתי כניסות גם MD\TAPE וגם רדיו או DVD וכו'?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”