HTPC ואודיו - דברים בסיסיים שלא מובנים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
karlos פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
שם מלא: shay
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

כל נושא האודיו וה HTPC ממש לא מובנים לי עדיין.
יש לי HTPC שמהכרטיס שלו הוצאתי כבל אופטי לרסיבר די ישן אבל אמין וטוב שיודע לקבל אות דיגיטלי ולהשמיע קבצי AC3 לרמקולים בתצורה של 5.1.
העניין שכל הנושא הזה ממש לא יציב.
1. יש לי קבצים שהם AC3 שמזוהים על ידי מערכת השמע שלי ומקבלים מיתוג DISCRETE והשמע עובר לכל הרמקולים ויש קבצי AC3 שלא מזוהים ככה על ידי המערכת.
כמו כן, בניגון במדיה פלייר אני מצליח להשמיע קובץ ב AC3 כראוי אבל כשאני מפעיל את הבוקסי למשל, הוא משמיע אותו דרך הסנטר בלבד.
2. אותו דבר קורה לי עם קבצי 720P - אני מקבל את השמע שלהם דרך הסנטר בלבד (גם במדיה פלייר) ואפילו לא דרך הרמקולים הקדמיים.
3. בניגון קובץ 1080P מסויים אני לא שומע שמע בכלל.

האם מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בדברים? האם קבצי 720P לא אמורים להתנגן בסראונד? מה הגדרות הקודקים המומלצות כדי שאהנה ממקסימום איכות וחווית שמע עם המערכת שלי?
אני משתמש ב SHARK. האם לסמן בטאב האודיו שם שינגן דרך 5.1? לסמן את תיבת ה AC3 שם? מה ההגדרות הרצויות?

תודה רבה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

1. לבוקסי יש מקודדים פנימיים משלו, למקודדים חיצוניים כמו מה שמותקן ב-SHARK007 אין שום השפעה, ולכן אתה צריך להגדיר אותו בנפרד (דרך התפריטים שלו).
2. כנ"ל.
3. אין לי מושג מה זה יכול להיות. אולי קובץ לא טוב?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

karlos, יש בפורום מדריך לחיבור מחשב לרסיבר קולנוע ביתי שיוכל אולי לתת לך כיוון.

כפי ש pixies הסביר, לבוקסי יש מקודדים פנימיים. זה אומר שהוא סביבה סגורה שאינה מושפעת שמינויים במערכת ההפעלה או תוכנות ומקודדים נוספים שהותקנו במחשב. זה גם נכון לגבי נגנים אחרים כמו VLC או Media Player Classic HC. כך שאת כל ההגדרות והשינויים תאלץ לבצע בתפריטי ההגדרות של הנגן עצמו.

SHARK לכשעצמו אינו מקודד אלא חזית לתוכנות אחרות. כדאי שתבדוק מה באמת עולה כשאתה מנגן קובץ ותעזר במדריך שצוין לעיל כדי לבצע את השינויים הנדרשים. זו עוד סיבה מדוע אני סולד מחבילות קודקים - הם רק גורמות לך להאמין שהעסק פשוט אבל אין להם שום כלים שיעזרו לך כשהעסק מתחרבש.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”