שלום לכולם - חדש כאן 8) וזקוק להכוונה ברכישת אוזניות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #1 

אני אנסה לעשות את זה קצר ככל האפשר..... אבל כבר עכשיו יש לי הרגשה שאי אפשר למצות את הנושא מבלי להיכנס לחפירה ארוכה............... :wink:
ולמעשה אני גם עומד לשאול יותר משאלה אחת........

אז קודם כל - יישור קו לגבי הנסיון שיש לי /היה לי עם אוזניות, בתקווה שזה יעזור לקטלג אותי איפשהו בסולם רוכשי האוזניות:
1. נגן נייד מסוג IAudio i7, עם אוזניות In-Ear מדגם Shure SE-210.
2. מחשב עם כרטיס קול מסוג Creative X-fi Audio PCIe , ואוזניות קשת (ישנות, 18 שנים בערך) מדגם Denon AH-D950. האוזניות האלה ראו בעבר גם מקורות אחרים - למשל רסיבר סטריאו דנון מהחזקים והטובים שהם הוציאו בתחילת שנות ה- 90 (שכחתי את שם הדגם, אבל יש לי ממנו זכרונות ילדות טובים...).
3. סנהייזר HD-270 שניסיתי עם כל אחד מהנ"ל.

ההתרשמות שלי מהשילוב הראשון, היא "לרוב זה נשמע טוב, בז'אנרים ה'נכונים' יש לעיתים קרובות אפילו הרגשה שאף אחד לא צריך יותר מזה - אבל בשורה התחתונה - זה לא ממש זה...".. במספרים הייתי נותן לשילוב הזה ציון של בין 55 ל- 84 (תלוי מאד מאד בסגנון המוסיקה), וזו בדיוק הבעיה העיקרית שלי עם השילוב הזה: מפריע לי מאד שחווית השמיעה אינה טובה באותה המידה עבור כל סגנונות המוסיקה האפשריים.......
קצת יותר פירוט:
1. תופים - לוקה בחסר. לא כל מכה נשמעת. מצילות מסויימות, בד"כ נשמעות חלש או כלל לא נשמעות! באופן מבזה ממש עבור אוזניות במחיר כזה. על אף שהאוזניות מעניקות תחושה כללית כאילו יש עוצמה ופירוט טוב של כל תחום התדרים, גם הבינוניים- גבוהים. בפועל התופים יוצאים ממש ממש מקופחים (נשמע קצת מוזר, אבל לאחר כמה חודשים של האזנה אין לי ברירה אלא לסכם שכך בדיוק קורה).
העניין הזה הופך את השילוב הזה למסרס-ג'אז ממדרגה ראשונה........ אבל מאחר שבמשך שנים התרגלתי לשים לב לפירוט של התופים כמעט בכל מצב - האוזניות של דנון עושות את זה יפה מאד עד היום - העניין הזה מפריע לי לא רק בהאזנה לג'אז אלא בכל טראק בו משולבים תופים.
2. תגובת באסים - בד"כ טובה עד טובה מאד, אבל במקרים מסויימים יש תחושה שאמנם האזניות מצליחות לרדת מספיק נמוך (מביסות בקלות כל סנהייזר ששמעתי), אבל כנראה נוצרת "התאבכות הורסת" בדיוק בעור התוף שלי.... עוד לא הצלחתי להבין מדוע זה קורה דווקא בטראקים מסויימים, ובאחרים מתקבלים באסים מפורטים וחזקים בדיוק במינון הנכון עבורי, שפשוט כיף להאזין להם במשך שעות. אולי מדובר בפאזה שונה? או בהבדל מינורי בתדרי הבאסים שגורם להבדל כ"כ גדול?
3. בד"כ לא הכי נעים להאזין למוסיקה אלקטרונית בעזרת השילוב הזה (למשל פופ שנות ה- 80, טראנס/דאנס, ז'אן מישל ז'אר וכו'). לעיתים בווליום נמוך התחושה "משעממת" והגבוהים נשמעים שתלטניים, צווחניים ומעייפים. כשזה קורה, בווליום גבוה הדבר פשוט הופך לבלתי נסבל. התופים האלקטרוניים והסינטיסייזרים "צועקים", הפירוט שלהם ממילא לוקה בחסר והם ממש מכאיבים באוזן, בעוד ה- Vocals ו/או הכלים המובילים נאלמים מאחור..
.4. מוסיקה קלאסית ואופרות - נשמעים טוב מאד, באופן שכמעט מעורר תחושה של האזנה לקונצרט חי. למעשה השילוב הזה גורם לי לשמוע יותר מוסיקה קלאסית מאשר אי פעם....
5. אלבומי Unplugged לסוגיהם - נשמעים טוב מאד. האוזניות האלה מצליחות להדגיש את התחום הדינמי ו"לחמם" בעיקר את תחום התדרים הבינוניים, וזה מוסיף המון לחווית השמיעה.
הבלדות של וויטני יוסטון נשמעות טוב מאד, היא וכל הכלים המלווים אותה (אין שם תופים עם מצילות...). גם כשהיא מחליטה מדי פעם לצווח, וגם כשהווליום גבוה - זה עדיין נעים לאוזן. עד היום מעולם לא היתה לי הסבלנות להאזין ליותר משנים-שלושה טראקים באלבום האוסף שלה. עם השילוב הזה - אני לא יכול להפסיק לחזור עליו....
גיטרות - נשמעות לא רע בכלל, אך עדיין התחושה שונה מאשר במציאות (וגם בגיטרות, כמו בתופים, הציפיות שלי גבוהות מהממוצע).
6. כיווני אקולייזר בנגן לא יכולים לפתור את הבעיות הנ"ל. באמת שניסיתי, והחוויה הטובה ביותר עבורי מתקבלת דווקא במצב קרוב מאד ל- Flat.. גם איכות המקור אינה העניין כאן - הכל הגיע מדיסקים בפורמט Flac או mp3 בקידוד של 256kbps.

התחושה שלי היא שעשיתי טעות עם הרכישה הזו של ה- Shure, והייתי צריך להשקיע לפחות סכום כפול כדי להיות באמת שבע רצון לטווח ארוך. אם כי מחיר האוזניות היה עדיין גבוה מזה של הנגן עצמו......
ובדיוק כאן מגיעה בעצם שאלה מס' 1:
[/b]האם דגמי אוזניות יקרים יותר מסוג In-Ear של Shure יצליחו להתגבר על הבעיות הנ"ל באופן שיכול להיות משביע רצון או לכל הפחות להתקרב לכך מאד? אם כן, איזה מהם?[/b]

הלאה..........
גם אם התשובה לשאלה מס' 1 חיובית, אני לא בטוח שאוזניות מסוג In-Ear יהיו בחירה אידיאלית לצורך האזנה בסלון. במיוחד כשאני לא היחיד שישתמש בהן... :?
לכן אני מכין את הארנק להשקעה גבוהה יותר, עבור זוג אוזניות קשת (אחד בשלב זה, ובעתיד עוד אחד) שימוקמו דרך קבע בסלון כשהמקור הוא מחשב HTPC.
ברור לי שיהיה צורך גם במגבר אוזניות טוב (אולי אפילו מגבר מנורתי בשילוב עם ה- DAC-USB שנסקר כאן באתר וזכה לציון טוב מאד, או ה- -USB DAC שכבר משולב עם מגבר), רצוי כזה שמסוגל גם לקבל שני זוגות אוזניות במקביל אך עם שליטה נפרדת.
אשמח לקבל הפנייה למקום בו כדאי להתחיל לקבל מושג לגבי ההיצע הקיים וטווח המחירים, וכמובן שהמלצות ספציפיות יתקבלו בברכה. גם אם נדרש חור גדול יחסית בארנק - אני מעדיף לדעת זאת מראש ולקלוע בול לציוד שיספק לי חווית שמיעה מהנה ומתמשכת, מאשר לקבל חור קטן יותר בארנק, יחד עם תחושת חוסר שביעות רצון שתלך ותגדל עד שתביא אותי בסופו של דבר לרכוש בהדרגה ציוד יקר יותר ויותר......

לגבי הדרישות שלי מהאוזניות....
א. חשוב שהן יהיו אטומות בעיקר כלפי חוץ (כלומר, שלא כל בני הבית ירימו גבה בכל פעם שאני אאזין לקטע מהרקויאם של מוצרט ואח"כ אחליף אותו בשיר של הייפא ווהבי....... וכן, אני עושה את זה והרבה, מקבל הרבה מאד הרמות גבה טורדניות, ומעדיף שחווית ההאזנה תישמר ב- 100% לעצמי ולא לכל הסביבה - בדיוק בשביל זה המציאו את ההתקן שנקרא 'רמקולים'....)
ב. חשוב שהן ידעו לרדת לבאסים נמוכים, מדוייקים ועוצמתיים יותר מכל דגמי סנהייזר שיצא לי לשמוע (לא הגעתי לתחום העליון שלהם - ה- HD-270 היו היקרים ביותר ששמעתי ותגובת הבאס שלהם פשוט עלובה להחריד ביחס לביצועים שלהם ביתר התדרים, כאילו בכוונה חיברו אליהם פילטר שיסנן את הבאסים. כך שאם יש אצלם הפתעות חיוביות החל מסף מסויים של מחיר, או בדגמים מסויימים - אשמח כמובן לדעת זאת)
ג. חשוב שיתגברו בהצלחה על כל המחלות של ה- Shure שציינתי.....

ברור לי שיהיה כאן צורך בהשקעה של כמה אלפי שקלים לכל הפחות....... וייתכן שאעשה זאת בכמה שלבים.

תודה מראש!

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

גם באלפי שקלים יש הבדל, תן תקציב ואוכל לעזור לך.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תקציב.

שליחה #3 

1500-3000 ש"ח לאוזניות בלבד,
ואותו סדר גודל עבור מגבר+ DAC.

אם אין ברירה אלא להשקיע יותר - אעשה זאת, בשלבים (קודם כל אוזניות שיחוברו ישירות לכרטיס הקול, עם כל החסרונות הידועים שבדבר, והמגבר יגיע קצת אח"כ..).
אם אפשר להשקיע אפילו פחות ולקבל תמורה שתשביע את רצוני למשך שנים רבות - מה טוב.......

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

בטווחים האלה יש לך DT880/K701/HD600 שהן פחות או יותר באותה ליגה.
אין מנוס מלשמוע כי הן שונות מאוד אחת מהשניה וכולן ברמה גבוהה יחסית. לדעתי גם W5000 תיכנס בתקציב שלך אבל צריך מגבר ב4,000 שקל
כדי שהן יישמעו טוב.

אחד שמחזיק בשלושה זה אולפני אבי יפה בירושלים
http://www.headphones.co.il/store/main/

לגבי מגבר+DAC בכל אופן אני לא מתכוון להמליץ לך על המגבר שנסקר באתר כי הוא לא ינצל 50% מהיכולת של האוזניות.
לדעתי כדאי לך להשאר במרווח בטחון וללכת בינתיים על אסוס STX כי ALL IN ONE בעסק הזה לא משתלם ובדרך כלל נחות משני מוצרים באותו סדר גודל.
מגבר - Corda Cantate
http://www.meier-audio.de/

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה רבה על ההמלצות - עכשיו תורי להתחיל לעשות שיעורי בית..

שליחה #5 

רק עוד שאלות בקשר ל-DAC ומגבר, עוד לפני שאפילו ניגשתי לקרוא ביקורות על דגמי האוזניות עליהן המלצת...:
קראתי כאן סקירה על DAC (לא מגבר אוזניות) של HRT שמתחבר למחשב באמצעות כבל USB. הדגם שמחירו כ- 300$ נסקר ונראה שזכה לביקורת נלהבת. קיים גם דגם קצת יותר יקר (400$) שלא נסקר כאן ועדיין לא הספתי לחפש ולקרוא ביקורת אודותיו . בכל אופן, שניהם יקרים מה- Xonar Essence STX (שבעקבות המלצתך הספקתי לקרוא כמה ביקורות אודותיו, כולן חיובית עד חיוביות מאד - וזה כשלעצמו נתון מעודד).
העניין הוא שמחשב המדיה שלי נמצא (בכוונה, כדי לשמוע את רעשי המאווררים שלו כמה שפחות..) בנקודה מרוחקת למדי מספות הישיבה בסלון, שבסביבתן אני מתכוון לשבת עם האוזניות. אני גם מעדיף תצורה קבועה וקשיחה שלא תצריך חיבורים/ניתוקים תכופים, ו/או כבלים שיתגוללו כמעט מדי יום על רצפת הסלון ויתפסו עם הזמן אבק, שערות ולכלוך. לכן קורצת לי מאד קונפיגורציה של DAC שמסוגל להתחבר לכבל USB שעובר בהתקנה קבועה (למשל תחת הריצוף), ואל המוצא שלו יתממשק מגבר אוזניות איכותי נפרד (וזאת בעקבות המלצתך שלא להתקרב למכשירים שמשלבים את שתי הפעולות).
לקונפיגורציה זו קיים יתרון נוסף - איני מוגבל לשימוש רק במחשב ה- HTPC שבתוכו מותקן הכרטיס. במקרה של תקלה במחשב, ניתן לחבר מחשב נייד אל המערכת, ולהאזין למוסיקה בדיוק באותה האיכות...

האם למישהו יש נסיון מוצלח עם קונפיגורציה כזו או דומה? ואילו אלטרנטיבות כדאי לבדוק/לשקול במקום ה- DAC של HRT?

עריכה:
בקשר למגבר האוזניות שעליו המלצת - CORDA CANTATE
ב- http://www.meier-audio.homepage.t-online.de/ הוא מופיע תחת השם CANTATE 2 ויש לו חיבור USB (אם כי ניתן להשתמש בכניסה האנלוגית שלו ובכך לוותר על ה- DAC הפנימי). למעשה נראה
אם הייתי מעוניין במגבר מנורתי טוב (כזה שהיצרן שלו ראה מול העיניים W5000 ו/או D7000 כשידוך טריויאלי) - בכמה לכל הפחות הייתי צריך להגדיל את התקציב?
אני שואל כי יוצא לי מדי פעם לבקר אצל אודיופיל, ולשמוע מערכת סטראו הכוללת פרה+פאוור מנורתיים, והצליל פשוט מושלם, מימי לא שמעתי משהו כזה.. (לקח לו שנים על גבי שנים של ניסוי וטעייה עד שהגיע למגברים מנורתיים ולחתימת הצליל הספציפית הזאת) - אבל מפחיד אותי אפילו לשאול אותו כמה עולה מערכת כזו הכוללת מגברי כוח ורמקולים..... בכל אופן, בשורה התחתונה, נראה לי שאני מאוהב בצליל שמגברים מנורתיים טובים מציעים......
אבל השאלה היא האם יש לי איזשהו סיכוי להתקרב לצליל הזה בתקציב שפוי (עד 10K ואולי קצת יותר, זה עדיין לא חוצה את גבול השפיות אם מתקבל צליל באמת מושלם....) עם אוזניות ולא עם רמקולים :lol: )..........

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אני ממש מקווה בשבילך שבאורכים כאלה לא יהיו לך הפרעות בהעברת מידע. Sb3 יהיה פתרון אופטימלי לבעיה שלך. בנוגע לdac, המבחר הוא גדול ולאו דווקא dacים שנסקרו באתר הם רפרנס למה שהולך בשוק.
לגבי מגברים ניסיתי להצמד לתקציב שנתת אבל אני רואה שאתה מוכן להשקיע. אני מציע לך לשמוע מערכות של אנשים. לאיליה יש את ה woo audio 6 שזה המנורתי הראשון שישמע טוב וזה לפני אינספור שדרוגים יקרים. לי יש corda opera שמתאים כמו כפפה ליד לשלוש האוזניות שהמלצתי בהתחלה.
למרות שיצא מייצור, קל להשיג אותו בלוחות הד-פיי ב700$ משומש. לדור יש beta22 שזה אחד משלושת המגברים הטובים ביותר, אבל מחירו מתחיל באלפיים דולר.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”