שאלה לגבי Dolby Digital

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
יואבאיילת פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב, והמון תודה מראש על כל עזרה.

רכשתי לאחרונה מערכת קולנוע ביתי (רסיבר + 5.1 רמקולים) - Onkyo HTS590, וחיברתי אותה לדי.וי.די שלי בקבל אופטי.
את הטלויזיה אני מחבר לדי.וי.די בקבל HDMI, כשהווליום על 0 (כך שכל הסאונד פועל דרך המגבר).

לרסיבר יש אופציות שמכונות " listening modes" המאפשרות בחירה בין כל מיני אפקטים, אך ההוראות כותבות מפורש שהאופציה הטובה ביותר היא האופציה האוטומטית (המכונה " Direct"), שבה הרסיבר מזהה לבד את האות שנכנס אליו, ומשמיע אותו בלי אפקטים.

כמעט כל סרט היום יוצא עם סאונד של Dolby Digital 5.1, ולכן בחרתי ב"דיירקט".
הבעייה היא שהרסיבר לא מזהה את הDD - רק 2 רמקולים פועלים (גם בסרט אקשן עתיר "פיצוצים" ואפקטים).
נורית החיווי של הDD לא נדלקת, ובמקום מופיע "PCR".

האם הבעייה היא במגבר או בנגן? האם אני עושה משהו לא נכון?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

הבעיה כנראה נעוצה בהגדרות האודיו שקבעת בנגן ה DVD. מה שקורה הוא שבמקום לשלוח את פס הקול כפי שהוא לרסיבר הנגן מבצע פענוח ושולח את פס הקול המםוענח לרסיבר.

היות ודרך כבל אופטי אפשר לשלוח רק שני ערוצים מפוענחים הנגן חייב גם לבצע downmix לסטריאו ולכן אתה מקבל ברסיבר הודעה של אודיו PCM
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #3 

תוודא שהנגן מוגדר ביציאה דיגיטלית במצב RAW .
אלו הגדרות אפשריות יש לך בנגן?

ארז

directse
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

מצטער שאני "מתפרץ" לדיון, אבל מה להגדיר בDVD כדי שלא יהיה רשום PCM

ומה זה אומר PCM?

תודה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

PCM זה קיצור של Pulse Code Modulation שהוא בעצמו ייצוג דיגיטלי של אות אנלוגי: אם תיקח אות סטיראו שיוצא משקע Line Out תיקני תראה שזהו אות אנלוגי. אם רוצים להמיר אותו לפורמט דיגיטלי הדרך המקובלת לעשות זאת היא בהפיכתו ל PCM. אם זה עדיין לא ברור כי לא הסברתי את עצמי היטב אז יש את וויקיפדיה כאן: http://he.wikipedia.org/wiki/Pulse_Code_Modulation

משתמשים ב PCM כאשר לא רוצים או לא יכולים להעביר פס קול בפורמט מקודד כמו Dolby Digital - למשל כשהרסיבר אינו מסוגל לבצע את הפענוח בעצמו. במקרה זה מבקשים מהנגן לבצע את הפענוח ולשלוח את פס הקול המפוענח לרסיבר. אם הרסיבר מחובר ב S/PDIF אז הדרך היחידה להעביר לו את פס הקול היא באופן דיגיטלי עם קידוד של PCM שההמרה שלו חזרה לאודיו אנלוגי היא טריוויאלית ומתבצעת בכל רסיבר שקיים.

אם לא רוצים לבצע את הפענוח בנגן אז צריך לגשת לתפריטי הגדרת האודיו של נגן ה DVD ולבחור באפשרות שתתן לך להעביר את פס הקול המקודד "כמו שהוא" לרסיבר. בדרך כלל אפשרות זו נקראת RAW או Pass Through. כמו כן צריך לבטל כל אפשרות בתפריטים לבצע Downmix של אודיו 5.1 ל דו ערוצי.

directse
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה רבה ננסה בערב ונראה מה קורה

יכול להיות שאני ישמע מכל הרמקולים אבל עדיןן רק הDVD יעשה את ההמרה ל5.1 ולא הרסיבר?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

כדי להעביר 5.1 ערוצים מפוענחים מה DVD לרסיבר אתה צריך לחבר אותם אנלוגית עם סט של כבלים. הסיבה היא שלחיבור S/PDIF דיגיטלי אין אפשרות להעביר 5.1 ערוצים ב PCM כי זה צורך רוחב פס גדול ממה שהוא יכול לשאת.

directse
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

לפי מה שאתה כותב

אזי כאשר אני רואה סרט בפרו לוג'יק 2 - אמור להיות רשום לי PCM על הרסיבר

רסיבר ימאהה 661

תודה שוב מראש

שלח תגובה