החדש של ALICE IN CHAINS
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
ALICE IN CHAINS היא אחת הלהקות המוצלחות של שנות התשעים עבורי. JAR OF FLIES היא יצירת מופית שבתחום הרוק קשה מאוד למצוא כמוה.
סטיילי, הסולן המוזר של הלהקה היה מכור לסמים קשים במשך שנים רבות, החל מקוקאין, הרואין ודרך קראק קוק...
באמצע שנות התשעים, אחרי שהארוסה שלו נפטרה, הוא נסגר בביתו והפך לבאמת עוף מוזר ובעצם AIC הוקפאו (אם כי לעולם לא התפרקו לחלוטין). בדרך, הוא השתתף בלהקת סופר גרופ (שלא הצליחה להתרומם) בשם MAD SEASON עם תקליט לא רע בכלל.
היו לו גם שני אלבומי סולו שחלק מהתוכן שיועד להם בסוף הפכו ללהיטים של הלהקה. לצערי לא יצא לי לשמוע את שני תקליטי הסולו שלו.
הוא נפטר מסמים בתחילת העשור והלהקה התפוגגה לה.
פתאום גיליתי לפני כשבוע שהם הוציאו תקליט חדש עם סולן חדש.
הצליל של הלהקה נשמר, אבל חסר הטאץ' הגאוני של סטיילי (קנטרל עדיין בלהקה). הייתי רוצה לשמוע מחובבי הלהקה מה הם חושבים על התקליט הנ"ל?
סטיילי, הסולן המוזר של הלהקה היה מכור לסמים קשים במשך שנים רבות, החל מקוקאין, הרואין ודרך קראק קוק...
באמצע שנות התשעים, אחרי שהארוסה שלו נפטרה, הוא נסגר בביתו והפך לבאמת עוף מוזר ובעצם AIC הוקפאו (אם כי לעולם לא התפרקו לחלוטין). בדרך, הוא השתתף בלהקת סופר גרופ (שלא הצליחה להתרומם) בשם MAD SEASON עם תקליט לא רע בכלל.
היו לו גם שני אלבומי סולו שחלק מהתוכן שיועד להם בסוף הפכו ללהיטים של הלהקה. לצערי לא יצא לי לשמוע את שני תקליטי הסולו שלו.
הוא נפטר מסמים בתחילת העשור והלהקה התפוגגה לה.
פתאום גיליתי לפני כשבוע שהם הוציאו תקליט חדש עם סולן חדש.
הצליל של הלהקה נשמר, אבל חסר הטאץ' הגאוני של סטיילי (קנטרל עדיין בלהקה). הייתי רוצה לשמוע מחובבי הלהקה מה הם חושבים על התקליט הנ"ל?
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 01/11/2009 21:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
oferlaor
- מנהל

יש טאץ' של הלהקה, אך אני נאלץ להסכים.
אני בכל מקרה שם את זה בנסיעות ברכב עכשיו וניתן לזה את הצ'אנס.
אני בכל מקרה שם את זה בנסיעות ברכב עכשיו וניתן לזה את הצ'אנס.
קבלו תיקון: ג'רי קאנטרל הוא הגיטריסט של הלהקה (שגם משמש כקול שני) שהיה אחד משני הכוחות היוצרים המרכזיים, והוא עדיין חי. הוא ללא ספק המנהיג הבלתי מעורער של הלהקה כיום והכוח היוצר היחיד באלבום הנוכחי. הסולן שהתאבד, והיה כוח יוצר לא פחות גדול, הוא ליין סטיילי.FIRE_WIRE כתב:שמעתי חלק מהשירים, במילה אחת בלי קנטרל זה לא זה....
אלבום בהחלט מפתיע לטובה. הסולן החדש לא מתקרב לסטיילי, אבל עושה עבודה טובה מאד. הלחנים של קאנטרל מצויינים, ולמרות שמבחינתי זה לא בסטטוס של אלבומי המופת של הלהקה, זה בהחלט אלבום טוב ומהנה לשמיעה.
אליס אין צ'יינס היא להקה מדהימה מבחינתי, אולי האהובה עלי ביותר, ולכן היו לי חששות כבדים מהאלבום הזה. סטיילי היה סולן מדהים וכוח יוצר משמעותי בלהקה, וקשה היה לי להאמין שיצא אלבום ראוי. חששתי גם שהסולן החדש ינסה יותר מידי לחכות את סטיילי ויצא כגרסא גרועה שלו בסופו של דבר. אז אמנם הוא ללא ספק מנסה לשיר בסגנון של סטיילי, אבל זה לא נשמע מעולץ ויוצא לא רע בכלל.
ג'רי קאנטרל עדיין גאון מהסוג שלא פוגשים הרבה בעולם המוזיקה, והוא מצליח לייצר אלבום מצויין ומפתיע לטובה.
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3876
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
צודק, לא שמתי לב ליין סטיילי ז"ל .
אולי היה עדיף שג'רי קאנטרל יזמר במקום הסולן החדש
כמעט כל להקת רוק שהוחלף בה הזמר (למעט אירון מיידן ואסידיסי ) זה כבר לא זה...
קשה לי לחשוב מה היה קורה אם גדי לי היה עוזב את RUSH לדוגמא.
כמעט כל להקת רוק שהוחלף בה הזמר (למעט אירון מיידן ואסידיסי ) זה כבר לא זה...
קשה לי לחשוב מה היה קורה אם גדי לי היה עוזב את RUSH לדוגמא.
And the meek shall inherit the earth
...
...
הוא שר הרבה באלבום הזה. הקול שלו היה מאד מאד דומיננטי גם בתקופה של סטיילי, בכל השירים הוא מאד מודגש. עכשיו עם הסולן החדש זה בולט עוד יותר - אם תקשיב טוב שומעים אותם במידה כמעט שווה בכל השירים.FIRE_WIRE כתב:צודק, לא שמתי לב ליין סטיילי ז"ל .
כמעט כל להקת רוק שהוחלף בה הזמר (למעט אירון מיידן ואסידיסי ) זה כבר לא זה......
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
שמעתי את התקליט אחרי שמעתי הרבה ביקורות טובות.
נתתי צ'אנס די רציני לתקליט (מעל 20 השמעות), לטעמי לא תקליט רע, יש כמה יציאות טובות אבל בהחלט לא ימי הזוהר של AIC.
PEARL JAM החדש למשל תקליט מוצלח בהרבה.
נתתי צ'אנס די רציני לתקליט (מעל 20 השמעות), לטעמי לא תקליט רע, יש כמה יציאות טובות אבל בהחלט לא ימי הזוהר של AIC.
PEARL JAM החדש למשל תקליט מוצלח בהרבה.
-
oferlaor
- מנהל

בתור מעריץ של שני האלבומים הראשונים של פרל ג'אם, סבלתי מהאחרון שלהם כמו שלא סבלתי הרבה זמן. כזו אכזבה, אפילו ביחס לשרשרת האלבומים הבינוניים של השנים שאחרי VS. כ"כ קצר, כ"כ בינוני.pup26 כתב:שמעתי את התקליט אחרי שמעתי הרבה ביקורות טובות.
PEARL JAM החדש למשל תקליט מוצלח בהרבה....
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3876
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
שמעתי גם שמעתי...oferlaor כתב:FIRE_WIRE,
שמעת את איירון מיידן לפני דיקנסון? גאוני....
פול דיאנו זימר ב2 התקליטים הראשונים, התקליט השני KILLERS הגיע ארצה ב 81 והודפס ולאחריו
הגיע התקליט הראשון שנקרא בשם הלהקה כתקליט "תוצרת חוץ" שעלה יותר.
2 התקליטים המדהימים האלה הם שהרימו את אירון מיידן, ולברוס שבא מלהקת סמסון לא נותר אלא להשלים את ההרכב.
אגב יצא לי אישית לשוחח עם המתופף המקורי קליב בר שלא עלינו חולה בטרשת נפוצה
And the meek shall inherit the earth
...
...
אליס אין צ'יינס.....
האחרון , הוא אלבום מצויין לטעמי. כמו שנאמר פה כבר......הלהקה מזכירה בגדול את עברה הניפלא.
זו אולי להקת הגראנג' מטאל האהובה גם עלי ביותר ,גם כן.....עם סאונד מדהים ומיוחד שקשה מאוד לטעות בו.
גם הם תוצרת סייאטל ארה"ב.
אין ספק שרוחו של ליין סטנלי שורה על הלהקה , וכן יש נסיונות לחכות את אופי שירתו.
הוא מגדולי הסולנים שאני מכיר במטאל....קול מדהים מאנפף , מיוחד ,עם אנרגיות אדירות.
לטעמי לו סטלני היה נוכח ושר בדיסק האחרון ,אין לי ספק שהאלבום הזה היה משתדרג עוד יותר באיכותו.
אלבומם Dirt משנת 93 הוא פנינת מטאל מהמשובחות שיש , והוא זכה בכל פרס אפשרי.
אגב גם אלבומם הזה.האחרון ,מועמד לפרס הגראמי בקטגוריית הרוק הכבד .
חבל שהסמים טרפו גם את סטנלי ולקחו אותו מאיתנו......ולמעשה הוציאו את האויר מהלהקה המדהימה הזו ,שאחרי הרבה נסיונות החייאה מצליחה לחזור אט אט ולהיכנס למקום הגבוה שאליו היא השתייכה.
הלהקה ממשיכה להחזיק את עצמה עדיין קרובה לאיכויות שאיפיינו אותה בעברה מאחר ורוב הגרעין הקשה של הלהקה נישאר בה, אולם המנהיג והסולן.....סנטלי שלא איתם לצערנו, חסר. וזה מורגש.
רפי_א
זו אולי להקת הגראנג' מטאל האהובה גם עלי ביותר ,גם כן.....עם סאונד מדהים ומיוחד שקשה מאוד לטעות בו.
הוא מגדולי הסולנים שאני מכיר במטאל....קול מדהים מאנפף , מיוחד ,עם אנרגיות אדירות.
לטעמי לו סטלני היה נוכח ושר בדיסק האחרון ,אין לי ספק שהאלבום הזה היה משתדרג עוד יותר באיכותו.
חבל שהסמים טרפו גם את סטנלי ולקחו אותו מאיתנו......ולמעשה הוציאו את האויר מהלהקה המדהימה הזו ,שאחרי הרבה נסיונות החייאה מצליחה לחזור אט אט ולהיכנס למקום הגבוה שאליו היא השתייכה.
הלהקה ממשיכה להחזיק את עצמה עדיין קרובה לאיכויות שאיפיינו אותה בעברה מאחר ורוב הגרעין הקשה של הלהקה נישאר בה, אולם המנהיג והסולן.....סנטלי שלא איתם לצערנו, חסר. וזה מורגש.
רפי_א
Re: אליס אין צ'יינס.....
כמה הסתייגויות:רפי_א כתב:האחרון , הוא אלבום מצויין לטעמי. כמו שנאמר פה כבר......הלהקה מזכירה בגדול את עברה הניפלא.
רפי_א...
א. השם של הסולן הוא ליין סטיילי(Staley), לא סטנלי
ב. למרות שאני מסכים איתך שהאלבום מצויין, הוא עדיין לא מגרד את הסטנדרד של ארבע יצירות השיא של הלהקה (שני אלבומי האולפן הראשונים, Dirt ו-Facelift, ושני המיני אלבומים המעולים: Sap ו-Jar of Flies). חלק מהסיבה לכך בנקודה הבאה.
ג. לגבי הפסקה האחרונה: אם כוונתך ב"גרעין קשה" הוא לגרעין הקשה ביצירה, אז מה שכתבת לא בדיוק מדוייק. היצירה בלהקה היתה כמעט ב100% בידיהם של הסולן המנוח ושל הגיטריסט והקול השני, ג'רי קנטרל. הבסיסט והמתופף אינם כוח משמעותי בלחן ובמילים. מה שאומר שחצי מהכוח היצירתי נחתך. זו סיבה נוספת שסטיילי חסר מאד, ושומעים את זה, פרט לשירתו. כיום, מבחינת הכוח המניע היוצר שלה, זוהי להקה של מנהיג אחד בלתי מעורער (שגם שירתו הרבה יותר בולטת באלבום האחרון).
פרט לכך, הודעה מצויינת.
לא חולק עלייך אורידרורי.....
ראשית לגבי השם צודק. הוא אצלי מזמן תקוע בתוספת ה ט' ולא יהיה קל להישתחרר מהטעות הזו
חח.
אבל כשהתכוונתי שהגרעין הקשה נישאר.......אני אשתמש במילים שאמר עופר........שהטאצ' על הלהקה של פעם נישאר.
אז נכון שהחברים האחרים היו מעורבים פחות ,אבל התכוונתי גם כן לטאצ' של הסאונד ושל הנגינה. אותם אנשים..............אותו " פיל " ( פ' רפויה ) של נגינה.
ואכן זו הייתה להקה של סולן ענק וכריזמט לאיין סטיילי ...........הנה לא טעיתי חחחח.
הוא הוביל אותם , הסאונד שירה שלו היה אחר ומיוחד . כל כך מיוחד שאי אפשר לטעות בקול שלו בין אלפי סולני הרוק והמטאל שישנם. והוא היה ענק !!! כוח...." בייצים " ....בהירות.....גובה....הכל היה לו בקול. הוא פשוט חתך את האויר דרך המייתרים המופלאים שלו.
הוא לא איתם............ואין מה לעשות הם לעולם לא יהיו אותה להקה כשהוא היה איתם. אבל כמו שאמרתי..... כנראה שהנשמה שלו מפעמת בהם , ולכן אני אומר שוב שהם יצאו הרבה יותר מטוב באלבומם האחרון. ואישית אהבתי את מה שיצא.
ובהערת שוליים..כוון שאמרת שהמתופף של אליס והבסיסט לא ממש השפיעו כיוצרים על הלהקה.........אז אני אצא עם פוסט ביממה הקרובה על דיסק שהגיע אלי לא מזמן........שבו מנגנים מתופף ובסיסט של אחת מאגדות המטאל. הם פרשו מאותה להקה , והקימו להקה חדשה. לטעמי ......... מעולה. הדיסק שלהם הגיע אלי דיי במיקרה........מודה שלא הכרתי. ומה שניקרא...אהבה ממבט.......... ( שמיעה הכוונה חחחח. )....ראשון.
ואם עופר בעניין של צפוף באוזן..........אני מקווה שהוא יאהב את הלהקה. הם עושים צפוף באוזן אבל בהחלט בטעם , ואפילו משובח.
רפי_א
אבל כשהתכוונתי שהגרעין הקשה נישאר.......אני אשתמש במילים שאמר עופר........שהטאצ' על הלהקה של פעם נישאר.
אז נכון שהחברים האחרים היו מעורבים פחות ,אבל התכוונתי גם כן לטאצ' של הסאונד ושל הנגינה. אותם אנשים..............אותו " פיל " ( פ' רפויה ) של נגינה.
ואכן זו הייתה להקה של סולן ענק וכריזמט לאיין סטיילי ...........הנה לא טעיתי חחחח.
הוא הוביל אותם , הסאונד שירה שלו היה אחר ומיוחד . כל כך מיוחד שאי אפשר לטעות בקול שלו בין אלפי סולני הרוק והמטאל שישנם. והוא היה ענק !!! כוח...." בייצים " ....בהירות.....גובה....הכל היה לו בקול. הוא פשוט חתך את האויר דרך המייתרים המופלאים שלו.
הוא לא איתם............ואין מה לעשות הם לעולם לא יהיו אותה להקה כשהוא היה איתם. אבל כמו שאמרתי..... כנראה שהנשמה שלו מפעמת בהם , ולכן אני אומר שוב שהם יצאו הרבה יותר מטוב באלבומם האחרון. ואישית אהבתי את מה שיצא.
ובהערת שוליים..כוון שאמרת שהמתופף של אליס והבסיסט לא ממש השפיעו כיוצרים על הלהקה.........אז אני אצא עם פוסט ביממה הקרובה על דיסק שהגיע אלי לא מזמן........שבו מנגנים מתופף ובסיסט של אחת מאגדות המטאל. הם פרשו מאותה להקה , והקימו להקה חדשה. לטעמי ......... מעולה. הדיסק שלהם הגיע אלי דיי במיקרה........מודה שלא הכרתי. ומה שניקרא...אהבה ממבט.......... ( שמיעה הכוונה חחחח. )....ראשון.
ואם עופר בעניין של צפוף באוזן..........אני מקווה שהוא יאהב את הלהקה. הם עושים צפוף באוזן אבל בהחלט בטעם , ואפילו משובח.
רפי_א
Re: לא חולק עלייך אורידרורי.....
רפי_א כתב:ראשית לגבי השם צודק. הוא אצלי מזמן תקוע בתוספת ה ט' ולא יהיה קל להישתחרר מהטעות הזוחח.
רפי_א...
ובנושא ההרכב של המתופף והבסיסט, האם הכוונה שלך היא לThem Crooked Vultures?