כרטיסי מסך ל-FHD ?
שלום רב לאתר המקצועי שכאן הערכה רבה לי אליכם,
אנא המומחים שכאן בעלי הניסיון,
כחלק ממאמציי לתכנן מחשב חדש לקנייה(הכולל בתוכו מעבד ICORE5 לוח אם מתאים וזכרונות)
עלתה אצלי השאלה הבאה:
(רצוי להדגיש תחילה שאין לי שום שימוש במשחקים!)
החל מאיזה כרטיסי מסך ניתן לצפות ב-FHD 1080P מלא בצורה טובה ללא בעיות?
הן ב-ATI והן ב- NVIDIA ואיזה משניהם מומלץ יותר ולמה?
אני שואל כי איני רוצה להוציא כסף מיותר על כרטיס מסך גבוה מדי.. אבל חשוב שישרת בקלות את הדרישה לעיל.
תודה למבינים ולעונים
אנא המומחים שכאן בעלי הניסיון,
כחלק ממאמציי לתכנן מחשב חדש לקנייה(הכולל בתוכו מעבד ICORE5 לוח אם מתאים וזכרונות)
עלתה אצלי השאלה הבאה:
(רצוי להדגיש תחילה שאין לי שום שימוש במשחקים!)
החל מאיזה כרטיסי מסך ניתן לצפות ב-FHD 1080P מלא בצורה טובה ללא בעיות?
הן ב-ATI והן ב- NVIDIA ואיזה משניהם מומלץ יותר ולמה?
אני שואל כי איני רוצה להוציא כסף מיותר על כרטיס מסך גבוה מדי.. אבל חשוב שישרת בקלות את הדרישה לעיל.
תודה למבינים ולעונים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כל כרטיס מסך היום מסוגל להציג 1080p ללא שום בעיה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
מישהו אחר ענה תשובה מעין זאתCatskinner כתב:כל כרטיס מסך היום מסוגל להציג 1080p ללא שום בעיה....
3450 - חלש מאד.
3850 - כרטיס חזק
3870 - כרטיס הכי חזק בסדרה
4200 - מובנה
4350 - כרטיס חלש מאד עבור משחקים.
4550 - זה למעשה עדיין 4350 עם זיכרון קצת מהיר יותר.
4650 - משחקים ברמה בסיסית.
4670 - משחקים ברמה סבירה עד ל 1024X768
4830 - משחקים ברמה סבירה עד 1024X1280
4770 - ברמה סבירה עד 1680X1050
4850 - רמה טובה עד 1680X1050
4870 רמה טובה מאד עד 1680X1050 ולא רעה בFHD
4890 - טוב בFHD
5850 - טוב מאד בFHD
ו5870 הכי חזק בליינאפ הנוכחי
לפי דבריו מבחינת ATI רק כרטיסים החל מ-4870 מסוגלים לבצע את הFHD 1080P בצורה חלקה
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
בוא נפריד
צפייה ברזולוצית HD , כלומר צפייה בסרטים או גלישה וכו במחשב , ברזצלוצית 1920X1080, אתה יכול עם הכרטיס הכי פשוט גם. (4350 למשל)
אם אתה רוצה משחקים, אני אומר לך מנסיון אישי שלי , ש 4850 סוחב כל דבר ,על הרזולוציה הזו, ובאיכות הכי גבוהה.
אז אל תדאג. 4850 עולה היום קרוב ל 500 שח וזה שווה את ההשקעה הקטנה
אתה מקבל כרטיס חזק , וגם תוכל להוציא LPCM7.1 ישירות מכרטיס המסך. (הסברים בדביק של הפורום)
גם אם בעתיד מידי פעם תצטרך להוריד טיפה איכות, זה לא נורא.
צפייה ברזולוצית HD , כלומר צפייה בסרטים או גלישה וכו במחשב , ברזצלוצית 1920X1080, אתה יכול עם הכרטיס הכי פשוט גם. (4350 למשל)
אם אתה רוצה משחקים, אני אומר לך מנסיון אישי שלי , ש 4850 סוחב כל דבר ,על הרזולוציה הזו, ובאיכות הכי גבוהה.
אתה מקבל כרטיס חזק , וגם תוכל להוציא LPCM7.1 ישירות מכרטיס המסך. (הסברים בדביק של הפורום)
גם אם בעתיד מידי פעם תצטרך להוריד טיפה איכות, זה לא נורא.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
הוא לא הבין אותך, וחשב ששאלת על הרצת משחקים עתירי עיבוד תלת מימד (דוגמת CRYSIS, GTA IV וכו).
בשביל עיבוד דו מימד, כלומר, נגינת קבצי וידאו של 1080P (או FHD, זה אותו דבר) *כל* הכרטיסים, אני חוזר, כל הכרטיסים (כולל המובנים) שצוינו לעיל כוללים פענוח חומרה מלא לצורך נגינה שלהם. וכמובן, גם עם פענוח תוכנה שייעשה ע"י המעבד החזק מאוד שאתה הולך לרכוש כולם יעבדו בלי בעייה.
בשביל עיבוד דו מימד, כלומר, נגינת קבצי וידאו של 1080P (או FHD, זה אותו דבר) *כל* הכרטיסים, אני חוזר, כל הכרטיסים (כולל המובנים) שצוינו לעיל כוללים פענוח חומרה מלא לצורך נגינה שלהם. וכמובן, גם עם פענוח תוכנה שייעשה ע"י המעבד החזק מאוד שאתה הולך לרכוש כולם יעבדו בלי בעייה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
חן חן תודה על התשובות עכשיו אני מבין למה התכוון המשורר.... לגבי אפשרויות ביצועים...
רק ה4850 המיוחדים היותר יקרים שמגיעים 700 שח ומעלה מכילים יציאות HDMI....
תוכל לבדוק, להגיב ?
תודה.
לגבי התגובה הזאת, בדקתי וראיתי שכל הכרטיסים של 4850 שעולים בסביבות 500 כפי שאמרת אין להם יציאת HDMI אז איך יוציאו LPCM7.1 ישירות מהכרטיס ? יש להם רק DVI שזה פורמט תמונה בלי סאונד..staticx כתב:בוא נפריד
גם אם בעתיד מידי פעם תצטרך להוריד טיפה איכות, זה לא נורא....
רק ה4850 המיוחדים היותר יקרים שמגיעים 700 שח ומעלה מכילים יציאות HDMI....
תוכל לבדוק, להגיב ?
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ה-4850 יודע להוציא LPCM 7.1 בחיבור HDMI בעזרת מתאם DVI/HDMI מקורי שמגיע עם הכרטיס (תוודא שאתה מקבל כזה במעמד הקנייה!).
וואלה??? אתה רציני? איך אתה יודע דברים כאלה?pixies כתב:ה-4850 יודע להוציא LPCM 7.1 בחיבור HDMI בעזרת מתאם DVI/HDMI מקורי שמגיע עם הכרטיס (תוודא שאתה מקבל כזה במעמד הקנייה!)....
אתה באמת גדול!
רגע, עוד 2 שאלות קטנטנות:
1. כל מתאם DVI ל-HDMI שקונים בנפרד בחנויות יכול לבצע את העברת הסאונד? או שרק המתאם ספציפית
שנמצא בתוך אריזת המוצר?
2. אם התשובה לשאלה 1 חיובית אזי, כרטיסים נמוכים יותר כמו HD4350 יכולים גם להעביר סאונד ב-DVI בעזרת מתאם ל-HDMI ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1. ממה שהבנתי מנסיונם של אנשים עם כרטיסים מבוססי ATI, רק עם מתאם מקורי שמגיע עם הכרטיס (כנראה שהוא "מסגנל" משהו לכרטיס עצמו על אחד הפינים שיעבור למצב HDMI).
2. כן, הם יכולים.
2. כן, הם יכולים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
king777, עכשיו אני קצת יותר מבין למה שאלת מה ששאלת.
בוא נעשה קצת סדר בדברים. כדי להציג תמונה בארזולוציה של 1920x1080לא צריך שום כרטיס מסך מיוחד. זה בסך הכל דורש שלכרטיס יהיה מספיק זכרון פנימי כדי להחזיק frame (תמונה) אחד והנוסחה לכך היא:
[left]
Memory in MB = (X-Resolution * Y-Resolution * Bits-Per-Pixel) / (8 * 1,048,576)
[/left]
כלומר מספיק כרטיס עם 6MB זכרון פנימי, שזה באמת משהו שהוא קצת מצחיק לאור כרטיסים היום שמתחילים ב 256MB.
הבעיה היא לא בהצגה אלא בפענוח הווידאו המקודד כדי להגיע מאוסף של ביטים לתמונה וזה דורש המון כוח עיבוד וכוח עיבוד = טרנזיסטורים במעבד. השאלה היא רק איפה תשים את הטרנזיסטורים האלו.
אופציה אחת היא להשתמש באלו שקיימים במעבד הראשי וזה נקרא "פענוח בתוכנה". אופציה שניה היא להשתמש בטרנזיסטורים הקיימים בכרטיס המסך וכאן אנחנו מגיעים לסוגיה של מה זה כרטיס "חזק" לעמות כרטיס "חלש".
כרטיסי ווידאו היום מכילים את כמות טרנזיסטורים (ולפעמים יותר) ממעבדים כמו ה Core 2 Duo. הבעיה היא שהם לא מתוכננים לעיבוד רב תכליתי אלא מוצבים במסלולים שנועדו לפתור במהירות רבה בעיות מצומצמות - והבעיה המצומצמת שרוב הכרטיסים תוכננו להם מראש היא חישובים הקשורים לאנימציה וגרפיקה של 3D עבור משחקים. פענוח ווידאו דורש מסלולים שונים בתכלית ולכן לא כל כרטיס שהוא טוב למשחקים יתאים גם לפענוח ווידאו, ללא קשר לכמה חזק הוא ולכמה טרנזיסטורים יש לו.
היום יש כרטיסים שמשלבים גם תמיכה במחשקים וגם תמיכה בפענוח ווידאו. אצל ATI הם מסווגים עם ה HD בתחילת קוד הדגם וב NVIDIA אלו הם כל הכרטיסים שבאו בסדרת ה 8XXX והלאה. בין הדגמים השונים לא תמצא הבדלים בביצועים של פענוח ווידאו במעבד וההבדלים העיקריים נגרמים כתוצאה מרוחב הפס לזיכרון הראשי שיש לכל כרטיס (עיבוד ווידאו דורש רוחב פס גדול).
לכן אתה יכול להיתקל בכרטיסי מסך שהם מצויינים לפענוח ווידאו אבל מאוד גרועים למשחקים. היום כל כרטיס מסך חדש שתקנה מבית ATI או NVIDIA יתן לך ביצועים מצויינים בפענוח ווידאו. אם יש לך כבר מעבד חזק במחשב (נגיד מעבד עם 4 ליבות) אתה לא זקוק לשום כרטיס מיוחד ואתה יכול גם להשתמש בכרטיס מדורות קודמים כי יש לך כבר את כל הטרנזיסטורים שלהם תזדקק.
בוא נעשה קצת סדר בדברים. כדי להציג תמונה בארזולוציה של 1920x1080לא צריך שום כרטיס מסך מיוחד. זה בסך הכל דורש שלכרטיס יהיה מספיק זכרון פנימי כדי להחזיק frame (תמונה) אחד והנוסחה לכך היא:
[left]
Memory in MB = (X-Resolution * Y-Resolution * Bits-Per-Pixel) / (8 * 1,048,576)
[/left]
כלומר מספיק כרטיס עם 6MB זכרון פנימי, שזה באמת משהו שהוא קצת מצחיק לאור כרטיסים היום שמתחילים ב 256MB.
הבעיה היא לא בהצגה אלא בפענוח הווידאו המקודד כדי להגיע מאוסף של ביטים לתמונה וזה דורש המון כוח עיבוד וכוח עיבוד = טרנזיסטורים במעבד. השאלה היא רק איפה תשים את הטרנזיסטורים האלו.
אופציה אחת היא להשתמש באלו שקיימים במעבד הראשי וזה נקרא "פענוח בתוכנה". אופציה שניה היא להשתמש בטרנזיסטורים הקיימים בכרטיס המסך וכאן אנחנו מגיעים לסוגיה של מה זה כרטיס "חזק" לעמות כרטיס "חלש".
כרטיסי ווידאו היום מכילים את כמות טרנזיסטורים (ולפעמים יותר) ממעבדים כמו ה Core 2 Duo. הבעיה היא שהם לא מתוכננים לעיבוד רב תכליתי אלא מוצבים במסלולים שנועדו לפתור במהירות רבה בעיות מצומצמות - והבעיה המצומצמת שרוב הכרטיסים תוכננו להם מראש היא חישובים הקשורים לאנימציה וגרפיקה של 3D עבור משחקים. פענוח ווידאו דורש מסלולים שונים בתכלית ולכן לא כל כרטיס שהוא טוב למשחקים יתאים גם לפענוח ווידאו, ללא קשר לכמה חזק הוא ולכמה טרנזיסטורים יש לו.
היום יש כרטיסים שמשלבים גם תמיכה במחשקים וגם תמיכה בפענוח ווידאו. אצל ATI הם מסווגים עם ה HD בתחילת קוד הדגם וב NVIDIA אלו הם כל הכרטיסים שבאו בסדרת ה 8XXX והלאה. בין הדגמים השונים לא תמצא הבדלים בביצועים של פענוח ווידאו במעבד וההבדלים העיקריים נגרמים כתוצאה מרוחב הפס לזיכרון הראשי שיש לכל כרטיס (עיבוד ווידאו דורש רוחב פס גדול).
לכן אתה יכול להיתקל בכרטיסי מסך שהם מצויינים לפענוח ווידאו אבל מאוד גרועים למשחקים. היום כל כרטיס מסך חדש שתקנה מבית ATI או NVIDIA יתן לך ביצועים מצויינים בפענוח ווידאו. אם יש לך כבר מעבד חזק במחשב (נגיד מעבד עם 4 ליבות) אתה לא זקוק לשום כרטיס מיוחד ואתה יכול גם להשתמש בכרטיס מדורות קודמים כי יש לך כבר את כל הטרנזיסטורים שלהם תזדקק.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אהההה
תשובה מצויינת ! בהחלט הצלחת להאיר את עיניי... כעת השכלתי יותר בזכותך הצלחתי להבין את ההבדלים ומאין הם נובעים.
לא ידעתי שהסיפור כלכך מורכב. כעת הוא מובן לי, תודה !
אח אח אח החברות טכנולוגיה הללו... לא יכלו לפשט את העולם עם פחות מורכבות לסוגיהם...
תודה רבה.
תשובה מצויינת ! בהחלט הצלחת להאיר את עיניי... כעת השכלתי יותר בזכותך הצלחתי להבין את ההבדלים ומאין הם נובעים.
לא ידעתי שהסיפור כלכך מורכב. כעת הוא מובן לי, תודה !
אח אח אח החברות טכנולוגיה הללו... לא יכלו לפשט את העולם עם פחות מורכבות לסוגיהם...
תודה רבה.
בחיפושיי בפורום נתקלתי בשרשור זה - הכולל תשובה מפורטת ומאירת העיניים של Catskinner - והחלטתי להקפיץ אותה ולשאול שאלה.
ברשותי מחשב חלש למדי - עם מעבד Athlon 3500 (עם ליבה אחת בלבד), המותקן על לוקח אם עם כרטיס גרפי מובנה 6150 של nvidia. כל זה מחובר מבחינת התמונה לפלזמה 42 אינצ' של פנאסוניק, 1024X768 (הסאונד עובר לרסיבר בSPDIF אופטי). מערכת הפעלה XP.
לצערי, המערכת אמנם מפענחת סרטים ב-1080P, אך מקרטעת. על כן, החלטתי לשדרג אותה, אך בלי להוציא הרבה כסף.
המחשב נועד לHTPC בלבד, ללא משחקים.
על כן - לאור כל מה שאמור לעיל - האם רכישת כרטיס וידאו 4350 הנ"ל, אשר יחליף את 6150 המובנה של nvidia, מסוגל לספק פתרון מלא לניגון 1080p בצורה חלקה לגמרי, או אני אמשיך להרגיש את החולשה של המעבד (וזה אומר שיש לשדרג את הלוח והמעבד גם יחד)?
תודה מראש.
ברשותי מחשב חלש למדי - עם מעבד Athlon 3500 (עם ליבה אחת בלבד), המותקן על לוקח אם עם כרטיס גרפי מובנה 6150 של nvidia. כל זה מחובר מבחינת התמונה לפלזמה 42 אינצ' של פנאסוניק, 1024X768 (הסאונד עובר לרסיבר בSPDIF אופטי). מערכת הפעלה XP.
לצערי, המערכת אמנם מפענחת סרטים ב-1080P, אך מקרטעת. על כן, החלטתי לשדרג אותה, אך בלי להוציא הרבה כסף.
המחשב נועד לHTPC בלבד, ללא משחקים.
על כן - לאור כל מה שאמור לעיל - האם רכישת כרטיס וידאו 4350 הנ"ל, אשר יחליף את 6150 המובנה של nvidia, מסוגל לספק פתרון מלא לניגון 1080p בצורה חלקה לגמרי, או אני אמשיך להרגיש את החולשה של המעבד (וזה אומר שיש לשדרג את הלוח והמעבד גם יחד)?
תודה מראש.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

חיובי. ה-4350 יאפשר לך לנגן בפענוח חומרה תכני 1080P שקודדו נכון (פרופיל 4.1) באופן חלק וללא קרטועים.
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
ההבדלים בין היצרניות מתבטאים בגוף הקירור שבא עם הכרטיס, מידת הרעש שהוא מוציא, העיצוב החיצוני שלו והאם יש הבדלים בתדרים.
יש יצרניות ש"ממהירות" מהמפעל את הכרטיס על מנת לסחוט עוד קצת ביצועים בתלת מימד.
לצורך העניין, ל HTPC ללא משחקים, הייתי כמובן ממליץ על כרטיס ללא מאוור, FANLESS. הרעש זה הכי קריטי פה.
יש יצרניות ש"ממהירות" מהמפעל את הכרטיס על מנת לסחוט עוד קצת ביצועים בתלת מימד.
לצורך העניין, ל HTPC ללא משחקים, הייתי כמובן ממליץ על כרטיס ללא מאוור, FANLESS. הרעש זה הכי קריטי פה.