התייעצות לגבי חיבור סמסונג PS50B550
בשעה טובה התחדשתי לי בפלזמה חדשה.
המעבר הוא מטושיבה CRT בגודל "34.
יש לי ממיר YesMax, כך שלא המתנתי וכבר הוספתי טרנסקודר CSY-2100.
עכשיו מס' שאלות וחוות דעתכם המקצועית:
1. לא הבחנתי לטובה בשינוי בשידור SD באמצעות הטרנסקודר לעומת Composit פשוט באמצעות RCA. נראה כאילו מתווספות הפרעות עקב חדות מוגזמת. אפילו התרגום נראה עם הפרעות סביבו. אני יודע שחיבור קומפוננט אמור להיות איכותי הרבה יותר, אבל זה לא מה שאני רואה. מה דעתכם?
2. בחיבור הנ"ל, באמצעות הטרנסקודר, יש לי קיטועים באות המגיע לטלויזיה, למרות שהטרנסקודר ממשיך לעבוד כרגיל.
3. מה הגדרות הוידאו המומלצות לטלויזיה כזו (מנסיון) על מנת שניתן יהיה לצפות בשידורי SD באיכות הקרובה ביותר למה שהורגלתי ב-CRT?
4. בתוספת 20 ש"ח לחודש הוצע לי YesMaxHD.
האם זה שווה את ההשקעה וישפר בצורה משמעותית את חווית הצפיה ב-SD עד כמה שניתן?
1. לא הבחנתי לטובה בשינוי בשידור SD באמצעות הטרנסקודר לעומת Composit פשוט באמצעות RCA. נראה כאילו מתווספות הפרעות עקב חדות מוגזמת. אפילו התרגום נראה עם הפרעות סביבו. אני יודע שחיבור קומפוננט אמור להיות איכותי הרבה יותר, אבל זה לא מה שאני רואה. מה דעתכם?
2. בחיבור הנ"ל, באמצעות הטרנסקודר, יש לי קיטועים באות המגיע לטלויזיה, למרות שהטרנסקודר ממשיך לעבוד כרגיל.
3. מה הגדרות הוידאו המומלצות לטלויזיה כזו (מנסיון) על מנת שניתן יהיה לצפות בשידורי SD באיכות הקרובה ביותר למה שהורגלתי ב-CRT?
האם זה שווה את ההשקעה וישפר בצורה משמעותית את חווית הצפיה ב-SD עד כמה שניתן?
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
Shahar75 כתב:בשעה טובה התחדשתי לי בפלזמה חדשה.
האם זה שווה את ההשקעה וישפר בצורה משמעותית את חווית הצפיה ב-SD עד כמה שניתן?...
Shahar75 שלום לך
ראשית תתחדש ותהנה ממנה כל רגע אפשרי .
לדעתי רכשת מסך מדהים .
המלצתי היא להתחבר לי מקס hd .
אתה תתחיל להנות מהמך בצורה שעדיין לא מוכרת לך . המסכים הללו מיועדים לממיר דיגיטלי .
בהצלחה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
מהו איזולטור ולמה ש-YES יעשו זאת ללא תשלום?dodi88 כתב:מה שאתה צריך לעשות הוא להתקשר לYES ולבקש שישלחו טכנאי על מנת שיתקין לך "איזולטור".
מתקינים את האיזולטור איפה שכבל האנטנה מתחבר לקיר...
הם עושים זאת ללא תשלום.
זה כנראה מה שיפתור את הבעיה...עדכן אותנו....
האם להשאיר את הטרנסקודר או להחזירו לחנות?
YES יעשו זאת ללא תשלום כי זו חובתם
סמוך עליי - תתקשר אל שירות הלקוחות של YES, ותגיד שאתה צריך הזמנת טכנאי שיבוא להתקין "איזולטור"
הם מכירים את הבעיה הזו
אתה מוזמן להריץ חיפוש פה באתר "איזולוטור" ולראות שיש על כך עשרות פוסטים.
בגדול -
האיזולטור הזה תפקידו הוא למנוע GROUNDLOOP שמתבטא בפסים אופקיים שנעים על המסך, בעיות ריצוד כאלה ואחרות.
סמוך עליי - תתקשר אל שירות הלקוחות של YES, ותגיד שאתה צריך הזמנת טכנאי שיבוא להתקין "איזולטור"
הם מכירים את הבעיה הזו
אתה מוזמן להריץ חיפוש פה באתר "איזולוטור" ולראות שיש על כך עשרות פוסטים.
בגדול -
האיזולטור הזה תפקידו הוא למנוע GROUNDLOOP שמתבטא בפסים אופקיים שנעים על המסך, בעיות ריצוד כאלה ואחרות.
הוזמן טכנאי למחר
יגיע עם איזולטור. אמנם לא הוצע לי, אבל כשביקשתי קיבלתי מיד.
שמתי לב שלאחר שאני בוחר ב-RGB ב-MAX שלי, אני מקבל תת תפריט של Composite. מוזר משהו.
שמתי לב שלאחר שאני בוחר ב-RGB ב-MAX שלי, אני מקבל תת תפריט של Composite. מוזר משהו.
הטכנאי היה. היה לו איזולטור, אבל קבע שלא מדובר בהפרעה מכיוון שאין גלים/רשת או תופעה אחרת שמצדיקה אותו.
התופעה אכן לא קיימת בערוצי הסרטים של YES אלא רק בפחות איכותיים (ערוץ 2/10 וכו').
לדעתו גם ממיר MaxHD לא יפתור את הבעיה ומנסיונו אפילו יכול להרע את המצב. סוג זה של מכשיר עדיין בהרצה והוא לא ממליץ להחליף את המקס שלי ל-HD. לפחות לא בשלב זה.
לגבי איבוד אות הוידאו, הוא מאמין שהתקלה בטראנסקודר ולא בממיר.
לגבי התפריט - ככה זה צריך להיות, אבל משהו לא מסתדר לי - אם אני מעביר את האות דרך הטרנסקודר, איך יכול להיות שאין הבדל בבחירה בממיר בין קומפוזיט לבין RGB - בשניהם רואים אותו הדבר. חשבתי שאם הממיר אמור להמיר RGB, אז אות קומפוזיט לא יעבור כמו שצריך (כפי ש-S-Video לא עובר תקין).
השאלה היא מה כדאי לעשות? לוותר על הטרנסקודר ולהשאר עם RCA קומפוזיט שנראה פחות מגורען, אבל נקי יותר או שיש פתרון אחר שיכול לעזור?
התופעה אכן לא קיימת בערוצי הסרטים של YES אלא רק בפחות איכותיים (ערוץ 2/10 וכו').
לדעתו גם ממיר MaxHD לא יפתור את הבעיה ומנסיונו אפילו יכול להרע את המצב. סוג זה של מכשיר עדיין בהרצה והוא לא ממליץ להחליף את המקס שלי ל-HD. לפחות לא בשלב זה.
לגבי איבוד אות הוידאו, הוא מאמין שהתקלה בטראנסקודר ולא בממיר.
לגבי התפריט - ככה זה צריך להיות, אבל משהו לא מסתדר לי - אם אני מעביר את האות דרך הטרנסקודר, איך יכול להיות שאין הבדל בבחירה בממיר בין קומפוזיט לבין RGB - בשניהם רואים אותו הדבר. חשבתי שאם הממיר אמור להמיר RGB, אז אות קומפוזיט לא יעבור כמו שצריך (כפי ש-S-Video לא עובר תקין).
השאלה היא מה כדאי לעשות? לוותר על הטרנסקודר ולהשאר עם RCA קומפוזיט שנראה פחות מגורען, אבל נקי יותר או שיש פתרון אחר שיכול לעזור?