RED מכריזים על מצלמה חדשה
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
למי שמחפש את מצלמת וידאו hd הטובה בעולם (זול זה לא...) שווה לבדוק את זה.
יש לפחות אחת כזו בארץ (ידידנו איתי_הגיתי יכול להעיד על טיבה) נקווה שהם יקחו את העסקה של שדרוג + השארת המצלמה הישנה כך שיהיו שתי מצלמות כאלה בארץ...
http://www.crunchgear.com/2009/10/30/re ... ed-owners/
יש לפחות אחת כזו בארץ (ידידנו איתי_הגיתי יכול להעיד על טיבה) נקווה שהם יקחו את העסקה של שדרוג + השארת המצלמה הישנה כך שיהיו שתי מצלמות כאלה בארץ...
http://www.crunchgear.com/2009/10/30/re ... ed-owners/
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
קראתי נכון? היא מסוגלת לצלם ב-5K???
זה מה שנקרא הכנה לעתיד - מעניין על מה שומרים ואיפה את התכנים המצולמים.
זה מה שנקרא הכנה לעתיד - מעניין על מה שומרים ואיפה את התכנים המצולמים.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
יש לפחות 4 מצלמות רד 1 שאני יודע עליהן בארץ. (לנו יש 2, לאוטופייה יש, אולי ל JCS וכו')
העבודה עם קבצי וידאו (בניגוד לטייפ) מביאה איתה אתגר לא קטן בניהול/שינוע/שימור,
בנוסף לכמה יתרונות. סוני למשל, מתעלמים כרגע מאופציית שמירה לקובץ, וממשיכים עם HD על טייפ בדמות ה F35.
את החומרים שומרים על דיסקים.
העבודה עם קבצי וידאו (בניגוד לטייפ) מביאה איתה אתגר לא קטן בניהול/שינוע/שימור,
בנוסף לכמה יתרונות. סוני למשל, מתעלמים כרגע מאופציית שמירה לקובץ, וממשיכים עם HD על טייפ בדמות ה F35.
את החומרים שומרים על דיסקים.
מצלמה לכל פועל
פריט חובה בביקור הבא בגן החיות. אין כמו תחת של בבון ב- 5K
חומר הגלם שהמצלמה הזו מוציאה פשוט מפיל לסטות. איפה פילם, איפה.
חומר הגלם שהמצלמה הזו מוציאה פשוט מפיל לסטות. איפה פילם, איפה.
oferlaor כתב:למי שמחפש את מצלמת וידאו hd הטובה בעולם (זול זה לא...) שווה לבדוק את זה.
http://www.crunchgear.com/2009/10/30/re ... ed-owners/...
ממש לא מצלמת הוידאו הטובה בעולם
אפילו רחוק מאוד מזה
דיי בלוף הסיפור של הרד
עבד לאדוניי לבדו חופשי
דוגמאות למצלמות הרבה אבל הרבה יותר טובות מהרד
http://www.arridigital.com/
http://pro.sony.com/bbsc/ssr/product-F35/
והן כמובן 2k
מה שמעיד כמובן שרזולוציה זה לא הדבר החשוב ביותר

http://pro.sony.com/bbsc/ssr/product-F35/
והן כמובן 2k
מה שמעיד כמובן שרזולוציה זה לא הדבר החשוב ביותר
עבד לאדוניי לבדו חופשי
nitayn - להזכירך, המצלמת RED עושה את מה שהיא עושה בהרבה הרבה
פחות כסף ממצלמות כמו הנ"ל ובגודל קומפקטי יותר
פחות כסף ממצלמות כמו הנ"ל ובגודל קומפקטי יותר
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
לצילום סרטים - ה RED מספקת איכות שמזכירה בצבע ובעומק את הפילם, בעלויות זניחות של "חומר הגלם".
היום, במאים שרוצים לצלם סרט שיראה "כאילו" צולם בפילם, אבל שיהיה עדיין בעלויות סבירות - RED הוא הפתרון הכלכלי.
בהתחשב בכך שההשקעה בקולנוע (לסוגיו וענפיו) בארץ היא ברובה מכספים של היוצרים, המשמעות של החברה הזו גדולה הרבה יותר מכמה פיקסלים, או האיכות הכי טובה, או כל קטגוריה אחרת של "למי יש יותר גדול".
היום, במאים שרוצים לצלם סרט שיראה "כאילו" צולם בפילם, אבל שיהיה עדיין בעלויות סבירות - RED הוא הפתרון הכלכלי.
בהתחשב בכך שההשקעה בקולנוע (לסוגיו וענפיו) בארץ היא ברובה מכספים של היוצרים, המשמעות של החברה הזו גדולה הרבה יותר מכמה פיקסלים, או האיכות הכי טובה, או כל קטגוריה אחרת של "למי יש יותר גדול".
ערן
הרד היא מצלמה נחמדה לא יותרeg99 כתב:לצילום סרטים - ה RED מספקת איכות שמזכירה בצבע ובעומק את הפילם, בעלויות זניחות של "חומר הגלם".
בהתחשב בכך שההשקעה בקולנוע (לסוגיו וענפיו) בארץ היא ברובה מכספים של היוצרים, המשמעות של החברה הזו גדולה הרבה יותר מכמה פיקסלים, או האיכות הכי טובה, או כל קטגוריה אחרת של "למי יש יותר גדול"....
יש לה לאטיטיוד מאוד קטן
ההיילייטס שלה סובלים מסולריזציה
והאנדרים שלה מאוד רועשים
תוסיף לזה את העובדה שהקימפרוס וידאו שלה מאוד מורגש
ותקבל מצלמה מעולה למחירה לא יותר
לטעמי לדוגמה הf990r של סוני טובה הרבה יותר
שלא לדבר על שתי המצלמות שהבאתי בדוגמה למעלה
עבד לאדוניי לבדו חופשי
-
oferlaor
- מנהל

-
oferlaor
- מנהל

תתפלאoferlaor כתב:nitayn,
למה שולית? קולנוע מצולם היום רק ב-4K. זה ממש לא שולי....
אבל רוב הקולנוע הדיגיטלי מצולם ב2k
ולא ב4k
בעיקר במצלמות שהבאתי בדוגמה למעלה
רזולוציה היא לא הדבר העיקרי בשעת צילום
עבד לאדוניי לבדו חופשי
-
oferlaor
- מנהל

nitayn,
מה שאתה אומר נשמע לי מוזר מאוד ולא הגיוני (וגם נוגד את מה שאני מכיר). תוכן של סרטים נשמר תמיד ב-4K והפצה של סרטים דיגיטליים כיום נעשה אך ורק ב-4K. פשוט 2K זה נחשב פורמט ביתי וקטן מדי. אם אתה הולך להפיץ תוכן ב-1080P, אז לא הגיוני לצלם ב-1080P, אתה חייב לצלם ברמה אחת גבוה יותר לפחות.
זה לא מידע מיותר ולא הגזמה (בטח לא כמו שנעשה בתעשיית הצילום שבו יש עשרות מגה מיותרים לחלוטין כשלמרבית האנשים מספיקה מצלמה עם 3-4Mpixel לרוב).
מה שאתה אומר נשמע לי מוזר מאוד ולא הגיוני (וגם נוגד את מה שאני מכיר). תוכן של סרטים נשמר תמיד ב-4K והפצה של סרטים דיגיטליים כיום נעשה אך ורק ב-4K. פשוט 2K זה נחשב פורמט ביתי וקטן מדי. אם אתה הולך להפיץ תוכן ב-1080P, אז לא הגיוני לצלם ב-1080P, אתה חייב לצלם ברמה אחת גבוה יותר לפחות.
זה לא מידע מיותר ולא הגזמה (בטח לא כמו שנעשה בתעשיית הצילום שבו יש עשרות מגה מיותרים לחלוטין כשלמרבית האנשים מספיקה מצלמה עם 3-4Mpixel לרוב).
אגב גם רוב הסרטים שמצולמים ב35 מ"מ הdi שלהם נעשה ב2k ולא ב4koferlaor כתב:nitayn,
זה לא מידע מיותר ולא הגזמה (בטח לא כמו שנעשה בתעשיית הצילום שבו יש עשרות מגה מיותרים לחלוטין כשלמרבית האנשים מספיקה מצלמה עם 3-4Mpixel לרוב)....
אין מה להשוות בין הרד למצלמות שהבאתי כדוגמה
תתפלא אבל הרוב המוחלט של מצלמות דיגיטליות שמיועדות לקולנוע הן 2k ולא 4k
המקרנים הם 4k שעושים אפ סקייל מ2k
עבד לאדוניי לבדו חופשי
-
oferlaor
- מנהל

אני לא מבין בכלל במצלמות ווידאו , אבל לגבי מצלמות דיגיטאליות אני חושב שאתה מגזים לחלוטין . אני מסכים שאולי המצלמה החדשה של קנון כבר הגזימה , כי עובדה המארק 4 היא עם פחות פיקסלים , אבל אם המארק 4 היא כזו משמע שיש אפשרות לנצל 16MP בשקט על חיישן קטןoferlaor כתב:nitayn,
זה לא מידע מיותר ולא הגזמה (בטח לא כמו שנעשה בתעשיית הצילום שבו יש עשרות מגה מיותרים לחלוטין כשלמרבית האנשים מספיקה מצלמה עם 3-4Mpixel לרוב)....
ולגבי הסבר למה שניתיין אמר , שיתן לך פרספקטיבה למה זה יכול להיות נכון
כשיש טווח דינאמי ,( דהיינו הטווח שהחיישן יכול לקבל בין החשיפה הכי גבוהה ובין החשיפה הכי קטנה ), קטן , אזי זה אומר שאתה לא תראה גווני ביניים בשחורים אלא הם יהיו אפורים , ואתה לא תראה גווני ביניים בלבנים .nitayn כתב: יש לה לאטיטיוד מאוד קטן
ההיילייטס שלה סובלים מסולריזציה
והאנדרים שלה מאוד רועשים
![]()
...
מה שניתיין אמר זה שברד יש טווח דינמי קטן ולכן למרות שיש לה יותר פיקסלים , היא לא מצליחה לתרגם אותם לתמונה עם יותר פרטים כי הגוונים מתערבבים . ומה שנראה לך כפרטים זה לא ממש פרטים אמיתיים
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אני לא בטוח שאני מבין את הדיון של "הכי טוב".
"הסכמנו" כבר קודם שהיא "מצלמה מעולה למחירה לא יותר" (ציטוט של ניתאי).
בארץ, כשהיצירה ממומנת הרבה פעמים ע"י היוצרים (קרי תסריטאי שהוא גם במאי שהוא גם המפיק), הכלכליות של המצלמה לא פחות חשובה מהתוצאה.
הרי תמיד אפשר לצלם בפילם, שנדמה לי שאמחנו מסכימים שלפחות כרגע נותן איכות "יותר טובה".
רק שזה יקרררר.
ניתאי, אתה ודאי יודע שיש כמה דוגמאות לסרטים שצולמו לאחרונה ב RED, ע"י יוצרים שאם לא זה, היו מצלמים ב 2K "פשוט", והתוצאה היתה פחות טובה.
אז כולם הרוויחו (אולי חוץ מהצלם
), ואני מסופק אם מי מאתנו באמת יצא מהסרט ויגיד - חבל רק שאיכות התמונה לא יותר טובה.
ושלא נתבלבל - ברור שהיה עדיף אם המצלמות שהוזכרו היו יותר זולות ויותר זמינות. אבל כרגע הן לא, למיטב ידיעתי.
"הסכמנו" כבר קודם שהיא "מצלמה מעולה למחירה לא יותר" (ציטוט של ניתאי).
בארץ, כשהיצירה ממומנת הרבה פעמים ע"י היוצרים (קרי תסריטאי שהוא גם במאי שהוא גם המפיק), הכלכליות של המצלמה לא פחות חשובה מהתוצאה.
הרי תמיד אפשר לצלם בפילם, שנדמה לי שאמחנו מסכימים שלפחות כרגע נותן איכות "יותר טובה".
רק שזה יקרררר.
ניתאי, אתה ודאי יודע שיש כמה דוגמאות לסרטים שצולמו לאחרונה ב RED, ע"י יוצרים שאם לא זה, היו מצלמים ב 2K "פשוט", והתוצאה היתה פחות טובה.
אז כולם הרוויחו (אולי חוץ מהצלם
ושלא נתבלבל - ברור שהיה עדיף אם המצלמות שהוזכרו היו יותר זולות ויותר זמינות. אבל כרגע הן לא, למיטב ידיעתי.
ערן