הסבר מה עושה A-LENS
-
niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4965
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
בוקר טוב,
אני מעוניין בהסבר פשוט מה עושה עדשה כזו בדיוק, בעיקר בגלל הפנסוניק AE 4000.
מה יתקבל אם יש לי מסך קבוע 16:9 ?
בסרט 16:9
בסרט 2.35
אחדד, האם התוצאה היא תמיד מסל מלא 16:9?
האם התוצאה היא תמיד 2.35?
כמובן שהמטרה היא שלא יהיו BLACKBARS
אני מעוניין בהסבר פשוט מה עושה עדשה כזו בדיוק, בעיקר בגלל הפנסוניק AE 4000.
מה יתקבל אם יש לי מסך קבוע 16:9 ?
בסרט 16:9
בסרט 2.35
אחדד, האם התוצאה היא תמיד מסל מלא 16:9?
האם התוצאה היא תמיד 2.35?
כמובן שהמטרה היא שלא יהיו BLACKBARS
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
בד״כ קוראים לזה עדשות אנמורפיות.
הרעיון פשוט - במקום שהמקרן יקרים ברובו פסים שחורים (לא יעיל במיוחד) בגלל שהוא ביחס של 16:9 והסרט 2.35:1
אז המקרן ישתמש בכל הפאנל (תמונה מעוותת על ידי מעבד) והעדשה תתקן את זה. הרעיון יהיה הרבה יותר אפקטיבי אם המקור (בלוריי) היה תומך בו באופן טבעי.
זה לא נעשה עדיין, משום סיבה ברורה. נקווה שיוסיפו את היכולת הזו לפרופיל בלוריי עתידי כי זה יהיה שדרוג משמעותי מאוד לבלוריי מבחינת איכות תמונה.
למרבית המקרנים יש כיום שליטה אוטומטית בעדשות הללו כך שבלחיצה אחת בשלט העיבוד והעדשה נכנסים לפעולה.
הרעיון פשוט - במקום שהמקרן יקרים ברובו פסים שחורים (לא יעיל במיוחד) בגלל שהוא ביחס של 16:9 והסרט 2.35:1
אז המקרן ישתמש בכל הפאנל (תמונה מעוותת על ידי מעבד) והעדשה תתקן את זה. הרעיון יהיה הרבה יותר אפקטיבי אם המקור (בלוריי) היה תומך בו באופן טבעי.
זה לא נעשה עדיין, משום סיבה ברורה. נקווה שיוסיפו את היכולת הזו לפרופיל בלוריי עתידי כי זה יהיה שדרוג משמעותי מאוד לבלוריי מבחינת איכות תמונה.
למרבית המקרנים יש כיום שליטה אוטומטית בעדשות הללו כך שבלחיצה אחת בשלט העיבוד והעדשה נכנסים לפעולה.
-
niko
- חבר מביא חבר

תודה, לסיכום במסך 16:9 לא יהיו פסים שחורים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ride - תקן אותי אם אני טועהride כתב:נכוןלסיכום במסך 16:9 לא יהיו פסים שחורים.......
אבל המטרה בעדשה אנמורפית היא שאם אני מקרין סרט 1:2.35 - הסרט יעשה שימוש בFHD - אבל עדיין התוצאה המתקבלת תהיה בפורמט המקורי - כלומר על מסך 16:9 כן יהיו "פסים שחורים".
niko - ד"א - אם מדובר על מקרן ה4000 של פנסוניק - אני משער שאתה בכלל מדבר על השיטה החביבה של פנסוניק - למעשה לעדשה יש זיכרון - אתה מגדיר לה מה המיקום של בסרט 16:9 ומה בסרט של 1:2.35 - ואז כשאתה עובר בין הסרטים - לוחצים על כפתור (או שזה נעשה באופן אוטו' - אני לא בטוח) והעדשה עושה LENS SHIFT לזכרון שרשמת - מה שנשאר זה במידה ויש לך מסך חשמלי - להוריד/להרים אותו - ואין לך פסים שחורים נראים לעין.
-
niko
- חבר מביא חבר

איתי "בזכותך שוב התבלבלתי
...
הדגשתי שיש לי מסך קבוע 16:9, לפי דבריך עם הפנסוניק עדיין יהיו פסים שחורים , אז מה זה נותן
הדגשתי שיש לי מסך קבוע 16:9, לפי דבריך עם הפנסוניק עדיין יהיו פסים שחורים , אז מה זה נותן
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6605
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
איתי, התיקון הוא שמי שקונה עדשה אנומרפית, צריך גם מסך ביחס כזה ! העדשה רק מאפשרת למקרן שהוא 16:9 ביחס שלו לנצל את כל הפיקסלים שלו עבור מי שמעדיף לעבוד ביחס של 2.35
[left]As note above, the anamorphic lens optically stretches the image horizontally. In order for this to work the projector needs to be able to distort the image in an equal and opposite manner, so it comes out looking normal on the screen. Many projectors have a rescaling option to accomplish this. On the projector's display, the 2.35 picture will be stretched vertically to use the entire height of the 16:9 format. In this mode, if the anamorphic lens is not in place, you would see the 2.35 picture stretched vertically to fill a 16:9 screen so that objects and people look excessively tall and skinny. As you slide the anamorphic lens into place, the image maintains its height, but stretches out horizontally to fill the entire width of the 2.35 screen and everything looks normal once again. [/left]
[left]As note above, the anamorphic lens optically stretches the image horizontally. In order for this to work the projector needs to be able to distort the image in an equal and opposite manner, so it comes out looking normal on the screen. Many projectors have a rescaling option to accomplish this. On the projector's display, the 2.35 picture will be stretched vertically to use the entire height of the 16:9 format. In this mode, if the anamorphic lens is not in place, you would see the 2.35 picture stretched vertically to fill a 16:9 screen so that objects and people look excessively tall and skinny. As you slide the anamorphic lens into place, the image maintains its height, but stretches out horizontally to fill the entire width of the 2.35 screen and everything looks normal once again. [/left]
- oferlaor
- מנהל

המקרן לא מקרין פסים שחורים.
אם המסך 16:9 אז יהיה רווח אבל לא פסים שחורים.
אם המסך 16:9 אז יהיה רווח אבל לא פסים שחורים.
-
niko
- חבר מביא חבר

לסיכום,שוב
אצטרך להגדיל אותו אופקית אבל לא אנכית.
אצטרך להגדיל אותו אופקית אבל לא אנכית.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לסיכום - לעולם - ללא מתיחה/חיתוך אי אפשר להכניס סרט 1:2.35 על מסך 16:9.
עופר - אני משער שהכוונה שלך היא שהמקרן לא "יקרין" פסים שחורים (אפורים) אלא שלא יוקרן באיזור דבר - אבל עדיין על מסך 16:9 - הוא יהיו איזורים שהסרט לא יופיע בהם.
עופר - אני משער שהכוונה שלך היא שהמקרן לא "יקרין" פסים שחורים (אפורים) אלא שלא יוקרן באיזור דבר - אבל עדיין על מסך 16:9 - הוא יהיו איזורים שהסרט לא יופיע בהם.
- maoravni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 412
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
המטרה בזכרון עדשה של פנסוניק הוא שתוכל להתקין מסך 2.35, אבל לא תצטרך להוציא כמה אלפי דולרים על עדשה.
מה שעושים הוא מכוונים את התמונה שתשב במרכז המסך במצב 2.35, כולל כוונון למעלה/למטה של אות הוידאו, והמקרן פשוט זוכר את המיקום.
זה פשוט פתרון אמצע הדרך: לא צריך להוציא אלפי דולרים על עדשה, אבל מצד שני גם לא מקבלים את מלוא הרזולוציה (שבאיזשהו מקום לא היתה שם מלכתחילה).
מה שעושים הוא מכוונים את התמונה שתשב במרכז המסך במצב 2.35, כולל כוונון למעלה/למטה של אות הוידאו, והמקרן פשוט זוכר את המיקום.
זה פשוט פתרון אמצע הדרך: לא צריך להוציא אלפי דולרים על עדשה, אבל מצד שני גם לא מקבלים את מלוא הרזולוציה (שבאיזשהו מקום לא היתה שם מלכתחילה).
- oferlaor
- מנהל

Itay_Pollak
בדיוק. אם המסך שלך הוא 16:9 אז לא יעזור לך - כל סרט 2.35:1 שלא תציג יהיה חייב לכלול שטח "מת"
אם יש מסך מתגלגל, אפשר להרים אותו כך שהחלק התחתון לא יהיה עד הסוף + יש פיתרון של מסך שחור שאפשר להוריד מלמעלה בכדי להסתיר את השטח המת העליון.
פעמים רבות משתמשים במסך 2.35:1 לשם כך.
בדיוק. אם המסך שלך הוא 16:9 אז לא יעזור לך - כל סרט 2.35:1 שלא תציג יהיה חייב לכלול שטח "מת"
אם יש מסך מתגלגל, אפשר להרים אותו כך שהחלק התחתון לא יהיה עד הסוף + יש פיתרון של מסך שחור שאפשר להוריד מלמעלה בכדי להסתיר את השטח המת העליון.
פעמים רבות משתמשים במסך 2.35:1 לשם כך.