[שאלה] חיבור בין LCD לבין מערכת 5.1 בעלת כניסות RCA
-
gorillaman2
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום,
קיבלתי מאחי מערכת רמקולים 5.1 מיושנת טיפה- יצרן PILOT. בסאב ממוקמים הכניסות/יציאות: 5 יציאות RCA ל-5 רמקולים, וכן ישנם גם 6 כניסות RCA ל-AUDIO IN. ברשותי SAMSUNG 26" T260HD עם יציאות דיגיטליות של אודיו רק עבור S/PDIF ו-HDMI. יש לי גם מחשב תומך 5.1 עם יציאןת אודיו דיגיטלית של HDMI ו- S/PDIF אבל החיבור של ה-S/PDIF הוא החיבור העגול הרגיל של אוזניות ולא החיבור בצורה הייחודית שמקובלת ל-S/PDIF כמו שיש לי ב-LCD.
איך אני מחבר את ה-LCD או את המחשב שלי ל-6 הכניסות RCA המיושנות האלו מבלי לאבד איכות או הפרדה ערוצית של האודיו?
ניסתי לחפש באינטרנט כבלים
SIX RCA to HDMI or S/PDIF
אבל לא מצאתי.
מצורף תמונה של אחורי הסאב איפה שממוקמות הכניסות/יציאות (ניתן להבחין כי הרמקולים מחוברים וה-6 כניסות הנותרות הן עבור הסאונד 5.1).
תודה.
קיבלתי מאחי מערכת רמקולים 5.1 מיושנת טיפה- יצרן PILOT. בסאב ממוקמים הכניסות/יציאות: 5 יציאות RCA ל-5 רמקולים, וכן ישנם גם 6 כניסות RCA ל-AUDIO IN. ברשותי SAMSUNG 26" T260HD עם יציאות דיגיטליות של אודיו רק עבור S/PDIF ו-HDMI. יש לי גם מחשב תומך 5.1 עם יציאןת אודיו דיגיטלית של HDMI ו- S/PDIF אבל החיבור של ה-S/PDIF הוא החיבור העגול הרגיל של אוזניות ולא החיבור בצורה הייחודית שמקובלת ל-S/PDIF כמו שיש לי ב-LCD.
איך אני מחבר את ה-LCD או את המחשב שלי ל-6 הכניסות RCA המיושנות האלו מבלי לאבד איכות או הפרדה ערוצית של האודיו?
ניסתי לחפש באינטרנט כבלים
SIX RCA to HDMI or S/PDIF
אבל לא מצאתי.
מצורף תמונה של אחורי הסאב איפה שממוקמות הכניסות/יציאות (ניתן להבחין כי הרמקולים מחוברים וה-6 כניסות הנותרות הן עבור הסאונד 5.1).
תודה.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אתה לא תמצא כבל כזה, מהסיבה הפשוטה ש HDMI ו S/PDIF הם חיבורים דיגיטליים, והכניסות בסאב הן אנלוגיות.
מה מקור האודיו HD שלך?
אין בכרטיס הקול שלוש יציאות אנלוגיות?
מה מקור האודיו HD שלך?
אין בכרטיס הקול שלוש יציאות אנלוגיות?
-
gorillaman2
-
- חבר שרק התחיל

המקור יהיה המחשב נייד. יש לו כרטיס realtek ALC889. תומך ביציאה של אודיו דיגיטלי דרך HDMI או S/PDIF (בצורת חיבור אוזנייה רגילה). אין יציאות אנלוגיות.
אז איך אפשר לארגן חיבור בין המכשירים?
אז איך אפשר לארגן חיבור בין המכשירים?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
שתי האפשרויות הפשוטות שאני רואה:
1. קניית DAC המפענח את הצליל הדיגיטלי לאנלוגי - צריך לבדוק האם קיים דגם כזה עבור צליל היקפי (רב ערוצי).
2. קניית כרטיס קול חיצוני בעל 3 יציאות אנלוגיות - נראה לי שזה יהיה הפתרון הזול יותר.
1. קניית DAC המפענח את הצליל הדיגיטלי לאנלוגי - צריך לבדוק האם קיים דגם כזה עבור צליל היקפי (רב ערוצי).
2. קניית כרטיס קול חיצוני בעל 3 יציאות אנלוגיות - נראה לי שזה יהיה הפתרון הזול יותר.
-
gorillaman2
-
- חבר שרק התחיל

אפשר הרחבה בעניין?
מישהו יודע מנסיון או ידע מה בודאות אפשר לעשות?
מישהו יודע מנסיון או ידע מה בודאות אפשר לעשות?
כתבו: כרטיס קול בחיבור USB עם יציאות אנלוגיות. כמו http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7334
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
-
gorillaman2
-
- חבר שרק התחיל

בטוח יש פתרון פשוט יותר שלא עולה כמעט 400 שקל...
-
gorillaman2
-
- חבר שרק התחיל

*Bump*