האוזניות החדשות/ישנות שלי :) תמיד היה לי קטע על גרמניות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #1 

בשעה טובה ומוצלחת, אחרי מסע ארוך שעברה הרכישה שלי ממרילנד ארה"ב עד לברוקלין ניו-יורק ועד לראשון לציון, היום אספתי אותן והבאתי הביתה. הרכישה החדשה, איך לא, AKG K340. האוזניות, למרות העובדה שגם הן כמו כמה חלקים אחרים באוסף הציוד, ישנות יותר ממני, במצב מדהים! בלי סימן לבלאי, עובדות מעולה, בלי שריטות, בלי קרעים, הצבע נראה מעולה. פשוט מציאה!

לצערי אין לי כרגע שום מגבר נורמאלי לחבר אליו, לכן אין אפשרות לעשות שום בדיקה רצינית. מה שכן, גם עכישו עם חיבור ישיר ל-1212M, שמים לב לפירוט והדיוק של האוזניות האילו. נראה שבזמן הקרוב אני אצטרך לבנות את CMOY נחמד שיחזיק אותן עד שתבוא הישועה מצד מגבר אמיתי.

אני מצרף תמונות למתעניינים :)

http://img312.imageshack.us/my.php?imag ... 1125xt.jpg
http://img312.imageshack.us/my.php?imag ... 1141rw.jpg
http://img103.imageshack.us/my.php?imag ... 1157bd.jpg
http://img103.imageshack.us/my.php?imag ... 1169iq.jpg

נראה שזוהי התוספת האחרונה לכמה שבועות הקרובים לפחות. סך הכל, חודש רווי חוויות עם מגבר, פטיפון, ואוזניות חדשים שנוספו לאוסף.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #2 

תתחדש איש ! בשעה טובה...
אכן מציאה נדירה ואיכותית !
מאחל לך הרבה שעות של מוזיקה איכותית ומחשמלת חושים !
עכשיו אתה באמת צריך מגבר :lol: :lol:

Mash
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 627
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

תתחדש! , אתה לא נח לרגע אה?
מה עם ה A900 שלך? נמכרו כבר?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

תתחדש ותהנה !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

דוחף_לויתן
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 900
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

אנטולי תתחדש!

אבל תשכח מ - CMOY. CMOY לא יוכל לדחוף את האוזניות האלה.
חפש פרוייקט עם הגברה יותר רצינית.

><>
נציג AQUA-AUDIO

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1419

שליחה #6 

אנאטולי תתחדש מאן !

WELCOME TO THE 340K CLUB ֱ

מסכים גם עם לוויתן - אתה צריך הגברה קצת יותר חזקה מה CMOY
אני מקווה שתשמע את האוזניות שלך כמו שצריך במהרה .

אביעד
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

Mash, מי שנח, לא זוכה למצוא 4 זוגות של K340 בשלושה ימים, נכון? :) בכל אופן, קניתי רק זוג אחד שהתאים לי יותר מכל.
ד"א, את ה-A900 עוד לא מכרתי, והאמת היא, שעכשיו כשאני שומע את ה-340, אני גם לא כל כך ממהר למכור. גם אני מבין שה-900 הן אוזניות מעולות עוד יותר ממה שחשבתי, וגם עד שיהיה מגבר ה-340 לא מנוצלות אז בכלל אין טעם למהר למכור.

בנוגע להגברה, אני יודע שצריך הגברה רצינית. לצערי, הגברה רצינית משמעותה סכום רציני. דבר שכרגע לא זמין כל כך. אולי אחרי שאמכור את ה-A900 אשקול את העניין (יש לי קצת כסף בצד לעניין, אבל לא מספיק עדיין), צריך לעשות סיבוב רציני ולשמוע כמה וכמה מגברים, אצל אביעד כנראה שייצא :).

ד"א, אביעד, על האוזינות שלך, על הרצועה שמעל הראש רשום AKG או שהיא חלקה? ממה שהבנתי, עד כה נצפו 3 גרסאות, והועלתה טענה שעל פיה הגרסא עם הלוגו של החברה (כמו אצלי) היא הותיקה יותר, והיא בעלת קרוס נחות יותר, ובאס חלש יותר (ועוד כמה שינויים לא דרסטיים).

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אנאטולי לגבי הגברה תמתין עם זה ותמצא לך באמת את ההגברה המתאימה ביותר..
שים לב שהם יעבודו טוב יותר לדעתי עם סוליד בגלל ההגברה האנרגטית יותר ..או לחילופין אם מנורות PP קצת חזק מהמומצע ... בכל מקרה אני מתכוון להוסיף מגבר עבורם בעתיד הקרוב..אולי מגבר קוסטום מייד רציני (כנראה יהיה מבוסס מנורות ) .
אני צריך לבדוק את העיניין לעומק ! (ביחנתיים הוינסנט מזיז אותם לא רע בכלל )
בדקתי אותם גם על MPX 3 משודרג בכבדות והוא עבד דיי ייפה איתם ...
בקרוב אבדוק אותם על אותו המגבר רק עם מנורות הSLAM נראה לי שהוא יהיה הרבה יותר טוב איתם כרגע ..

בקשר לגירסאות ...אנחנו כבר מצאנו 4 גרסאות ..אך ההנחה שהבאת לעיל נכונה אלו עם הלוגו ב HEAD BAND אכן הגירסה הוותיקה יותר שהסאונד שלהם טיפה שונה מ"החדשות" יותר ..
אולי זה באמת בגלל השוני בקרוס . (אכן הוא ישנו בין הדגמים לפי מה שבדקתי דווקא לא מזמן )
אני כל כך שמח בשבילך :-) למרות שאתה עדיין לא יודע מה יש לך באמת ביד :wink:
עד ההגברה המתאימה .

אביעד

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אביעד, בכל הנוגע להגברה, אני אישית בעיקרון מעדיף ללא כל ספק רק מנורות. זו הסיבה שיש לו שפורפרות גם לרמקולים. כמובן שאני מוכן לשמוע כמה שיותר, אבל מניסיון שלי אני כנראה שאבחר בהגברה שפורפרתית.

את הסימוי כנראה שאקח לשבועות הקרובים לפחות, בכדי שאוכל באמת לשמוע עם האוזניות האילו בלי להתבאס מהבאס היחסית חסר כל נפח (בגבוהים ובמידל הן מעלות כבר עכשיו).

כמו כן, מניסיון שלי עם לא מעט מגברי שפורפרות, רוב המוזיקה שאני שומע נשמעה לי טוב יותר עם PP ולא עם SET.

מה בנוגע לגרסא שיש לך? לא אמרת האם יש לך אותה הגרסא כמו שלי או אחרת :) אכן יש סברה כי קיימות 4 גרסאות, על פי סוגי הדרייברים הדינאמיים (סגור מאחור או פתוח) צבע הדרייבר (לבן, אפור) והקרוס. אכך ממה שמצאתי עד כה, קיים איזכור ל-3 גרסאות בלבד. בהזדמנות נפתח את שלי ונבדוק מה באמת הולך בפנים. אני לא ממהר עם זה.

הבעיה היחידה שלי עם האוזניות היא הפאדים, הם מתחממים, והם לא עבים מספיק. האוזן נוגעת מדיי פעם בפנים של האוזנייה. כמו כן, אני שוקל בעתיד הלא רחוק למצוא עוד זוג, ולהחליף כבל, פאדים, להפוף לוודיס, ואולי להחליף לרצועה נוחה יותר.
אבל זה כמובן, רק כשיתפנה הכסף, כרגע יש תוכניות אחרות בדמות מגבר, טכניקה W100, וזוג גראדו או אלסנדרו ככל הנראה (משהו מהגבוהים יחסית. כל הליין של ה-60-325 לא אהבתי).

aquarius
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 667
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

תתחדש.
לפי מה שדודי מסר הוא קנה עם האוזניות שלו גם מגבר מנורות שממש מומלץ בשביל האוזניות (יש עליו כיתתוב של AKG )
i am in the hi-fidelity first class

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

פתחתי את האוזניות, בכדי לבדוק איך זה נראה בפנים. אני מצרף תמונה של הבפנים. הדרייברים הם לא ממש לבנים, אלא יותר אוף-וויט. בתמונה הם נראים לבנים בגלל שזה עם פלאש (לא פלאש חזק, אבל עדיין). מישהו יכול לאמת בנוגע לגרסא שיש לי? ניתן לראות בתמונה גם צד אחד של הקרוס.

http://img430.imageshack.us/my.php?image=inside1bs.jpg

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

היי אנאטולי ...מנורות זה סבבה רק שוב צריך המון כח בשבילם אז שים לב :-)

לגבי הסדרה שלי יש לי את הסדרה החדשה יותר (ללא הלוגו) עם הקרוס הירוק (הטוב ביותר ממה שהבנתי לפי בדיוקות עם עוד אנשים ) והדרייברים בצבע קרם .

הבס אצלי מצויין כמו כן המיד הקסום שלהם והגבוהים שהאלקטרוסטטי מייצרים שאין כמוהם .

הפדים קצת בעיתיים גם אצלי לא שהם נמוכים מידי אלא קשים קצת בגלל שהם קצת ישנים והעור התקשה
אני פתרתי את זה עם קרם לחות ועיסוי העור כמה וכמה פעמים ועכשיו הוא הרבה יותר רך ונעים .
יש גם פדים חדשים שמתאימים להם של הדגם 240 M שאפשר אולי להזמין מהחברה עצמה
היבואנים של AKG בארץ (כלי זמר) לא מחזיקים חלקים .

לגבי חיווט מחדש ו WOODY זה תמיד מעניין
אני לא עשיתי חיווט חדש אמנם אבל כן הלחמות חדשות על החוט הישן .

אביעד

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

הדרייברים הלבנים הם בצבע לבן בוהק? כי אם לא, אז סביר להניח שאצלי הם אותם הדרייברים כמו אצלך, בצבע קרם. מבחינת קרוס, כפי הנראה אצלי הגרסא עם הקרוס הנחות יותר.

מעניין יהיה לשמוע. עד כה ממה ששמעתי ההבדל המורגש הוא בעוצמת הבאס שבגרסא שלך אמורה להיות גבוהה יותר. מבחינתי עדיף באס חלש, האוזניות האילו מיועדות לקלאסית וג'אז, אני לא אוהב באס חזק כשאני מאזין לז'אנרים אילו, אז כנראה שיצא לי דיי במזל.

בנוגע להגברה, לא נראה לי שתהייה בעיה למצוא מגבר שפורפרות שיצליח להזיז אותן. בטח שלא אם אהייה מוכן להקציב כמה מאות טובות של דולרים לכל הפחות, ואני מעדיף משומשים. אבל איך אומרים, נחצה את הגשר כשנגיע אליו.

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

עידכונים!

אתמול כשחיברתי את האוזניות למגבר פיוניזר שמצאתי בזמנו היו המון רעשי רקע, ובקושי שמעו משהו. מתברר שהייתה בעיה במגעים, עכשיו חיברתי שוב, וכבר על שליש מהסקאלה אני שומע בעוצמה חזקה מאוד. המגבר מזיז אותן לא רע בכלל, יש באס מורגש מאוד, יש עוצמה, והכל מהיר מספיק, לא עושה רושם שהאוזניות רוקדות איך שבא להן, אלא שהמגבר שולט בהן לא רע בכלל.

עכשיו כשאני יכול להניע אותן בצורה נסבלת (יותר מכל מה שמגבר נייד פשוט כלשהו יציע לי לדעתי) אני יכול לכתוב קצת יותר על הצליל שלהן. הרפרנס שלי הוא ה-A900 שלי שכבר הוכיחו המון פעמים את היותן אוזניות אודיופיליות לכל דבר.

כמובן שכל הבחינה הזו היא עדיין לא סופית, כיוון שבהחלט יהיה שיפור גדול כשנחבר את ה-340 למגבר רציני, אבל אני מאמין שגם הפוסט הזה יעזור לאנשים לקבל רושם כלשהו על האוזנייה.

גבוהים, אין מה לומר, אלקטרוסטטי עושה את שלו. הפירוט, הדיוק, החדות והשקיפות הם פשוט לא מהעולם הזה. למרות הטכניקה שלי שעברו מוד קטן ששיפר להן את הגבוהים נשמעו מעולה ולא היו לי טענות כמעט, ה-340 פשוט טובות יותר, וזה בטוח.

מיד, גם פה האלקטרוסטטי עדיין עובד (להזכירכם, קרוס מסדר ראשון ב-4קילוהרץ) ושומעים את זה. הדיבורים והקולות השונים מדויקים מאוד ומאוד חדים ומפורטים. ההפרדה של ה-340 היא פשוט לא תיאמן, יחד עם הדיוק הלא נורמאלי, הן פשוט מדהימות.

בבאס, ה-340 קצת איכזבו. הבאס שלהן מדויק ומפורט ללא כל ספק, שומעים בקלות כמה תופים וכלים שונים שעובדים בתחום תדרים דומה במקביל מבלי שהם מתערבבים. אך ה-A900 עדיפות. הבאס של ה-A900 היה מפורט מאוד בדיוק כמו של ה-340, אבל הוא פשוט היה הרבה יותר עם נפח ונתן הרגשה כאילו אני נמצא בתוך חדר ענק.

במה, פירוט, אימג'ינג, וכל שאר המבחנים האודיופילים לא בא לי לעשות כרגע, כבר הזכרתי אותם מעט, אך כרגע כל שאני רוצה זה להינות מהאוזניות האילו בכמה שעות הקרובות וזה הכל.

בנוגע לנוחות, ה-340 לא נוחות במיוחד לדעתי. הן לא יושבות בצורה טובה ממש, והפאדים הם פשוט נוראיים. עור/גומי או מה שזה לא יהיה, אבל מאוד לא נעים בעור, ומתחמם מאוד. AKG יכולה ללמוד מטכניקה לא מעט דברים בנושא הזה.

כפי שציינתי, הכל יכול להשתנות עם מגבר נורמאלי (לשתי האוזניות) אך נכון לעכשיו הוא לא זמין, אז שיתפתי במה שכן יש כרגע.

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אנאטולי ...תודה על הפוסט ..בכל אופן יש גם את שלי מלפני כמה חודשים סקירה לא נרחבת אבל ממצא על האוזניות .

כמה השגות לגבי הסקירה שלך :

1 - הבס שלהם מעולה לדעתי הם עם הדרום מטורף . לדעתי לא שמעת אותו בגלל א' עוד לא חיברת למגבר נומאלי שבאמת יזיז אותם .
ב' הגרסה שלך עם קרוס פחות טוב כפי שאתה אמרת נראה לי שזה מאד משפיע .

2 אתה מדבר על נוחות של אוזניות א' בנות כמעט 20 שנה ..מול עיצוב של שנות ה 2000 .
אותו הדבר הפדים שאתה מרגיש הם בני המון שנים כנראה שגם האלסטיות הנוחות והרכות שלהם עברה עם השנים .

אני מסכים איתך שהם פחות נוחות מהאוזניות העכשוויות (לפחות מהרב )אבל צריך לקחת את הדבר בפרופורציה נכונה .

אם יצא לך לשים על הראש AKG K701 החדשות תראה של AKG אין שום דבר ללמוד מאף אחד .. :wink:

אביעד

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אהלן אביעד,

לדעתי הקרוס לא משפיע על איכות הבאס, וזאת על פי דבריהם של אנשים שעברו אצלם כמה גרסאות. פניתי בפרטי לכמה וכמה אנשים שהיו להם האוזניות (כך מצאתי בשבוע 5 זוגות למכירה מעבר לשניים שמצאתי באיביי) והם אומרים שאין שום בעיה עם הבאס של הגרסא שלי, וההבדל היחיד הוא בעוצמה. אני לא אוהב באס חזק, ומה שהפריע לי זו לא העוצמה, העוצמה מספקת אותי. מה שהפריע לי הוא הבאס שלעומת ה-A900 היה חסר בנפח שלו. כמובן שדבר זה כנראה שיפתר עם מגבר נורמאלי, אבל עד אז, זו הדעה שלי מהניסיון שהיה לי איתן עד כה.

בנוגע לפאדים, אתה יכול להיות בטוח שלמרות שהאוזניות בנות 20,הן במצב מעולה. הפאדים כמו חדשים ללא כל שריטה, והם רכים בצורה יוצאת דופן. אם הם היו איי פעם רכים יותר, זוהי בעיה רצינית. הפאדים האילו גם ככה לא מספיק קשים לדעתי. כמו כן, החומר שממנו הם עשויים מתחמם ולא נותן לעור לנשום, אני לא חושב שיש סיבה שזה ישתנה עם הזמן.

בנוגע לנוחות, יצא לי לשים המון אוזניות עכשוויות מבית בייר, גראדו, סנהיזר, ועוד (גם AKG אבל לא את ה-701). לכל החברות ללא יוצא מן הכלל יש מה ללמוד מטכניקה. האוזניות שלהם הן פשוט הנוחות ביותר שנתקלתי בהן. הן יושבות על הראש כראוי, אבל לא לוחצות. גם הפאדים שלהם שעשויים עור לא מגרדים ומתחממים בהשוואה לפאדים של חברות אחרות. זאת, בין היתר, הודות לעובדה שהם לא לגמרי חלקים, והפאדים נותנים לעור לנשום.

ממה שהבנת מאחרים, ההבדלים קיימים במשהו אחר חוץ מהבאס? מבחינתי הגרסא עם הבאס החלש יותר היא מתאימה יותר משתי סיבות. הראשונה, אני מחפש אוזניות עם באס לא חזק פשוט כי זה הטעם שלי במוזיקה. שנית, אני רוצה את ה-340 בתור אוזניות לקלאסית בעיקר, ולשאר ז'אנרים יחסית רגועים. בכל פעם שהקשבתי לז'אנרים אילו עם באס חזק יחסית לא הייתי מרוצה מהתוצאה. עד כה ה-340 מרשימות אותי מאוד בכל האלבומים שבדקתי שכוללים הרכבים גדולים, סימפוניות וכו'.

ודבר אחרון, הגרסא שלי (בתמונה שראית מעלה) נחשבת לגרסא עם הדרייברים הלבנים או לא? כפי שהסברתי הם נראים לבנים לגמרי רק בגלל הפלאש ובמציאות הם קצת בצבע קרם. העניין הוא שמעולם לא ראיתי גרסא אחרת (לא את הבפנים שלה) שלא בתמונות, לכן איני יודע איזו מה-3 גרסאות יש לי. אודה לך אם תוכל להבהיר לי את הנושא.

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

קצת אור על פרשת הגרסאות השונות. ני כרגע בהתכתבות עם ג'ייסון (אותו אחד שהפך את אחד הזוגות שלו לוודיס והחליף כבל ועוד). בקיצור, אני מצטט חלק מההודעה האחרונה שהוא שלח לי בנוגע להבדלים בין הגרסאות:
That version does have weaker bass, but much more resolution and extension on the highs. Both of my pairs have been that version and I much prefer it over the other.
...
ממה שהוא אומר, הבאס חלש יותר (ייתרון מבחינתי) והגבוהים בעלי רזולוציה גבוהה יותר (ייתרון עצום מבחינתי) כך שנראה שהמחשבות שהיו לי בנוגע להחלפה לגרסא אחרת (מצאתי מישהו בגרמניה שיכול להשיג לי במחירים זולים. זה בלגאן לא קטן, אבל אפשרי וכנראה שבעוד מספר חודשים אנצל זאת ואביא עוד זוג למודים - הכל אם הוא יבוא לביקור בישראל כמובן :) ) לא מטרידות אותי יותר, ואני יכול להמשיך ולהינות מהאוזניות המעולות האלה! :D

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”