כסף מול נחושת
כסף הוא המוליך הטוב ביותר. זהב הוא ציפוי מעולה למגעים למניעת קורוזיה. על נחושת מצטבר חימצון+קורוזיה לעיתים, וגם על כסף, אך במידה פחותה. עדיף לדעתי מחבר עם ציפוי זהב מאשר משהו אחר, כי הכבל תמיד יהיה עשוי נחושת (אלא אם אתה משלם עליו יותר מכמה אלפי שקלים כמובן..)
..
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
ממה שנאמר לי בחנות הסטריאו שבה אני רוכש את הציוד שלי,
שכבל כסף בד"כ מעביר טוב יותר את התדרים הגבוהים על חשבון התדרים הנמוכים.
וזה בעיקר טוב לרמקולים שלהם חסר מעט טרבל.
אם זה נכון או לא (ועד כמה באמת מורגש הבדל), שאלה טובה..
בברכה,
ושרק יימשך הגשם הזה!
שלומי
בברכה,
ושרק יימשך הגשם הזה!
שלומי
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
קודם כל זה לא כסף, זה חמרן.gechts כתב:ממה שנאמר לי בחנות הסטריאו שבה אני רוכש את הציוד שלי,
בברכה,
ושרק יימשך הגשם הזה!
שלומי...
רק עובי כבל והשפעות חיצוניות יכולות לגרום לחוסר העברת תדרם מסוימים.
עדיפות לציפוי מוזהב רק למניעת קורוזיה, וציפוי בד\נייר\חוט בד בתוך הכבל סופג את הלחות.
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
יבגני אני חייב לומר לך שבגדול אני מסכים איתך כי אני אישית לא שמעתי שום הבדל..
אבל מצאתי מאמרים באינטרנט שדווקא מתארים את זה שתכונות בסיסיות של חומר משפיעות על ה FREQUENCY RESPONSE, ומצאתי מאמרים שרובם מתארים את זה, שההבדלים קיימים אבל זניחים.
ביום א' הקרוב, אשאל את אחד המרצים שיש לי שהוא פרופסור לפיזיקה, ומתעסק שנים בתחום של RF
ואשאל אותו על הבדלים, כנראה אבל שבתחום תדרים נמוכים (של שמע אנלוגי), אין באמת הבדל, וההבדל בא לידי
ביטוי כאשר מבוצע אפנון בתדרים גבוהים.
לגבי החומר עצמו... שזה כסף:
http://www.arama-audio.com/sg_product~000258~2~5.htm
סתם נכנסתי לכאן, לפי מה שהם רושמים הכבל כסף הוא אכן כסף.
אבל מצאתי מאמרים באינטרנט שדווקא מתארים את זה שתכונות בסיסיות של חומר משפיעות על ה FREQUENCY RESPONSE, ומצאתי מאמרים שרובם מתארים את זה, שההבדלים קיימים אבל זניחים.
ביום א' הקרוב, אשאל את אחד המרצים שיש לי שהוא פרופסור לפיזיקה, ומתעסק שנים בתחום של RF
ואשאל אותו על הבדלים, כנראה אבל שבתחום תדרים נמוכים (של שמע אנלוגי), אין באמת הבדל, וההבדל בא לידי
ביטוי כאשר מבוצע אפנון בתדרים גבוהים.
לגבי החומר עצמו... שזה כסף:
http://www.arama-audio.com/sg_product~000258~2~5.htm
סתם נכנסתי לכאן, לפי מה שהם רושמים הכבל כסף הוא אכן כסף.
-
dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
בקשר לחימצון וקורוזיה, יש יצרנים המצהירים שהנחושת בכבלים ו/או בקונקטורים שלהם עמידה ב-99.999% (או מספר דומה) נגד התופעות הנ"ל. עד כמה זה נכון, זו שאלה אחרת...
בקשר לחמרן: ככל הזכור לי, חמרן זה שמו העברי של האלומיניום. האמנם אותו "כסף" הוא למעשה אלומיניום?
בקשר לחמרן: ככל הזכור לי, חמרן זה שמו העברי של האלומיניום. האמנם אותו "כסף" הוא למעשה אלומיניום?
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
"כסף" הכוונה ל-silver
(אם מישהו חשב שזה money?)
יש נחושת ויש נחושת
כנ"ל לגבי כסף.
הרבה כבלים עשויים משילובים שונים. יש משמעות גם לגיאומטריה של הכבל.
(אם מישהו חשב שזה money?)
יש נחושת ויש נחושת
כנ"ל לגבי כסף.
הרבה כבלים עשויים משילובים שונים. יש משמעות גם לגיאומטריה של הכבל.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
טעות.
בקישור שרשמת רשום: silver-plated copper
בעברית: נחושת מצופת כסף.
כלומר, הכבל הוא לא מכסף טהור.
לגבי איכותו אני לא בטוח שההבדל יהיה מורגש (אם בכלל) ולכן המשפט שמסכם את הכל הוא גם מאותו הלינק:
It's hard to summarise the performance of this cable succinctly. It's civilised, like all vdH products, but it seems to have sacrificed something in achieving that
בקישור שרשמת רשום: silver-plated copper
בעברית: נחושת מצופת כסף.
כלומר, הכבל הוא לא מכסף טהור.
לגבי איכותו אני לא בטוח שההבדל יהיה מורגש (אם בכלל) ולכן המשפט שמסכם את הכל הוא גם מאותו הלינק:
It's hard to summarise the performance of this cable succinctly. It's civilised, like all vdH products, but it seems to have sacrificed something in achieving that
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
JEXY
המשך הוא:
ו-QED לידיעתך עשויים לרוב מכסף (אינטרקוננקטים) או כסף משולב נחושת (כבלי רמקולים)
המשך הוא:
.At its price there are a few other interesting cables (from Ixos and QED, for instance) which would be worth comparing, if possible in your own system...
ו-QED לידיעתך עשויים לרוב מכסף (אינטרקוננקטים) או כסף משולב נחושת (כבלי רמקולים)
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
מכיוון שאנו עוסקים בתחום האודיו ותחום התדרים הוא נמוך, אין משמעות לסוג המתכת ממנה עשוי הכבל לגבי איכות הסאונד כשמדובר בכבלי סיגנל נמוך (לא כבלי רמקולים להספק גבוה). בתחום תדרים זה (נניח עד כמה מגה-הרץ) סוג המתכת אינו משפיע על ההיענות. ההשפעה המשמעותית היא בהבדלים בהתנגדות האוהמית של כבלים ממתכות שונות הגם שאם האורך לא עולה על נניח עשרות מטרים, גם הפרמטר הזה זניח. לגבי כבילת רמקולים יש לסוג המתכת השפעה יותר משמעותית בשל ההתנגדות הנמוכה של הרמקול וכל התנגדות טורית, גם אם היא קטנה, גוררת בעקבותיה הפסדי הספק ועלולה להיות גם הנחתה כלשהי בתדרים הגבוהים. שוב, כאן גם מדובר בכבלים שהם ארוכים יחסית. לעובי הגידים יש השפעה יותר דרמטית מאשר סוג המתכת. לדוגמה כבל נחושת בעובי כפול יעיל משמעותית מכבל כסף במחצית העובי.
לגבי העמידות לאורך ימים, כל אחת מהמתכות דורשת הגנה בפני חמצון כי הן לא מתכות אצילות. הבעיה בחמצון היא עליית התנגדות שטח פני החוט שמשפיעים ישירות על נקודות המגע של החוט עם המחבר (פין, קונקטור). החמצון של פני השטח אינו משפיע על פנים המתכת מכיוון ששכבת החמצון משמשת גם שכבת הגנה עצמית. כאשר מנסרים מוט ברזל חלוד, ניתן להבחין בקלות שהחלודה היא רק על פני השטח ופנית הברזל מבריק.
סוג המתכת ממנה עשוי הכבל הרבה פחות משמעותי מהפרמטרים הפיזיקליים האחרים כגון נקודות החיבור/מגע, אורך ועובי החוט.
חמרן=אלומיניום. חוטי אלומיניום לא ניתנים להלחמה רגילה וחייבים לעבור ציפוי זהב בקצה לצורך הלחמה. לא מוצא שום יתרון בחוטים מסוג זה מכיוון שההתנגדות הסגולית שלהם גרועה מנחושת.
לגבי העמידות לאורך ימים, כל אחת מהמתכות דורשת הגנה בפני חמצון כי הן לא מתכות אצילות. הבעיה בחמצון היא עליית התנגדות שטח פני החוט שמשפיעים ישירות על נקודות המגע של החוט עם המחבר (פין, קונקטור). החמצון של פני השטח אינו משפיע על פנים המתכת מכיוון ששכבת החמצון משמשת גם שכבת הגנה עצמית. כאשר מנסרים מוט ברזל חלוד, ניתן להבחין בקלות שהחלודה היא רק על פני השטח ופנית הברזל מבריק.
סוג המתכת ממנה עשוי הכבל הרבה פחות משמעותי מהפרמטרים הפיזיקליים האחרים כגון נקודות החיבור/מגע, אורך ועובי החוט.
חמרן=אלומיניום. חוטי אלומיניום לא ניתנים להלחמה רגילה וחייבים לעבור ציפוי זהב בקצה לצורך הלחמה. לא מוצא שום יתרון בחוטים מסוג זה מכיוון שההתנגדות הסגולית שלהם גרועה מנחושת.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!