לחזור ל- HTPC?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
iziko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1192
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

בעבר היה לי HTPC בחדר שינה שהיה בעצם המחשב הרגיל בתוספת מדיה סנטר...
עכשיו עם הזמן דברים השתכללו ויצאו כרטיסי לכידה חדשים (לי עדיין יש אל ה - PVR-150) אבל..
הספקתי לעבור בשנתיים האחרונות ליחידת דיור בה כבר יש לי סטרימר HDX1000 ו - SB3 הכל מוזרם דרך המחשב הזה שאני כותב דרכו.

טלוויזיה אני כמעט ולא רואה למעט ערוצי מוזיקה או משחק פה ושם (לא שרוף על ספורט).

השאלות הם כאלו:

1. האם עם יציאת WIN7 וכרטיסי הלכידה החדשים כדאי לבנות HTPC זול שיהיה בעצםם סוג של שרת קטן ומקליט שידורים?

2. האם הכרטיסי הלכידה שיצאו אחרי ה PVR 150 נותנים איכות תמונה יותר טובה בהקלטות?

3. איני משחק כמעט משחקים אבל במועט שכן האם כדאי לתת למחשב אופציה של משחקים (מבחינת חומרה) או שלא נוח לשחק בסלון עם עכבר ומקלדת? - שקלתי בעבר קוהנסולה אבל כיוון שאיני פריק משחקים ואיני משחק לא מצאתי טעם לכך..

4. האם לניגון של סרטים 1080P ניתן להשתמש במעבדים ישנים יותר (אני יודע שיוצאת סדרה חדשה עכשיו למיינסטרים המחשב הנוכחי שלי הוא מסדרת D).

5. עצות / הארות.

תודה!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

1. לדעתי (שמותר לא להסכים איתה) רכישת HTPC כדי להקליט שידורי כבלים או לווין היא איוולת. מכל בחינה של נוחות תפעול ואיכות תמונה שום פתרון HTPC לא מתקרב ל Yes Max או ל Yes MaxHD.

2. ראה 1. אבל אם בכל זאת התקבעת על HTPC אז התשובה היא שלא. קבלת איכות טובה יותר אפשרית רק עם ממירי ה HD שיש להם יציאת Component והתקני לכידה כמו ה Hauppauge HD-PVR. לכידה דרך יציאת ה S-Video של הממיר תמשיך לתת את אותה האיכות ללא קשר למערכת ההפעלה ב HTPC

3. הבעיה עם HTPC בסלון כמכונת משחקים היא בראש וראשונה המיקום של המסך ותנוחת הישיבה. מה שאופטימלי לצפייה בסרטים ממש לא מתאים למשחקים.

4. ניתן אבל זה מנתב אותך מראש לכיוון של פתרון המבוסס על כרטיסי מסך המסוגלים לתמוך בפענוח ווידאו בחומרה ולנגנים המשתלבים איתם. אלו פתרונות מאוד מגבילים לדעתי.

לדעתי (ששוב מותר לא להסכים איתה) מי שיש לו כבר מזרים מדיה והוא מרוצה מהביצועים והתוצר אין לו ממש מה לחפש ב HTPC. מי שרוצה HTPC כי הוא מעדיף פתרון שנותן לו יותר גמישות וממשק עשיר יותר עדיף שמראש ילך על מחשב עם מעבד חזק כדי שלא יהיה מוגבל בפענוח בכרטיס ווידאו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

iziko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1192
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

גם מה שחשבתי רציתי לראות אם יש דברים שלא חשבתי עליהם... אז לפי מה שאתה אומר כדאי להרכיב שרת קבצים מחלקים פשוטים מחשב ולתקוע אותו בפינה בבית.

אסגר על רכיבים לשרת ואבקש את המלצתכם באשכול זה איני רואה צורך לפתוח עוד אשכול על השרת...

תסכים איתי?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”