האם אפשרי לחבר רמקולים "גדולים" ישירות לטלוויזיה?

איך משהו עובד? למה זה ככה?
yakovger פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה

שלום רב.
רכשתי זה לא מכבר טלוויזית LCD חדשה (סמסונג LA37B530 - מרוצה עד הגג, אגב :-) )
יש לי בבית מערכת סטריאו ישנה (aiwa nsx s30) שאני לא משתמש בה.

אני לא בטוח מה "הז'רגון" הנכון, אז הנה למה אני מתכוון :
מערכת = הכל חוץ מהרמקולים , משמע , הקופסא עצמה.
רמקולים = רמקולים בלבד, ללא הגברה.

אז ככה,
חיברתי את המערכת לטלוויזיה דרך כניסת AUX במערכת עצמה ויציאה לרמקולים נוספים בטלוויזיה ( R&L output).
אבל זה חיבור די מסורבל שגוזל לי מקום ודי מעצבן אותי אסתטית.
מה גם , כפתור השליטה בווליום של המערכת לא עובד טוב ואין לי מושג איך לסדר את זה (חוץ מלהחליף את הנגד המשתנה ואין לי מספיק נסיון בשביל זה).
דבר נוסף , הרמקולים עצמם מתחברים באמצעות כבלים חשופים בקצוות ישירות לתוך תופסנים במערכת.
אני מניח שזה חיבור די נפוץ כי אצל הרבה חברים שלי זה מחובר בצורה דומה.

השאלה שלי היא כזאת.
האם אני לקנות בננות בחנות אלקטרוניקה, לחבר לקצה של הכבלים של הרמקולים ולהכניס את זה ישירות לoutput של הטלוויזיה? מבלי לעבור דרך כניסת AUX במערכת, כלומר, בלי לעבור דרך המערכת בכלל.

אני לא רוצה לנסות את זה כי המערכת אמורה להוציא 450 וואט בשיא (PMPO) , ואני מפחד שהרמקולים אכן ידרשו הספק כזה והטלוויזיה תצלה.

תודה רבה מראש
ג'ק

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

טוב, כמה דברים:
1. PMPO - מושג שלא אומר כלום, אין מה להגיד אותו אפילו (RMS הוא המונח היותר חשוב, וגם הוא כבר לא כזה משמעותי :-P).
2. הרמקולים האלו דורשים מגבר. יציאת האודיו מהטלויזיה אינה מוגברת, ולכן לא מתאימה.
3. בעית הווליום נובעת כנראה לא מבעיה בנגד המשתנה עצמו, אלא מבעיה במגע בפוטנציומטר. ברוב המערכות אפשר פשוט לפרק את ה"גלגל" של הווליום, להשפריץ קצת WD-40 פנימה על הגוף של הפוטנציומטר (בעדינות), לסובב כ 20 פעם לכל צד והבעיה נפתרת.

4. פתרון אחר לשימוש ברמקולים בלי המערכת השלמה - לקנות מגבר דיגיטלי קטן (דוגמת ה T-amp או המגברים שנמכרים ב I-Do-Amps.com), ולהשתמש בו (למרות שהוא כנראה יהיה קצת overshoot על הרמקולים האלו).

yakovger פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה

תודה על התגובה :-)

1. סתם מתוך סקרנות, Peak Music Power Output, זה ההספק המקסימלי בוואטים שהמערכת יכולה להוציא, מה שאומר שהרמקולים יכולים עוד קצת. מבחינה חשמלית גרידא, זה אלמנט די חשוב כשאני בא לבדוק מה המגבר שאני צריך, מבחינת הגבר והספק מוצא , לא?

2. הבנתי. אז ללא אמצעי הגברה, אני לא אשמע כלום.
אגב, משהו יכול להנזק מחיבור כזה? או שאני פשוט לא אשמע כלום?

3. פרקתי את המערכת בזמנו וחשפתי את המעגל ממש, לא עדיף לנקות את המגעים , נגיד עם כוהל , ככה?

4. תודה על ההצעה, חשבתי בהתחלה לבנות מגבר פשוט בעצמי (מבוסס LM324 או משהו) אבל אני לא מבין במערכות אודיו מספיק בשביל להתחיל להסתבך עם זה. ומגבר מוכן זה קצת מעבר לתקציב שלי (שהוא בעצם להשתמש במה שכבר יש בבית) , מה גם זה באמת קצת overshoot.

תודה רבה מראש
ג'ק

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4976

שליחה

1. המצאה של יצרנים. לא רלוונטי.

2. המגבר של ה5W של המסך יכול להגיד שלום ולא להתראות.
בעקרון "רמקול גדול" תלוי בנצילות, עכבה ועוד כמה פרמטרים טכניים חשוכי מרפא :D .
בקיצור -לא רצוי.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”