YES-HD ערוצי הסדרות פשוט בזיון

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
jepe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1411
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

אין אף סדרה שמשודרת בHD,זה פשוט עצוב.
תסתכלו עכשיו בערוץ 993 הסדרה "לא מלאכיות" זה אפילו לא UPSCALE .
שימו לב לפסים השחורים למטה ולמעלה.
זה בדיוק אותו שידור כמו בערוץ הרגיל המקביל -ערוץ 12.

חבל שאי אפשר להתנתק מהם גם מהערוצים המיותרים האלה.
כמו שעשיתי עם ספורט 5HD הבזיוני.

עריכה:
תראו עכשיו את הסדרה "מגרש ביתי" בערוץ 993 תראו איזה UPACALE ברור ומגעיל זה.
זה פשוט מרתיח! :@

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

ככה זה. לא כל סדרה בערוץ הדרמה מופקת ב- HD.
דווקא מרבית השידורים והפריים טיים באקשן הוא ב- HD. דווקא עכשיו יש לצערי את ג'קיל שלא ב- HD.
שבוע הבא כל הפריים טיים יהיה ב- HD באקשן (הישרדות, דם אמיתי, אימפקט, על טבעי, גיבורים, בית הבובות, פשע מן העבר, היחידה, ריפר ובניחוש חוקר). בכל מקרה בפריים טיים בדרמה גם כמעט הכל ב- HD: העשב של השכן, נשות קבע, party down, מגרש ביתי, אורות ליל שישי, שושלת טיודור וניפ/טאק.

מגרש ביתי משודרת ב- HD. ככה פשוט צילמו אותה. יש בה פילטרים שמגרענים אותה. זה ממש לא upscale - זה HD.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #3 

מגרש ביתי לא upscale. אם אתה לא רואה טוב זה או בגלל שיש לך בעיה טכנית (אולי אתה ב׳ setting לא טוב או מגבלת המסך) או שהורגלת לסטנדרט גבוה משמעותית.

מרבית בתוכניות בערוץ הן hd, אבל לא כולן.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #4 

ההפך הוא בתקופה האחרונה ערוצי הסדרות ב hd של יס . אכן יש שיפור לגבי האיכות .

אתמול צפיתי בסופרנוס עונה שישית וזה נראה יותר ממדהים .

כל אחד ומה שהוא רואה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #5 

הרווקה גם תשודר בערוצי ה HD.
לדעתם זה יהיה UPSCALE?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46367
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #6 

jepe,
למה עצבים? לא ידעת את כל הדברים הללו מראש? ועכשיו כשאתה יודע מה התכנים שווים, למה לא להתנתק מהערוצים הללו?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #7 

בטח הוא לא יוכל להתנתק בכזו קלות בגלל ההתחיבות האינסופית שהם מחתימים את הלקוחות.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

zovirax,
ברור שהרווקה תשודר כ- upscale.
הערוצים משודרים במקביל באופן מוחלט. פעם, עוד לא כל מה שצולם ב- HD הובא ככה. אבל רואים שהמגמה השתנתה. אבל הרווקה לא מצולמת ב- HD עד כמה שידוע לי.

----------------------------------------

באופן כללי על איך שאני רואה את הערוצים כיום: כל מה שמצולם ב- HD ומיועד לשידור ב- Drama או Action מובא כך. מה שלא מצולם ב- HD משודר כ- upscale. גם סדרות שמופצות ע"י FOX משודרות כעת ב- HD (כמו Dollhouse והיחידה ומי יודע אולי גם הסינדיקציה של נמלטים מרביעי הבא תהיה סוף סוף ב- HD, לא שזה עוזר במיוחד שזה יקרה רק עכשיו). כמובן שיש סדרות שיש להן עונות ישנות - אם הן לא נרכשו מחדש בימים שבו עלה ערוץ yes stars HD כדי לעבות את התכנים בזמנו, אז הם ימשיכו להיות ב- upscale עד תום הזכויות עליהן.

אי-אפשר לצפות שמשהו שנרכש לשידור לפני 5-6 שנים יהיה ב- HD, אם yes לא רכשה אותו במיוחד לשידור כך (כמו הסופרנוס לדוגמא שנרכשה מחדש ולצערי הרב שרפו את רוב הזכויות על שידורים שלא ב- HD ורק את הפעם האחרונה, שמשודרת כעת השאירו גם לצופי ה- HD).

מהסדרות שמשודרות בפריים טיים, אני לא מוצא זכר לסדרות שלא משודרות ב- HD (בהנחה שצולמו ב- HD). אפילו הישרדות משודרת ב- HD. מהסדרות שאני רואה רק "סוכן מחוק" עוד צריכה לעבור ל- HD, כל השאר כבר עבר.

בסה"כ, מהסדרות שאני רואה בימים אלה ב- Drama ו- Action אין שום סדרה שאני רואה כיום ב- upscale. יהיה את מטבחי הגיהנום 6 אבל זה לא צולם ב- HD.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

סוכן מחוק זו סדרה מיוחדת. גם בארה״ב היא משודרת ב-hd באיכות מזעזעת. אמריקאים מתלוננים על איכות התמונה הנוראית בסדרה הזו.

אני אישית הפסקתי לצפות בה לחלוטין אך ורק מסיבה זו.

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #10 

oferlaor כתב:סוכן מחוק זו סדרה מיוחדת. גם בארה״ב היא משודרת ב-hd באיכות מזעזעת. אמריקאים מתלוננים על איכות התמונה הנוראית בסדרה הזו.

אני אישית הפסקתי לצפות בה לחלוטין אך ורק מסיבה זו.
...
ללא ספק,אחלה סדרה עם תמונה (n),ניחה בשידור אבל גם העונה השניה ב-BR פשוט מזעזעת,אחד הגרועים שראיתי מבחינת איכות התמונה 8O .... פשוט לא מובן בטירוףףףףףףףףףף
but the second season of Burn Notice is one of the most problem filled Blu-ray presentations I have ever seen...Why did the picture and audio quality have to be so poor? It's hard to see a show you love get such a crappy treatment.

http://bluray.highdefdigest.com/2220/burnnotice_s2.html

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

גם באיכות SD או upscale ניתן לשים לב ש"סוכן מחוק" נראית מאוד גרוע. זה נראה כאילו תמיד צילמו אותה ביום גשום. בעונה השנייה, ששודרה ב- upscale ב- yes ובפורמט pan & scan הכ"כ נוראי, ניתן היה לשים לב לגרעון הנוראי של התמונה. אני לדוגמא אוהב קצת גרעון כדי להבליט פרטים, אבל לא overkill כי זה הורס את התמונה. לא ברור לי אם זה מכוון או שצוות הצילום שם מורכב מאנשים שברחו מקובה וחיפשו עבודה בתחום. אני ד"א לא חושב שזו הסדרה היחידה שנראית רע ב- HD, אבל ממה שראיתי, כל אחד בסופו של דבר אוהב את התמונה אחרת, אז זה מאוד אינדיבידואלי. עם זאת, אני כן חושב שהמקרה של "סוכן מחוק" הוא מיוחד באיכות הצילום הגרועה שלו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

חד משמעית שזו הסדרה שמצולמת הכי רע בטלויזיה האמריקאית כיום.

ממש לא ברור מה הסיפור שם. מכיוון שהבעיה גם קיימת בגירסאת הבלוריי, אין מנוס מלהסיק שהבעיה היא בהפקה עצמה (צילום/עריכה/וכו').

jepe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אוקיי.
אבל מה בנוגע למגרש ביתי למשל.
כל הפילטרים האלה שמוסיפים גירעון נוראי לתמונה לא נמצאים בפרקים שאני מוצא ברשת והאיכות שלהם הרבה יותר טובה ללא ספק.

רוב הסדרות שמשודרות במהלך היום הן ללא ספק באיכות מחפירה.
רק בפריים טיים אתם צודקים והסדרות אכן באיכות יותר טובה,כמו למשל גיבורים או סופרנוס.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

יש גרעון גם במגרש ביתי ובאורות ליל שישי.

צריך לזכור שהסדרות הללו משודרות ב 720p ולנו ב1080i ולכן יתכן שהגרעון נוצר בשל כך.
יתכן שיס עושים את הupscale ל 1080..,

אני אבדוק את זה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #15 

oferlaor כתב:יש גרעון גם במגרש ביתי ובאורות ליל שישי.

צריך לזכור שהסדרות הללו משודרות ב 720p ולנו ב1080i ולכן יתכן שהגרעון נוצר בשל כך.
יתכן שיס עושים את הupscale ל 1080..,

אני אבדוק את זה.
...
oferlaor
שלום לך.

אם הסדרות משודרות ב 720p . אם נכייל את הממיר ל 720p נקבל תמונה טובה יותר מאשר 1080i .

אשמח לקבל את תשובתך.
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

nondos
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
שם מלא: nondos
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

משהו שלא ברור לי

אם יס משדרת סדרה בערוץ HD ב UPSCALE מאיזה רזולוציה יס עושה את ה UPSCALE
480p?

אם כן, האם אני יכול בבית באמצעות תוכנה כלשהיא לבצע את אותו ה UPSCALE לתכני 480p, ולקבל תמונה יותר טובה? כי למרות שהתוכנית משודרת ב UPSCALE היא עדיין נראית יותר טוב מאותה תוכנית בערוץ SD

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #17 

שאלה טובה ומסקרנת, מענין אם מישהו ניסה זאת?אבל התוכן הרגיל הוא 576 שורות ולא 480.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

יש שלוש אפשרויות:
1. הסדרה עצמה צולמה עם GRAIN - ולכן פשוט רואים את זה פחות בארה"ב כי הם משדרים את זה ב-720P. סביר למדי
2. הסדרה צולמה ב-720P ומשודרת כך בארה"ב. כשהיא מועברת ליס היא מועברת ב-1080i וזה מה שיס משדרים, מכיוון שזה עבר UPSCALE לפני יס, זה גורם לתוספת GRAIN. פחות סביר.
3. הסדרה צולמה ב-720P ומשודרת כך בארה"ב. כשהיא מועברת ליס היא מועברת כ-720P והם עושים UPSCALE שגורם לתוספת GRAIN. הכי פחות סביר

בכל מקרה, אם זה משודר כבר באוויר ב-1080i, הורדה בחזרה ל-720P זה רק עוד עיבוד (UPSCALE ומיד אחריו DOWNSCALE שוב), ולא סביר שזה יפתור את הבעיה.

nondos,

לא. זה או 720P או 1080i. מתחת ל-720P לא נחשב כבר כ-HD.

לגבי עיבוד תמונה, יש תוכנות שעושות את זה, אבל אין יש מאין - אם המקור כולל רק 480 שורות דיסקרטיות, לא תצליח להוציא מזה יותר (האמת שיש אלגוריתם בשם SUPER RESOLUTION שיכול לשלוף תת-פיקסלים ולמתוח אותם, אבל זה לא משהו שקיים כיום למחשבים ובוודאי שלא נעשה בזמן אמת - זה די דומה למה שעושים ב-100HZ על ידי הוספת פריימים, אך הרבה יותר מתוחכם).

nondos
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
שם מלא: nondos
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #19 

עופר אז כשבפורם מדברים כל הזמן על תוכן שעבר UPSCALE בערוצי ה HD הכוונה היא לתוכן שהומר מ 720p ל 1080i?

jepe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

nondos כתב:עופר אז כשבפורם מדברים כל הזמן על תוכן שעבר UPSCALE בערוצי ה HD הכוונה היא לתוכן שהומר מ 720p ל 1080i?
...
אני התכוונתי לUPSCALE משידורי SD לרזולוציה של HD שבמקרה של YES זה 1080i.
שזה הכי נורא שיש.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”