שלום לכם.
יש לי מחשב HTPC שיש לו יציאות אופטי ויציאות בננה לרמקולים קדמיים, אחוריים וסנטר.
יש לי מערכת די ישנה שבנוייה ממגבר וממפענח AC3.
עד עכשיו הייתי מחבר כל דבר לכניסה הדיגיטלית של המפענח והוא היה מחובר למגבר.
האם אני יכול היום, לאחר שיש לי כרטיס שמוציא יציאות ספציפיות לרמקולים, לחבר את היציאות האלה ישירות למגבר בלי המפענח?
הכוונה האם בעצם הכרטיס במחשב עושה את הפיענוח ומוציא סאונד דיגיטלי?
או שעדיין אני חייב להוציא אופטי למפענח וממנו למגבר שממנו יציאות לרמקולים?
תודה
שאלה של הדיוט - חיבור מחשב למערכת
אתה מבלבל טיפה.
אתה לא יכול להפעיל רמקולים ללא מגבר. מה שיוצא לך מהכרטיס קול זה אותות אנלוגיים ברמה של 1V. בטוח לא מספיק לבפעיל רמקול.
מה שמשאיר אותך עם כבל אופטי/קואקסלי, שזה הרבה יותר טוב מכל שידור אנלוגי עם 6 כבלים נפרדים.
אתה לא יכול להפעיל רמקולים ללא מגבר. מה שיוצא לך מהכרטיס קול זה אותות אנלוגיים ברמה של 1V. בטוח לא מספיק לבפעיל רמקול.
מה שמשאיר אותך עם כבל אופטי/קואקסלי, שזה הרבה יותר טוב מכל שידור אנלוגי עם 6 כבלים נפרדים.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
-
karlos
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 184
- שם מלא: shay
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
תודה על התשובה וקצת הבהרות:Shtirlitz כתב:אתה מבלבל טיפה.
מה שמשאיר אותך עם כבל אופטי/קואקסלי, שזה הרבה יותר טוב מכל שידור אנלוגי עם 6 כבלים נפרדים....
קודם כל, אני מבין שהיציאות מהמחשב לא הולכות ישירות לרמקולים. התכוונתי להעביר אותם דרך המגבר (בנפרד מהמפענח). היציאות מהמחשב הן - יציאה אחת לרמקולים אחורים, יציאה לקדמיים ויציאה לסאב/סנטר. החיבור שם הוא חיבור סטנדרטי (אוזניות) ולמגבר אמור להגיע שני RCA לכל חיבור כזה. האם המחשב לא מוציא דיגיטלי מהחיבורים האלה? רק דרך האופטי שלו?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
יש בדביקים של פורום HTPC מדריך יעודי לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.