ofir_nim כתב:אני לא יודע אם זו דוגמה רלוונטית, אבל קניתי לפני כשנתיים וחצי פלזמה פוג'יקום 42 אינצ' HDR ב-7000 ש"ח כולל הובלה, התקנה ומתקן תלייה, וחודש לאחר תום האחריות (שנתיים) התחילו לראות כתמים שהלכו והתגברו, ונכון להיום כבר לא ניתן בכלל לראות כמעט כלום- - התמונה מהבהבת וגרעינית, ובצבעים של אדום וכחול בלבד, וחצי מהמסך כחול.
היבואן (יניר מערכות) מבקש לקבל 190 ש"ח עבור בדיקה, ושאוביל את המסך בעצמי למעבדה, אחרת אאלץ לשלם עוד כ-200 ש"ח על ההובלה. הסכום הנ"ל יקוזז ממחיר התיקון במידה ואחליט לתקן, אך על פי שיחה עם אנשי המעבדה, הם מעריכים שעל פי תיאור התקלה, עלות התיקון תגיע למספר אלפי שקלים כי כנראה הלך המסך!.
לא נראה לי סביר שמסך בסכום הנ"ל יתקלקל כל כך מהר, בצורה כל כך חמורה, ואלו התשובות שאקבל.
עשיתי טעות שקניתי מוצר מדבקה, ומעתה אני מוכן לשלם יותר (הרבה יותר), ובתנאי שאקנה מותג איכותי - אם אני לא יכול להרשות לעצמי, אני פשוט לא קונה!
...
ואני במשפט חייב לציין, שהוריי בזמנו קנו פלזמה "מדבקה" מתוצרת מרנץ שמיובאת ע"י ניופאן, ולאחר שתמה תקופת האחריות, החלו להופיע כתמי בצבע אדום על המסך, לא בצורה קיצונית, אבל מעצבנת.
דיברנו עם ניופאן לגבי הערכת תיקון, והבטיחו שיחזרו אלינו עם הצעת מחיר.
לבסוף חזר אלינו מנהל והסביר שהם מכירים את התופעה, ושמדובר בכרטיס עיבוד תמונה.
הם, באו אלינו, החליפו אצלינו כרטיס כזה, בתום תקופת האחריות, וללא כל חיוב, מתוך רצון טוב.
מצאו את ההבדלים!