בעיה בבחירת סנטר - נפתר :) - עברנו לדבר על סאב :P
-
uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
שלום,
כחלק מתהליך בניית מערכת ה 5.1, החלטתי שאני צריך כנראה סנטר (בקטעי אקשן הכוללים דיבור, לא תמיד קל לשמוע את הדיבור. אני רואה בלי כתוביות ולכן אני מעריך שסנטר יפתור את הבעיה).
הרמקולים שלי הם Tannoy Mercury M4 מסדרה שלא מיוצרת יותר.
את הסנטר המקורי שלה קשה לי להאמין שאצליח למצוא, אבל מדי פעם יש בלוחות את ה Mercury MXC, שהוא הסנטר של הסדרה המחליפה (Mercury MX).
השאלה היא, האם חובה לקחת סנטר מסדרה זהה / דומה, או שזו העדיפות ואפשר לבחור בסנטר נפוץ (ואולי מעט זול יותר), גם אם הוא מאופיין בגוון צליל שונה מעט?
יש למישהו המלצות על סנטר חלופי שאולי יתאים עם הקדמיים האלו?
תודה,
אורי
כחלק מתהליך בניית מערכת ה 5.1, החלטתי שאני צריך כנראה סנטר (בקטעי אקשן הכוללים דיבור, לא תמיד קל לשמוע את הדיבור. אני רואה בלי כתוביות ולכן אני מעריך שסנטר יפתור את הבעיה).
הרמקולים שלי הם Tannoy Mercury M4 מסדרה שלא מיוצרת יותר.
את הסנטר המקורי שלה קשה לי להאמין שאצליח למצוא, אבל מדי פעם יש בלוחות את ה Mercury MXC, שהוא הסנטר של הסדרה המחליפה (Mercury MX).
השאלה היא, האם חובה לקחת סנטר מסדרה זהה / דומה, או שזו העדיפות ואפשר לבחור בסנטר נפוץ (ואולי מעט זול יותר), גם אם הוא מאופיין בגוון צליל שונה מעט?
יש למישהו המלצות על סנטר חלופי שאולי יתאים עם הקדמיים האלו?
תודה,
אורי
נערך לאחרונה על ידי uriler ב 16/12/2009 16:56, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אין שום "חובה" בתחום שלנו אלא אוסף של פשרות.
אידיאלית היה רצוי לשים סנטר שהוא זהה לקידמיים.
פרקטית זו בעיה.
ההמלצה היא לרמקול בעל גוון סאונד קרוב ככל הניתן לקידמיים. זה לא אומר שרק רמקול מאותה סידרה ייתן את זה, זה רק מבטיח את זה במינימום חיפוש. הרי לא ממש פרקטי לקחת המון סנטרים מכל מיני יצרנים ולבחון אותם אצלי במערכת ולכן, הליכה על הרמקול מהסידרה בד"כ מסדר את הבעיה הזו.
אני הייתי מחפש רמקול כזה מאודיוגון, המחיר לא צריך להיות גבוה.
אידיאלית היה רצוי לשים סנטר שהוא זהה לקידמיים.
פרקטית זו בעיה.
ההמלצה היא לרמקול בעל גוון סאונד קרוב ככל הניתן לקידמיים. זה לא אומר שרק רמקול מאותה סידרה ייתן את זה, זה רק מבטיח את זה במינימום חיפוש. הרי לא ממש פרקטי לקחת המון סנטרים מכל מיני יצרנים ולבחון אותם אצלי במערכת ולכן, הליכה על הרמקול מהסידרה בד"כ מסדר את הבעיה הזו.
אני הייתי מחפש רמקול כזה מאודיוגון, המחיר לא צריך להיות גבוה.
מניסיון אישי בלבד:
חיפשתי סנטר תואם לקדמיים שלי (מורל פרלוד עם וופר 164 וטוויטר 33) ומצאתי משהו משומש עם גוון צליל דומה של אומגה אודיו. מה מסתבר אחרי הרבה שעות האזנה והעברות בין מצב עם סנטר ובלי?
עדיף בלי.
האימג'ינג יותר טוב, המוזיקה יותר "זורמת", הדיאלוגים לא נשמעים פתאום חלשים, בקיצור, הכל נשמע טיפה יותר טוב.
5 רובל שלי.
חיפשתי סנטר תואם לקדמיים שלי (מורל פרלוד עם וופר 164 וטוויטר 33) ומצאתי משהו משומש עם גוון צליל דומה של אומגה אודיו. מה מסתבר אחרי הרבה שעות האזנה והעברות בין מצב עם סנטר ובלי?
עדיף בלי.
האימג'ינג יותר טוב, המוזיקה יותר "זורמת", הדיאלוגים לא נשמעים פתאום חלשים, בקיצור, הכל נשמע טיפה יותר טוב.
5 רובל שלי.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
לי הייתה בעיה דומה בזמנו. לא מצאתי לבסוף וקניתי סנטר "לא קשור במיוחד". להגיד שהתוצאה הייתה נוראית, אז לא... אבל מידי פעם אתה תופס את עצמך מזהה את ההבדל בגוון הצליל וזה לא אידאלי לטעמי... לשם השוואה היה לי חבר עם רמקולים קדמיים בעלי אימג'ינג לא רע ללא סנטר ואהבתי את התוצאה יותר. אחד הדברים שניסיתי לעשות היה לחפש סנטר שמורכבים בו אותם אלמנטים כמו בקדמיים (זה לא הגורם היחידי שמשפיע על גוון הצליל כמובן אבל עדיין). בסוף לא מצאתי גם את זה, כמו שאתה מבין מהחלק הראשון של הודעתי
.
מיכאל .
-
uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
תודה 
לרמקולים הקדמיים שלי יש אימנג'ינג לא רע לטעמי, וברוב הסצנות אני לא מרגיש בהיעדרו של הסנטר.
הבעיה בולטת בעיקר בדיבורים על רקע "רעש" (סצנות אקשן ארוכות), ששם הקטע הווקאלי קצת נעלם.
באופן כללי - אני מבין שהמטרה היא למצוא את הסנטר הדומה ככל האפשר (ה MXC משתמש באלמנטים מאוד דומים ל MC, רק סדרת ייצור וארץ ייצור שונים, למיטב ידיעתי).
לרמקולים הקדמיים שלי יש אימנג'ינג לא רע לטעמי, וברוב הסצנות אני לא מרגיש בהיעדרו של הסנטר.
הבעיה בולטת בעיקר בדיבורים על רקע "רעש" (סצנות אקשן ארוכות), ששם הקטע הווקאלי קצת נעלם.
באופן כללי - אני מבין שהמטרה היא למצוא את הסנטר הדומה ככל האפשר (ה MXC משתמש באלמנטים מאוד דומים ל MC, רק סדרת ייצור וארץ ייצור שונים, למיטב ידיעתי).
-
uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
טוב, לסגירת הסאגה, קניתי ביד שנייה את הסנטר Tannoy MXC-M, מהסדרה עליה דיברתי.
כבר מהשנייה הראשונה של השימוש - השינוי בולט ומאוד לטובה.
בקטע האהוב עליי מ Master & Commander (קרב הפגזים הראשון) אפשר לשמוע לחישות על רקע קולות ריסוק העצים, ובאופן כללי - קולות הדיבור מופרדים מהרקע בצורה יעילה ומדויקת.
אני מרוצה
תודה לעוזרים ולמייעצים, עכשיו חסר רק סאב
כבר מהשנייה הראשונה של השימוש - השינוי בולט ומאוד לטובה.
בקטע האהוב עליי מ Master & Commander (קרב הפגזים הראשון) אפשר לשמוע לחישות על רקע קולות ריסוק העצים, ובאופן כללי - קולות הדיבור מופרדים מהרקע בצורה יעילה ומדויקת.
אני מרוצה
תודה לעוזרים ולמייעצים, עכשיו חסר רק סאב
היה לי אותו לפני כמה שנים, יש לו איכות סאונד נדירה ביחס למחיר שלו. עכשיו שיש לי סאב בינוני אני מתחיל להצטער שמכרתי אותו. אני מציע לך לבדוק את הסאב של וורפידל, לפי הביקורות הוא מצויין.uriler כתב:zeev78,
תודה על ההצעה.
אני עוקב קבוע אחרי לוחות שונים ואף פעם לא נתקלתי בו...
כנראה אלו שקנו אותו לא ששים למכור...
http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid= ... ap&lang=HE
-
uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
אני בונה מערכת בתקציב נמוך יחסית (עד עכשיו - רסיבר + 5 רמקולים, בלי להתפשר יותר מדי, פחות מ 3K ש"ח
), ולכן אני עוקב אחרי הלוחות.
אם אתקל במשהו מעניין - כנראה שאתייעץ פה
תודה!
אם אתקל במשהו מעניין - כנראה שאתייעץ פה
תודה!
-
uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
ראיתי שם היום גם PDR-8 ב 700, רק שהמוכר לא ענה לי 
אתה מכיר את ה JBL?
הסלון שלי כרגע (דירה שכורה, כנראה עוזב עוד חצי שנה בערך) יחסית גדול, השאלה אם סאב קטן יחסית יתמודד עם זה בסדר.
אתה מכיר את ה JBL?
הסלון שלי כרגע (דירה שכורה, כנראה עוזב עוד חצי שנה בערך) יחסית גדול, השאלה אם סאב קטן יחסית יתמודד עם זה בסדר.
- mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
למרות חיבתי האישית לוורפידל (כל הרמקולים שלי פרט לסאב היא תוצרת החברה) אני לא אוהב את הסאבים שלהם.
ה-Powercube זוועתי וה-SW150 חביב אבל אני חייב להודות שלא הרשים אותי, במיוחד שהשוואתי אותו ל-PDR10 ,עשיתי מבחן השוואה של שניהם, ולמרות שה-PDR8 קטן יותר הוא נשמע לי יותר טוב.
ה-Powercube זוועתי וה-SW150 חביב אבל אני חייב להודות שלא הרשים אותי, במיוחד שהשוואתי אותו ל-PDR10 ,עשיתי מבחן השוואה של שניהם, ולמרות שה-PDR8 קטן יותר הוא נשמע לי יותר טוב.