ההבדלים האלה משמעותיים? - 765/663

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shayzakai פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,
אני מעוניין לרכוש רסיברYamaha 765.. לאחר השוות מפרטים שעשיתי בינו לבין דגם ישן יותר (663 - יש אותו לאחי), ראיתי שיש שוני לא קטן ( ככה ניראה לי) ביכולות של מעבדי הווידאו בין 2 הרסיברים וחלקם לרעת ה765..

ההבדלים האלה משמעותיים ??

השווה בין המפרטים - מצומצם:
תמונה[/IMG]

להשווה מלאה:
http://www.yamaha.com/yec/compare/Detai ... ems=567571

DataOrb
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
קיבל תודות: 4 פעמים

שים לב לנתון חשוב נוסף

שליחה #2 

שים לב להבדל של כק"ג במשקל בין ה-663 ל-765 (ה-663 כבד יותר).
בדרך כלל, רסיבר כבד יותר מסדרה זהה מעיד על ספק כוח איכותי יותר וכנראה גם איכות צליל טובה יותר.

לצערי, הסדרה האחרונה של ימאהה, ה-7x5 פחות מוסיקלית מהקודמת, ה-6x3. זה בעיקר בולט בהשוואה בין ה-663 ל-665 (ה-665 קל יותר בשני ק"ג מה-663, המון במונחים של רסיבקים). בהנחה שימאהה לא הוסיפו משקולות לסדרת ה-6x3, ההבדל במשקל הוא כנראה רכיבים פחות טובים בתחום ההגברה.

השאלה מה חשוב לך יותר - יכולות הוידאו או ה-Audio?

shayzakai פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

הווידאו...

במידה והיכול וידאו של ה663 טובת יותר מה765..

איך ה665 לעומת ה663..? (בעיקר מבחינת הוידאו)

**ב663 יש רק 2 כניסות HDMI.. זה משהו שנורא מגביל אותי!

DataOrb
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

אני רק יכול להגיד שאיכות הצליל של ה-665 נמוכה משמעותית מה-663. מורגש בעיקר במוסיקה אבל גם בסרטים מאוד דינאמיים. זו הסיבה שלפני כחצי שנה אני רכשתי 663 ולא 665. ה-765 לא היה במלאי בישראל אז. בנוסף, איכות הבנייה של ה-663 גם הרגישה לי משמעותית טובה יותר מה-665. ה-665 הרגיש לי כרסיבר בו ימאהה עיגלה יותר פינות מבחינת איכות צליל ובנייה בשביל לשמור על המחיר של הדגם הקודם יחד עם הוספה של יכולות וידאו נוספות.

שוב, מבלי להתייחס ל-765 שלא שמעתי, אבל אישית יותר אהבתי את סדרת ה-6x3 של ימאהה. (דרך אגב, ההבדלים בדגמים הזולים אף יותר משמעותיים - ימאהה החליפה את חיבורי הרמקולים מ-Screw on איכותיים מאוד ב-463 ל-Clips ב-465 לכל הערוצים מלבד הקדמיים).

מבחינת HDMI, תראה, תמיד ניתן לרכוש ממתג HDMI, אפילו אחד עם שלט. פחות נוח מאשר ישירות בריסבר - כמובן, אבל גם אופציה.

אני חושב של-765 יש יתרון מהותי בתחום הווידאו מול ה-663 וזה שהוא מבצע Upscale, תקן אותי אם אני טועה. הוא עדיין קל יותר מה-663 וכמו שאמרתי, זה בדרך כלל מעיד על שנאי פחות איכותי. כנראה שלך זה יהיה פחות רלוונטי מיכולות נוספות בתחום עיבוד הווידאו.

אולי יש כאן מישהו בפורום שפירק 663/765 ויוכול להעיד על ההבדלים באכיטקטורה בפנים?

shayzakai פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

צודק.. אבל שים לב (בתמונה שיש בהודעה הראשונה) של663 יש פיצ'רים בווידאו שאין ב765.. האם הם מהותיים??

אשמח לקבל עוד חוות דעת!

steveomri
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

היי שי,
אתה חייב להבדיל בין שני מושגים שאני חושב שהם משמעותיים לך, Up Conversion ו- Up Scaling.
הראשון (Up Conversion) מבצע רק המרה של האות מאנלוג לדיגיטל מה שיכול לשפר את התמונה רק במעט (ואת זה עושה ה663)
הUp Scaling גם ממיר את האות מאנלוג לדיגיטל וגם עושה עיבוד תמונה ל1080P (מה שנקרא Full HD). השיטה השני גם מסוגלת לשפר את אות התמונה במקרים שהוא מגיע בHD אבל לא באיכות הכי גבוהה כמו למשל בחיבור YES HD שמשדר ב1080i מקסימום.
מהכרות שלי איתך ממה שאני מבין חשוב לך מאוד האיכות תמונה לכן לדעתי ה765 יוציא תמונה יותר איכותית מה663, אבל שוב זה מהתסכלות על נתונים יבשיים על הדף.

עכשיו לגבי ההשוואות שלך, ברור שגם ה765 תומך בתקן HDMI 1.3a פשוט התקן בטח היה חדש כאשר ה663 יצא ולכן היה להם חשוב לציין את זה והיום זה הסטנדרט ברסיברים של קולנוע ביתי.
אותו כנ"ל לגבי ה"פלוס" בשיטות סאונד (אתה יכול לבדוק באתר של ימאהה, זה מופיע בתיאור מוצר של 765 שהוא תומך גם בדולבי דיגיטל פלוס)
עכשיו ה765 לא עושה Up conversion לקומפוננט ואס-וידאו כי הוא בטח עושה Up Scaling.
ודבר חשוב שים לב כמה כניסות HDMI יש ב765 לעומת 663.

אני לא יודע מה מבחינת הסאונד כי שוב לא יצא לי להשוות אבל מבחינת תמונה אני די בטוח שה765 לוקח הליכה את ה663.

DataOrb
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

דרך אגב, אני לא בטוח מה תהיה איכות ה-Upscale של ה-765 והאם היא טובה יותר מה-UPSACLE שטלויזיה איכותית מבצעת. לי אישית - יכולת ה-UPSCALE של הרסיבר בכלל לא מהווה פקטור בשיקול.

לא רק זה, גם האמת, פשוט אין לי שום מכשיר שמוציא סיגנל שלא ב-HD.
הממיר הוא YesMax HD, נגן ה-DVD זה ה-MEDIACENTER וה-PS3 - שניהם מבצעים Upscale הרבה יותר טוב מכל רסיבר במחיר הזה.

לכן, לי אישית, היה חשוב לקנות רסיבר איכותי יותר מבחינת איכות השמע והבנייה מאשר יכולות מיתוג ו-Upscale ל-HDMI שמשמעותית פחות טובות ממה ששאר הציוד שלי מסוגל לבצע. זו הסיבה שבחרתי ב-663 ולא ב-665 (או ה-765 במידה והיה משווק בישראל בזמן שקניתי).

שוב, יכול להיות שהשיקולים שלך שונים - אבל תחשוב האם באמת אתה צריך רסיבר שמבצע UPSCALE

DataOrb
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

steveomri כתב:
אני לא יודע מה מבחינת הסאונד כי שוב לא יצא לי להשוות אבל מבחינת תמונה אני די בטוח שה765 לוקח הליכה את ה663.
...
לא שמעתי את ה-765, אבל אני יכול להעיד שקיים פער גדול מאוד באיכות הצליל בין ה-663 ל-665 (לטובת ה-663). בנוגע ל-765, לפי משקל הרסיבר בלבד, חשוד שה-765 קל יותר בק"ג שלם מה-663. בדרך כלל מעיד על ספק כוח פחות איכותי ולכן כנראה גם איכות הצליל תהיה פחות טובה.

כאשר השוותי דגמים בין סדרות ה- x65, x63 ו -x61 של ימאהה, היה קיים פער מאוד גדול באיכות הבנייה והצליל בין סדרות ה- x61 וה-x63 אל מול ה- x65 (כאשר ה-x65 נחותה מול האחרות).

על בסיס התרשמותי האישית, כפי שכתבתי,לי זה הרגיש ש-YAMAHA עיגלו מספר פינות בנושא איכות רכיבי האודיו והבנייה הכללית בשביל להוסיף יכולות וידאו נוספות בסדרת ה- x65 מבלי להעלות את המחיר, ובכלל - הסדרה האחרונה מרגישה יותר מוכוונת וידאו מאשר אודיאו. אפילו דברים קטנים כמו מחברי הרמקולים האיכותיים יותר ב-461 וה-463 אל מול ה-465.

כנראה באמת ה-765 הוא המחליף הטבעי של ה-663 ולא ה-665. הוא גם זהה במידותיו ל-663 בעוד ה-665 קטן יותר משמעותית ודומה במידותיו ל-563 וה-463.

Yamaha RX-V663

http://images.blu-ray.com/htgallery/11479_full.jpg

Yamaha RX-V665
(שים לב למידות הצנועות יותר המזכירות את הסדרות הנמוכות יותר של ימאהה).

http://img149.imageshack.us/img149/2033/stereo002.jpg

Yamaha RX-V765
(היחידי מסדרת ה-x65 שדומה במידותיו ל-663).

http://www.aclub.com/prod_photo/01845/10172.jpg

עריכה:

להלן דוגמאות למשקל של מספר דגמים נבחרים של Yamha מהסדרה האחרונה והקודמת. שוב, בדרך כלל רסיבר כבד יותר פירושו הגברה איכותית וחזקה יותר:

RX-V461=8kg

RX-V663=12kg
RX-V863=12kg

RX-V665=8.5kg
RX-V765=11kg

RX-V3900=17.5kg
RX-Z11=34kg

DataOrb
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

ודבר אחרון, חיפוש קצרצר באינטרנט מצא את הכתבה הבאה:

Trading Amplifier Quality for Features – A New Trend with A/V Receivers?

http://www.audioholics.com/education/am ... gy/trading

[left]
The upgrades for the new model (RX-V665) includes HDMI up-scaling to 1080p, HDMI pass thru to enable video when your receiver is turned off, and 2 more HDMI inputs.

The downside is no s-video, one less optical input and a significantly reduction in power.

When a receiver company rates their amp at 1kHz, this usually means a full bandwidth measurement will be about 10-15% lower. Thus I suspect if we were comparing apples to apples, the RX-V665 would only output around 70wpc compared to the 95wpc rating of its predecessor. Of course with nearly an 8lb weight reduction and considering both receivers use linear A/B amplification, this also likely means the RX-V665 doesn’t have the power reserves to drive multiple channels with as much poise and finesse as the RX-V663.

For the above example, the consumer must decide whether or not the upgraded features of the new receiver are worth the sacrifice in amplifier quality. I suppose it depends if the end user leans more towards emphasis of video features than audio. If they desire both and one day have intentions of adding external amplification, than doesn’t this become a moot point?

Not always. From my testing of A/V receivers from various manufacturers, most of them simply slap preamp outputs on the back of their receivers for a marketing feature. It is a very inexpensive way to impress the unsophisticated user into being awed. They usually don’t put decent op-amps that have enough output to drive external power amplification to its full potential without the internal preamp of the receiver first clipping and going into gross distortion. Remember these receivers are designed as a closed loop system to work optimally with their own internal components. If the manufacturer is cutting costs in the power supply of their product to offer you more features, it’s a safe bet they aren’t giving you a higher quality preamplification section to power an external amplifier.
...
[/left]

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”