מקלטי IR למחשב - IgorPlugUSB ? USB-UIRT ? *** סיני ?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446

שליחה

שלום

התחדשתי לא מזמן ב Harmony 900 והגיע הזמן שאארגן אפשרות שליטה כלשהי על המחשב (שליטה מינימלית בVLC מספיק טוב לי לבנתיים).
קראתי קצת ברשת ומבחינת תוכנה אני מניח שאסתדר, הבעיה היא החומרה (מקלט IR למחשב) שמצליחה לבלבל אותי ואני לא בטוח מה לקנות ולמה.
נתקלתי ברשת בהמלצות ושאר קשקשות על IgorPlugUSB ועל USB-UIRT אבל נדמה לי שהמקלטים נורא יקרים.
מה שאני לא מבין בסופו של דבר זה למה אנשים לא קונים סתם שלטים "זולים" למחשב ומשתמשים במקלט שלהם ? במה הפתרון הזה נחות משימוש במקלטים הידועים יותר ?

חשבתי להזמין את השלט הזה http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26368 , למה שלא יתאים (אני מדבר על המקלט, השלט לא באמת מעניין אותי) ?

ואם כב, בלי קשר לחומרה, מה מומלץ מבחינת תאימות לתוכנה של ההרומני , יש שלטים שכבר מוגדרים מראש בצורה מוצלחת בתוכנה (מבחינת הגדרות כפתורים) ?

נ.ב.
הופתעתי לגלות שאין ב'דביק' פה מידע/מדריכון על הנושא

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הממ, אף אחד ?
יש פה מישהו ששולט על המחשב עם הרמוני כלשהו , במה אתם משתמשים , כמה בערך עלה והאם אתם ממליצים על הפתרון ?

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)

שליחה

יש את זה
http://cgi.ebay.com/DB9-Serial-IR-Recei ... 1562wt_876

בעלות של 10$.
עובד לא רע עם linux. אמור לעבוד גם ב windows.

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

jpost כתב:יש את זה
http://cgi.ebay.com/DB9-Serial-IR-Recei ... 1562wt_876

בעלות של 10$.
עובד לא רע עם linux. אמור לעבוד גם ב windows.
...
בלינק ששמת העלות דווקא 20, אני מניח שזה typo ...
בכל אופן המוצר הזה יצריך ממני גם מעביר לUSB , אני גם לא אוהב את זה שהעינית על הפלאג וזה ללא כבל.
לא נורא, אני מניח שאזמין את השלט ב 10$ מדיל אקסטרים, אם לא יעבוד אקנה שלט MCE רגיל ואשתמש בעינית שלו

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73415
שם מלא: ערן

שליחה

תעדכן בבקשה אם זה עבד לך, אני אשמח אם ההרמוני ONE שלי יוכל לשלוט על המחשב (בעיקר כיבוי והדלקה האמת).

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Huber כתב:תעדכן בבקשה אם זה עבד לך, אני אשמח אם ההרמוני ONE שלי יוכל לשלוט על המחשב (בעיקר כיבוי והדלקה האמת).
...
הזמנתי, בד"כ לוקח איזה 3-4 שבועות למשלוחים שלהם להגייע אליי. אם עוד חודש ככה אתה רואה שלא עדכנתי תזכיר לי בה"פ

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

טוב, הגיעו שני שלטים שהזמנתי מדיל אקסטרים. אני כותב את זה אחרי אחרי בערך 10 דקות של בדיקה אז אל תצפה לבדיקה מעמיקה:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26368 - נקרא לו שלט1

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.9877 - נקרא לו שלט2

שניהם עובדים די חלק, ויינדווס 7 זיהה והתקין את המקלט IR.
מבחינת פיסית המקלט של שניהם זהה, לאחד מהם יש מדבקה עליו.

מבחינת הזיהוי של ויינדווס את שלט1 הוא מזהה בתור משהו גנרי עד כמה שהספקתי לשים לב (שניהם נטולי שם במנהל ההתקנים ושניהם מתקינים די הרבה HID.. מתעצל לבדוק את השמות)
את שלט2 הוא זיהה בתור משהו עם שם, אני חושב שזה היה With Home
לשניהם לא ממש מצאתי משהו מוגד מראש בתונה של הרמוני אז צריך ללמד אותם את הפקודות, כמובן ששניהם לא מתפקדים היטב בכל תוכנה .. VLC למשל לא מקבלת את אותם המקשים כמו מדיה פלייר אז לא הכל עובד.
לטעמי שלט1 יותר מוצלח בגלל שיש לו שליטה לא רעה בכלל על העכבר, הפתיע אותי לטובה
כאמור השלטים עצמם לא ממש משניהם כי השאיפה היא להשתמש בהרמוני
אני עדיין מתעצל ללמד את ההרמוני את הקודים ורוצה לחפש משהו מתאים ברשימות שלו

אם תרצה שאבדוק משהו אין בעיה, תגיד מה.

מבחינת כיבוי והדלקה ב IR , כיבוי זו לא בעיה אבל מבחינת הדלקה אני ממש לא בטוח שתצליח להגדיר משהו כזה, יש בכלל שלטים שתומכים בהדלקה מIR ? (אני לא מדבר על שלטים שהגיעו עם המארז)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

מה כוונה "לטעמי שלט1 יותר מוצלח בגלל שיש לו שליטה לא רעה בכלל על העכבר"? האם אני אוכל ללמד את ההרמוני להזיז את הסמן על המסך כמו בעכבר?

אשמח לרשמים נוספים אחרי שתתנסה קצת במוצר :wink:

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כן, יש לו לחצן עגול שמזיז את העכבר ואני לא רואה שום סיבה שזה לא יתמפה בצורה תקינה לחיצים של ההרמוני ...
אעלה רשמים נוספים כשיהיה זמן באמת להגדיר את זה כמו שצריך ולהתנסות

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אלוהים אדירים, בזבזתי על זה כלכך הרבה זמן עכשיו שכבר היה עדיף לי לשלם את ה 50$ על מקלט רגיל :)

אני לא יכול לומר שסיימתי את שלב "ההתנסות" אבל אם אני לא אעדכן שוב ברשמים המבולבלים שלי כרגע אני אשכח אח"כ.
אני כן יוכל לומר עכשיו שאני מבין מה ההבדל בין המקלטים הייעודיים שמוכרים לבין השלטים שמוכרים עם מקלט משלהם. אם מישהו יכול לעזור ולהוסיף תובנות אני אשמח.

אז, בוא נדבר על המקלטים בתור שלב ראשון:
שני המקלטים מתקנים את עצמם בתור HID, כלומר מבחנת ווינדווס מותקנת במערכת מקלדת נוספת, ויינדווס לא מקבל מהם שום דיווח על אות IR שלא הוגדר מראש בדרייבר והותאמו לעבודה עם אותו שלט ספיצפי.
כשאני לוחץ על כפתור בשלט הדרייבר פשוט מפעיל הפקדה המתאימה הויינדוס, אם לחצתי על play אז הוא פשוט שולח קונטרול ופי לחלון הפעיל.
החסרון של זה גדול מאוד, זה אומר שאין את האפשרות לקנפג את ההרמוני בתור כל שלט שארצה ואז פשוט המחשב יקלוט את האותות ובאמצעות תוכנות כמו Girder או EventGhost יבצע פעולות שהגדרתי מראש.
עדיין אפשר לעבוד עם התוכנות המדוברות אבל צריך להגדיר אותם לזהות ארועי מקלדת במקום שלט, לא נח במיוחד ומגביל לכמות הכפתורים שיש בשלט. אנ
אני מניח שזה לא שונה מידי מעבודה עם השלט של מייקרוספט למדיה סנטר, נדמה לי שגם הוא מוגבל לכפתורים שעל השלט. פשוט לשלט של מייקרופט תהיה תמיכה טבעית בתוכנות מה שיחסוך זמן של קונפיגורציה וגם בתוכנה של ההרמוני ההגדרות יקחו מספר שניות

אז מה כן אפשר לעשות עם ההרומני והמקלטים האלה ?
ללמד את ההרמוני כל כפתור וכפתור בשלט ולהשתמש בהרמוני כאילו היה השלט שהגיע בחבילה.
התוכנה של ההרמוני לא ממש מקלה את החיים בנושא הזה, אבל אחרי קצת משחקים ולימוד במצב RAW לא מעט מהדברים עובדים, אני מניח שעם קצת השקעה אפשר לדגם את זה שהכל יעבוד. אבל נראה לי שעדיין עדיף לעבוד במחשב עם Girder כדי באמת לתכנת את המחשב להתמודד עם אירועים של השלט.

ומאחר שעכשיו השלטים הופכים להיות חשובים יותר ולא הולכים ישר לזבל - כמה מילים עליהם:
שלט1 -
מתאים לשליטה כללית על ווינדווס, יש לו שליטה על העכבר שזה בונוס מוצלח מאוד. הכפתורי עכבר היו קצת בעיתיים עם ההרמוני אבל במצב RAW נראה שדי הסתדר
אין לו כפתורי מספרים יעודיים, יש לו כפתור NUM LOCK כזה שהופך כמה מהכפתורים לכפתורי מספרים ולמעשה גם משמש לאינפוט של טקסט כמו מקלדת T9
לא ממש יודע אם מצב לימוד RAW של ההרמוני תומך במספר לחיצות או לחיצות על כפתורים שונים, לא מתכוון לשבור את הראש על זה.
יש לו 40 כפתורים פיזים בסך הכל (אני סופר את הכיווני עכבר כ 4 כפתורים,)

שלט2-
נועד למדייה סנטר ואני מניח שמיפוי המקשים בהתאם, יש לו כפתורי מספרים יעודיים ואין לו הרבה דברים שיש בשלט השני. למרות זאת גם לו יש 40 כפתורים (10 מהם מנוצלים למספרים).

נ.ב.
Huber, לגבי הדלקה של המחשב מהשלט אני מאמין שזה דווקא אפשרי עם מקלטים כאלה, לא מעט ביוסים מאפשרים הדלקה מהמקלדת אז לא רואה סיבה שזה יכשל. אם זה משנה לך את ההחלטה אם אם לרכוש תבדוק אם יש לך את האפשרות בביוס ואם כן אני אבדוק לך אם זה עובד.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

תודה, אני בטוח שיש, אשמח אם תבדוק, אבל אחרי כל מה שציינת אני מתחיל לחשוב עדיף לרכוש שלט מדיה סנטר "מוכר" כמו הרישמי של מיקרוסופט וזהו, לא?

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כן, רק כדי לחסוך את הכאב ראש של הקינפוג ...

shy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 687

חו"ד נוספת על "שלט 2"

שליחה

התנסיתי איתו על לינוקס
בחיבור ראשוני למחשב הוא שלח קיצורי מקלדת, ואכן הלינוקס זיהה אותו כמקלדת.
בהתאמה לא ממש מסובכת הצלחתי להתאים אותו לעבוד עם LIRC ומכאן השמיים הם הגבול
מה שכן, לימוד ההרמוני 880 לזהות את השלט היה קשה ודרש לימוד חוזר וחוזר וחוזר.... וחוזר של ההרמוני :-)

חזור אל “בית חכם ובקרה”