הסרת משקפיים,על מה אני צריך להקפיד כשאני בוחר בחברה שתעשה את

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
nimrodg פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #1 

הניתוח בזוג העיניים שלי, חשוב לי מאוד שאני יראה טוב אחר כך בלתי כל מני להשים טיפות לכל החיים או להיות עיוור חס וחלילה.
בלי משקפיים אני רואה אותו הדבר כמו שאני בלי משקפיים. לפי מה שאמא שלי אומרת שיש לי 2.5-
לאחרונה אמרו לי שזה השתנה [החלפתי משקפיים]. המספר השתנה לשתיים ורבע [זה טוב?].
1. איזה שיטה אמורה הכי להתאים לי?
הבנתי שהמנתח הוא גם משתנה מכריע בנושא הניתוח,
2. מאיזה מנתחים אני אמור להתרחק?
3. חברות שכדאי בכללי להתרחק מהם?

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

עם המספר שלך אתה לא עושה ניתוח. נקודה.
אני מדגיש - לא.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

nimrodg פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

למה אני לא יכול לעשות?? קראתי פה:
http://www.ibeauty.co.il/index.php?Cat=14
שדווקא כן יכול [או שאני טועה].
בכלל יכול להיות שאמא שלי מתבלבלת בין המספר שלי לבין של אחותי.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #4 

תקרא פה:
http://www.hometheater.co.il/vt94826
ופה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
יש שם לא מעט מידע.

בכל מקרה, אם זה באמת המספר שלך ואין לך בעיות עם עדשות מגע, לא נראה לי שיש לך סיבה לעבור את הניתוח.
ישנם כמה מכונים מובילים בארץ:
הדסה אופטימל
CARE
עיניים (יש עליהם סיפור לא נעים באחד הלינקים ששלחתי לך).
אמריקן לייזר
אסותא
אלישע
(אלו רק חלק)
אשתי תעבור ביום חמישי הקרוב את הניתוח אצל פרופ' פרוכט בהדסה אופטימל בירושלים, אליו הגענו אחרי מחקר מעמיק מאד והמון התייעצויות גם עם חברי הפורום פה וגם עם חברים שלנו שעברו אצלו את הניתוח (לאשתי שלא כמו לך יש מספר 9).
המנתח כבר יחליט בשבילך מה טוב לך, זה תלוי בעובי הקרנית, במספר שלך ובפעילות היומיומית שלך, למשל, אם מישהו מתעסק בספורט אתגרי ויש סיכוי שהוא יקבל מכה בעין יומלץ לו לעבור דווקא את ה-PRK ולא את ה-LASIK, למרות שה-LASIK הוא הניתוח הקל יותר עם זמן החלמה מהיר יותר, אבל הוא כולל חיתוך של הקרנית.

תחקור טוב את נושא, ואל תלך על זה סתם כי כולם עושים את זה וזה נראה פשוט.
אם אתה לא צריך, אל תעשה.

nimrodg פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אז אני יכול לעשות ניתוח? אני מאוד מבולבל.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #6 

למה אתה שואל בפורום שמתמחה בקולנוע ביתי?
תקבע פגישה במרפאה, אחת המומלצות למעלה, ו/או קרובה לביתך,
ושם יבדקו אותך להתאמה.
לא כל אחד יכול לעבור את הניתוח עקב מבנה העיין וסוג העיוות.

קובי_ג
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #7 

תרשה לי לשתף אותך בסיפור אישי:
גם אני מרכיב משקפיים מילדות ורציתי לבצע את הניתוח, ביררתי במספר מכונים: אמריקן לייזר הבטיחו לי 80% הצלחה, לכן אמרתי תודה ולא המשכתי איתם, הלכתי לחברה אחרת: "עיניים" הם גם ישבו בב"ש אך בגלל שהמספר שלי מורכב (שילוב של + וצילינדר ואללה יודע מה עוד) הם אמרו שניתן לבצע את הניתוח והם אף מתחייבים להצלחה (כך בשיחה עם איזו פרופ' מנהלת הסניף) אך עדיף לבצע זאת בירושלים עם רופא מומחה וציוד מתקדם יותר, הגיע יום הניתוח, נסעתי מלווה באבי לירושלים, נפגשנו עם המנתח שכבר היה לבוש ומוכן ובידיו טופס - רק תחתום וניכנס, בעוברי על הטופס חשכו עייני (אולי זו הקדמה לניתוח?) מהסעיפים התברר שהם לא מוכנים להתחייב שהניתוח יצליח, ייתכן והמצב לא ישתפר או ידרדר אף לכדי עיוורון והם אינם לוקחים על כך אחריות, ואפילו לא יחזירו את הכסף (שכבר שולם להם במלואו מראש). כאשר הבעתי הסתייגות על כך ניסו להסביר לי שזהו טופס סטדנדרטי ש"כולם חותמים עליו" וכנראה יהיה בסדר, תוך כדי שאני מתלבט (הניתוח הוא משהו שחלמתי עליו שנים רבות ולא רציתי לוותר למרות הכל) ניגשה אליי בחורה צעירה וממושקפת וסיפרה לנו שטוב שאנחנו עומדים על שלנו, מכיוון שהיא עשתה את הניתוח ולא הצליחו להסיר לגמרי את משקפייה ולכן היא נאלצת לחזור בפעם הרביעית (!) לבצע תיקון והתהליך כמובן מאוד מתיש.
אחרי השיחה הזו, הד"ר החליט לבטל את הניתוח.

אגב, מס' חודשים אח"כ הלכתי לבדיקה ברשת CARE, לאחר הבדיקה אמרו לי שניתן לבצע את הניתוח ואפילו הבטיחו לי ראייה 6/6 אך עם יד על הלב המליצו לי שלא לבצע את הניתוח מכיוון שאני עלול לסבול מבעיות נלוות כגון הופעת נקודות, צורך להרטיב את העיינים לעתים תכופות ו"איכות אופטית" רעה.
אני מאוד הערכתי את הכנות והחלטתי להמתין עד להתפתחות נוספת של הטכנולוגיה, מאז עברו מספר שנים ואולי עכשיו אני אבדוק מחדש את האופציה.

לסיכום:
בניגוד למוצרים אחרים שאנו נוהגים בהם בחרדת קודש קיומית בפורום זה, הפעם בנושא כמו ניתוח ראייה זה מאוד מהותי וחשוב לבדוק ולהתייעץ עם מספר רופאים ועם כמה שיותר חברים ומכרים שביצעו את הניתוח ולא לסמוך על הפעולות השיווקיות של המכונים השונים, אני משוכנע שרובם הוגנים וטובים אך חשוב לזכור כי בסופו של דבר האינטרס של כולם הוא כלכלי ולכן תמיד תחשוד ואל תתפתה לבצע את הניתוח לפני שאתה משוכנע שאתה מתאים, הכי הרבה, עוד כמה שנים הטכנולוגיה,שמתפתחת בקצב מסחרר כל הזמן, תאפשר את זה בפחות סיכון.

graph
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

כמה רופאי עיניים שאתם מכירים עברו את הניתוח?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #9 

graph כתב:כמה רופאי עיניים שאתם מכירים עברו את הניתוח?
...
זה כבר לא כזה נכון, זו גם הייתה הטענה שלי בעבר, אבל היום יותר ויותר רופאים והעובדים שנמצאים במכונים הללו עוברים את הניתוחים.
במקרה של פרופ' פרוכט, הוא גם ניתח את הבת שלו...

juv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
שם מלא: יובל אינדיצקי
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #10 

אני מניח שזה אישי מאוד, אבל אני לא מתקרב לבתי חולים ומקומות דומים אם רק יש לי ברירה.
גם בניתוח עיניים וגם בניתוחים "קוסמטיים" אחרים קיים לחץ אדיר מכל מי שמעורב בעניין ובכלל מהסביבה להשכיח שמדובר בניתוח. לא תהליך, לא פרוצדורה, לא טיפול - ניתוח. עם כל הסיכונים וסיכויי הצלחה שלעולם לא יהיו 100% (99% אחוז הצלחה משמעותם שאחד מכל מאה נכשל. אם מכון עושה עשרה ניתוחים ביום,לפחות פעם בשבועיים ניתוח אצלם נכשל!).
בקיצור - אם לא חייבים לא מנתחים.
עם הכסף שחוסכים אפשר לקנות משקפיים מדהימים במשך 10 שנים, ללא כל סיכון...

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #11 

juv כתב:אני מניח שזה אישי מאוד, אבל אני לא מתקרב לבתי חולים ומקומות דומים אם רק יש לי ברירה.
גם בניתוח עיניים וגם בניתוחים "קוסמטיים" אחרים קיים לחץ אדיר מכל מי שמעורב בעניין ובכלל מהסביבה להשכיח שמדובר בניתוח. לא תהליך, לא פרוצדורה, לא טיפול - ניתוח. עם כל הסיכונים וסיכויי הצלחה שלעולם לא יהיו 100% (99% אחוז הצלחה משמעותם שאחד מכל מאה נכשל. אם מכון עושה עשרה ניתוחים ביום,לפחות פעם בשבועיים ניתוח אצלם נכשל!).
...
גם אני חושב כך,
הבעיה היא שאני וכנראה גם אתה לא הרכבנו משקפיים עם מספר -9, ולכן החשיבה שלנו היא לוגית לחלוטין, אבל תנסה לדבר עם אדם בסביבות גיל 30 שמעל לחצי מחייו מרכיב משקפיים ועדשות ובלעדיהם הוא לא רואה ממטר (במלוא מובן המילה), השיקולים שלו הם אחרים מהשיקולים שלנו.
אני התייאשתי מלנסות לשכנע את אשתי.
אני מחפש את האחד או שניים (או יותר) שסובלים בגלל שהם עשו את הניתוח (ואפילו מצאתי כמה כאלה, גם פה בפורום) ואילו מי שרוצה לעבור את הניתוח מחפש את ההצלחות.
כל אחד והזווית ממנה הוא מסתכל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #12 

ללא משקפיים אני חי בעולם שבו כל הנשים יפות, למה לשנות?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #13 

theAman כתב:
juv כתב:אני מניח שזה אישי מאוד, אבל אני לא מתקרב לבתי חולים ומקומות דומים אם רק יש לי ברירה.
...
גם אני חושב כך,
הבעיה היא שאני וכנראה גם אתה לא הרכבנו משקפיים עם מספר -9, ולכן החשיבה שלנו היא לוגית לחלוטין, אבל תנסה לדבר עם אדם בסביבות גיל 30 שמעל לחצי מחייו מרכיב משקפיים ועדשות ובלעדיהם הוא לא רואה ממטר (במלוא מובן המילה), השיקולים שלו הם אחרים מהשיקולים שלנו.
אני התייאשתי מלנסות לשכנע את אשתי.
אני מחפש את האחד או שניים (או יותר) שסובלים בגלל שהם עשו את הניתוח (ואפילו מצאתי כמה כאלה, גם פה בפורום) ואילו מי שרוצה לעבור את הניתוח מחפש את ההצלחות.
כל אחד והזווית ממנה הוא מסתכל.
...
בהמשך לאותו קו חשוב לציין ש"בריאות" זה לא רק, וגם לא בעיקר, כמה זמן אתה חי.
בריאות זה בעיקר איכות חיים.

המספר החשוב הוא לא אחוזי ההצלחה, אלא הסיכון, כלומר האחוזים של מקרי נזק בלתי הפיך. ניתוח יכול לא להצליח, גם בלי נזק משמעותי.

בכל ניתוח או תהליך רפואי אחר יש שיקול של סיכוי מול סיכון. יש גם סיכון באי ביצוע התהליך.
ברור לנו שהסיכון באי ביצוע ניתוח מעקפים יכול להיות מוות מוקדם, אבל כאמור, גם המשך החיים באיכות חיים נמוכה זה סיכון או במקרה הזה של מספר 9, דווקא וודאות.
משה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”