ייעוץ| IEM

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
bbbsot פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים אני קורא פאסיבי זה זמן מה בפורום,
וחייב להגיד קודם כל שאני נהנה מכל רגע ופיסת מידע,
כל עניין הצליל והגוון מרתק :o

עכשיו עם כל הידע והנסיון שלכם שקראתי עולה לי השאלה הבאה שעדיין לא הצלחתי לגבש לגביה עמדה או תשובה,
אבל לפני תיאור מצב נוכחי:
ברשותי S9 של COWON כמעט כל החומרים הם ב 320 ויש לא מעט שיש גם ב FLAC ודומיו שהנגן תומך בהם,
לקחתי את המלצתחם ומצאתי אוזניות שהיו בבית של סוני דגם MDR-NE2 מסוג BUDS והן החליפו את האוזניות המקוריות שבאו עם הנגן, השיפור היה משמעותי על אף שהאוזניות האלה אינן נחשבות ליקרותיות במיוחד.

אני רוצה להשתרג לתחום ה IEM, בלי לפשוט את הרגל על ההתחלה.

1.האם קיים מקום בארץ בו ניתן לנסות אוזניות IEM :??:

הבנתי שישנה בעיה עם תקנות משרד הבריאות בנושא.
===>במידה ואכן קיימת בעיה,

2.מהו הדגם שאתה ממליצים לי להתחיל ממנו:??:

אני בטוח שעכשיו יעלו השאלות כמו תקציב ואופי שימוש...
(Y) אופי שימוש
אני שומע הכל חוץ מRAP.
JAZZ ווקאלי ואינסטורמנטלי, קלאסית, אופרות, METAL, TRANS האוס ועוד...
נורא חשובה לי החוויה בשמיעה ופחות חשוב לי השיחזור למקור כמו שצוין כאן באחד המאמרים.

3.אחד השימושים הרצויים הוא שימוש בחדר כושר - אבל אם המשמעות היא התפשרות על סאונד או בגלל שהאטימה מוחלטת והדבר לא אפשרי, מבחינתי איכות המוזיקה גוברת ולחדר כושר ניקח משהו אחר

נורא חשובה לי האטימה מכיוון שזאת הסיבה העיקרית למה אני רוצה להיכנס לתחום הIEM.
יש דגם שיכול לענות גם לצורך הזה:??:

(Y) תקציב:[/u]
אין לי משהו מוגדר, בהתחשב בעובדה שאני לא יודע אם IEM יתאים לי הייתי מעדיף לא להשקיע את ה 800 או 700 ש"ח על ההתחלה כי בתחום הזה הכל עניין של טעם,
(i) אני מאמין שהיחס תמורת המחיר שאתה משלם לתמורה צריך להיות גדול מ1 בהשוואה למוצרים דומים במיוחד בתחום הצליל

תודה רבה מראש לעונים,
אלי

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אני חושב שבקילומבו בתל אביב אפשר לנסות אוזניות IEM (אבל אני ממליץ להביא מטליות אלכוהול לחיטוי :-P).

לגבי דגמים - תציין בערך תקציב, כאשר דגמים נורמליים מתחילים מ 250 ש"ח לערך והמחיר מאמיר לרמות גבוהות בהרבה.
קודם כל, ציין אם אתה חייב לקנות בארץ או שחו"ל אפשרי (יש פערי מחירים גדולים יחסית).

bbbsot פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

uriler כתב:אני חושב שבקילומבו בתל אביב אפשר לנסות אוזניות IEM (אבל אני ממליץ להביא מטליות אלכוהול לחיטוי :-P).

לגבי דגמים - תציין בערך תקציב, כאשר דגמים נורמליים מתחילים מ 250 ש"ח לערך והמחיר מאמיר לרמות גבוהות בהרבה.
קודם כל, ציין אם אתה חייב לקנות בארץ או שחו"ל אפשרי (יש פערי מחירים גדולים יחסית).
...
תודה על המענה המהיר,
נכון לעכשיו רק בארץ אלא אם כן יש מישהו מחברי הפורום שיכול לסייע בזה,
יכול להיות שלקראת ינואר תהיה אפשרות להביא משהו מארה"ב
כך שאני אשמח לשמוע המלצות גם לגבי המסלול הזה

מחיר מקסימאלי עד ה 600 ש"ח בערך אפשר קצת יותר, הכל תלוי בתמורה של המוצר ביחס למחיר שלו.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #4 

בארץ אתה מוגבל, במיוחד בתקציב שלך לShure מהדגמים הנמוכים והסנהייזרים ודומיהם... לנגן שלך מגיע יותר לדעתי. בשוק הזה שווה להזמין מחו"ל כי ההיצע הרבה יותר טוב. למשל NuForce NE-7M נחשבות לIEM הכי משלתמות כרגע בשוק ב~60$ וגם Head-direct RE0 וaudeo Phonak PFE מקבלות הרבה השוואות לאוזניות בטווח מחיר של 300-400$.

אחלה אתר להזמין ממנו, חוץ מאיביי, זה earphonesolutions.com

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #5 

אלי - תזמין משהו כמו sennheiser cx300 - זולות ונפוצות, תראה איך אתה מתרגל לסגנון של אוזניות בסגנון
ותמשיך משם 8)

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

Hazoom, הבנאדם כנראה החליט להשקיע קצת מעבר עם התקציב שלו אז למה להמליץ ישר על אוזניות תת-רמה? מי אמר שCX300 זה הברירת מחדל בתחום?

bbbsot פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

HazooM כתב:אלי - תזמין משהו כמו sennheiser cx300 - זולות ונפוצות, תראה איך אתה מתרגל לסגנון של אוזניות בסגנון
ותמשיך משם 8)
...
הבנתי של300 אין אטימה טובה בכלל, וגם הן לא בדיוק אוזניות שהן כמו "אטמי אוזניים"
יכול להיות שאני טועה אבל האטימה הכי טובה וגם הנוחות במרבית המקרים תבוא מאוזניות שהם כמו ספוג של אטמי אוזניים כלומר צריך לגולל אותם ולהכניס אותם לאוזן בצורה נכונה (כמו במטווחים בצבא) ואז הן יתנו אטימה מלאה וצליל טוב יותר, האם ה 300 עונות להגדרה :?: ,
כמו כן הבנתי שה300 הן בהחלט סף הכניסה לתחום ולא בדיוק יהיו לכבודו של S9 , לא שאני מזלזל אבל את הידע שלי אני לוקח רק מקריאת הדברים שאתם חברי הפורום הנכבדים כתבתם.

אשמח לדעת במה אני טועה :מבולבל:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #8 

Ilyan כתב:Hazoom, הבנאדם כנראה החליט להשקיע קצת מעבר עם התקציב שלו אז למה להמליץ ישר על אוזניות תת-רמה? מי אמר שCX300 זה הברירת מחדל בתחום?
...
לטעמי לפחות , למרות המחיר הזול יחסית שלהן , הן עושות עבודה נהדרת למחירן . ולמישהו שלא יודע בוודאות אם IEM מתאים , אתה לא תלך ותציע לו לקפוץ מעל הפופיק . כך שהוא יכול בהחלט להנות מהן
הS9 כבודו במקומו מונח , אבל מנסיון אישי שלי , אם אתה באמת רוצה חווית שמיעה אודיופילית בIEM , צריך לקפוץ ישר לטווח של ה300-400 דולר . טווח האמצע הוא לא כאן ולא שם . ולכן שיתחיל איתן ויראה מה הוא רוצה ואח"כ שיחסוך ויגיע לליגה האמיתית ולא לWANNA BE :lol:

HazooM
כתב
כתב

שליחה #9 

Ilyan כתב:Hazoom, הבנאדם כנראה החליט להשקיע קצת מעבר עם התקציב שלו אז למה להמליץ ישר על אוזניות תת-רמה? מי אמר שCX300 זה הברירת מחדל בתחום?
...
אני אמרתי שהן הברירת מחדל בתחום??? המלצתי כי הן זולות ונפוצות על מנת שהבחור "יקבל טעימה".

"תת רמה" למה? ה CX300 יותר טובות מאוזניות שגם עולות פי שלוש מהן. ואם המחיר שלהןהיה 300$? בטח
היית אומר שהן high end ולא מיועדות ל S9...
bbbsot כתב:
HazooM כתב:אלי - תזמין משהו כמו sennheiser cx300 - זולות ונפוצות, תראה איך אתה מתרגל לסגנון של אוזניות בסגנון
ותמשיך משם 8)
...
הבנתי של300 אין אטימה טובה בכלל, וגם הן לא בדיוק אוזניות שהן כמו "אטמי אוזניים"
יכול להיות שאני טועה אבל האטימה הכי טובה וגם הנוחות במרבית המקרים תבוא מאוזניות שהם כמו ספוג של אטמי אוזניים כלומר צריך לגולל אותם ולהכניס אותם לאוזן בצורה נכונה (כמו במטווחים בצבא) ואז הן יתנו אטימה מלאה וצליל טוב יותר, האם ה 300 עונות להגדרה :?: ,
כמו כן הבנתי שה300 הן בהחלט סף הכניסה לתחום ולא בדיוק יהיו לכבודו של S9 , לא שאני מזלזל אבל את הידע שלי אני לוקח רק מקריאת הדברים שאתם חברי הפורום הנכבדים כתבתם.

אשמח לדעת במה אני טועה :מבולבל:
...
אתה רוצה אוזניות עם אטימה יותר "אגריסיבית" אין בעיה, המחיר בהתאם (ולא בהכרח מוצדק).

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

truejoker כתב:הS9 כבודו במקומו מונח , אבל מנסיון אישי שלי , אם אתה באמת רוצה חווית שמיעה אודיופילית בIEM , צריך לקפוץ ישר לטווח של ה300-400 דולר . טווח האמצע הוא לא כאן ולא שם . ולכן שיתחיל איתן ויראה מה הוא רוצה ואח"כ שיחסוך ויגיע לליגה האמיתית ולא לWANNA BE :lol:
...
תתפלא אבל התחום התקדם מאוד בשנים האחרונות ויש לא מעט אוזניות עד ~150$ שמשוות לטובה מול ה"תותחים הכבדים", אולי לא בתמונה הכוללת אבל מי אמר שצריך לקפוץ ישר לפיסגה? אפשר גם להנות בטיפוס :) וציינתי 2 דגמים כאלה מקודם.

"

"תת רמה" למה? ה CX300 יותר טובות מאוזניות שגם עולות פי שלוש מהן. ואם המחיר שלהןהיה 300$? בטח
"

קודם כל אל תכניס לי מלים לפה, שמעתי את הCX300 והן פשוט לא עשו עליי רושם חיובי בכלל, רוב הסאונד זה באס נפוח עם תירוץ של גבוהים. אני לא קובע איכות לפי מחיר אלא לפי ניסיון שלי אז אל תתנשא עליי... דבר שני, אני מודה שלא שמעתי הרבה אופציות אחרות בתחום בטווח מחיר של הCX300 אבל מצד שני, יש לי תחושה שגם אתה לא. לפיכך אני מסתמך על חוו"ד של אחרים ודעתך שהן עולות על אוזניות שעולות פי 3 ממחירן היא לגמרי במיעוט. אולי תוכל פרט איזה דגמים אתה מתכוון?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

Ilyan כתב: תתפלא אבל התחום התקדם מאוד בשנים האחרונות ויש לא מעט אוזניות עד ~150$ שמשוות לטובה מול ה"תותחים הכבדים", אולי לא בתמונה הכוללת אבל מי אמר שצריך לקפוץ ישר לפיסגה? אפשר גם להנות בטיפוס :) וציינתי 2 דגמים כאלה מקודם.

"

"

קודם כל אל תכניס לי מלים לפה, שמעתי את הCX300 והן פשוט לא עשו עליי רושם חיובי בכלל, רוב הסאונד זה באס נפוח עם תירוץ של גבוהים. אני לא קובע איכות לפי מחיר אלא לפי ניסיון שלי אז אל תתנשא עליי... דבר שני, אני מודה שלא שמעתי הרבה אופציות אחרות בתחום בטווח מחיר של הCX300 אבל מצד שני, יש לי תחושה שגם אתה לא. לפיכך אני מסתמך על חוו"ד של אחרים ודעתך שהן עולות על אוזניות שעולות פי 3 ממחירן היא לגמרי במיעוט. אולי תוכל פרט איזה דגמים אתה מתכוון?
...
אני בהחלט לא חושב שצריך לבזבז כסף על המדיום , משום שבטוח שהם לא יספיקו , אז מה תעשה עם ה150 דולר האלו ? תשאיר אותן בביית ?
תקנה שתיים מהסוג הזה ואתה כבר מגיע לגדולים , אז למה ?

ולגבי הCX300 אני בהחלט מסכים לסיכום שלך , אבל אם תשים לב , לעשות באס בIEM זה בעיה אמיתית , יש את הIE8 , ויש את הקליפש אימאג' , ואת כול השאר , ושתי האוזניות שהזכרתי עולות בהתאם . ולכן אין מה לזלזל בCX300 . למחירה היא טובה מאוד

HazooM
כתב
כתב

שליחה #12 

Ilyan כתב:
...
אני לא מתנשא חלילה (f) התחושה שלך אינה נכונה - אני כן שמעתי הרבה אוזניות IE בכל מיני מחירים החל מ 10$
ועד ל 500$, ויחסית למחירן ה CX עושות עבודה מצויינת. אבל כמובן שלטעם אישי אין תחליף (Y)

dults
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #13 

לדעתי קח cx 500 ותלך איתם קצת להרגיש איך זה
אחרי שנה תשדרג לדמים הגבוהים

יש לי cx 300 מרוצה מהם בכל המובנים

bbbsot פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

dults כתב:לדעתי קח cx 500 ותלך איתם קצת להרגיש איך זה
אחרי שנה תשדרג לדמים הגבוהים

יש לי cx 300 מרוצה מהם בכל המובנים
...
תודה רבה לכל העונים, מתנצל שגרמתי להתלהטות הדברים בינכם לא זאת הייתה כוונתי.

מה ההבדלים בין ה 300 ל 500, האם ל 500 יש אטימה טובה יותר :?:
השאלה מופנת למי שמכיר את שני הדגמים או קרא התרשמויות כי ברשת הדעות חלוקות לגבי ההבדלים ובעיקר לגבי ההבדלים בין ה 400 ל 500
אשמח אם תעירו את עיני בתקווה שבקרוב תפתחו גם את אוזניי

עריכה:
קראתי הרבה סקירות באינטרנט לגבי זה והייתי מעוניין לשמוע את חוות דעתם של החברים בפורום משום שמה ששמעתי לא היה מספק כמו כן האם מישהו יכול להסביר את ההבדלים בתאור באתר היצרן:
500:
High-quality ear-canal phones
...
300:
# Bass-driven stereo sound
...
500:
High attenuation of ambient noise
...
האם אני יכול להבין מכך שה500 יהיה פחות "באסי" ויותר נקי?
יכול להיות של500 תהיה אטימה טובה יותר, משיהו קנה את ה 500 מKSP? או אוזניות אחרות מהם?

dults
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

יותר איכותיות ה 500 ופחות באסיות אבל לא בהרבה
לגבי אטימה זה עניין של פדים גם
יש פדים מיוחדים שאתה יכול לקנות בנפרד ויש להם אטימה מוחלטת
הם נקראים comply
תקרא קצת עליהם

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

dults כתב:יותר איכותיות ה 500 ופחות באסיות אבל לא בהרבה
לגבי אטימה זה עניין של פדים גם
יש פדים מיוחדים שאתה יכול לקנות בנפרד ויש להם אטימה מוחלטת
הם נקראים comply
תקרא קצת עליהם
...
ה500 אמורות להיות יותר איכותיות , מה שזנהייזר אומרים זה שהם עשו את ה300 עם יותר באס וזה מוריד טיפה את המיד והגבוהים , הם עשו את זה כי להשיג בINEAR באס טוב , זה דבר מאוד לא פשוט . למעשה להשיג באס טוב , ומאוזן לחלוטין יכול לעלות לך בסגנון של ה400-600 דולר

מהיכן בדיוק משיגים דברים כאלו ? כי אני חיפשתי ולא מצאתי ? האם יש לך אולי קישור למישהו שמוכר COMPLY ?

dults
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אני הזמנתי ישירות מהם
לא מכיר מישהו בארץ
אבל אל דאגה זה מגיע מהר

http://www.complyfoam.com/

לגבי גודל מתאים צריך להזמין את שלישיית הגדלים ולנסות אין ברירה
תבחר דגם וסוג ותזמין
זה מתרחב באוזן בגלל חום הגוף ויש לו זיכרון אישי לאטימה

ממש מוצלח אבל עולה :lol:

bbbsot פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

רכשתי את ה CX500 אני ממש מרוצה, מלבד העניין שנקראה לי הספוגית הכי קטנה כי היא ממש עדינה (כשעשיתי מדידות).
מצאתי שלי הכי מתאים הגודל הבינוני הראושני שמגיע על האוזניות, הנרתיק המצורף ממש נוח ושומר על האוזניות שלי נקיות, גם בתוך תיק מלא חפצים...
האטימה טובה אבל פחות ממש שציפיתי לכן ניראה לי שאני אזמין את complyfoam.
לגבי גודל מתאים צריך להזמין את שלישיית הגדלים ולנסות אין ברירה
...
:?: השאלה היא האם כדי להסתכן ולהזמין את הבינוני (כי זה מה שמתאים לי בסנהייזר) או לקחת את כל 3 הגדלים בידיעה שבסוף אשתמש רק ב 1 מהם...

:idea: יש למישהו promotion code בשביל האתר הזה?

dults
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

צריך לנסות אין ברירה :?
מה גם שלא רק הגודל משנה גם האטימה מעט שונה בין הגדלים
ז"א זה גם משפיע על רמת האטימה

bbbsot פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

טוב הזמנתי את 3 הגדלים, אני אדאג לעדכן על ההתפתחות, אגב כמה זמן צריך להריץ את האוזניות CX500?

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”