בזק נמכרת לשאול אלוביץ׳ (יורוקום)

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #1 

יורוקום הגיעה להסכם עם סבן על מכירת בזק.

מכיוון שלאלוביץ׳ (נוקיה, יורוקום פנסוניק, סמייל 012, יס, חלל) יש הרבה בעלויות צולבות, זה עדיין תלוי באישורים רגולטוריים.

פעולה זו משנה משמעותית את מפת התקשורת בישראל. יס בבעיה כי אלוביץ׳ היה המועמד הראשי לרכוש אותה ובזק מנועה מרכישה כזו.

גם 012 סמייל עלולה להימכר.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 25/10/2009 13:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3794367,00.html
זה יהיה מעניין מאד אם הוט תרכוש אותה, למעט סלולאר היא בעצם תוכל לספק שירותי תקשורת מקיפים בצורה עצמאית לחלוטין. מבחינה צרכנית אני מעדיף שזו תהיה פרטנר.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #3 

בעיתונות מזכירים את IDB כרוכשת פוטנציאלית ל-yes.

ובאמת לא ברור מי עוד יכול לרכוש אותה.

האמת, הייתי אצל קרובי משפחה שיש להם HOT HD והתרשמתי מאד מהמבחר ב-VOD HD וזה גם עבד ממש יפה.
הרגשתי ש-yes, כל עוד היא משתמשת בלווין תגיע לסוף דרכה בעתיד הלא רחוק.

אמנם זה לא מה שהרגולטור רוצה , אבל היה עדיף אם yes הייתה עוברת להשתמש בתשתית הטלפון ותמשיך לשמש כזרוע התוכן של בזק.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

1. הרגולטור לא מרשה ליס לשדר מחוץ למסגרת הלויין (ה-OVER THE TOP שהם מתכננים להריץ לא תחת רגולציה ולכן תקני).

2. הרגולטור לא מרשה לבזק לשדר בכלל. ברגע שיהיה נתק בין יס לבין בזק, יש סיכוי שהוא כן ירשה לה לפתוח מסלול IPTV חדש. זה אומר, מתחרה חדש ליס ולהוט מבחינת טלויזיה רב ערוצית. יתכן מאוד שהם יתמקדו בהתחלה רק בשידורי DTT+VOD בסגנון שכמה חברות בארץ רצו לעשות (בלוקבסטר) או התחילו לעשות (כמו 012FUN, ו-ORANGE TIME).

3. השאלה היא לא מי יכול לרכוש אותה. יש הרבה שיכולים, אתה חושב רק לוקלית, אבל מה הבעיה לגוף בין-לאומי לרכוש את יס? רוצה קנדידט קלסי? סבן... כן, אותו סבן שלפני דקה מכר את בזק יכול להשתמש בכסף בכדי לרכוש את יס.

השאלה היא כאמור לא מי יכול לרכוש אותה, אלא האם שווה לרכוש אותה כרגע. גם בזק וגם יס הן עם דבשות גדולות על הגב בדמות רגולטור שמחזיק אותן על חבל מאוד קצר. בזק במצב יותר טוב מכיוון שיש לה לא מעט עסקים שהיא יכולה לפזר (תשתית, טלפוניה, שירותים נוספים, אינטרנט, שירותי עסקים, חברות בת רבות בתחומי מרכזיות, טלפוניה, הספקת אינטרנט וכו').

יס לעומת זאת, היא חברה של מוצר אחד.

תשווה אותה להוט במצב שהיא נמצאת היום (לא כמו פעם) ותראה את כל ההבדל. לפני כמה שנים הוט היתה קופי של יס, מגבלות רגולטור, מצב כלכלי מחורבן ומוצר אחד. כיום היא חברה עם הרבה מאוד מוצרים (טלפוניה, טלויזיה, VOD, תשתית רשת).

אם הרגולטור לא ישחרר את החבל של יס, לא רק שלא יהיה קונה, יש מצב שהיא תצטרך להיסגר (כי כרגע אין מסלול ברור שיאפשר לה לצבור מספיק לקוחות בכדי להפוך רווחית). כל שוק התקשורת עובר מהפכה והרבה מאוד מהקניות/מכירות כרגע נעשות בגלל רגולציה ולא בגלל מעברים אמיתיים של תפיסות או רעיונות. הרגולטור חייב להתעורר ולבנות מחדש תפיסה כוללת של כל שוק התקשורת (במובן של טלויזיה) בזמן יחסית קצר או שתהיה כאן קטסטרופה.

בעצם, צריך לא פחות מרה-אורגניזציה של כל משרד התקשורת ואז בניית תפיסה כוללת חדשה ובניה מחדש של כל שוק התקשורת בתחום הטלויזיה.

אני ממש דואג לשוק התקשורת. אני הימרתי שאלוביץ' ילך דווקא על יס ויחזק אותה (על בסיס ההשקעה שלו בלויינים ובתחומי יבוא הממירים). ככל הנראה שהוא רואה גם את הבעייתיות של יס ובנוסף הקשיים שהרגולטור נותן בוודאי שלא עוזרים כאן.

יורוקום במצב ייחודי כעת שלדעתי לא היה מעולם בשוק התקשורת הישראלי. הם בעצם מחזיקים בעת ובעונה אחת בבעלות צולבת הנרחבת ביותר שהיתה. מכיוון שהרגולטור בוודאי לא ירשה לזה להימשך, ובעקבות כך שיש מעט יחסית קבוצות תקשורת בשוק - המצב הוא שבעצם יורוקום תקבע כעת מי תהיה המתחרות שלה ובאיזה זירות. כל מה שהיא צריכה לעשות זה להחליט איזה חברות היא משחררת לאיזה קבוצות. כל מכירה כזו תגרום לפעולת שרשרת של קניות ומכירות בכדי לאזן בחזרה את הבעלויות הצולבות. אלה דברים שהם יחסית קלים לחיזוי, מה שלא ברור זה מה המהלך הבא של יורוקום שכן ההחלטות הבאות הן שיקבעו את העשור הבא בתחום התקשורת בישראל. כרגע, שאול אלוביץ' משמעותית יותר חזק משר התקשורת במיפוי החדש של התחום.

לדעתי החברות שכרגע בשוק יהיו זהירות מאוד, מה שאומר שיתכן מאוד שהרוכשים העתידיים של 012 סמייל, יס, מירס ועוד יהיו זרים.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אני גם לא אופטימי לגבי yes עכשיו.

למי יהיה אינטרס לממן חברה שלא הרויחה אף פעם...

רק רציתי להזכיר ש-HOT גם כבר בשליטה זרה (יהודי אבל צרפתי) ובקרוב יהיה לה גם סלולאר(מירס או MVNO) וספק אינטרנט(ביקשו רשיון להקים)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

אני לא יודע מה מקור הידיעה שלך על בזק , כי לא ראיתי לזה שום דבר בעיתון גלובס (הנייר ), אבל ...
oferlaor כתב: 1. הרגולטור לא מרשה ליס לשדר מחוץ למסגרת הלויין (ה-OVER THE TOP שהם מתכננים להריץ לא תחת רגולציה ולכן תקני).
...
אפשר לעשות המון דברים עם הפלטפורמה של יס , שהרגולטור לא נתן כי הייתה תחת בזק . כרגע אם היא תהיה תחת בעלות אחרת , הבעלים החדשים אם יהיו זרים וללא בעלויות צולבות , יקבלו אישור ולו גם כדי להעמיק את התחרות
oferlaor כתב:
2. הרגולטור לא מרשה לבזק לשדר בכלל. ברגע שיהיה נתק בין יס לבין בזק, יש סיכוי שהוא כן ירשה לה לפתוח מסלול IPTV חדש. זה אומר, מתחרה חדש ליס ולהוט מבחינת טלויזיה רב ערוצית. יתכן מאוד שהם יתמקדו בהתחלה רק בשידורי DTT+VOD בסגנון שכמה חברות בארץ רצו לעשות (בלוקבסטר) או התחילו לעשות (כמו 012FUN, ו-ORANGE TIME).
...
זו הסיבה שיש טעם בכלל לקנות את בזק , הבעיה היא שמה שלא יתנו לבזק , יאלצו אותה לפתוח את התשתית שלה למפעילים וירטואליים . לא בטוח שאז זה יהיה שווה כי על התעריפים יפקחו כך שלא יהיה אפילו רמז לסיבסוד צולב , וזה יתן לבזק עצמה תחרות שאולי היא טיפה לא הוגנת (כי לסלקום ולאחרים לא דורשים מהם לתת את תשתית האופטית שלהם במחיר זול מה שיעמיס עליהן )
oferlaor כתב:
3. השאלה היא לא מי יכול לרכוש אותה. יש הרבה שיכולים, אתה חושב רק לוקלית, אבל מה הבעיה לגוף בין-לאומי לרכוש את יס? רוצה קנדידט קלסי? סבן... כן, אותו סבן שלפני דקה מכר את בזק יכול להשתמש בכסף בכדי לרכוש את יס.
...
ואם הוא יעשה את זה זה יהיה הסיבוב הקלאסי . זה יראה לכולם מדוע סבן הוא סבן

oferlaor כתב:
השאלה היא כאמור לא מי יכול לרכוש אותה, אלא האם שווה לרכוש אותה כרגע. גם בזק וגם יס הן עם דבשות גדולות על הגב בדמות רגולטור שמחזיק אותן על חבל מאוד קצר. בזק במצב יותר טוב מכיוון שיש לה לא מעט עסקים שהיא יכולה לפזר (תשתית, טלפוניה, שירותים נוספים, אינטרנט, שירותי עסקים, חברות בת רבות בתחומי מרכזיות, טלפוניה, הספקת אינטרנט וכו').

יס לעומת זאת, היא חברה של מוצר אחד.
...
בזק היא חברה עם המון מוצרים אבל שנמכרת במחיר מלא + . היא נקנתה ע"י הקרן אייפקס וע"י סבן , כי הם חשבו מלכתחילה שיש "שומן " וניתן להתייעל , למרות שבזק בעקרון היא עם צמיחה שלילית .אם הם עשו את זה אז הם ומכרו אותה במחיר מלא + שלא יותיר עוד מרווח לUPSIDE גדול . יס היא חברה שהייתה צריכה השקעות ולא נתנו לבזק להשקיע בה . לקחת אותה ע"י מישהו שמבין בתחום ויודע איך להגיע לרגולטורים (וסבן וקרן אייפקס הראו שהם יודעים :lol: ), הם יכולים לעשות בה סיבוב יפה מאוד
oferlaor כתב: אני ממש דואג לשוק התקשורת. אני הימרתי שאלוביץ' ילך דווקא על יס ויחזק אותה (על בסיס ההשקעה שלו בלויינים ובתחומי יבוא הממירים). ככל הנראה שהוא רואה גם את הבעייתיות של יס ובנוסף הקשיים שהרגולטור נותן בוודאי שלא עוזרים כאן.
...
אלוביץ לענ"ד דעתי עשה את טעות חייו , הוא נתן לגאווה שלו ו/או לשאיפות שלו להיות גדול כמו זה שקנה את פרטנר , להפריע לו לשיקול קר
oferlaor כתב:
יורוקום במצב ייחודי כעת שלדעתי לא היה מעולם בשוק התקשורת הישראלי. הם בעצם מחזיקים בעת ובעונה אחת בבעלות צולבת הנרחבת ביותר שהיתה. מכיוון שהרגולטור בוודאי לא ירשה לזה להימשך, ובעקבות כך שיש מעט יחסית קבוצות תקשורת בשוק - המצב הוא שבעצם יורוקום תקבע כעת מי תהיה המתחרות שלה ובאיזה זירות. כל מה שהיא צריכה לעשות זה להחליט איזה חברות היא משחררת לאיזה קבוצות. כל מכירה כזו תגרום לפעולת שרשרת של קניות ומכירות בכדי לאזן בחזרה את הבעלויות הצולבות. אלה דברים שהם יחסית קלים לחיזוי, מה שלא ברור זה מה המהלך הבא של יורוקום שכן ההחלטות הבאות הן שיקבעו את העשור הבא בתחום התקשורת בישראל. כרגע, שאול אלוביץ' משמעותית יותר חזק משר התקשורת במיפוי החדש של התחום.

לדעתי החברות שכרגע בשוק יהיו זהירות מאוד, מה שאומר שיתכן מאוד שהרוכשים העתידיים של 012 סמייל, יס, מירס ועוד יהיו זרים.
...
לא חייב שיהיו זרים

מכול מקום ללא ספק אתה תראה המון תזוזות , הבעיה היא מי ישאר בסוף

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

אני לא חושב שהוא עשה טעות. בזק זו פרה חולבת. האם הוא שילם עליה מחיר גבוה מדי? זה נדע רק עוד שנתיים.

השאלה העיקרית היא לאן אפשר לקחת אותה הלאה. בזק לדעתי יכולה להיות מתחרה מאוד מסוכנת להוט וליס. ההשקעה הנדרשת בשביל להרים רשת טלויזיה רב-ערוצית מבוססת IPTV היא נמוכה משמעותית ממה שהוט ויס עשו. ההשקעה בתשתית ממילא קיימת ותתבצע בקרוב.

אם הם יכנסו לתחרות ויפתחו נאמר מתחרה חדש מבוסס IPTV שישדר רק HDTV בנוסף ל-DTT ויהיה זול משמעותי מיס ומהוט, יש כאן מצב נפיץ ומסוכן.

בכל מקרה, יהיה חם ומעניין בחורף הזה.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

ואתה מאמין שהוא ירשה להם ? חוצמיזה מי שיפגע זה לא הוט , הרי היא טוענת שיש לה קו של רוחב פס של 100GB לכול לקוח , אני מניח שיש לה רוחב פס של לפחות 100TB , ברוחב פס כזה היא יכולה בהחלט לתת פייט ראוי לכול מה שבזק יכולה לתת בקו NGN

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

truejoker כתב:ואתה מאמין שהוא ירשה להם ? חוצמיזה מי שיפגע זה לא הוט , הרי היא טוענת שיש לה קו של רוחב פס של 100GB לכול לקוח , אני מניח שיש לה רוחב פס של לפחות 100TB , ברוחב פס כזה היא יכולה בהחלט לתת פייט ראוי לכול מה שבזק יכולה לתת בקו NGN
...
מאיפה הבאת את המספרים ההזויים האלה?

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

אני חושב שהוא פספס ב-1000

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

oferlaor כתב:
truejoker כתב:ואתה מאמין שהוא ירשה להם ? חוצמיזה מי שיפגע זה לא הוט , הרי היא טוענת שיש לה קו של רוחב פס של 100GB לכול לקוח , אני מניח שיש לה רוחב פס של לפחות 100TB , ברוחב פס כזה היא יכולה בהחלט לתת פייט ראוי לכול מה שבזק יכולה לתת בקו NGN
...
...
הם פרסמו כולל כתבה באתר שהם מציעים 100GB רוחב פס , אז אם כך אני מניח שהרוחב פס הכולל שלהם צריך להיות לפחות 100TB
אם אני טועה אשמח לדעת

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #12 

truejoker כתב:
oferlaor כתב:
...
...
הם פרסמו כולל כתבה באתר שהם מציעים 100GB רוחב פס , אז אם כך אני מניח שהרוחב פס הכולל שלהם צריך להיות לפחות 100TB
אם אני טועה אשמח לדעת
...
100Mbps - מאה מגה ביט לשניה, שזה בערך פי 10,000 פחות ממה שרשמת.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”