מסך LG PQ300R - תמונות מהחזר אור על המסך לכל המתעניין

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3326
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #1 

היו כאן מספר רב של שרשורים על נושא של השתקפות אור על גבי מסכי פלזמה בכלל ועל מסך ה LG PQ300R בפרט.
משום שיש לי את המסך כבר תקופה (גודל 50") ויצא לי לראות אותו גם באור יום ולצלם אותו, החלטתי לשתף גם אתכם במידה ויש מישהו שהנושא קריטי עבורו.

התמונות צולמו בשעות הבוקר. בערך בשעה 8:30. הגינה שלנו פונה לדרום מזרח (משם בא האור). והצילומים צולמו בזווית כלפי מקור האור ולא עם הגב אליו.
שימו לב שעניין ההשתקפות והאור בולטים מאוד כאן אם כי התמונה קצת מוקצנת.

לשאלתכם - לי העניין כמעט ולא מפריע מכמה סיבות:
1. בדרך כלל צופה מכיוון הצד השני
2. בדרך אנחנו צופים בטלויזיה בשעות הערב. לא קורה כמעט אף פעם שאנחנו צופים בשעות היום ובטח שלא בבוקר כשהשמש בצד זה.
3. תמיד ניתן להחשיך את החדר עם התריסים.

כמו כן אני חייב לציין שאני די מרוצה מהמסך עבור השימושים והצרכים שלי.
אם למישהו יש שאלות, אשמח לענות.

iceflame
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

זה אור ישיר המכוון אל המסך?

שליחה #2 

(i)

Enc0der
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #3 

ואוו, אני כלכך שמח שקניתי את המסך הזה לפני שראיתי את התמונות שלך.... :P

התמונות האלה היו גורמות לי לוותר עליו.
בפועל - ההשתקפויות אצלי לא מגיעות אפילו לעשירית מזה, בשעות היום.
בערב, אין השתקפויות כלל. אלא אם הסלון חשוך והמטבח (שנמצא מול המסך, מאחורי הצופים) מואר.

לדעתי הדוגמה שלך מאוד קיצונית, תוצאה של מקור אור חזק מאוד וקרוב מאוד, ספציפית בשעה ביום שבה הוא הבולט ביותר, ומהזוית הבעייתית ביותר...
קצת לא פייר למסך אם תשאל אותי...

EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile

שליחה #4 

עמרי,

ברור שהכל לפי תנאי המקום והתאורה. ניסיתי גם כמה שיותר לתת נתונים ופרטים על נסיבות הצילום והשעה בה צולם.
המסך נמצא על קיר המאונך לקיר בו נמצאת היציאה לחצר ומשם באה השמש. הזוית שבה צולמה התמונה היא הזוית שבה ניתן לראות מקסימום השתקפות.
גם השעה בה צולמה התמונה היא שעה בעייתית מבחינת האור.
למעשה ניתן להגיד שהתמונות מייצגות את המקרה הגרוע ביותר שניתן להבחין בו בהשתקפות.

כמו שאמרתי, אני מאוד מרוצה מהמסך ולא סובל מההשתקפויות מהסיבות שציינתי בהודעה הראשונה.

איפה מונח המסך אצלך ומה מקורות האור?
אלי חבוש

Enc0der
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אצלי היא יושבת בסלון כאשר יש חלון גדול (יציאה למרפסת) מאחוריה (ולכן זה לא רלוונטי).
מולה אין כמעט שום דבר מפריע, חוץ מהקצה של המבטח שיוצא דיי מואר בשעות היום כאשר החלון במטבח פתוח.

בפועל גם כאשר החדר מואר ההשתקפויות היחידות שאני רואה הן "השתקפויות מראה" בסיסיות על רקע שחור (כמו שקיים בטלוויזיות CRT).
כאשר אני מכבה את האור בסלון (וכמובן גם במטבח מאחורה), אין השתקפויות כלל, כמובן. והתמונה נפלאה.

אגב, גם אצלי היא יושבת ליד Wii :D

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #6 

פשוט לא פייר לפלאזמה. היא יושבת כל כך סמוך לדלת יציאה לגינה..

ד"א
איך המסך הזה בשידורי ספורט?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

יש מסך שאין בו השתקפות של חלון???

יש מסך polarized???

נו באמת...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile

שליחה #8 

dodi88 כתב:
ד"א
...
לא בדיוק האדם הנכון לשאול אותו את השאלה הזו :)

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #9 

דמגוגיה לא מכוונת ,כל מסך מכל סוג מחזיר אור ,מה חשבתם שהפלזמה \LCD זה חור שחור .

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

EliHaboosh כתב:
dodi88 כתב:
ד"א
...
לא בדיוק האדם הנכון לשאול אותו את השאלה הזו :)
...
תזפזפ לערוץ הספורט, צפה דקה ותן חוות דעת :)
אתה עם DTT או ממיר? במידה ועם ממיר אשמח לדעתך..האם יש מריחות וכ'ו.

Enc0der
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

עברתי עכשיו לערוץ 56 (ערוץ 5+), יש ליגת האלופות.
אני עם ממיר HD מחובר ב-HDMI (אבל הערוץ כמובן רגיל, לא HD).

אני מסתכל ממש מקרוב (חצי מטר). מריחות ממש אין.
איכות השידור דיי מגעילה כמובן.. אבל כשאני מתרחק 2 מטר אחורה כבר לא מזהים את הגועל וזה נראה סבבה.

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

אחלה, מספיק לי..
תודה רבה.

EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile

שליחה #13 

NEW_WAVE כתב:דמגוגיה לא מכוונת ,כל מסך מכל סוג מחזיר אור ,מה חשבתם שהפלזמה \LCD זה חור שחור .
...
אשמח להסבר של "דמגוגיה לא מכוונת". לא ממש הבנתי את שילוב ובחירת המילים ולמי הוא מופנה.
תודה.

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

EliHaboosh כתב:
NEW_WAVE כתב:דמגוגיה לא מכוונת ,כל מסך מכל סוג מחזיר אור ,מה חשבתם שהפלזמה \LCD זה חור שחור .
...
אשמח להסבר של "דמגוגיה לא מכוונת". לא ממש הבנתי את שילוב ובחירת המילים ולמי הוא מופנה.
תודה.
...
דמגוגיה בלתי מכוונת ,ניסיון ה"אשמה" כביכול בפלאזמה תוצרת LG בהחזרת האור הינו קצת דעה קדומה והגזמה בלתי מכוונת ,כי כל גוף סרוכית בגודל 50 אינץ' מחזיר השתקפות בצורה ברורה וחזקה עם שמים אותו מול האור ,מכל תוצרת שתבחר , אפילו ב LCD התמונה דוהה ונעלמת מול אור שמש .

לי יש 2 פלאזמות ,אחת PQ70 LG חיבור HDMI ,מסך עם פאנל סרוכית חתיכה אחת על כל המסך כולל המסגרת והיא מעולה בשידורי SD ,יותר מכל פלאזמה שקיימת בשוק וראיתי פיוניר 5090 ב SD חיבור RCA גם לאחר כיול מאיש מקצוע .
לאחר כיול רב ,בעיקר מצב כבוי באפשריות מתקדמות והורדת הצבע ל 40 ועוד...,הגעתי לתמונה חלקה ,לא מלאכותית ,רכה, בלי גרגרים מסביב לאובייקטים ,תמונה ברמה גבוה מאד ב SD ,כזאת שאתה לא מוצא פאקים ממרחק 4 מטר ,כאשר היחס במסך רחב לא מורגש בצורה מהותית ואין כמו לשמוע WOW איזה יופי רואים מחברים או משפחה .

אפשר לציין גם את רמת הסאונד הטובה ביחס לכל פלאזמה אפשרית .

לי אין ספק ,בגלל חוויית ומחיר המוצר ,את הדגם הבא שיצא ב 2010 תוצרת LG כולל THX אני קונה .

http://my.lge.com/prodmodeldetail.do?ac ... splay=PQ70

EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile

שליחה #15 

רק חשוב לפני שאומרים משהו שלילי, לדעת מה כוונתו ולהשתמש בו נכון במשפט.
בכל מקרה, כמו שכתבתי למעלה, היו מספר אנשים שכתבו בשרשורים אחרים כמה חשוב להם עניין ההשתקפות בפלזמה הזו והיו אף כאלה שראו אותה בחנות וכתבו במילים כמה ההשתקפות נוראה.
מצאתי לנכון, ומשום שלי עצמי יש את המסך הזה בבית, לצלם השתקפות כזו כמו שהיא. עוד סייגתי וכתבתי שהצילום נעשה בתנאים המקסימליים ליצירת השתקפות והצילום מובא כמו שהוא. לכל אחד יש תנאים אחרים בבית וכל אחד יקח את זה לאן שהוא רוצה.
דווקא אני, בעל מסך כזה, אמור להיות בעל דיסוננס ולחפש סיבות מדוע ההשתקפות לא נוראה או שלא קיימת. אצלי היא קיימת אבל מהסיבות שרשמתי למעלה, היא לא מפריעה לי.
אלי חבוש

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

EliHaboosh כתב:רק חשוב לפני שאומרים משהו שלילי, לדעת מה כוונתו ולהשתמש בו נכון במשפט.
בכל מקרה, כמו שכתבתי למעלה, היו מספר אנשים שכתבו בשרשורים אחרים כמה חשוב להם עניין ההשתקפות בפלזמה הזו והיו אף כאלה שראו אותה בחנות וכתבו במילים כמה ההשתקפות נוראה.
מצאתי לנכון, ומשום שלי עצמי יש את המסך הזה בבית, לצלם השתקפות כזו כמו שהיא. עוד סייגתי וכתבתי שהצילום נעשה בתנאים המקסימליים ליצירת השתקפות והצילום מובא כמו שהוא. לכל אחד יש תנאים אחרים בבית וכל אחד יקח את זה לאן שהוא רוצה.
דווקא אני, בעל מסך כזה, אמור להיות בעל דיסוננס ולחפש סיבות מדוע ההשתקפות לא נוראה או שלא קיימת. אצלי היא קיימת אבל מהסיבות שרשמתי למעלה, היא לא מפריעה לי.
...

ברשותך שאלה : מאיזה מרחק אתה צופה ב 50 אינץ' ,האם אחרים בבית חושבים שזה גדול מידיי ???.

EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile

שליחה #17 

NEW_WAVE כתב:
EliHaboosh כתב:רק חשוב לפני שאומרים משהו שלילי, לדעת מה כוונתו ולהשתמש בו נכון במשפט.
...

ברשותך שאלה : מאיזה מרחק אתה צופה ב 50 אינץ' ,האם אחרים בבית חושבים שזה גדול מידיי ???.
...
ממש לא.
אם כבר אז ההיפך.
המרחק בין קיר לקיר בסלון שלי הוא 6.10 מטר. אז למעשה, הפלזמה אפילו קטנה מידי.
בסרטים, ועל אחת כמה וכמה בתכני HD, אני יושב בכורסת טלויזיה קרוב.
בחדר צעצועים של הילדים יש פלזמה של 42" במרחק צפייה קיר לקיר של 3 מטר. שם זה אידאלי מבחינת גודל ומרחק.
אבל אם תשאל את אשתי, אין שום הבדל לא כאן ולא כאן.אז למעשה העניין הוא סובייקטיבי.
אלי חבוש

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

וואו. סלון של 6 מטר... 8O
בטח ש50 אינץ' זה קטן.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #19 

מוכרח גם להתערב ולחזור אחרי דברי אחרים. גם אני רכשתי לא מזמן את הפלזמה הזו, וקשה לי להאמין שהייתי עושה זאת אם הייתי רואה את התמונות הללו לפני הרכישה (ללא ההסברים המקלים שמבהירים את העניין). כל פלזמה (ובמידה מסויימת גם LCD), תראה השתקפות חזקה מאוד אם יש מקור אור חזק וישיר מול כיוון הצפייה. למי שיש מקור שכזה, חייב לכסות אותו או לוותר על רכישת פלזמה.

לגבי המסך עצמו, אני מאוד מרוצה. שידורי SD ברוב הערוצים נראים מעולה, כשלהפתעתי ערוץ 13 בהוט (gold) הוא אחד הטובים. תענוג לראות סרטים בערוץ הזה עם המסך הזה ואם לא היה הלוגו, היה ניתן לחשוב בקלות שמדובר על מקור DVD איכותי.

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

קרמריקה כתב:מוכרח גם להתערב ולחזור אחרי דברי אחרים. גם אני רכשתי לא מזמן את הפלזמה הזו, וקשה לי להאמין שהייתי עושה זאת אם הייתי רואה את התמונות הללו לפני הרכישה (ללא ההסברים המקלים שמבהירים את העניין). כל פלזמה (ובמידה מסויימת גם LCD), תראה השתקפות חזקה מאוד אם יש מקור אור חזק וישיר מול כיוון הצפייה. למי שיש מקור שכזה, חייב לכסות אותו או לוותר על רכישת פלזמה.

לגבי המסך עצמו, אני מאוד מרוצה. שידורי SD ברוב הערוצים נראים מעולה, כשלהפתעתי ערוץ 13 בהוט (gold) הוא אחד הטובים. תענוג לראות סרטים בערוץ הזה עם המסך הזה ואם לא היה הלוגו, היה ניתן לחשוב בקלות שמדובר על מקור DVD איכותי.
...
ואם היית קונה את PQ70 היית נהנה מהמוצר יותר ,באחריות היה לי את שני המסכים והחלפתי ל PQ70.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”