שלום לכולם
אני מחפש קצת הסברים .. מה זה שלה (אני מקווה שככה כותבים את זה ) ומה ההבדל בן שלה לבין ראש ומחט ..
המחט מכאן :
[img2=550x366]http://www.tonnadeln.com/images/vn35e.jpg[/img2]
יצאה מהמקום והחלק שצבעו זהב מעט נהרס מנסיונות כושלים לתקן את המצב
"שלה" זה באנגלית headshell, החלק הקדמי של הזרוע שמחזיק את הראש. בתוך הראש מותקנת המחט שניתנת להחלפה, והיא זו שבאה במגע ישיר עם התקליט.
החלק הזהוב הוא הפלאג של המחט שנכנס לתוך הראש, ואם הוא התעקם או התעוות אתה צריך להחליף את המחט. אפשר להשיג מחטים ב"אדר" בת"א, מחירים הם בד"כ סביב ה-90 שקל. אבל אתה צריך לדעת איזה דגם ראש יש בפטיפון שלך כדי לרכוש מחט שמתאימה לו. התמונה של המחט שצרפת נראית לי כמו shure v15 type 3, אבל קשה לומר בוודאות וגם אני לא יודע אם לקחת סתם תמונה אקראית או חיפשת לפי דגם הראש הקיים אצלך.
dragon כתב:"שלה" זה באנגלית headshell, החלק הקדמי של הזרוע שמחזיק את הראש. בתוך הראש מותקנת המחט שניתנת להחלפה, והיא זו שבאה במגע ישיר עם התקליט.
החלק הזהוב הוא הפלאג של המחט שנכנס לתוך הראש, ואם הוא התעקם או התעוות אתה צריך להחליף את המחט. אפשר להשיג מחטים ב"אדר" בת"א, מחירים הם בד"כ סביב ה-90 שקל. אבל אתה צריך לדעת איזה דגם ראש יש בפטיפון שלך כדי לרכוש מחט שמתאימה לו. התמונה של המחט שצרפת נראית לי כמו shure v15 type 3, אבל קשה לומר בוודאות וגם אני לא יודע אם לקחת סתם תמונה אקראית או חיפשת לפי דגם הראש הקיים אצלך.
...
אכן צדקת זה מה שכתוב על הראש .. על המחט כתוב VN35E-DM
להגיע לת"א קצת בעייתי בשבילי .. יש חנויות בחיפה ?
בעיקרון ה-160 פטיפון טוב ואהוב. גירסת ה-MkII לא מוכרת לי ולא ידוע לי מה ההבדל בינה לבין ה-160 הראשון, אבל סביר מאד להניח שאין הבדל משמעותי.
והחנות בת"א לא עושה משלוחים.
בכל אופן מספיק לשים רק אחד. אני הייתי משתמש בגומי. זה שעשוי מזכוכית עבה הכי תמוה, מאחר שאין שום פטיפון ששמים עליו משטח מזכוכית (היו פעם דגמים של rega שהפלטה שלהם היתה עשויה זכוכית, אולי זה מה שיש לך?). לגבי הבד-גומי, זה לא נשמע לי מוכר, ומה שאתה מכנה בד-צמר דק זה כנראה לבד, המשמש כשטיח לפלטה בפטיפונים מסוימים, אבל לא בטורנס שלך.
avile7 כתב:לאדר בת"א יש מחט מקורית בסביבות 850 ש"ח ומחט חלופית ב200 ש"ח לערך.
אלו המחירים שזכורים לי בערך.
לי יש את הראש הנ"ל ונשמע מצוין כאשר התקליט ברמה טובה.
...
850 למחט מקורית זה שוד לאור היום, אפילו במושגים של אדר. ולגבי חלופית, אני קניתי לא מזמן אחת כזו אצל ניו-ליין בשד' הר ציון ב-75 שקלים כך שגם 200 עבורה זה rip off.
חבריםת אני טיפה מתפלא על התגובות כאן.
אני מניח שרובכם לא הייתם מתקינים על הפטיפון שלכם מחט/ראש ב 90 שקלים ובודאי לא הייתם חולמים אפילו להניח מתחת למחט "זולה" את התקליטים האהובים שלכם.
מעבר לכך שלהתקין ראש זול על טורנס מבזה את הפטיפון הזה שיכולותיו והפוטנציאל שלו לא רע בכלל.
טיפה תחקור של המתעניין לא יזיק.
בכל מקרה אני מתנצל אם פגעתי במישהוא, הכוונה היא לקדם את הנושא ולתת את התשובות הטובות ביותר.
את בעל הפטיפון אני שואל, כמה תקליטים ברשותך? האם אתה מתכוון להשקיע בתחום? דע שטורנס כמו שלך כאשר הוא מכוון ובעל ראש איכותי יניב תוצאות נאות שעשויות להפתיע אותך.
לאיזו מערכת הוא יחובר?
אני ממליץ לך לקרא מעט בפורום ולחפש שרשורים בנושאי טורנס ומחטים.
קודם כל, ה- V15 type 3 איננו ראש זול, אלא יקר מאד (בזמנו) ומשובח עד מאד. יתכן שהוא אפילו 'גדול' במקצת על הטורנס. בכל מקרה הוא הותקן גם על פטיפונים יקרים בהרבה, ובהצלחה.
דבר שני, מחט ב-90 שקל (לא ראש, מחט) יכולה לתת תוצאות טובות כיוון שיש מחטים חלופיות באיכות טובה. אולי לא ברמה של מקורית, אבל אם הראש מצוין אז בהרבה מקרים ניתן לעבוד עם מחט חלופית ללא פגיעה משמעותית בביצועים.
גם לי כמוך יש את בדיוק אותו הראש ולפני מספר חודשים חשבתי להחליף את המחט.
לאחר שיטוטים רבים באינטרנט ,בעיקר בפורומים מחו"ל, גיליתי המלצות רבות וטובות למחטים ש JICO מוכרים.
אני חושב שכאן תקבל את התמורה הטובה ביותר עבור ה $ שלך והמשלוח לארץ עולה 6$ בלבד.
כרגע אני אמנם לא מחפש מחט לV15, אבל בכל אופן את מוצרי היצרן הזה אני לא מכיר. גם לא ברור לי מדוע יש שם 2 רמות מחיר לאותו דגם של מחט. אבל כשאחפש אביא את זה בחשבון. אגב, לדעתי יש שם הטעיה כי הם טוענים שהיצרן הוא שור, אבל נראה שזה לא כך אלא יצרן תחליפי.