הסכנות הבריאותיות הטמונות בקולנוע הביתי
-
OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
בחמישי שעבר ראיתי יחד עם הבן שלי את החלק הראשון של red cliff סרט מלחמתי סיני מרהיב.
הווליום היה כמו שאנחנו אוהבים. לא מחריש אוזניים, אבל מספיק כדי "להרגיש" את החיצים שורקים ליד האוזניים, את מכות החרב והחנית, דהרת הסוסים, בקיצור להנות מהחוייה.
בתום החלק הראשון הבן שלי ביקש שנמשיך לראות גם את השני. השעה היתה כבר 22:30, היום היה מתיש והסרט יותר משעתיים. אבל הבן מאד רצה... אז הסכמתי. אני נרדמתי כנראה אחרי חצי שעה. התעוררתי אחרי שעה והערתי את הבן. הלכנו לישון.
בבוקר שישי התעוררתי מוקדם עם רעש נוראי באוזן שמאל. לא קישרתי לסרט. נלחצתי כשראיתי שזה לא עובר. זימנתי תור דחוף לרופאה שלי. היא בדקה את האוזן ולא גילתה כמובן דבר. חיפשה באינטרנט... כן כן זה מה שרופאים עושים היום... אבל יש יותר מדי אפשרויות לסימפטום כזה. נתנה לי מספר בדיקות לבצע. לאחר כמה שעות הרעש הלך ונחלש. ואז קישרתי לסרט מליל האתמול. בשעה שישנתי כנראה שהאוזן ספגה כמות ועוצמת רעש בלתי סבירה. התוצאה היתה נזק שמיעתי. הפיך ברובו.
מעניין אילו נזקים בריאותיים אחרים יכולים להיות לתחביב שלנו...
הווליום היה כמו שאנחנו אוהבים. לא מחריש אוזניים, אבל מספיק כדי "להרגיש" את החיצים שורקים ליד האוזניים, את מכות החרב והחנית, דהרת הסוסים, בקיצור להנות מהחוייה.
בתום החלק הראשון הבן שלי ביקש שנמשיך לראות גם את השני. השעה היתה כבר 22:30, היום היה מתיש והסרט יותר משעתיים. אבל הבן מאד רצה... אז הסכמתי. אני נרדמתי כנראה אחרי חצי שעה. התעוררתי אחרי שעה והערתי את הבן. הלכנו לישון.
בבוקר שישי התעוררתי מוקדם עם רעש נוראי באוזן שמאל. לא קישרתי לסרט. נלחצתי כשראיתי שזה לא עובר. זימנתי תור דחוף לרופאה שלי. היא בדקה את האוזן ולא גילתה כמובן דבר. חיפשה באינטרנט... כן כן זה מה שרופאים עושים היום... אבל יש יותר מדי אפשרויות לסימפטום כזה. נתנה לי מספר בדיקות לבצע. לאחר כמה שעות הרעש הלך ונחלש. ואז קישרתי לסרט מליל האתמול. בשעה שישנתי כנראה שהאוזן ספגה כמות ועוצמת רעש בלתי סבירה. התוצאה היתה נזק שמיעתי. הפיך ברובו.
מעניין אילו נזקים בריאותיים אחרים יכולים להיות לתחביב שלנו...
Enjoy the Silence
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
מי שנרדם ליד פנטום בהרצה, לא נראה לי שהשמיעה שלו תחזור למה שהיא היתה פעם. (המטוס הכי רועש ששמעתי בחיים שלי)
מקרה דומה אצלי (גם בצבא) שירתתי בנתב"ג, הייתי ממש על קווי הטיסה והנחיתה, אף מטוס לא היה מעיר אותי (גם באמצע הלילה) אבל אם חתול היה מילל מחוץ לחלון ישר הייתי מתעורר...
מקרה דומה אצלי (גם בצבא) שירתתי בנתב"ג, הייתי ממש על קווי הטיסה והנחיתה, אף מטוס לא היה מעיר אותי (גם באמצע הלילה) אבל אם חתול היה מילל מחוץ לחלון ישר הייתי מתעורר...
שחר
הנזק הבריאותי היחיד שהמערכת שלי עושה
זה לאשתי
זה לאשתי
-
OferL
- חבר מביא חבר

ידוע שהמוח מנתק את החושים בעת שינה. בייחוד את השמיעה.
אבל הנזק הפיזי נעשה.
כשאני ער... והשלט ביד... אני מנמיך מעט בקטעים הרועשים במיוחד. למנוע נזק בלתי הפיך.
לכם לא קרה אף פעם משהו כזה?
אבל הנזק הפיזי נעשה.
כשאני ער... והשלט ביד... אני מנמיך מעט בקטעים הרועשים במיוחד. למנוע נזק בלתי הפיך.
לכם לא קרה אף פעם משהו כזה?
Enjoy the Silence
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1232 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
OferL
קוראים לזה טינטון,זה צפצוף קל באוזן שממש מעצבן אותך
אם זה לא עובר אחרי חצי שנה זה כרוני,
שאגב זה הדבר שאני סובל מימנו שלוש שנים,(הייתי מפרק את הרמקולים באוטו)והיית לי מערכת ממש לא פשוטה.
ביום יום זה לא מפריע לי ,אבל לפי מה שקראתי באינטרנט יש אנשים שזה ממש מפריע להם לישון.
שאגב זה הדבר שאני סובל מימנו שלוש שנים,(הייתי מפרק את הרמקולים באוטו)והיית לי מערכת ממש לא פשוטה.
ביום יום זה לא מפריע לי ,אבל לפי מה שקראתי באינטרנט יש אנשים שזה ממש מפריע להם לישון.
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
קיבלתי בעבר כרטיסים חינם לקונצרט בהיכל התרבות ,
לא שאני לא אוהב קלאסי , אבל כפולני גאה , גם אם תוכן הקונצרט לא לטעמי - הרי קיבלתי כרטיסים חינם ..
אז ההנהלה ואני נסענו להיכל התרבות ,
.
.
.
.
טוב שבקונצרט היו מידי פעם תופים - להעיר אותנו

לא שאני לא אוהב קלאסי , אבל כפולני גאה , גם אם תוכן הקונצרט לא לטעמי - הרי קיבלתי כרטיסים חינם ..
אז ההנהלה ואני נסענו להיכל התרבות ,
.
.
.
.
טוב שבקונצרט היו מידי פעם תופים - להעיר אותנו
-
OferL
- חבר מביא חבר

כמובן שהתופעה מוכרת לי מהופעות ובילויים רועשים אחרים.zovirax כתב:OferL - אף פעם לא היית בהופעה חיה?
האוזניים שלך מצפצפות לפחות איזה יום אחרי....
פשוט לא קישרתי באותו הבוקר את העניין לסרט. לא חשבתי שהווליום היה כל כך גבוה.
Enjoy the Silence
-
OferL
- חבר מביא חבר

חייםחיים כתב:OferL
ביום יום זה לא מפריע לי ,אבל לפי מה שקראתי באינטרנט יש אנשים שזה ממש מפריע להם לישון....
לשמחתי זה עבר באותו הבוקר.
Enjoy the Silence
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
מדהים שהצלחת לקבל טינטון ממערכת קולנוע ביתי. אולי נרדמת עם האוזן ממש על הרמקול.
יש לי חבר שקיבל אחוזי נכות על טינטון קבוע בגלל שירו עם מקלע 0.5 ליד האוזן שלו בפעילות מבצעית והוא היה ללא אטמים.
אם הטינטון עבר לא חייבת להיות ירידה בשמיעה או נזק בלתי הפיך.
יש לי חבר שקיבל אחוזי נכות על טינטון קבוע בגלל שירו עם מקלע 0.5 ליד האוזן שלו בפעילות מבצעית והוא היה ללא אטמים.
אם הטינטון עבר לא חייבת להיות ירידה בשמיעה או נזק בלתי הפיך.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא