שימוש בסוגים שונים של רמקולים לפיזור צליל אחורי
שלום לכולם,
כיום יש לי רמקולים אחוריים שממוקמים בצמוד לספה שצמודה לקיר האחורי בסלון, הרמקולים זורקים את הצליל במצב Direct. הייתי רוצה להוסיף עוד זוג רמקולים שימוקמו בקירות הצדדיים על מנת להרחיב את שטח פיזור הצליל.
לקליפש יש רמקולים בטכנולוגיית WDST אשר מפזרת את הצליל ב-180 מעלות כדוגמת RS-62.
הרמקול עובד משני צידיו בו זמנית לעומת רמקולים מסוג Dipole.
השאלה היא מה כדאי לרכוש, עוד זוג רמקולים רגילים או Dipole?
מה לדעתכם הדבר הכי טוב לעשות על מנת לקבל צליל סראונד בתצורה של 7.1 .
התצורה הקיימת היא מגבר של Denon AVR-3801, רמקולים קדמיים: Klipsch RF-83, סנטר:Klipsch RC-7, אחוריים: Klipsch KL-650-THX.
תודה.
כיום יש לי רמקולים אחוריים שממוקמים בצמוד לספה שצמודה לקיר האחורי בסלון, הרמקולים זורקים את הצליל במצב Direct. הייתי רוצה להוסיף עוד זוג רמקולים שימוקמו בקירות הצדדיים על מנת להרחיב את שטח פיזור הצליל.
לקליפש יש רמקולים בטכנולוגיית WDST אשר מפזרת את הצליל ב-180 מעלות כדוגמת RS-62.
הרמקול עובד משני צידיו בו זמנית לעומת רמקולים מסוג Dipole.
השאלה היא מה כדאי לרכוש, עוד זוג רמקולים רגילים או Dipole?
מה לדעתכם הדבר הכי טוב לעשות על מנת לקבל צליל סראונד בתצורה של 7.1 .
התצורה הקיימת היא מגבר של Denon AVR-3801, רמקולים קדמיים: Klipsch RF-83, סנטר:Klipsch RC-7, אחוריים: Klipsch KL-650-THX.
תודה.
שלום לך,
אתה בוודאי מודע לעובדה שיש מעט (אם בכלל) מדיה ב 7.1 ומדובר בהדמיה של הרסיבר.....
באופן אישי, לא יצא לי לשמוע את הקונפיגורציה שאתה מתאר.
לו אני בנעליך הייתי :
1. מנסה להשאיל לניסיון את שני סוג הרמקולים לשמיעה ביתית.
2. לוקח בחשבון גם את הפרשי המחיר - גם אם יש הבדל, האם זה שווה את המחיר?
מה שאני מנסה לאמר ש"הבדל גדול או קטן" - זה דבר אישי והם זה שווה את המחיר - זה עוד יותר עניין של טעם אישי.
אשמח לשמוע רשמים מההתנסות שלך.
ארז
אתה בוודאי מודע לעובדה שיש מעט (אם בכלל) מדיה ב 7.1 ומדובר בהדמיה של הרסיבר.....
באופן אישי, לא יצא לי לשמוע את הקונפיגורציה שאתה מתאר.
לו אני בנעליך הייתי :
1. מנסה להשאיל לניסיון את שני סוג הרמקולים לשמיעה ביתית.
2. לוקח בחשבון גם את הפרשי המחיר - גם אם יש הבדל, האם זה שווה את המחיר?
מה שאני מנסה לאמר ש"הבדל גדול או קטן" - זה דבר אישי והם זה שווה את המחיר - זה עוד יותר עניין של טעם אישי.
אשמח לשמוע רשמים מההתנסות שלך.
ארז
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מהמעט ניסיון שיש לי, אם הרמקולים האחוריים צמודים לספה שצמודה לקיר, הם לא ייתנו לך Surround Back טוב במיוחד.
קרא את הסיקור של עופר על ה Axiom QS8 V2 ואת השרשור שבעקבותיו.
לדעתי, זוג רמקולים אחוריים מדגם זה ייתנו לך חווית 5.1 טובה בהרבה (ואולי תעביר את הרמקולים הנוכחיים שלך שיהיו כצדדיים).
קרא את הסיקור של עופר על ה Axiom QS8 V2 ואת השרשור שבעקבותיו.
לדעתי, זוג רמקולים אחוריים מדגם זה ייתנו לך חווית 5.1 טובה בהרבה (ואולי תעביר את הרמקולים הנוכחיים שלך שיהיו כצדדיים).
היי,
תודה על התגובות.
אני רוצה לתקן את עצמי, המטרה היא לכסות יותר שטח שמיעה מכיוון הסראונד ולאו דווקא להשתמש בתכנים של 7.1 , המגבר מסוגל להוציא שמע לשני זוגות רמקולים אחוריים בעלי אותו תפקיד בתצורת 5.1.
הבעיה עם רמקולים מסוג Dipole היא שתחושת הכיוון תעלם כי הצליל מתפזר ולא מגיע ממקור מסויים.
מכיוון שבבית הקולנוע משתמשים אך ורק ברמקלים אחוריים רגילים אשר זורקים את הסאונד ישירות על הצופים אני מתלבט מה עדיף.
תודה על התגובות.
אני רוצה לתקן את עצמי, המטרה היא לכסות יותר שטח שמיעה מכיוון הסראונד ולאו דווקא להשתמש בתכנים של 7.1 , המגבר מסוגל להוציא שמע לשני זוגות רמקולים אחוריים בעלי אותו תפקיד בתצורת 5.1.
הבעיה עם רמקולים מסוג Dipole היא שתחושת הכיוון תעלם כי הצליל מתפזר ולא מגיע ממקור מסויים.
מכיוון שבבית הקולנוע משתמשים אך ורק ברמקלים אחוריים רגילים אשר זורקים את הסאונד ישירות על הצופים אני מתלבט מה עדיף.
נערך לאחרונה על ידי plextor ב 23/10/2009 19:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
uriler כתב:מהמעט ניסיון שיש לי, אם הרמקולים האחוריים צמודים לספה שצמודה לקיר, הם לא ייתנו לך Surround Back טוב במיוחד.
קרא את הסיקור של עופר על ה ואת השרשור שבעקבותיו.
לדעתי, זוג רמקולים אחוריים מדגם זה ייתנו לך חווית 5.1 טובה בהרבה (ואולי תעביר את הרמקולים הנוכחיים שלך שיהיו כצדדיים)....
עם החלק הראשון אני מסכים לחלוטין אומר גם שאפילו סראונד רגיל במקרה הנ''ל לא נשמע במיטבו , ומאבד מהאפקט , ככה זה כשאין מספיק חלל לסאונד להיזרק אליו
לגבי Axiom QS8 V2 , רכשתי את הזוג הנ''ל , ואני חייב לציין שהשיפור הוא מזערי ביותר לעומת רמקולים סראונד רגילים שהיו לי VALDUS 100 , במקרה שלי זה אפילו לא הצדיק את הרכישה , אולי כי לי יש מרחק מהרמקולים האחוריים והספה לא צמודה לקיר האחורי , בכל אופן אני חייב לציין שלא הוקסמתי ולא התפעלתי מהזוג הנ''ל ביחס לקודם
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
רמקולים Dipole אצלי (AIM CINEMA 3) נותנים אפקט surround הרבה יותר מורגש מהרגילים (B&W 601 S2) שהיו לי מקודם.
פשוט מייצרים את האווירה של כל סרט. מה שעוזר גם שהם in-wall, וזה איפשר למקם אותם גם יותר גבוה וגם מאחור.
אפילו אשתי
(מהמטבח כן) שומעת את ההבדל
פשוט מייצרים את האווירה של כל סרט. מה שעוזר גם שהם in-wall, וזה איפשר למקם אותם גם יותר גבוה וגם מאחור.
אפילו אשתי
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
זה שיש אפשרות מיקום גבוה יותר ומאחור כמובן תורם ועושה את ההבדל .
אני כמעט בטוח שאם היתה לך אפשרות להרחיק את הספה עוד מטר /מטר וחצי מהקיר היית נהנה אף יותר
בסלון הקודם שלי {ספה צמודה לקיר} אותם רמקולים אחוריים לא נתנו כלום לעומת הסלון שברשותי היום , ועם המעבר ההבדל אדיר הרמקול פשוט ממלא את הפונקציה לה הוא נועד
ואז חשבתי לתומי שהאקסיום בכלל ימקסם את העניין , והתבדיתי !!!
גם אצל חברי בעל סלון גדול ועם רמקולים פשוטים מאוד , אבל עם מרחק של 3 מטר בערך , הרגשתי יופי של סראונד .
המסקנה שלי - אפשר לקבל סראונד טוב גם מרמקולים לא יעודיים כל עוד הספה לא צמודה לקיר והרמקול לא תלוי מעל ראשך
אני כמעט בטוח שאם היתה לך אפשרות להרחיק את הספה עוד מטר /מטר וחצי מהקיר היית נהנה אף יותר
בסלון הקודם שלי {ספה צמודה לקיר} אותם רמקולים אחוריים לא נתנו כלום לעומת הסלון שברשותי היום , ועם המעבר ההבדל אדיר הרמקול פשוט ממלא את הפונקציה לה הוא נועד
ואז חשבתי לתומי שהאקסיום בכלל ימקסם את העניין , והתבדיתי !!!
גם אצל חברי בעל סלון גדול ועם רמקולים פשוטים מאוד , אבל עם מרחק של 3 מטר בערך , הרגשתי יופי של סראונד .
המסקנה שלי - אפשר לקבל סראונד טוב גם מרמקולים לא יעודיים כל עוד הספה לא צמודה לקיר והרמקול לא תלוי מעל ראשך
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
עם החלק הראשון אני מסכים לחלוטין אומר גם שאפילו סראונד רגיל במקרה הנ''ל לא נשמע במיטבו , ומאבד מהאפקט , ככה זה כשאין מספיק חלל לסאונד להיזרק אליו...
גם אני... ה-SETUP שלי היה ממוקם בצורה זו וזה היה ממש לא מוצלח גם ב-5.1. לדעתי אלטרנטיבה מצוינת היא למקם את הרמקולים האחוריים על הקירות המקבילים. לגבי עניין סוג הרמקול (רגיל\Dipole\Bipole) זה בהחלט עניין של טעם. אגב, אם אני זוכר נכון יש גם רמקולים שעניין ה-Dipole\Bipole ניתן למיתוג בהם, בהתאם לטעמך.
מיכאל .
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
כן, אצלי לדוגמהאני זוכר נכון יש גם רמקולים שעניין ה-Dipole\Bipole ניתן למיתוג בהם, בהתאם לטעמך...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מרטין,MartinHSabag כתב:קרא את זה:
http://www.hometheater.co.il/article013 ... IOM-QS8-V2...
ראה את התגובה הראשונה שלי...