הגיעה אלי כרטיס קול לבדיקה מחו"ל, לצערי החברה מקוריאה לא מבינים כלום בענייני מכס ורשמו על החבילה שהיא שווה 1$
כמובן שבישראל לא פרייארים וזה נעצר במכס. כאן לא הבעיה.
קיבלתי מכתב מדואר ישראל שדבר הדואר מעוכב ואם אני רוצה לשחרר אותו באופן עצמאי זה יעלה לי 83 ש"ח בנוסף לתשלום המכס. חשבתי לתמימותי שהם בסה"כ מנסים שישחררו דרכם ולכן כששמעתי שאם אני רוצה שהם ישחררו עבורי זה יעלה 160 ש"ח בנוסף למכס.
אז שאלתי את הנציג - למה אני צריך לשלם עלות של 83 ש"ח אם אני לא משחרר דרכם, הרי במחיר הזה אפשר לשלוח חבילה מסביב לעולם. התשובה שקיבלתי היא :"דואר ישראל צריך להרוויח איכשהו, לא?!!" - מה שהשאיר אותי עם פה פעור שנציג אומר דבר כזה. בעצם מה שנאמר פה הוא שהם גובים 83 ש"ח כי הם יכולים .
האם מישהו נתקל בדבר דומה? האם יש טעם לדבר עם פניות הציבור של דואר ישראל לגבי העניין? האם מישהו התחמק מהשתלום המוגזם הזה ?
יש לציין שלא ביקשתי בשום צורה מהחברה בקוריאה לרשום 1$ שווי על גבי המוצר, מדובר במוצר לצורך נסיון שאמור להיות מוחזר בעוד כ30 יום לחברה.
דואר ישראל - עזרה בשחרור חבילה מחו"ל לאחר בקשת מחיר מוג
תתקשר למכס ותאמר שזה SAMPLE ואפילו מיועד להחזרה.
לגבי דואר ישראל הוא משמש כעמיל מכס ואני מניח שיש להם טבלת עמלות - דרוש אותה ובדוק.
אבל זה באמת מוזר , היה לי מקרה שצורף לחבילה שלי חשבונית של המכס לתשלום בדואר אבל שום עמלה מצד הדואר.
לגבי דואר ישראל הוא משמש כעמיל מכס ואני מניח שיש להם טבלת עמלות - דרוש אותה ובדוק.
אבל זה באמת מוזר , היה לי מקרה שצורף לחבילה שלי חשבונית של המכס לתשלום בדואר אבל שום עמלה מצד הדואר.
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 909
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
קרה גם לי הסינית ששלחה לי חבילה רשמה 1£ כנראה כדי לחסוך לעצמה מס ייצוא.
ה"נציג" שדיבר איתך איננו עובד הדואר אלא עובד של חברת עמילות מכס שזכתה באיזהשהו מכרז של הדואר. בכל אופן, לא יעזור לך כלום. אם המכס עיכב את החבילה, אתה צריך לשלם עמלות מעמלות שונות ... דמי מחשב, דמי עיכוב, דמי ביול ודמי בלבול - כך זה נשמע לאוזניי הלא מיומנות.
ההרגשה היא כאילו עשו ממני רמאי על לא עול בכפי.
הדבר היחידי זה: אמור להם שישלחו חזרה לשולח.
ה"נציג" שדיבר איתך איננו עובד הדואר אלא עובד של חברת עמילות מכס שזכתה באיזהשהו מכרז של הדואר. בכל אופן, לא יעזור לך כלום. אם המכס עיכב את החבילה, אתה צריך לשלם עמלות מעמלות שונות ... דמי מחשב, דמי עיכוב, דמי ביול ודמי בלבול - כך זה נשמע לאוזניי הלא מיומנות.
ההרגשה היא כאילו עשו ממני רמאי על לא עול בכפי.
הדבר היחידי זה: אמור להם שישלחו חזרה לשולח.