מיכאל איתן מציג: כך נראה תלוש משכורת של שר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
אין לי שום בעיה עם השכר שמקבל שר בממשלה. הבעיה שלי היא העבודה שהוא עושה תמורתה. שר ל"שיפור השירות הממשלתי לציבור?" שר ל"ענייני מיעוטים"? שר ל"ענייני שקר-כלשהו" כי היינו-צריכים-לנפח-את-הממשלה-בצורה-לא-הגיונית-בעליל.
מתוך הלו"ז של השר:
"נהג משדרות לנתב"ג, שם השתתף בטקס קבלת הפנים לראש ממשלת ספרד. לאחר מכן הוא נסע למשרדים בתל-אביב, שם נפגש עם מרצה מאוניברסיטת אוקספורד ולאחר מכן עם נציג חברה, בנושא הכנה לפיילוטים לרפורמה בשירות הממשלתי לציבור. בשעות הצהריים הוא השתתף בכנס של פעילי ליכוד, משם חזר למשרדו לפגישה בנושא "שדרות שלנו". את יום עבודתו הוא סיים ב-19:30 בערב."
המסקנות שלי:
1. הוא לא עובד קשה מדי, ובטח לא יותר מדי שעות.
2. כמות הזמן המבוזבז על נסיעות גבוהה מדי לעומת זמן עבודה "נטו".
3. השתתפות בכנס של פעילי ליכוד לא צריכה להיות חלק מעבודתו של השר. היא לא חלק מעבודת המשרד ולכן הוא צריך לעשות אותה בזמנים אחרים.
4. מכל היום המבוזבז הזה היו לשר שתי פגישות רלוונטיות בסך הכל: אחת בנושא פיילוט (שאני לא מבין מה ולמה צריך אותו, אבל ברור לי שהוא יעלה לי כסף) והשניה בנושא שדרות.
מתוך הלו"ז של השר:
"נהג משדרות לנתב"ג, שם השתתף בטקס קבלת הפנים לראש ממשלת ספרד. לאחר מכן הוא נסע למשרדים בתל-אביב, שם נפגש עם מרצה מאוניברסיטת אוקספורד ולאחר מכן עם נציג חברה, בנושא הכנה לפיילוטים לרפורמה בשירות הממשלתי לציבור. בשעות הצהריים הוא השתתף בכנס של פעילי ליכוד, משם חזר למשרדו לפגישה בנושא "שדרות שלנו". את יום עבודתו הוא סיים ב-19:30 בערב."
המסקנות שלי:
1. הוא לא עובד קשה מדי, ובטח לא יותר מדי שעות.
2. כמות הזמן המבוזבז על נסיעות גבוהה מדי לעומת זמן עבודה "נטו".
3. השתתפות בכנס של פעילי ליכוד לא צריכה להיות חלק מעבודתו של השר. היא לא חלק מעבודת המשרד ולכן הוא צריך לעשות אותה בזמנים אחרים.
4. מכל היום המבוזבז הזה היו לשר שתי פגישות רלוונטיות בסך הכל: אחת בנושא פיילוט (שאני לא מבין מה ולמה צריך אותו, אבל ברור לי שהוא יעלה לי כסף) והשניה בנושא שדרות.
You are never fully dressed without a smile
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
Shed - אני מסכים, הבעייה לא מתחילה ונגמרת בסדר יום ובהקצבת זמן אלא בעובדה שבסופה של הקדנציה רובם לא תרמו כמעט כלום לשיפור התחום עליו הם אחראים - אפשר לנהל דיון שלם רק על חוסר התרומה של שרי התחבורה בעשורים האחרונים.
אני אישית כאזרח מרגיש שבתקופת חיי כאדם בוגר יצא לי לראות מעט מידיי נבחרי ציבור שעושים את תפקידם נאמנה. להיפך, כבר שנים רבות יש לי את התחושה שרובם המכריע שם אך ורק בשביל האגו ולחמם את הכיסאות (ןמבחן התוצאה ומצבה של המדינה שלנו היא לדעתה ההוכחה הניצחת לכך).
אני אישית כאזרח מרגיש שבתקופת חיי כאדם בוגר יצא לי לראות מעט מידיי נבחרי ציבור שעושים את תפקידם נאמנה. להיפך, כבר שנים רבות יש לי את התחושה שרובם המכריע שם אך ורק בשביל האגו ולחמם את הכיסאות (ןמבחן התוצאה ומצבה של המדינה שלנו היא לדעתה ההוכחה הניצחת לכך).
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
משרתו של השר היא משרה פוליטית. על כן, השתתפותו בכנס פעילי ליכוד היא בהחלט חלק מעבודתו.השתתפות בכנס של פעילי ליכוד לא צריכה להיות חלק מעבודתו של השר. היא לא חלק מעבודת המשרד ולכן הוא צריך לעשות אותה בזמנים אחרים....
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
אני, אתה (ושאר משלמי המיסים) משלמים משכורת לשרים כדי שיעשו את עבודתם - שהיא טיפול בענייני המשרד. אני לא משלם לאף אחד משכורת כדי שיבלה את זמנו בפעילות שתבטיח לו שהוא יהיה על הכסא גם בקדנציה הבאה.yanivol כתב:משרתו של השר היא משרה פוליטית. על כן, השתתפותו בכנס פעילי ליכוד היא בהחלט חלק מעבודתו.השתתפות בכנס של פעילי ליכוד לא צריכה להיות חלק מעבודתו של השר. היא לא חלק מעבודת המשרד ולכן הוא צריך לעשות אותה בזמנים אחרים.......
האם אותו כנס פעילי ליכוד קשור באיזו שהיא צורה לתחום העיסוק של המשרד? התשובה היא לא.
אני לא מצפה מהמעסיק שלי שישלם לי על קורס רכיבה אתגרית באופני הרים (שכן זה לא קשור לעבודתי כלל). באותה נשימה - אני לא חושב שאני צריך לשלם לשר איתן (או לכל שר אחר) על הזמן שהוא מבלה בכנס פעילים/ ביקורי בית/ כל-דבר-אחר-בנידון.
אני משלם לשר הבטחון כדי שיעסוק בבטחון, לשר התחבורה כדי שיעסוק בתחבורה וכדומה.
SHED אולי תצא מזה , אתה יודע היטב שהוא פוליטיקאי , ולכן אם הוא יאלץ לדאוג לקדנציה הבאה , אזי אן שהוא ילך לאסיפות בחירות או שהוא ינסה להיות יותר פופוליסטי מפולטיקאי שהולך לשם . מה עדיף ? ברור שעדיף לכולנו שילך . זה התשלום על עשיית עסקים ובמקרה הזה זה התשלום על השיטה הדמוקרטית . כול דבר אחר גובל כבר בדמגוגיה . ושנאת פולטיקאים מובנית בהחלט אבל גם אותה צריך לדעת על מה ולמה
יש פסוק בתנ"ך "אל תחסום שור בדישו " בפראפרזה על זה ניתן לומר " אל תחסום פוליטיקאי מכנסים פולטיים "

יש פסוק בתנ"ך "אל תחסום שור בדישו " בפראפרזה על זה ניתן לומר " אל תחסום פוליטיקאי מכנסים פולטיים "
truejoker,
לא אמרתי לאף שר לא ללכת לכנסים פוליטים וכדומה. אני לא מוכן שזה יהיה חלק מהלו"ז שלו בעבודתו כשר.
אגב, אותו כנ"ל תקף גם לגבי ח"כ). לדעתי ח"כ שלא מגיע לדיון בכנסת/ ישיבה פרלמנטרית ומופיע בכנס בוחרים במקום - צריך לאבד יום חופש / חלק יחסי ממשכורתו. בדיוק כמו שאני מאבד יום חופש מעבודתי כאשר אני הולך לברית/ בר מצווה/ סתם-להשתזף-בים.
לא אמרתי לאף שר לא ללכת לכנסים פוליטים וכדומה. אני לא מוכן שזה יהיה חלק מהלו"ז שלו בעבודתו כשר.
אגב, אותו כנ"ל תקף גם לגבי ח"כ). לדעתי ח"כ שלא מגיע לדיון בכנסת/ ישיבה פרלמנטרית ומופיע בכנס בוחרים במקום - צריך לאבד יום חופש / חלק יחסי ממשכורתו. בדיוק כמו שאני מאבד יום חופש מעבודתי כאשר אני הולך לברית/ בר מצווה/ סתם-להשתזף-בים.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
אמן. מה שקורה כיום זה ביזיון אחד גדול. החברה האלו רובם לא טורחים לעשות פרומיל ממה שהם צריכים לעשות - מספיק לצפות בערוץ הכנסת מידי פעם בשביל להבין כמה מעט הם טורחים להגיע למקום העבודה.Shed כתב:truejoker,
לדעתי ח"כ שלא מגיע לדיון בכנסת/ ישיבה פרלמנטרית ומופיע בכנס בוחרים במקום - צריך לאבד יום חופש / חלק יחסי ממשכורתו. בדיוק כמו שאני מאבד יום חופש מעבודתי כאשר אני הולך לברית/ בר מצווה/ סתם-להשתזף-בים....
דווקא יש לו תיק. "תיק" שהומצא בשביל הממשלה המנופחת הנוכחית. השר איתן הוא השר הממונה על "שיפור שירות הממשל לאזרח".dizingof כתב:להזכירכם הוא שר ללא תיק .....
האבסורד הגדול הוא שיש בממשלה הזו שרים עם תיקים מצוצים מן האצבע, ושרים ללא תיק, אבל אין שר בריאות....