מבקש המלצה למערכת בסיסית בתקציב נמוך

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
MovieBit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום
אני מחפש מערכת בסיסית למדי שתשדרג את חווית השמע שלי כרגע (שמבוססת לצערי על הרמקולים של הטלוויזיה).
המערכת תחובר לPS3 Slim ולמחשב, למרות שייתכן שבעתיד פשוט אעביר את כל התוכן דרך הPS3.
הטלוויזיה שתחובר היא סמסונג LA37B530.
החדר שבו אשתמש בה הוא בינוני כ7*3.5, אבל מאחר שזו דירת "סטודיו", רק מרכזה באמת ישמש כ"מרחב צפייה/ האזנה".
התקציב שעליו חשבתי הוא כ1500 ש"ח. אני יודע שהתקציב שלי די מוגבל, ולכן אשמח למצוא גם משהו מיד שנייה.
ניתן אולי למתוח את התקציב בכמה מאות שקלים, אבל רק אם באמת יהיה לזה הצדק.

אני מקווה למצוא מערכת 5.1 עם רסיבר, או מערכת 5.1 עם מגבר משולב ברמקולים (שמתי לב שיש דברים כאלה), אבל אם זו תהיה פשרה גדולה מדי באיכות, אסתפק במערכת 2.1 איכותית יותר.

אני קצת אבוד בנושא, ומאוד אשמח לעזרתכם.
תודה! :)

MovieBit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

חיפשתי קצת בעצמי, ובינתיים מצאתי שתי אפשרויות:
- מערכת Microlab X-25, שקיבלה כאן סקירה מקצועית די מחמיאה. עלות: כ1600 ש"ח חדשה.
- רסיבר YAMAHA rxv357 ומערכת רמקולים JBL SCS140. עלות: 1800 ש"ח יד שניה.

בשני המקרים, אני לא בטוח אם אוכל לחבר את זה כמו שצריך, מאחר שאני צריך אעביר את התמונה מהPS3 בHDMI, ואף אחד מהם לא כולל כניסה כזו.
דבר ראשון, האם אוכל לחבר את הPS3 לטלוויזיה ישירות בHDMI, ולהעביר את הסאונד לרסיבר בלי בעיות?
דבר שני, האם ייתכן שבזבזתי את הזמן שלי בבירור על שתי האופציות הנ"ל, וכדאי שאמשיך לחפש משהו אחר?

תודה לעונים :wink:

MovieBit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אני אמשיך לדבר לעצמי :? (אבל עדיין מקווה למענה).
טוב, אז הבנתי שאין טעם לקנות את המערכת הראשונה שהזכרתי, מאחר שאני מתכנן להזרים או לנגן את כל התוכן מהPS3, ויש לה רק כניסות אנלוגיות.
כנראה שלא אמצא משהו שיספק את רצוני בפחות מ1800 - 2000 ש"ח.
נשארות לי אפשרויות של מציאת רסיבר לא יקר במיוחד ורמקולים ברמת כניסה. כנראה שלפחות אחד מהם יהיה יד שנייה.
הבנתי שאם ארצה מתי שהוא לנגן סרט בלו-ריי שמכיל את אחד מפורמטי האודיו החדשים, אוכל להעביר את הסאונד בLPCM מהPS3, ולא אהיה חייב רסיבר תומך.
לשם כך, אני צריך רסיבר עם כניסת HDMI, אבל עד כה לא מצאתי אחד בטווח המחירים המתאים (חיפשתי בעיקר מיד שנייה).

האם כדאי לי להמשיך לחפש רסיבר עם כניסת HDMI לשם כך, או להתפשר על רסיבר ללא, כך שאוכל לחבר אותו בכבל אופטי?
אני מניח שגם כך הרמקולים שאקנה לא ישמיעו לי הבדל משמעותי בין האופציות, אבל אני לא בטוח.

תודה מראש!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”