http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3791535,00.html
ישראל בראש טבלת מדד העוני במדינות המפותחות
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73368
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
צודק, ויש עוד מיעוט כלשהו בארץ הזו.Pavelz כתב:יותר מעניין אותי איך הסטטיסטיקה נראית אחרי שמקצצים את כל האלה שבמודע לא רוצים לעבוד ולהישאר עניים. קרי, חרדים...
אני אומר משהו אחד לכול החוכמולוגים כאן . אני דיברתי על זה לפני כשלוש שנים או כאן או בפורום אחר , והתחזית התגשמה , החלק השני של התחזית גם יתגשם , והוא כואב מאוד . כי הסיפא של דבריו היא נכונה מאוד . אי אפשר להחזיק מעמד בצורה הזו , ועובדה שאפילו אמריקה עם כול השטיפת מוח של אנוכיות ומה שתרוויח זה מה שאתה שווה ואף אחד לא יעזור לך , הבינה שאם לא עוזרים מספיק כולם נפגעים ובכיסם
רק בישראל פקידי האוצר חושבים שהם יכולים לרבע את העיגול , ושיש כלכלה חדשה של ישראל בלבד . את המחיר כולנו נשלם , והוא יהיה יקר
רק בישראל פקידי האוצר חושבים שהם יכולים לרבע את העיגול , ושיש כלכלה חדשה של ישראל בלבד . את המחיר כולנו נשלם , והוא יהיה יקר
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
כן, זה אנטישמי כמו להגיד שערבים יודעים לעשות חומוס טוב וכושים טובים בספורטtruejoker כתב:Pavelz כתב:יותר מעניין אותי איך הסטטיסטיקה נראית אחרי שמקצצים את כל האלה שבמודע לא רוצים לעבוד ולהישאר עניים. קרי, חרדים...![]()
![]()
זה נשמע ומרגיש כצורה מסויימת של אנטישמיות
...
Need more cowbell
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
אני לא מבין מי שם את ישראל ברשימת המדינות המפותחות. אנחנו בכלל מדינה מתפתחת
מספר העניים לא מושפע בהכרח מעומק הפערים , אבל טבעי שאלה שלובים זה בזה כי שניהם תוצאה של אותה המדיניות כלכלית. מעניין לראות שהשותפות שלנו לראש הטבלה היוו את המודל לחיקוי עבור קובעי המדיניות הכלכלית בשנים האחרונות- אירלנד וארה"ב. כנראה שהשיטה עובדת נהדר ובאותו האופן בכל מקום שבה היא מיושמת.
עשית חסד מופלג עם אהוד ברק כשצירפת אותו חבורה הזו.ילדיעפים כתב:המדד נמדד לפי ,אריסון,תשובה עופר ואהוד ברק...
זו ההגדרה נכון ל-2006:moco כתב:כשהעוני נקבע יחסית (קו העוני זה איזה אחוז מהשכר החציוני או הממוצע, לא בטוח) אז זה קשור ישירות לפערים. אם אין פערים (גדולים) אז אין עוני, על פי ההגדרה....
המדד מראה את חוסר הצדק בחלוקת העושר במדינה מסויימת ולא את עומק הפער. ברור שהמדד חייב להיות יחסי כדי להראות איך נחלקת עוגת ההכנסות של כל מדינה על פי יכולותיה ומשאביה . אם רוב מוחלט של הציבור היה מקבל משכורות ממוצעות ורק למעטים בשוליים היתה הכנסה קטנה או עצומה מדד העוני לא היה נראה כך אבל הפערים היו נשארים גדולים. בארץ התפתחה שכבה עבה של משרתים ועבדים .על גבם חלק אחר חוגג.היום נוהג הביטוח הלאומי להגדיר אדם ישראלי או משפחה ישראלית כעניים על-פי עקרון היחסיות. בודקים מהי ההכנסה שמחצית הישראלים נמצאים מעליה ומחציתם השנייה מתחתיה. מחלקים אותה בשניים ושמים שם קו. קו אדום. מי שמוצא את עצמו מתחת לקו הזה זוכה בתו העוני....
עומק הפערים החברתיים הולך יד ביד עם כמות העוני (היחסי) משום שזו תוצאה של אותה מדיניות (מצטער אם אני חוזר על עצמי).
amiti,
אומנם כן, קו העוני לפי מה שכתבת זה במילים פשוטות יותר: מחצית ההכנסה החציונית.
הטעות שלך זה למה אתה קורא "פערים גדולים":
ב"פערים גדולים" הכוונה לקבוצות גדולות שיש להם פער מקבוצות גדולות אחרות. זה בדיוק מה שמדד העוני מבטא.
אני לא מצליח לראות מצב שעוני גבוה (על פי ההגדרה היחסית הנ"ל) לא שקול לפערים גדולים במובן המקובל של המושג.
אומנם כן, קו העוני לפי מה שכתבת זה במילים פשוטות יותר: מחצית ההכנסה החציונית.
הטעות שלך זה למה אתה קורא "פערים גדולים":
במצב שאתה מתאר העוני היה קטן וגם הפערים היו קטנים. ב"פערים" אין הכוונה לפער המקסימלי בין האדם הכי עני לאדם הכי עשיר. הרי אם זה היה כך, לא הייתה מדינה בעולם שאין בה פערים ענקיים. הכוונה, כמובן, לאיזשהו מיצוע על פערים. במצב המתואר, רק מעטים היו חורגים מהממוצע ואף אחד לא היה קורא לזה "מדינה עם פערים גדולים", אלא "מדינה עם כמה קבוצות שוליים קטנות". לצערי, מצבנו רחוק מזה.אם רוב מוחלט של הציבור היה מקבל משכורות ממוצעות ורק למעטים בשוליים היתה הכנסה קטנה או עצומה מדד העוני לא היה נראה כך אבל הפערים היו נשארים גדולים...
ב"פערים גדולים" הכוונה לקבוצות גדולות שיש להם פער מקבוצות גדולות אחרות. זה בדיוק מה שמדד העוני מבטא.
אני לא מצליח לראות מצב שעוני גבוה (על פי ההגדרה היחסית הנ"ל) לא שקול לפערים גדולים במובן המקובל של המושג.
משה