התרשמות שלי ראשונית מהXtreamer+כמה בדיקות שעשיתי

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
tomerhd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 751
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

אתמול קיבלתי את המכשיר,חיברתי אותו לרסיבר DENON AVR1610 (תומך בפורמטים החדשים ),
שהוא מחובר באופן קבוע לLCD 32 שלי.

מבחינת רשת - השתמשתי באלחוטי, יש לי נתב שתומך ב-N שלקחתי מבזק ללא עלות(בהתחייבות).

לאחר שימוש של שעתיים סה"כ הממכשיר מאד ידידותי , המרחק בין הנתב שמחובר ישירות למחשב ובין הXTREAMER
הוא בערך 5 מטרים +- , הצלחתי לראות סדרות ב720P ללא בעיה בצורה חלקה(house,24), סרטים גימגמו (ice age,matrix..),
בשלב זה כבר החלטתי לשדרג לגרסת הבטא :) ואכן הגרסה פתרה את הבעיה הזו וכעת אני רואה 720P , סרטים גם במשקל 8GB ללא בעיה וגם מצליח להריץ עד
X2 בצורה תקינה וללא לגים.

בדיקות נוספות שביצעתי -
קבצי ISO של DVD - תקין ללא בעיה - תפריטים עובדים חלק.
שירים בDTS - עושה Pass through בצורה תקינה אני רואה במגבר DTS ושומעים מעולה.
סרט Blueray - דרך הרשת מקרטע ,אשר להבין 40 GB גם לא ציפיתי ,אבל בכל מקרה לא ראיתי במגבר true-hd או משהו כזה ראיתי PCM למרות שב
INFO של השחרור של הסרט רשום שהוא אמור לתת true-hd.

השלט מעצבן ומאייש והמערכת עובדת קצת לאט ,צריך להתרגל, כשנמצאים במסך מסוים יכול לקחת כמה שניות טובות לגמרי מהרגע שלחצתי על כפתור הRETURN ועד
שבפועל אני חוזר למסך הקודם, גם לפעמים יש הרגשה שאני סתם לוחץ והפקודה לא מגיעה למכשיר - כפתורים קשים כאלו שנותנים תחושה של חוסר בטחון ?! לחצתי ? לא לחצתי?! :)

את המאוורר אני לא שומע כלל והוא מכוון על Med.

את הPRIVIEW בנתיים ביטלתי - זה מעצבן שצריך להמתין בשביל זה...

לא הייתה בעיה מיוחדת בשיתוף מול WINDOWS 7.

תמונות שצולמו ב12M במצלמת הSLR שלי,רואים מהר ויפה. רק כפתור הזום קצת מגיב לאט, אני צריך ללחוץ כמה פעמים,
זה חלק מהבעיות של השלט שלפעמים מרגיש שצריך להשקיע כח בלחיצה או ששום דבר לא יקרה :(

אני עכשיו מחובר אליו מהעבודה בפורט שבחרתי בHTTP ממשק מאד נחמד אפשר לראות את הקבצים שמחוברים למכשיר אך לא את תיקיות הרשת...
ניתן להוריד / לצפות בתמונות שנמצאות במכשיר..כרגע אין לי דיסק קשיח אז יש DOK מחובר.

עוד משהו בגרסת הבטא יש צליל כמו בPS3 בנווט בתפריטים- רק חבל שהוא בDELAY וגם פעם משמיע אותו ופעם לא....

בסך הכל נראה שהוא עושה את העבודה אני מאד מרוצה, עכשיו אוכל להתחיל לראות את כל מה שצברתי ב720P, כשאני אשדרג את הטלוויזיה אני אשקול פתרון לא אלחוטי כדי להעביר 1080 למרות שלא ניסיתי ויכול להיות
שזה דווקא כן יעבוד ברשת אצלי.

התבאסתי שלא מצאתי תמיכה בYAMJ ואם אני רוצה לראות תקצירים אני צריך להכנס לתוך קובץ תמונה ולראות אותם. - האם יש פתרון לזה?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תודה על הדיווח.
תיקון קטן:
אין קשר לגודל הקובץ ביכולת לסחוב או לא אלא רק לביטרייט.
כלומר, יכול להיות קובץ DIVX SD בגודל 20TB שהוא ייסחוב חלק לגמרי ולעומתו קובץ של 200MB של 5 שניות בקצב של 40MB/s וזה לא יצליח להתחיל לנגן אותו אפילו....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #3 

מאוד מוזר!!!
אני חשבתי שתקן N אמור לסחוב תכנים עם ביטרייט של 40-60 מגה.
אצלי ה-HPNA סוחב ללא בעיה למרות שמבחינת ה-thruput התיאורטי המקסימלי שלו הוא שליש מה-thruput של תקן N.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #4 

סחטיין על הבדיקות (Y)
כמה שאלות קצרות
-אם אני מבין נכון ,התקנת את גירסת הביטא 2.0 (זאת ש karpe בודק)
-כמו שמרטין ציין, לצורך בדיקת יכולת ה streaming ברשת הנתון הכי חושב הוא ה bitrate של הסרט ולא הגודל שלו וגם לא הסוג שלו (1080p או 720p),האם תוכל לומר איזה ביטריט הוא הצליח ולא הצליח לנגן?
-כמו כן, מהו הבייטרייט שהוא הצליח לנגן בשימוש הרשת האלחוטית אצלך? (תקן N)
-לפי התיאור שלך ה delay הזה בין הלחיצה ובין הפעולה אחרי התגובה האיטית שלו נשמע לי משהו בלתי נסבל :?:

tsahibg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

דרך אגב לגבי איטיות התגובות של השלט יש גם מספר שרשורים באתר היצרן.

יש אפילו משתמש שחשב שמדובר בבעיה בעינית ה-IR של השלט והחליף את העינית, משתמש אחר החליף את הסוללות שהגיעו עם המכשיר לסוללות חדשות ודיווח על שיפור.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #6 

tsahibg כתב:דרך אגב לגבי איטיות התגובות של השלט יש גם מספר שרשורים באתר היצרן.

יש אפילו משתמש שחשב שמדובר בבעיה בעינית ה-IR של השלט והחליף את העינית, משתמש אחר החליף את הסוללות שהגיעו עם המכשיר לסוללות חדשות ודיווח על שיפור.
...
איך בכלל אפשר לעבוד עם כל המכשירים בבית בלי שלט אחד אוניברסלי?!

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #7 

לגבי תגובות השלט - אני חייב להגיד שעד הבטא ה-X היה קצת מחורפן, הגיב לא תמיד כצפוי לשלט, לפעמים לא הגיב, לפעמים הגיב פעמיים ללחיצה אחת, לפעמים הגיב לא נכון. בבטא 2 לא נתקלתי בבעיות האלה, מגיב מצויין, ומהר למדי (התגובה ללחיצה מיידית, אבל לפעמים יש את העיגול המסתובב שלוקח שניה או שתיים עד שהפעולה מתבצעת, בעיני זה סביר). מה שכן - הרגישות של העינית יכלה להיות יותר טובה, צריך די לכוון לסטרימר כדי שהוא יקלוט, גם עם ההרמוני שהוא משדר חזק יותר משלט רגיל (ביס לפחות זה ככה, קולט לי ממרחק גדול מאד ומזוית).
בכל מקרה - לגבי התגובה של התפריטים - צריך לזכור שבאופן נורמלי 90% מהזמן אנחנו אמורים להיות במצב של צפיה בסרט ולא בניווט בתפריטים השונים, זה הרי לא PC. שמים סרט ויושבים לצפות, זאת המטרה בסופו של דבר.
אם ייצא לי הערב אני אצלם וידאו של הבטא 2 בפעולה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #8 

karpe כתב: בכל מקרה - לגבי התגובה של התפריטים - צריך לזכור שבאופן נורמלי 90% מהזמן אנחנו אמורים להיות במצב של צפיה בסרט ולא בניווט בתפריטים השונים, זה הרי לא PC
...
:no:
לא מסכים,
ה 10% האלה בעיני הם סופר חושבים מכיוון שהם נותנים לי את החוויה של בחירת הסרט, השיר, התמונה

tsahibg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #9 

osherov כתב:
karpe כתב: בכל מקרה - לגבי התגובה של התפריטים - צריך לזכור שבאופן נורמלי 90% מהזמן אנחנו אמורים להיות במצב של צפיה בסרט ולא בניווט בתפריטים השונים, זה הרי לא PC
...
:no:
לא מסכים,
ה 10% האלה בעיני הם סופר חושבים מכיוון שהם נותנים לי את החוויה של בחירת הסרט, השיר, התמונה
...
osherv , אתה צודק, זה ממש מעצבן שלוחצים על השלט ואין תגובה או שהתגובה איטית מאוד (יכול לגרום גם לתקלות... לדוגמא ומתעסקים בניהול הקבצים באמצעות השלט ולא באמצעות המחשב...ומוחקים בטעות סרט שלא רצינו למחוק).

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

שוב לדעתי מדובר בתגובה סבירה ביותר ביחס לשימוש.
אני ג'אנקי של מהירות, דבר ראשון בסלולרי למשל שאני בודק זה את מהירות הניווט בתפריטים. שם זה ממש קריטי כי זה משהו שאני עושה הרבה במשך היום. מה שאני מוכן לסבול בסטרימר לא הייתי מוכן לסבול בסלולרי או במחשב.
אני אעלה וידאו ותראה בעצמך.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #11 

karpe כתב:שוב לדעתי מדובר בתגובה סבירה ביותר ביחס לשימוש.
אני ג'אנקי של מהירות, דבר ראשון בסלולרי למשל שאני בודק זה את מהירות הניווט בתפריטים. שם זה ממש קריטי כי זה משהו שאני עושה הרבה במשך היום. מה שאני מוכן לסבול בסטרימר לא הייתי מוכן לסבול בסלולרי או במחשב.
אני אעלה וידאו ותראה בעצמך.
...
(Y)

tomerhd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

לגבי השלט ההרגשה הכללית היא שצריך ללחוץ חזק..זה מעצבן..אבל לדעתי זה גם קשור בתגובות של המכשיר שהם לא סופר מהירות ...
אבל זה דיי זניח לדעתי...אפשר לחיות עם זה..
תומר

tomerhd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

בסופו של דבר..אני בסך הכל בחור..שבמשך חודשיים ניסה להפעיל את המחשב הנייח שלו שיעבוד כHTPC(amd athlon 2600 עם כמעט גיגה זכרון..ללא הועיל..

ניסיתי את כל המדריכים
את כל מערכות ההפעלה

להשקיע על מחשב חדש לא רציתי..בסך הכל רציתי לראות את כל הסדרות והסרטים שצברתי בHD...
אז עכשיו לאחר הקניה אפשר לומר שאני מרוצה ושזה מספק אותי לחלוטין בשלב זה..ובמחיר ששילמתי..
תומר

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

הנה סרטון שצילמתי עם בטא 2, מתחיל מBOOT, לוקח דקה, אז אפשר להעביר למי שאין סבלנות:
(אגב הרעש רקע זה המזגן, לא המאוורר למי שתהה :))

tomerhd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

אתה שם כל סרט בתקייה ? בשביל התמונת PRIVIEW?
תומר

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

כן, זה גם יותר מסודר ככה, כי המוביג'וקבוקס מוסיפה את התמונות, ואם כל הסרטים ביחד באותה ספריה, יחד עם הקבצים של התרגום, זה נהיה בלאגן.
נערך לאחרונה על ידי karpe ב 21/10/2009 9:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

rasta2
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #17 

כן אני גם במחשבה שזה מבאס שתכונת התפריטים איטי מהרגיל,וזה קצת מזכיר את הממירים הראשונים של הוט ,אלו היו ממירים עגלות שלצערי עדיין בשימוש בחלק מבתי ישראל הבעיה איתו היתה שעם היית נכנס לVOD להזמין משהו בחינם היית מוצא את עצמך פתאום משלם על תוכן שבכלל לא רצית בכלל ובגלל לחיצה אחת או שתיים מיותרות מפני שהשלט נתקע והגיב לממיר אחרי שניות ארוכות,

אבל בסופו של דבר אני מקווה שהXTREMER איכותי וזה החיסרון הלא כל כך משמעותי,כי גם אני מצפה שיגיע.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #18 

karpe כתב:הנה סרטון שצילמתי עם בטא 2, מתחיל מBOOT, לוקח דקה, אז אפשר להעביר למי שאין סבלנות:
(אגב הרעש רקע זה המזגן, לא המאוורר למי שתהה :))
...
מהסרטון זה עושה רושם, שחלק מהפעמיים הניווט בתפריטים הוא בסדר גמור אבל יש את הפעמיים האלה "שהשמש" נפתחת ואז מחכים איזה שנייה-שתיים עד שהתת תפריט יפתח
אגב, אתה מחובר עם דיסק ישירות לסטרימר?

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

מחובר עם דיסק בUSB. בפעולות תפריט "פנימיות" של הסטרימר אין שום השהייה. מה שדורש גישה החוצה, אם זה לדיסק או לרשת לוקח לפעמים יותר (ה"שמש"). מהדיסק לרוב ההשהייה היא במעבר בין ספריות, אחרי שנכנסים לספריה והיא כבר "מאונדקסת" בזכרון - אין השהייה (אם הPREVIEW דולק אז יש לפעמים השהייה בגלל שהוא צריך לקרוא את הקובץ גם כשהסמן רק עובר עליו).

kyossi5
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 97
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שאלה

שליחה #20 

karpe כתב:כן, זה גם יותר מסודר ככה, כי המוביג'וקבוקס מוסיפה את התמונות, ואם כל הסרטים ביחד באותה ספריה, יחד עם הקבצים של התרגום, זה נהיה בלאגן.
...
אאם אתה שם בתיקיה עם הסרט תמונה של העטיפה הוא יראה אותה ב PREVIEW שאתה עובר על התיקיות?
מה שם קובץ העטיפה צריך ליהיות?

זה עובד ב 1.3.0.1?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”