פלזמה 42 - מתלבט בין LG Q300R ובין פנסוניק PV80

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #1 

היי,

אני מעוניין לקנות פלזמה 42" (מרחק צפיה כ-2 מטר) שתשמש בעיקר לצפיה בערוצי טלוויזיה רגילים (כמו גם סרטי SD), סרטי HD 720p, וקונסולת Wii.

יהיה גם שימוש בחדר מואר (כאמור טלוויזיה רגילה), אך לא תהיה תאורה כלשהיא מאחורי הצופים, רק מנורה רגילה בתקרת החדר.. האם בעיית ההשתקפויות צפויה להיות סבירה יחסית, בהתחשב בכך שאין מקור אור רציני שיכול להשתקף במסך?

לגבי הדגמים, שני הדגמים שרשמתי לעצמי בסופו של דבר לפי מה שקראתי הם ה-Q300R של LG וה-PV80 של פנסוניק.
את ה-LG מצאתי ב-4,099 ש"ח, בעוד הפנסוניק עולה הרבה יותר - כ-5,500 ש"ח! משום מה בדיונים בפורום קראתי שההבדל ביניהם אמור להיות כ-500 ש"ח (?).

אני אשמח אם תוכלו לפרט לי במה, בפועל, הפנסוניק טוב יותר (אם בכלל?) מה-LG ?
מה יציג טוב יותר תוכן SD ?
האם יש דגמים נוספים מומלצים? התקציב הוא באיזור ה-5,000, אבל אני לא מחפש לבזבז כסף.. אם ה-LG עולה רק 4,100 ואין איתו בעיות אני אסתפק בו בכיף :)

תודה

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

פנסוניק אין במלאי והיום התקנתי את LG, התמונה מעולה.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #3 

Enc0der
שלום לך .

אני אישית מעדיף את ה lg 300 על הפנסוניק pv-80 .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #4 

אפשר להשיג אצל אבי סופר (יבוא פרללי) את הLG ב-3800

אולי לאחר מיקוח אפילו פחות

zilkanir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

אתה צריך להשוות לפנסוניק החדשה מדגם C10, בסביבות אותו מחיר.
לי יש אותה, וחווית הצפייה אדירה

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

היי,

האמת שעברתי היום בכל מיני חנויות (שקם אלקטריק, בסט-ביי, מחסני חשמל) והתרשמתי מהמסך.
מחסני חשמל היו היחידים עם מחירים יחסית שפויים (4,400 ש"ח לעומת 5,200 ש"ח בכל השאר.. חיים בסרט) ושם גם יצא לי להשוות את הדגם של ה-42 מול ה-50.
אני מוכרח להודות שה-50 קנה אותי... הגודל קובע :P
ובניגוד לחנויות האחרות ששם ההשתקפויות היו נוראיות (בגלל שכל התקרה היתה מפוצצת במנורות), במחסני חשמל דווקא לא היו כמעט השתקפויות שהפריעו, למרות שהחלל היה כמובן מואר - פשוט כי לא היו ממש מקורות אור מאחורי הצופה.. זאת היתה נקודת אור (לא תרתי משמע..) שעודדה אותי לבחור בפלזמה.

מחסני חשמל רצו על ה-LG 50" סכום של 6,150 ש"ח, עם אפשרות ל-24 תשלומים. זה נשמע לי בחנות יחסית זול אבל תיארתי לעצמי שברשת יהיה זול יותר - וצדקתי. אפשר להשיג אותה גם ב-5,348 ש"ח: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=724892

קצת פחות מ-5,500 ל-50" זה כבר נשמע לי לא רע בכלל, ואולי זה פשוט בגלל שאני זוכר את הימים ש-42" היו עולות סכום של 5 ספרות..

אם מסתכלים על ה-LG הזאת, 50PQ300R, ובמחיר הזה, האם יש משהו אחר/נוסף שכדאי לי לשקול?
האם יש לכם הערות/הארות לגבי הבחירה בדגם הזה?

תודה

עריכה: מצד שני, נראה שבחנות הזאת שמציעה אותה ב-5,348 ש"ח זה לא דרך ח.י., ושם זה הגיע עם אחריות "VIP" של ח.י. בבית הלקוח במשך 3 שנים...
דרך ח.י. יש לי ב-5,699 ש"ח, בתשלום אחד, פה:
http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid= ... ap&lang=HE

מה דעתכם? האם כדאי ללכת על יבואן רישמי?

saarel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 162
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

אתה אומר שהמרחק צפייה שלך הוא 2 מטר, כך ש-50 יהיה לך גדול מידי לדעתי.

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אני חסיד מושבע של גודל.... :P
בדירה הקודמת שלי הייתי בכיף ממלא עם המקרן (שכרגע נדד לאחים הקטנים שלי) מסך ברוחב 1.80 מטר, שהם 81 אינץ' (!!) ביחס 16:9, כאשר מרחק הצפיה היה בערך 3-3.5 מטר..
50" זה 1.10 מטר רוחב, הבדל דיי משמעותי..
מבחינת הירידה במרחק/גודל מדובר על בערך אותו יחס (כ-65 אחוז), אז זה אמור להיות בסדר.. לא?

אגב, בבדיקה חוזרת המרחק יהיה יותר קרוב ל-2.5 מטר...
האם לדעתך זה עדיין גדול מידי?

נ.ב.
נראה שבכל זאת המחיר של dailysale היה מח.י. עם 3 שנים אחריות VIP כמו שאר המקומות.
5,348 ש"ח בשני תשלומים, הייתי אומר שזה דיי זול... בינתיים אני ממש מחזיק את עצמי.....

iceflame
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

יש לי את הpq300r והדבר שהכי חששתי ממנו זה צריבה וצבירה ואני חייב לציין שאין לא ראיתי אפילו פעם אחת והמסך חדש דנדש ,(ו4 שעות קונסולות ברצף זה המון בכדי לבדוק זאת)
2.יש השתקפות בכל הפלזמות ברגע שיש לך חלון מול המסך שאתה לא יכול להחשיך לא הייתי נוגע בפלזמה.
3. בהחלט 50 אינץ נמכרת ב5300 עם אחריות ח י .
4.לגבי הגודל אני אישית ממרחק 3 מטר והיו לי בהתחלה קצת כאבי ראש אז כנראה אני מאוד רגיש וזה עבר בערך אחרי 3 ימים ונעלם לחלוטין העין מתרגלת מאוד מהר.

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

היי,

אין לי חלון מול המסך. אבל בהנחה שהחדר באופן כללי מואר (חלון מאחורי המסך, אולי מנורה בתקרה..), איך אתה מתרשם מההשתקפויות הרגילות (של עצמך, של הספה... דברים כאלה) ?
איזה מסך יש לך ממרחק 3 מטר? את ה-50 אינץ ?

iceflame
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
קיבל תודות: 2 פעמים

אז ככה

שליחה #11 

אצלי יש יתרון מסוים כי החדר שלי מאוד מוחשך מה כן יש לי חלון שהוא מול הטלוזיה לדעתי האישית אפילו כשיש מעט אור מהחלון הזה(הזכוכית היא חלבית ולכן מעט אור עובר) זה מפריעה,בקשר למנורות או תאורה זה לא אור ישיר לכן אין השתקפות מוגזמת כלל לא אבל אין ספק שבlcd לא קיים הדבר.
תחשוב על פלזמה כמו טלויזיה לא שטוחה או מסך crt של מחשב יש השתקפות אבל לא מרגישים אותה יותר מידי ומאוד מהר מתרגלים.
דעתי האישית כל עוד אין חלון מול המסך הכוונה לאור ישיר מול המסך ההשתקפות היא לא רצינית בכלל.
אבל לך תסתכל אצל אנשים כל אחד והעין שלו כשיש סתם שחור ולא תמונה אתה תראה את עצמך בטלויזיה אבל זה באמת שטויות כי כשאתה רואה סרט אתה בכלל לא תרגיש את זה כשיש נניח סצינה עם שחור בעיקר כשהאור סגור.
ויש לי 50 המרחק הוא כרגע 3 מטר יגדל ל3.5 אולי מעט פחות בהתחלה ואני מאוד רגיש כנראה התעייפו לי כנראה העיניים או שהן לא היו רגילות אחרי כמה ימים זה עבר ואין שום בעיה להיות ממרחק זה לדעתי( 3מטר הכוונה).
נושא המרחקים הוא שטויות בסופו של דבר אם אתה רוצה תמונה כמה שיותר גדולה אתה תאלץ להתקרב למסך אחרת מה הכיף בלראות במסך 50 ממרחק 4 מטר זה מרגיש כמו 32 אינץ ממרחק 2 מטר.
את האמת תחשוב בגישה שאין ברמות המחיר והגודל האלה lcd שנותנת תמונה קרובה לפלזמה .
הדבר היחיד שאולי מעט מעצבן אותי במסך הוא העובדה שחסמו את תפריט הטכנאים שנותן אפשרות לתת הגדרות עוד יותר טובות ולהוציא תמונה מצוינת יותר מהמסך הזה.
לגבי מחיר אני קניתי ב5600 כולל המתקן תליה ואחריות של חי.
מקווה שעזר

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”