עזרה: בחיבור מחשב לטלוויזיה NTSC עם כרטיס טלוויזיה
שלום, קניתי טלוויזיה בחו"ל 46 אינץ של סוני
העניין אני יודע שהטלוויזיה הזו לא תומכת PAL בכלל.
הבאתי איתי ממיר PAL TO NTSC אבל הוא שבק חיים.
ולהשיג אחד חדש ונורמאלי כמובן לא פשוט וגם לא כול כך זול.
ובגלל שיש לי גם מחשב פנוי ולא רע בכלל.
הייתי מעוניין לדעת אם יש דרך לקנות כרטיס טלוויזיה ולהעביר את השידור דרכו לטלוויזיה באמצעות המחשב?
במידה וכן אני ישמח לשמוע המלצות במיוחד לכרטיסי טלוויזיה עם אפשרויות HD
העניין אני יודע שהטלוויזיה הזו לא תומכת PAL בכלל.
הבאתי איתי ממיר PAL TO NTSC אבל הוא שבק חיים.
ולהשיג אחד חדש ונורמאלי כמובן לא פשוט וגם לא כול כך זול.
ובגלל שיש לי גם מחשב פנוי ולא רע בכלל.
הייתי מעוניין לדעת אם יש דרך לקנות כרטיס טלוויזיה ולהעביר את השידור דרכו לטלוויזיה באמצעות המחשב?
במידה וכן אני ישמח לשמוע המלצות במיוחד לכרטיסי טלוויזיה עם אפשרויות HD
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
כן, זה אפשרי. אם יש לך מערכת הפעלה של 32 ביט, אתה יכול לשקול קנייה של ה-PVR150MCE. אם יש לך מערכת הפעלה של 64 ביט, תצטרך לקנות כרטיס התומך בכך, כמו ה-Hauppauge HVR-1700. אופציות זולות יותר אך מצויינות - קומפרו U890F (חיצוני USB) או קומפרו M1F (פנימי PCI).
כל אלה מקליטים באיכות SD, ומחירם נע בין 200 ל-600 ש"ח. חובה לקנות אותם בארץ ולא בארה"ב.
בשביל הקלטה וצפייה באיכות HD, יש את ה-Hauppauge HD PVR 01212, שמתחבר חיצונית ב-USB ועולה כ-1500 ש"ח בארץ וכ-230 דולר ב-CompUSA (עד כמה שידוע לי, גם מה שנמכר בארה"ב תומך ב-PAL אבל כדאי מאוד לוודא את זה עם Hauppauge).
את המחשב עצמו כמובן תחבר ב-HDMI למסך שלך (דרך כרטיס המסך כרגיל).
כל אלה מקליטים באיכות SD, ומחירם נע בין 200 ל-600 ש"ח. חובה לקנות אותם בארץ ולא בארה"ב.
בשביל הקלטה וצפייה באיכות HD, יש את ה-Hauppauge HD PVR 01212, שמתחבר חיצונית ב-USB ועולה כ-1500 ש"ח בארץ וכ-230 דולר ב-CompUSA (עד כמה שידוע לי, גם מה שנמכר בארה"ב תומך ב-PAL אבל כדאי מאוד לוודא את זה עם Hauppauge).
את המחשב עצמו כמובן תחבר ב-HDMI למסך שלך (דרך כרטיס המסך כרגיל).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה על התגובה המהירה ועל ההמלצות.
אז כמו שהבנתי בעצם שהמחשב יבצע כבר את ההמרה לNTSC למרות שהשידור שהוא יקבל הוא PAL
שזה כבר טוב.
השאלה היא אם יש כרטיסים חיצונים או פניימים לא משנה לי במיוחד שתומכים בחיבור HDMI ואין להם אופציה של הקלטה כי בתאלכס אין לי צורך של חייב הקלטה גם מספיק לי פשוט רק קליטת השידור?
ושוב פעם, תודה.
אז כמו שהבנתי בעצם שהמחשב יבצע כבר את ההמרה לNTSC למרות שהשידור שהוא יקבל הוא PAL
שזה כבר טוב.
השאלה היא אם יש כרטיסים חיצונים או פניימים לא משנה לי במיוחד שתומכים בחיבור HDMI ואין להם אופציה של הקלטה כי בתאלכס אין לי צורך של חייב הקלטה גם מספיק לי פשוט רק קליטת השידור?
ושוב פעם, תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
אם נדייק, NTSC זה 480P29.997, ומן הסתם לא תגדיר את הרזולוציה הזו, אלא 1080P60, למשל. כלומר, המחשב לא ממש מבצע המרה ל-NTSC אלא המרה לרזולוציה וה-Refresh Rate של כרטיס המסך. בקיצור, זה יעשה את העבודה מבחינתך.
לא ניתן בארץ להקליט (או רק לצפות במחשב) מ-HDMI בגלל הצפנת HDCP שיש בממירים של הוט ויס, ולכן האופציה היחידה שיש כרגע להקלטה/צפייה באיכות HD זו הדגימה מקומפוננט שה-01212 עושה. הכרטיסים האלה לא מקליטים בעצמם אלא רק מזרימים מידע אל המחשב. המחשב והתוכנות שאתה מתקין עליו עשויים לכלול אופציות הקלטה.
אין לך מה להתבאס, קומפוננט זהה באיכותו ל-HDMI, ומסוגל להפיק בלי בעייה 720P ו-1080I (מה שיש בממירים של הוט ויס).
לא ניתן בארץ להקליט (או רק לצפות במחשב) מ-HDMI בגלל הצפנת HDCP שיש בממירים של הוט ויס, ולכן האופציה היחידה שיש כרגע להקלטה/צפייה באיכות HD זו הדגימה מקומפוננט שה-01212 עושה. הכרטיסים האלה לא מקליטים בעצמם אלא רק מזרימים מידע אל המחשב. המחשב והתוכנות שאתה מתקין עליו עשויים לכלול אופציות הקלטה.
אין לך מה להתבאס, קומפוננט זהה באיכותו ל-HDMI, ומסוגל להפיק בלי בעייה 720P ו-1080I (מה שיש בממירים של הוט ויס).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"