ראיתי המלצות סותרות בפורום, כך שאני קצת מבולבל
האם כדאי להשקיע במסך הקרנה ממותג ידוע?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה מרטין
לגבי GAIN - הבנתי שמסכים לבנים גנריים הם בעלי GAIN של 1 בד"כ. נראה לי שזה פחות או יותר מה שאני צריך (מקרן AE900 על מסך באיזור 100-120 אינטש).
לגבי אחידות - קשה לי להאמין שיש הבדל משמעותי. נראה לי שגם במסכים גנריים הסטייה היא קטנה מספיק כדי שיהיה קשה לתפוש אותה בעיין בלתי מזויינת (לפחות בעיין שלי).
לגבי מתיחה וקמטים - זה נראה לי יותר קריטי. הייתי בסופטק וראיתי שבמסך ההדגמה שלהם לא היו קמטים נראים לעיין, למרות שמתעללים בו לא מעט. מה הנסיון של אנשים בעניין???
לגבי אחידות - קשה לי להאמין שיש הבדל משמעותי. נראה לי שגם במסכים גנריים הסטייה היא קטנה מספיק כדי שיהיה קשה לתפוש אותה בעיין בלתי מזויינת (לפחות בעיין שלי).
לגבי מתיחה וקמטים - זה נראה לי יותר קריטי. הייתי בסופטק וראיתי שבמסך ההדגמה שלהם לא היו קמטים נראים לעיין, למרות שמתעללים בו לא מעט. מה הנסיון של אנשים בעניין???
Re: תודה מרטין
הנסיון שלי בענין הקמטים הוא קטלני. קניתי מסך חשמלי עם בד דה-לייט . המליצו לי לפני הקניה לקנות מסך עם מתיחחה בצדדים למרות שהוא יקר משמעותית. בסוף על מנת לחסוך קניתי ללא מתיחה ומהתחלה היו לי גלים במסך. מבדיקה התברר שגם לחברים נוספים שקנו ללא מתיחה הייתה את אותה הבעיה.israeli2k כתב:לגבי GAIN - הבנתי שמסכים לבנים גנריים הם בעלי GAIN של 1 בד"כ. נראה לי שזה פחות או יותר מה שאני צריך (מקרן AE900 על מסך באיזור 100-120 אינטש).
לגבי מתיחה וקמטים - זה נראה לי יותר קריטי. הייתי בסופטק וראיתי שבמסך ההדגמה שלהם לא היו קמטים נראים לעיין, למרות שמתעללים בו לא מעט. מה הנסיון של אנשים בעניין???...
היום אני מצטער שרכשתי מסך ללא מתיחה והמסך הבא יהיה או קבוע או עם מתיחה.
יואב
יש לי דה-לייט נגלל ידני ויש לו קצת גליות, אך לא מורגשת ממש.
אלא אם כן למרטין יש ניסיון או ידע אם הרבה מסכים, אז אני חולק עליו שמסך ממותג בדר"כ ייתן יותר. לי אין ניסיון עם מסכים אחרים, ואני מדבר מניסיון במוצרים אחרים. המשמעות של מותג לצרכן זה ביטחון במוצר ו/או בהיבטים אחרים של היצרן (שירות למשל). המותג זה השם (במשמעות reputation) של היצרן.
איך יצרן מתחרה נכנס לשוק (בתקווה ליצור לעצמו אולי בעתיד שם) - הוא מוכר יותר בזול ולא משקיע בפרסום של מותג.
לא נגזר מכל זה שיש סבירות גבוהה במיוחד שהמוצר עצמו נחות.
ככל שמדובר בציוד יותר מתוחכם שדורש יותר ידע ויכולת בקרה, אז הביטחון שנותן המותג יותר חשוב.
פיתוח ויצור מסכים, כפי הנראה לי, הם רחוקים ממה שנקרא rocket science.
אם הפרש המחיר משמעותי ובבדיקה של עיניך אין הבדל נראה לעין, אפשר די בשקט ללכת על יצרן לא ידוע.
לא הייתי עושה זאת עם מקרנים, למשל.
אלא אם כן למרטין יש ניסיון או ידע אם הרבה מסכים, אז אני חולק עליו שמסך ממותג בדר"כ ייתן יותר. לי אין ניסיון עם מסכים אחרים, ואני מדבר מניסיון במוצרים אחרים. המשמעות של מותג לצרכן זה ביטחון במוצר ו/או בהיבטים אחרים של היצרן (שירות למשל). המותג זה השם (במשמעות reputation) של היצרן.
איך יצרן מתחרה נכנס לשוק (בתקווה ליצור לעצמו אולי בעתיד שם) - הוא מוכר יותר בזול ולא משקיע בפרסום של מותג.
לא נגזר מכל זה שיש סבירות גבוהה במיוחד שהמוצר עצמו נחות.
ככל שמדובר בציוד יותר מתוחכם שדורש יותר ידע ויכולת בקרה, אז הביטחון שנותן המותג יותר חשוב.
פיתוח ויצור מסכים, כפי הנראה לי, הם רחוקים ממה שנקרא rocket science.
אם הפרש המחיר משמעותי ובבדיקה של עיניך אין הבדל נראה לעין, אפשר די בשקט ללכת על יצרן לא ידוע.
לא הייתי עושה זאת עם מקרנים, למשל.
משה
מה זה בדיוק מסך עם מתיחה?
סליחה על הבורות...
מה שמטריד אותי זה האם מסך כזה יתאים לי מבחינת תקציב ומבחינה אסתטית.
מה שמטריד אותי זה האם מסך כזה יתאים לי מבחינת תקציב ומבחינה אסתטית.
מתיחה, זה שעל המסך עצמו תפורות רצועות אלסטיות שמותחות אותו. ראה למשל פה http://www.ivojo.co.uk/projection-scree ... ectric.htm .
שים לב שהצדדים לא ישרים, זה בגלל הרצועות הקפיציות.
זה משמעותית יותר יקר. לא רואה בזה בעייה אסתטית, זה נגלל כמו אלה בלי מתיחה.
זה משמעותית יותר יקר. לא רואה בזה בעייה אסתטית, זה נגלל כמו אלה בלי מתיחה.
משה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78850
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
מכל המסכים שראיתי, אלה עם מסגרת שחורה (מסגרת DALITE או STEWART) עושים הכי הרבה רושם, ונותנים תחושה תלת מימדית ביחס למסך ללא תחימה שחורה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
בעניין המסכים
נתחיל מהסוף: אין לי תשובה חד משמעית בשבילך. פשוט כי עד היום הייתי בעליו של מסך אחד בלבד.
המסך שלי הוא "100 HCC של DA-LITE אפור עם GAIN של 1.1 המתוח קבוע על מסגרת (DIY), במרחק 4.5 מ' מהמקרן AE700 שלי.
לפני שנולד המסך הקרנתי על הקיר. זה לא היה רציני בעיקר בגלל שהקיר היה בצבע קרם (זה לא ממש קרם יש לזה איזה שם מתוחכם אחר, אבל לא חשוב כרגע). אני חייב לספר לך שאמנם הצבעים היו *$&^#, אבל התמונה הייתה יותר חדה מאיך שאני רואה אותה היום !!!
אני מייחס את זה לGAIN של המסך שמחזיר קצת יותר מידי וגם קצת מורח. וכאן מגיעות ההמלצות שלי:
1) אם התנאים שלך דומים לשלי אז GAIN שכזה הוא קצת אובר, אלא אם אתה מתכוון להשתמש בפילטר. נראה ש-GAIN 1 יספיק (אפילו קצת פחות אבל אני מפחד להגזים).
2) אני לא חושב שיש הבדלים ענקיים בין המסכים (זה לא שאני רואה סצינות נסתרות בגלל המסך הזה), כך שתתחיל מלמטה מבחינת מחיר ואם זה נראה לך טוב (כל איזורי המסך, וגם בזוויות שונות) , אז סבבה.
המסך שלי הוא "100 HCC של DA-LITE אפור עם GAIN של 1.1 המתוח קבוע על מסגרת (DIY), במרחק 4.5 מ' מהמקרן AE700 שלי.
לפני שנולד המסך הקרנתי על הקיר. זה לא היה רציני בעיקר בגלל שהקיר היה בצבע קרם (זה לא ממש קרם יש לזה איזה שם מתוחכם אחר, אבל לא חשוב כרגע). אני חייב לספר לך שאמנם הצבעים היו *$&^#, אבל התמונה הייתה יותר חדה מאיך שאני רואה אותה היום !!!
אני מייחס את זה לGAIN של המסך שמחזיר קצת יותר מידי וגם קצת מורח. וכאן מגיעות ההמלצות שלי:
1) אם התנאים שלך דומים לשלי אז GAIN שכזה הוא קצת אובר, אלא אם אתה מתכוון להשתמש בפילטר. נראה ש-GAIN 1 יספיק (אפילו קצת פחות אבל אני מפחד להגזים).
2) אני לא חושב שיש הבדלים ענקיים בין המסכים (זה לא שאני רואה סצינות נסתרות בגלל המסך הזה), כך שתתחיל מלמטה מבחינת מחיר ואם זה נראה לך טוב (כל איזורי המסך, וגם בזוויות שונות) , אז סבבה.
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...
מחירים בשמיים!moco כתב:מתיחה, זה שעל המסך עצמו תפורות רצועות אלסטיות שמותחות אותו. ראה למשל פה http://www.ivojo.co.uk/projection-scree ... ectric.htm .
זה משמעותית יותר יקר. לא רואה בזה בעייה אסתטית, זה נגלל כמו אלה בלי מתיחה....
מישהו יודע סדר גודל של מחיר למסך כזה בארץ (100-120 אינטש)?
אשמח לקבל המלצות ספציפיות, אם יש.
המחירים בארץ כנ"ל בשמיים (עם "תקרת תעופה" גבוהה אף יותר
).
סביבות 8K ש"ח ומעלה.
אם מסך קבוע הוא אופציה ניתן לקבל אותה תוצאה (ואף טובה יותר, הכרתי גם מקרים של גלים במסך עם מתיחה, אם כי לא ברמה של גלים במסכים ללא מתיחה), בשבריר מהמחיר.
סביבות 8K ש"ח ומעלה.
אם מסך קבוע הוא אופציה ניתן לקבל אותה תוצאה (ואף טובה יותר, הכרתי גם מקרים של גלים במסך עם מתיחה, אם כי לא ברמה של גלים במסכים ללא מתיחה), בשבריר מהמחיר.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one