יש להבדיל בין שני סוגי הארקה:
1. הארקת הגנה.
2. הארקת סיגנל.
הארקת הגנה היא הכרח מתוקף החוק (תקנות החשמל) למעט מכשירים בעלי בידוד כפול שזה לא המקרה שלך. פעם ייצרו מכשירים רבים ללא הארקת הגנה (בלי הפין השלישי התחתון בתקע). אתה יכול להמשיך להשתמש במכשיר ללא הארקת הגנה. אתה מסתכן במקצת (הסיכון קטן מאד) בהתחשמלות לא רצינית אם תקרה תקלה במכשיר, ומכיוון שבכל בית היום יש מפסק פחת, ובמידה ותהיה תקלה במכשיר שלך ומפסק הפחת בלוח תקין, לא תמות רק תחטוף זץ לא נעים - סיכוי לתקלה כזו במכשיר שלך קלוש.
אם תרצה להוסיף גיד הארקה למכשיר תוכל ב2 דרכים, או להוסיף גיד חיצוני לאורך כבל הכח שיחובר לקופסה המתכתית של המכשיר בצד אחד ולפין התחתון של תקע חדש תלת פיני, או לבצע שינוי במכשיר ולהתקין תקע תלת פיני כמו במחשבים עם כבל "קומקום". אני לא הייתי טורח.
באשר לטענה שהארקה יכולה להזיק, בוודאי שלא תזיק לחמרה והיא עוזרת לבטיחות, אך במקרים מסויימים עלולה לפתוח "ערוץ לולאת אדמה" GROUND LOOP שעלול להכניס רעש HUM למערכת. אתה יכול לנסות לקחת חוט חשמל, לחבר אותו לקופסת המכשיר וצד שני להארקה של השקע , אתה תשמע זאת מיד אם זה מכניס רעש.
הזהר מאד שלא להכניס חוט לחור אחר בשקע אלא רק בתחתון! בהארקה. ייצר לך תקע תלת פיני שמחובר אליו רק חוט אחד לפין ההארקה ואז לא תטעה.
עד כאן לגבי הארקת ההגנה.
לגבי הארקת סיגנל בין פטפון לכניסת הפרה, אם אין לך HUM, אין טעם לחבר חוט הארקת סיגנל נוסף. אם יש HUM ותרצה להתחבר עם הארקה, חבר את החוט לאחד החלקים המתכתיים של הפטפון (אני מניח שתוכל למצוא בורג אליו תוכל להתחבר), וצד שני למחבר המיועד בפרה. מספר מטרים של חוט נחושת גמיש תוכל להשיג בכמה אגורות בחנות חלקי אלקטרוניקה. או שתוכל לפרק כבל "פנדל" ישן - כבל גמיש כמו כבל קומקום ולהשתמש בגיד אחד, או שאם יש לך קטעים של כבל רמקולים פשוט דו גידי של שקלים בודדים (כי חבל לפרק כבל של אלפי שקלים - לא שזה בשקלים בודדים פחות טוב

), פשוט הפרד גיד אחד והשתמש בו.
מקווה שהצלחתי להבהיר משהו.