איך בונים כבל הארקה?

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #1 

היי חברים :)
יש ברשותי מגבר שיש בו כניסה לכבל הארקה http://www.elitestereo.netfirms.com/m72.htm
וכן גם אפילו טיונר פיוניר F-93 שיש בו כבל אדמה (ליד הAM )לא יודע למה
שלא לדבר על הרסיוור שלי שיש בו כניסה לכבל הארקה (לפטיפון)למרות שבטורנס שלי(145 )לא ראיתי צורך בחיבור להארקה
לענייננו -בכל בחנויות שהייתי בהם (אלקטרוניקה ומעבדות)לא יודעים על מה אני מדבר
איך בונים?

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #2 

החוט הכי פשוט, חוט נחושת שזור (שיהיה גמיש לצורך נוחיות) 0.75 ממ"ר או פחות יעשו לך את זה.
בפטפון אתה מחבר לחלק הגוף המתכתי שלו (בדרך כלל יש חוט מוכן שיוצא מהפטפון) ואת הצד השני למחבר ליד הכניסה של הPHONO. אמור לצמצם HUM .
ליד הכניסה של אנטנה AM, זה ייחוס אדמה למקלט הAM. משפר את הקליטה אם יש לך אנטנה AM מחוברת על הגג :D ...
לא מאמין שיש לך כזה.

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

שלום לך ידידי :D
שמח על התשובה השאלה מאיפוא להשיג נחושת כזה
והאם יש סכנה למגבר או לי...בזה שאין לו כבל הארקה
אני מתכוון לפאוור שברשותי
מעבר לעניין הפטיפון ברסיוור-כי לפטיפון שלי (טורנס)אין לו כבל הארקה מובנה בכלל
לגבי הAM אתה צודק
מקסימום אותי תמצא תלוי על הגג אם אמשוך לאשתי כבל לכיוון הגג.....
אגב בפרטי אני מקבל תשובה שכל עניין ההארקה הינו מיותר ויכול רק להזיק
האם זה נכון :?

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

יש להבדיל בין שני סוגי הארקה:
1. הארקת הגנה.
2. הארקת סיגנל.
הארקת הגנה היא הכרח מתוקף החוק (תקנות החשמל) למעט מכשירים בעלי בידוד כפול שזה לא המקרה שלך. פעם ייצרו מכשירים רבים ללא הארקת הגנה (בלי הפין השלישי התחתון בתקע). אתה יכול להמשיך להשתמש במכשיר ללא הארקת הגנה. אתה מסתכן במקצת (הסיכון קטן מאד) בהתחשמלות לא רצינית אם תקרה תקלה במכשיר, ומכיוון שבכל בית היום יש מפסק פחת, ובמידה ותהיה תקלה במכשיר שלך ומפסק הפחת בלוח תקין, לא תמות רק תחטוף זץ לא נעים - סיכוי לתקלה כזו במכשיר שלך קלוש.
אם תרצה להוסיף גיד הארקה למכשיר תוכל ב2 דרכים, או להוסיף גיד חיצוני לאורך כבל הכח שיחובר לקופסה המתכתית של המכשיר בצד אחד ולפין התחתון של תקע חדש תלת פיני, או לבצע שינוי במכשיר ולהתקין תקע תלת פיני כמו במחשבים עם כבל "קומקום". אני לא הייתי טורח.
באשר לטענה שהארקה יכולה להזיק, בוודאי שלא תזיק לחמרה והיא עוזרת לבטיחות, אך במקרים מסויימים עלולה לפתוח "ערוץ לולאת אדמה" GROUND LOOP שעלול להכניס רעש HUM למערכת. אתה יכול לנסות לקחת חוט חשמל, לחבר אותו לקופסת המכשיר וצד שני להארקה של השקע , אתה תשמע זאת מיד אם זה מכניס רעש. הזהר מאד שלא להכניס חוט לחור אחר בשקע אלא רק בתחתון! בהארקה. ייצר לך תקע תלת פיני שמחובר אליו רק חוט אחד לפין ההארקה ואז לא תטעה.
עד כאן לגבי הארקת ההגנה.
לגבי הארקת סיגנל בין פטפון לכניסת הפרה, אם אין לך HUM, אין טעם לחבר חוט הארקת סיגנל נוסף. אם יש HUM ותרצה להתחבר עם הארקה, חבר את החוט לאחד החלקים המתכתיים של הפטפון (אני מניח שתוכל למצוא בורג אליו תוכל להתחבר), וצד שני למחבר המיועד בפרה. מספר מטרים של חוט נחושת גמיש תוכל להשיג בכמה אגורות בחנות חלקי אלקטרוניקה. או שתוכל לפרק כבל "פנדל" ישן - כבל גמיש כמו כבל קומקום ולהשתמש בגיד אחד, או שאם יש לך קטעים של כבל רמקולים פשוט דו גידי של שקלים בודדים (כי חבל לפרק כבל של אלפי שקלים - לא שזה בשקלים בודדים פחות טוב :) ), פשוט הפרד גיד אחד והשתמש בו.
מקווה שהצלחתי להבהיר משהו. (f)

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

אני ממש מודה לך על ההסבר הממצה והמקצועי 8)
אך מתבקשת פה עוד שאלה לגבי ההסבר שלך-
נאמר לי דווקא בפרטי שהמכשיר הנל הוא בבידוד כפול http://www.elitestereo.netfirms.com/m72.htm
ולכן אין צורך בהארקה
כאשר אתה בא וטוען שדווקא זה לא המקרה שלי העניין של בידוד כפול
לכן מתבקשת המסקנה שכן יש צורך בהארקה...
השאלה אם זה בידוד כפול או אם לאוו
איך יודעים?
ואל תגיד לי להתחיל לחבר עוד כבל לפין השלישי
כי זה ממש לא התחום שלי......
לגבי הפטיפון אין לי HUMM לכן כנראה באמת אין צורך בהארקה כי גם ככה בפטיפון עצמו אין
השאלה בפאוור

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

לא מצאתי חומר טכני על המכשיר הזה לכן לא אוכל להגיד לך עם הוא בנוי בבידוד כפול או לא. לא מכיר מכשירים מסוג זה שבנויים בבידוד כפול. ייתכן שמכשיר זה כן כך וזה יהיה חדש בישבילי - בדוק בMANUAL שלו.
עם זאת אני חושב שאני רואה בתמונה מחבר גלוי לא מבודד, שכתוב עליו GND משמאל לכיתוב 2CH/4CH AMP. זה בהחלט עשוי להיות מחבר הארקה, ואני מנחש ניחוש פרוע שהם התכוונו לחבר עם גיד (חוט) חיצוני בין פוור לפרה ולשרשר את כל המכשירים ובסוף לחבר את החוט בנקודה אחת להארקה - כך ייתכן אולי למזער סיכוי ל"לולאת אדמה"... ייתכן שהם בנו את המכשירים שלהם כך :?: . בדוק בMANUAL שלהם, בטוח תמצא שם את התשובות. מקווה שיש לך אותו.
מה שאני מספר זה פנטזיות שלי בגלל שאני חושב שאני רואה על הפוור בתמונה את מחבר ההארקה GND ובנוסף בגלל שהם מקשקשים איזשהן סיסמאות במפרט של המכשיר :
Direct Connection II
Clean Ground System
אין לי בדיוק מושג למה הם מתכוונים, אבל כל הסימנים האלה והמושג Clean Ground מביאים אותי לניחוש הפרוע הזה.
ייתכן ואני טועה, אבל אם הפוור לא בנוי עם הארקת הגנה (אם הוא בעל תקע 2 פינים) ויש לו מחבר GND, לא יזיק אם תקשור אותו לפרה עם חוט חיצוני. אני מניח שלפרה יש תקע 3 פינים ואז אתה מוגן.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”