הוצאתי מהמחסן הפתעה משמחת (מאוד) - Polk Audio SDA2
שלום לכולם
בעקבות סדר שעשינו במחסן, החלטתי לבדוק שני רמקולים שעמדו במחסן בערך 10 שנים.
הרמקולים נקנו על ידי אחי לפני בערך 20 שנים ואני השתמשתי בהם כפי שכתבתי - עד לפני 10 שנים עם מגבר שלא שווה כמעט כלום.
אתמול בערב הבאתי אותם הביתה, לנסות אותם עם הימאהה 3800 שלי.
מכיוון שעבר כל כך הרבה זמן, ציפיתי לקבל רעשים מוזרים במקום מוזיקה - ובעצם להראות לרמקולים את דרכם האחרונה.
חיברתי את רמקולים, השעה היתה 22:00 - הילדים עוד רגע נרדמים - רק לבדוק עם השיר הראשון של נורה ג'ונס....
פשוט נפלתי אחורה.... מדהים, איזה צליל, איזו בהירות, איזה באס.
אבל מכיוון שהילדים כבר התלוננו שאני מפריע להם (הם מפריעים לי לשמוע מוזיקה כבר 8 שנים ולא אמרתי להם כלום), הבנתי שאני צריך להמתין לבוקר.
בבוקר אחרי שכולם הלכו מהבית, נשארתי לבדוק מה באמת הם מסוגלים.
פשוט כיף לא נורמלי. רמקולים שלמרות גילם המופלג מפיקים מרגליות.
הם החליפו אצלי רמקולים TANNOY M15, מדפיים פשוטים שעשו עבודה נחמדה ודי, ואני חושב כבר הרבה זמן להחליף אותם.
בנוסף אני גר בבית חדש והחלל של הסלון בערך 50 מ"ר - והיכולות והעוצמה של הפולק פשוט ממלאים את החלל כל כך בקלות ובכיף.
עכשיו אני רק צריך להחליף את רשת הבד שבגרילים של הרמקולים - היו היה לי חתול שאהב לבדוק את הציפורניים שלו - אם אתם מכירים משהוא שיכול להחליף את בד הרשת בעבודה יפה ואיכותית - בבקשה תודיעו לי.
תמונות מצורפות.
רוני
בעקבות סדר שעשינו במחסן, החלטתי לבדוק שני רמקולים שעמדו במחסן בערך 10 שנים.
הרמקולים נקנו על ידי אחי לפני בערך 20 שנים ואני השתמשתי בהם כפי שכתבתי - עד לפני 10 שנים עם מגבר שלא שווה כמעט כלום.
אתמול בערב הבאתי אותם הביתה, לנסות אותם עם הימאהה 3800 שלי.
מכיוון שעבר כל כך הרבה זמן, ציפיתי לקבל רעשים מוזרים במקום מוזיקה - ובעצם להראות לרמקולים את דרכם האחרונה.
חיברתי את רמקולים, השעה היתה 22:00 - הילדים עוד רגע נרדמים - רק לבדוק עם השיר הראשון של נורה ג'ונס....
פשוט נפלתי אחורה.... מדהים, איזה צליל, איזו בהירות, איזה באס.
אבל מכיוון שהילדים כבר התלוננו שאני מפריע להם (הם מפריעים לי לשמוע מוזיקה כבר 8 שנים ולא אמרתי להם כלום), הבנתי שאני צריך להמתין לבוקר.
בבוקר אחרי שכולם הלכו מהבית, נשארתי לבדוק מה באמת הם מסוגלים.
פשוט כיף לא נורמלי. רמקולים שלמרות גילם המופלג מפיקים מרגליות.
הם החליפו אצלי רמקולים TANNOY M15, מדפיים פשוטים שעשו עבודה נחמדה ודי, ואני חושב כבר הרבה זמן להחליף אותם.
בנוסף אני גר בבית חדש והחלל של הסלון בערך 50 מ"ר - והיכולות והעוצמה של הפולק פשוט ממלאים את החלל כל כך בקלות ובכיף.
עכשיו אני רק צריך להחליף את רשת הבד שבגרילים של הרמקולים - היו היה לי חתול שאהב לבדוק את הציפורניים שלו - אם אתם מכירים משהוא שיכול להחליף את בד הרשת בעבודה יפה ואיכותית - בבקשה תודיעו לי.
תמונות מצורפות.
רוני
-
- הרמקולים ממוקמים, מצד ימין אפשר לראות את הרמקולים שהם החליפו.
-
- הרמקול ללא גריל קדמי.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ואוו נראים ממש שמורים, איזה כיף "למצוא" אוצר
.
תתחדש!
תתחדש!
מרטין - תודה, אני אבדוק את אומגה אדיו.
טוב, אז אחרי האזנה של עוד 45 דקות, ראיתי שיש צד גם פחות כיפי.
באחד הימים החלטתי שאני מכניס את כל הדיסקים שלי למחשב HTPC בסלון.
עבודה מתישה. כנראה מחוסר אמונה, עשיתי ריפים של MP3 ברמת 192.
היום רק לצורך השוואה, שמעתי שיר מהמחשב ומיד אחריו את אותו השיר מהדיסק - מה שגרם לכך שהתחלתי להחליף דיסק אחרי דיסק כדאי לשמוע את השיר האחד שאני אוהב מכל דיסק.
פשוט שומעים את ההבדלים. מזל ששמרתי את הדיסקים... אז חזרתי לעבודה המתישה...
נראה מה אשתי תגיד על איכות השמע, את המפלצות שנכנסו לה לסלון היא לא שללה - מבחינה עיצובית.
אבל כפי שרואים בתמונה, עוד לא הגענו לעיצוב הסלון....
לשם המחשה של הגודל - מדובר בפלזמה 58".
הבאסים מדהימים
עכשיו נראה איך זה נשמע בסרטים.
רוני
טוב, אז אחרי האזנה של עוד 45 דקות, ראיתי שיש צד גם פחות כיפי.
באחד הימים החלטתי שאני מכניס את כל הדיסקים שלי למחשב HTPC בסלון.
עבודה מתישה. כנראה מחוסר אמונה, עשיתי ריפים של MP3 ברמת 192.
היום רק לצורך השוואה, שמעתי שיר מהמחשב ומיד אחריו את אותו השיר מהדיסק - מה שגרם לכך שהתחלתי להחליף דיסק אחרי דיסק כדאי לשמוע את השיר האחד שאני אוהב מכל דיסק.
פשוט שומעים את ההבדלים. מזל ששמרתי את הדיסקים... אז חזרתי לעבודה המתישה...
נראה מה אשתי תגיד על איכות השמע, את המפלצות שנכנסו לה לסלון היא לא שללה - מבחינה עיצובית.
אבל כפי שרואים בתמונה, עוד לא הגענו לעיצוב הסלון....
לשם המחשה של הגודל - מדובר בפלזמה 58".
הבאסים מדהימים
עכשיו נראה איך זה נשמע בסרטים.
רוני
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
rberkner
ברכות! מדובר ברמקולים מצויינים מתקופת הזוהר של פולק-אודיו. אין קשר בינם לבין מה שנמכר היום.
מדובר ברכיבים שהשתמשו בהם לכל הסדרה עד ספינת הדגל שכלללה עם אני זוכר נכון ארבעה זוגות של מיד-וופרים כמו שלך, ארבעה טוויטרים כמו שלך ורדיאטור פסיבי כמו שלך של 15"
מדובר ברכיבים מצויינים. כל הסדרה הצטיינה מאוד במיד שנות השמונים ועשתה הרבה רעש.
בנוסף לאיכות יש איזה טריק שאתה גם אמור לחבר את שני הרמקולים זה אל זה ועל ידי כך לגרום שאוזן ימין תשמע רק את האינפורמציה שמיועדת לצד ימין, ואוזן שמאל את האינפורמציה של שמאל. הם עשו זאת ע"י משחק עם שני המיד-וופרים בכל רכיב.
ולגבי הגרילים, הרמקולים כל כך יפים בלי הגרילים, האם ניסית לשמוע אותם ללא גריל?
ברכות! מדובר ברמקולים מצויינים מתקופת הזוהר של פולק-אודיו. אין קשר בינם לבין מה שנמכר היום.
מדובר ברכיבים שהשתמשו בהם לכל הסדרה עד ספינת הדגל שכלללה עם אני זוכר נכון ארבעה זוגות של מיד-וופרים כמו שלך, ארבעה טוויטרים כמו שלך ורדיאטור פסיבי כמו שלך של 15"
מדובר ברכיבים מצויינים. כל הסדרה הצטיינה מאוד במיד שנות השמונים ועשתה הרבה רעש.
בנוסף לאיכות יש איזה טריק שאתה גם אמור לחבר את שני הרמקולים זה אל זה ועל ידי כך לגרום שאוזן ימין תשמע רק את האינפורמציה שמיועדת לצד ימין, ואוזן שמאל את האינפורמציה של שמאל. הם עשו זאת ע"י משחק עם שני המיד-וופרים בכל רכיב.
ולגבי הגרילים, הרמקולים כל כך יפים בלי הגרילים, האם ניסית לשמוע אותם ללא גריל?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
danlior - תודה על המידע - לא ניסיתי בלי הגרילים - אבל רציתי לבדוק את התוצאה כמו שהם יהיו בבית.
הכן קישרתי ביניהם עם החוט המקשר. אוזן ימין ואוזן שמאל מנהלות הרבה דיאלוגים שמחים מאז שכל אחת מהן שומעת את הרמקולים. האם יש הפרדה - אני מקווה, קשה לי לשפוט.
עדיין יש לי שני ילדים + אחד בדרך - אני חייב את הגרילים.
itzo - ההערה שלך ברורה ונכונה כמובן - אבל - יש את נושא הנראות בבית ואפקט ה"אישה" - לכן צמודים לקיר.
עדיין שומעים מעולה.
הנושא שהכי מרשים אותי - איך הם ממלאים את החלל הגדול של הסלון.
דרך אגב - אחרי חצי סרט של רובוטריקים 2 - ישמור האל את שכניי - פשוט מדהים - הסאב הישן והחבוט שלי מודה להם מאוד.
פרוייקט הבא - הוספת סנטר וסאב.
לגבי סנטר - אני אשמח להמלצות.
לגבי סאב, חשבתי על וולודין CRT-12R - מה דעתכם?
רוני
הכן קישרתי ביניהם עם החוט המקשר. אוזן ימין ואוזן שמאל מנהלות הרבה דיאלוגים שמחים מאז שכל אחת מהן שומעת את הרמקולים. האם יש הפרדה - אני מקווה, קשה לי לשפוט.
עדיין יש לי שני ילדים + אחד בדרך - אני חייב את הגרילים.
itzo - ההערה שלך ברורה ונכונה כמובן - אבל - יש את נושא הנראות בבית ואפקט ה"אישה" - לכן צמודים לקיר.
עדיין שומעים מעולה.
הנושא שהכי מרשים אותי - איך הם ממלאים את החלל הגדול של הסלון.
דרך אגב - אחרי חצי סרט של רובוטריקים 2 - ישמור האל את שכניי - פשוט מדהים - הסאב הישן והחבוט שלי מודה להם מאוד.
פרוייקט הבא - הוספת סנטר וסאב.
לגבי סנטר - אני אשמח להמלצות.
לגבי סאב, חשבתי על וולודין CRT-12R - מה דעתכם?
רוני
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
תתחדש/תתיישן ותהנה!
Silence speaks louder than words
- gtr
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 283
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אכן מציאה.
לא נותר לי אלא להצטרף לדן,זו אכן סידרת היוקרה של פולק אודיו,שבאמת היתה חברה איכותית מאוד .
היה לי את הדגם הקטן של הסידרה +SDA CRS ,
עם הסטנדים המקוריים,אחי שהיה תושב חוזר,הביא לי אותם בחזרתו.זוכר שעלו לי 800 דולר.מכרו אותם בארץ בפתח תיקווה, בכ-11000ש"ח.
כן,יש להם כבל שמחבר בין הרמקולים,ונותן תחושת תלת מימד,או שאוהבים או לא.
מה שבטוח,חיברתי אותם לזוג מונו בלוקים 9 ואט של ליק,שרכשתי בזמנו מיגאל סבו,וזה נשמע מעולה.
יש לסידרה הזאת באס רך ועמוק,והדגם ש"מצאת",עלה לא מעט.
הדגם הבכיר בסידרה-מפלצת של ממש,נמצא פה בארץ אצל מישהו,והוא לא יחליף אותו בשום דבר.
באמת מציאה אמיתית הוא לא נופל משום דגם עכשוי,נהפוך הוא.
תהנה. איתן.
היה לי את הדגם הקטן של הסידרה +SDA CRS ,
עם הסטנדים המקוריים,אחי שהיה תושב חוזר,הביא לי אותם בחזרתו.זוכר שעלו לי 800 דולר.מכרו אותם בארץ בפתח תיקווה, בכ-11000ש"ח.
כן,יש להם כבל שמחבר בין הרמקולים,ונותן תחושת תלת מימד,או שאוהבים או לא.
מה שבטוח,חיברתי אותם לזוג מונו בלוקים 9 ואט של ליק,שרכשתי בזמנו מיגאל סבו,וזה נשמע מעולה.
יש לסידרה הזאת באס רך ועמוק,והדגם ש"מצאת",עלה לא מעט.
הדגם הבכיר בסידרה-מפלצת של ממש,נמצא פה בארץ אצל מישהו,והוא לא יחליף אותו בשום דבר.
באמת מציאה אמיתית הוא לא נופל משום דגם עכשוי,נהפוך הוא.
תהנה. איתן.
הג'ירפה אילמת?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
ממש כיף לקרוא. שמח מאוד בשבילך!
מבטיח לעצמי שהיום בדרך לעבודה, אני עובר במחסן שלנו למטה.
אולי גם לי מחכים שם זוג רמקולים?
אגב, לגבי ה-MP3: נסה לשמוע CD על המחשב מול ה-CD PLAYER.
אם גם כך תשמע הבדלים, אז הם נעוצים באיכות כרטיס הקול של המחשב.
מבטיח לעצמי שהיום בדרך לעבודה, אני עובר במחסן שלנו למטה.
אולי גם לי מחכים שם זוג רמקולים?
אגב, לגבי ה-MP3: נסה לשמוע CD על המחשב מול ה-CD PLAYER.
אם גם כך תשמע הבדלים, אז הם נעוצים באיכות כרטיס הקול של המחשב.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -