מה זה באלאנס אני כבר יודע...
העניין הוא שאני לא יודע כמה זה באמת תורם לסאונד...
אני מבין שזה לא כל כך נפוץ מכיוון ויש הרבה "חסרונות" עם מעבר לציוד באלאנס. למשל שהרוב הציוד בשוק הוא לא באלאנס ולכן המבחר נמוך יחסית, ואז קשה לבנות סטאפ שכולו יהיה באלאנס וגם יהיה לטעמך.
באוזניות הדבר מצריך Recable של האוזניה. שזה גם מיקר וגם מסבך.
מבחר הכבלים נמוך יותר וגם מצריך קבלידיה שלמה.
בהגברה הנושא כאוב יותר, טופולגיות בניה של מגבר באלאנס מסובכות יותר, יקרות יותר ודורשות (בערך) פי 2 רכיבים. בנוסף המרחק בין האות הנכנס לאות היוצא גדל מאד מכיוון ויש יותר מעגלים לעבור בהם.
ההיתרונות ידועים: אות (כמעט) חסין לרעש (למרות שאני לא מבין איך זה תורם לכבל באורך 2 מטר) נקודת Ground מבודדת לכל ערוץ.
מבחינת הגברה ניתן להגיע למצב של QUAD AMP ממש, מכיוון ואם הולכים בשיטת Dual Mono אז כל ערוץ מכיל גם את האות החיובי וגם את האות השלישי וכל אחד מהם מוגבר לבד. במידה והמגבר הוא True Balanced כמובן.
טוב, אז אחרי כל ה Buzzwords והמידע הטכני שציינתי כאן, האם באמת הסאונד משתפר כתוצאה מעבודה בשיטת Balanced או שזה הרבה גימיק של מערכות היי אנד ?
אני אייחס את כל התגובות שיגיבו כאן לאוזניות מכיוון ומשם אני מגיע (כמו שרובכם כבר יודעים) אז קחו זאת בחשבון ורצוי אם תהיה התייחסות ספציפית לאוזניות.
אני מניח שיש בהסברי אי דיוקים טכנים, אני לא מתיימר להיות טכנופיל, אתם מוזמנים להוסיף/ לתקן חופשי.
אודה מאד לכל מי שיענה.
נ.ב זה שרשור עם פוטנציאל גדול לוויכוחים ולחילוקי דעות אז אני מבקש שלא להכנס לקטנות ולפסים אישיים כמו שראינו כאן בעבר ולהשתדל לדבוק בנושא. תודה.