מחשבות לאחר צפייה ב-JVC 750

מקרנים קידמיים - Front Projector.
RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #1 

קצת רקע.

השרפ 21K שהיה ברשותי מזה כ-3 שנים נמכר.
למעשה אם חושבים על זה, הוא נמכר בפעם השנייה.

בפעם הראשונה, הוא נמכר לפניי כשנתיים. מכירתו הייתה לטובת הסוני VPL-VW60 שהיה אמור להוות מקרן ביניים עד לאחר הצגת מחליף ל-21K על ידי שרפ.
לאחר קבלת הסוני, הבנתי שבאופן אישי יהיה לי קשה לקבל את המקרן הזה, אפילו כמקרן ביניים לאור היכולות שלו, או נכון יותר, חוסר היכולות שלו.. מכרתי את הסוני לאחר 48 שעות מקבלתו.

פניתי לקונה של השרפ, שנדהם מעצם הפנייה, אבל הסכים להפרד מהשרפ תמורת קנס נכבד.
שילמתי את הקנס ורכשתי ממנו את המקרן ...:)
ההתעקשות לרכוש את המקרן ספציפי נבעה מהכיולים האינטנסיביים שהושקעו בו לרבות כיול ב- factory mode אליו ניתן להגיע באמצעות סיסמא מיוחדת. רציתי להמנע מלעבור שוב את כל אותם לילות ללא שינה וגירוש המשפחה מהסלון.
לפני כשבועיים הוא נמכר בפעם השנייה והאחרונה ...(בשאיפה)
כאמור זו היסטוריה. כואבת אומנם, אבל היסטוריה.

כעת אני בוחן מספר אופציות לשידרוג השרפ.

האופציה הטבעית היא ה-JVC. בארץ נמצא ה-750.
JVC הוציאו מחליף ל- 750 לפני כשבועיים, בדמות ה- 950 ואף הוציאו מעין 950 משודרג (בחירת החלקים באופן ידני) ה-990.
על פי JVC לא נעשה שום שינוי ב- design . העדשה לא שודרגה, הצ'יפ לא שונה ובסך הכל מדובר בשינויים פנימיים שעל פניו לא ביצעו מהפכה באיכות.
השינויים הבולטים שיוצגו ב-950/990 הם: on/off קונטרסט משופר והגירסה של JVC ל- FI.

החלטתי לקחת את ה-750 לבחינה מאוד מדוקדקת בביתי על מנת לבדוק הזמנה "על עיוור" של ה-990.

לאחר מספר ימים וצפייה מרוכזת עם הרבה מאוד חומר להלן מסקנותיי:

עיצוב:
העיצוב הוצג על ידי JVC עוד בדגם ה-RS1. שום דבר לא השתנה מאז. מקרן מלבני, עם פינות קצת עגלגלות, סיומת שחור מבריק. פשוט. משדר יוקרה.

תפריטים:

ה-JVC פונה לקהל המעוניין בשליטה מלאה בתמונה.
קהל שמעוניין להשיג תוצאות אופטימליות מבחינת כיוון התמונה, לרבות שליטה מלאה בצבעים ובעקומות הגמא.מדובר בקפיצת מדרגה ביחס לכל מה שאני מכיר. JVC אף הוסיפו pre-set הקרוי THX אשר אמור להציג תמונה מכוילת לפי סטנדרטים שנקבעו מראש.
אכן pre-set מרשים למעט העובדה שהגמא שלו (שלא ניתנת לשינוי) הייתה באזור ה-2.1 ובאופן אישי (במיוחד במקרן כזה) התמונה תראה עמוקה יותר עם המספר הגמא החביב עליי: 2.4.

בהירות:
טובה מאוד.
למי שקצת מכיר את השרפ. ה-JVC הצליח להשיג תמונה בבהירות דומה לשרפ שהיה במצב של high brightness (מצב הקונטרסט הכי נמוך שלו ומצב הברייטנס הכי גבוה שלו). זו עובדה מרשימה מאוד.
אין כל קושי לקבל תמונה בהירה על גבי מסך של 110" עם גיין של 1.3 ומעלה. מרשים.

on/off קונטרסט:
למעשה זה ה-ticket עליו רכבה JVC לכל אורך השנים מאז הצגת ה-RS1. הרעיון של native contrast גבוה בהשוואה למקרנים שהתבססו על איריס דינאמי, הייתה אמורה להבדיל את ה-JVC מהשאר.
ואומנם, מדובר בהישג יוצא דופן בדור הנוכחי (אשר כאמור כבר הוחלף החודש) התמונה מציגה תלת מימדיות ברמה שטרם הורגלתי אליה. הדבר בא לידי ביטוי בסצינות כהות מאוד או מעורבות. האפור (אין רמות לשחור) הוצג בגוון מאוד מאוד כהה. עדיין יש הבדל בין "השחור" שמציג המקרן לבין הצל של כף היד שלי, אך לטעמי מדובר בהישג פנטסטי שמעניק מימד חדש לסצינות כהות או מעורבות.

צבעים:

אני לא מתכוון להרחיב הרבה מעבר לציון העובדה שבמצב ה-THX הצבעים נראו טבעיים לחלוטין. במצבים האחרים נדרשת התעמקות בכיולם. באופן אישי לא הייתי יכול לחיות עם מצב ה- THX לאור עקומת הגמא הקבועה שלו (2.1 הלכה למעשה) ולפיכך היה נדרש ממני לבצע כיול לצבעים על pre-set אחר על מנת להביאם למצב ה-THX .

אנסי קונטרסט:

הרבה אנשים אוהבים להשתנמש במונח הזה מבלי בכלל להבין מה חשיבותו ובאיזה סצינות , אם בכלל, ניתן להבחין ביתרון שלו. האם בכלל יש חשיבות לנתון הזה שנהיה אופנתי בשנתיים האחרונות?
הרי לאורך עשרות שנים מקרני ה-CRT שלטו (ויש יאמרו עדיין שולטים) באיכות התמונה, ידוע כי מקרנים מסוג כאמור הציגו אנסי קונטרסט נמוך מאוד של 100:1 במקרה הטוב.
רק בשנים האחרונות הצליחו המקרנים הדיגיטלים ובייחוד כאלו שמבוססים על טכנולוגית ה- DLP להגיע לאזור ה- 800:1 ואף יותר.
השרפ מציג אנסי קונטרסט מאוד גבוה וה-JVC ידוע באנסי היחסית נמוך שלו (באזור ה- 300:1)

ראשית צריך להבין שעל מנת להנות מאנסי קונטרסט גבוה נדרש חדר שטופל באופן אופטימלי בהחזרים של אור, או כמו שהאמריקאים קוראים לסוג כזה של חדר: bat cave . נדיר למצוא חדרים מסוג זה.
פתרון נוסף הוא שימוש במסכים מיוחדים שמונעים החזרים של אור טועה.
ה- High Power של DA LITE הוא אחד מהם.

בכל מצב אחר אין כל אפשרות להנות מיתרון של אנסי קונטרסט.

הסצינות שלגביהן ניתן להעריך את היתרון של האנסי קונטרסט הן דווקא סצינות מוארות ולא כהות.

בכל אופן, בהשוואה ישירה בין השרפ ל- JVC על גביי מסך ה- High Power בסצינות שנבחרו בקפידה על , נרשמה אכזבה.
ה-JVC הציג תמונה מצוינת, אך לא כזו שהתקרבה לשרפ מבחינת התלת-מימדיות שלה באותן סצינות כאמור.
לא מדובר על הבדלים דרמטיים, אך בבחינה מדוקדקת של שניהם, ניתן היה להבחין בהבדל לטובת השרפ.

חדות
יש הפוסלים מיידית כל השוואה של חדות ביו מקרנים באומרם ש- הפרטים הם תמיד אותם פרטים והמקרנים "החדים" מציגים עיוות של הדברים .
אני לא מתכוון לעסוק בויכוח ההיסטורי הזה, אך באופן אישי , במהלך ה-6-7 שנים האחרונות בהן אני רואה HD באמצעים שונים ומשונים נושא החדות הפך עבורי למאוד חשוב.

נקודה זו מהווה את החולשה העיקרית והמרכזית ב-JVC.
לכל אורך ה-5 שעות צפייה הראשונות שלי (בסך הכל צפיתי במקרן כ- 15 שעות) הייתי עסוק בנסיונות שווא לשפר את החדות של המקרן. הנסיונות שלי התמקדו הן בנסיון של שיפור הפוקוס והן נסיונות באמצעות settings שונים בתפריט. הכל כאמור ללא הועיל.
ה-JVC משתמש בפוקוס וזום חשמלי. על פניו מדובר בפונקציה נוחה, הלכה למעשה הרגשתי שה"קפיצות" בפוקוס היו גדולות מדיי. תמיד היה חסר לי את הבין לבין. קשה להתחרות בפוקוס ידני.

קשה לומר מה בדיוק גורם ל-JVC להראות תמונה שהיא יחסית, בעיני, לא חדה.

אני מניח שזה שילוב של הטכנולוגיה (או העדר convergence מושלם של הפנלים) עם שילוב של עדשה באיכות בינונית.
באשר לטיעון הקובע כי טכנולוגיה של 3 פנלים תמיד תראה פחות חדה ביחס לצ'יפ DLP בודד, הרי טיעון זה מאבד מערכו כאשר בוחנים את המקרנים של סוני מהשנים האחרונות (כדוגמת ה-200 או ה-60) המציגים תמונה חדה יותר אף מהשרפ.
ככל הנראה JVC יצטרכו להחליף את העדשה כדי ליצור תמונה חדה יותר.

סיכום:

בסך הכל נהניתי מה-JVC בכל האמור להבנה כיצד יכולות סצינות מאוד כהות להראות . התרשמתי מאוד לחיוב גם מרמת התפריטים שלו.
זו הפעם הראשונה שאני מסתכל על תמונה והמילה "יוקרתי" קופצת לי לראש. זה מסוג התיאורים שאין להם הסבר, הם בנויים יותר על הרגשה, בדומה להרבה ביטויים סתומים מתחום האודיו.

למרות הרגשה זו, בעיית החדות האמורה מהווה deal breaker עבורי בכל האמור לרכישתו.
חשוב לציין כי אין מדובר במקרן שמציג תמונה רכה או חלילה כזו שנראית לא בפוקוס, אלא תמונה שבהשוואה למקרנים אחרים, היא תמונה מאוד ממוצעת בחדות שלה.

בשלב הזה קיימים דיווחים שונים על ה-950 וה-990 של משתמשים בחו"ל. חלקם טוענים שיש שיפור בחדות וחלקם טוענים שהמצב דומה ל-750 . קשה עדיין לקבוע כי JVC שיפרה את עניין החדות.
לכאורה לא אמור להיות שום הבדל. לא בוצע שום שינוי (אפילו לא מוצהר שיווקית) אשר אמור לגרום לתמונה להיות חדה יותר.

במהלך השבוע האחרון היה בביתי מקרן נוסף. זו פעם ראשונה שמישהו "מכריח" אותי לקחת מקרן ולבחון אותו .
אני חייב לציין שהמקרן הפתיע אותי מאוד ברמת היכולות שלו ללא קשר למחירו.
אני מתכוון לכתוב על כך במהלך השבוע.

רן

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

(Y)

תודה על הסקירה המעניינת.
נשמח אם תוסיף כמה תמונות מהבדיקות שלך אם יש, סתם בשביל הצבעוניות, לא יותר.

נשמח גם להוסיף את הסקירה לתגובות על הסקירה שלנו על המקרן, לכשתצא.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

מרטין. אין לי תמונות.
אני לא מצלם דברים שאני בוחן מקרן.

אני מתמקד במספר מסוים של קטעים, חלקם אני כבר בוחן מזה כעשור על מספר רב של מקרנים.
בוחן, עוצר, מחליף, בוחן, עוצר, מחליף כך במשך שעות רבות.

עבודה סיזיפית.
אם תעיר את אשתי במהלך הלילה היא תדקלם לך שורות מקטעים שונים של סרטים שהיא מעולם לא ראתה.
היא פשוט מכירה אותם כל כך טוב.
10 שנים אני כבר משגע אותה עם הבדיקות האלה.

תמונות זה לוקסוס....:)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #4 

לגיטימי לחלוטין.
שוב, תודה.
About.me

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #5 

ביקורת מעניינת מאוד, זכור לי הסיפור שהיה לך עם השרפ, טוב לדעת שיש לו יורש, מעניין איך האפסון 5000\5500 לעומת ה 21K.

מהו המקרן השני? (אני בממתח)
שחר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78879
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #6 

תודה על הדיווח רן. (Y)

ל-SXRD ול-DILA יש מין תחושה כזו של תמונה חלקה שאפשר לקשר אותה לסוג של חוסר חדות. ממה שראיתי זה פשוט בגלל שהפינות של פיקסלים לא נגמרות בקו חד לעיתים (שלא כמו DLP שבד"כ ממש מגדיר גבולות פיקסל באופן חד וברור) אלא כאילו משתלבים זה בזה.

השאלות המתבקשות בכדי להבין בדיוק מה הבעיה הן:

1. האם בסוף הצלחת להגיע לפוקוס אופטימלי מבחינתך?
2. איך נראה CONVERGENCE PATTERN, האם היו דליפות של צבעים מהפסים?
3. איך נראה FULL HD BURST PATTERN? איך היתה החדות של גבולות הפיקסלים במצב BURST ?

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #7 

המתח הורג אותנו...
:-)

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

עופר,

1. הגעתי לפוקוס אופטימלי מבחינתי. הבעיה שה-steps של ה-jvc גסים מדיי לטעמי. קשה היה לפקס את הפיקסלים.

2. ה-convergence pattern נראה לא רע. במרכז הוא היה קרוב למושלם. בפינות האדום "זלג" ב-רבע פיקסל.

3. בינוני.

לא מסכים איתך בכל האמור למיגבלות של הטכנולוגיה.
למרות שחלפו שנתיים מאז שהיה לי את הסוני 60 בבית (SXRD) אני עדיין זוכר (בעצב) את התמונה החדה עד כאב שהוא הציג. אני זוכר שבמשך חודשים לאחר מכן ניסיתי להגיע לאותן תוצאות עם השרפ ללא הצלחה.

העדשה משחקת כאן תפקיד מכריע.
זו הסיבה מדוע ה-רובי והסוני-200 הם על גבול הכאב מבחינת החדות.
בשניהם היו עדשות ברמה הגבוהה ביותר. JVC לא השקיעו בתחום הזה.

רן

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #9 

אז אולי מעניין לבדוק אם מרידיאן מתכננים משהו ע"ב ה-990/950 שכן אחד השינוייים שהם מכניסים זו עדשה טובה יותר.
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

אם רואים 1920 פיקסלים על 1080 דיסקרטים וגבולות הפיקסלים חדים, אז מה המשמעות של אופטיקה טובה יותר?

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

תן לי לנסות להבין את הטענה.

האם זו טענתך ששני מקרנים בעלי יכולות טכניות זהות לחלוטין למעט איכות העדשה יציגו תמונה זהה לחלוטין?

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #12 

עדשה זה אלף בית.
שתי מצלמות זהות יהיו שונות מאד עם עדשות שונות.
קונטרסט, חדות, צבע, וכו'.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #13 

הטענה, אם יורשה לי לענות במקום עפר, זה שמעל רמה מסויימת של עדשה (ממש כמו בצילום) אין משמעות לאיכות העדשה כי המגבלה היא לא העדשה (אני לא מדבר על עיוותי חבית ודברים מהסוג הזה אלא רק על חדות, כלומר, רזולוציה של עדשה).
About.me

saar156
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 966
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #14 

תודה על שיתוף המידע (Y)

ממתין בקוצר רוח לדיווח על המקרן השני

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

רן,

זו בדיוק השאלה, אני מנסה להבין מדוע אופטיקה טובה יותר תתן תחושה של חדות יתר כאשר בפועל מוצגים בדיוק אותם פיקסלים על גבי המסך.

אני מתעסק באופטיקה כל יום בעבודה. יש נקודה שבה הרזולוציה של הסנסור תואמת לזו של העדשה (קרי, כל שיפור בעדשה יפסיק לגרום לסנסור לחוש בנתונים חדשים). במצב כזה, כל שיפור במערכת האופטית זה בזבוז כסף כי זו לא נקודת צוואר הבקבוק.

אופטיקה בצילום זה לאו דקווא הסיפור - כי גם כמות האור שעדשה מסויימת יכולה להעביר יכול לגרום לעדשה מסויימת להיראות משמעותית יותר טוב.

אני כאן מדבר אך ורק על נושא החדות. בתחום החדות, ברגע שאתה עובר את הסף הזה של 1920X1080, אני לא מבין איזו חדות נוספת אפשר להוסיף כאן. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שהגבולות של הפיקסלים יכולים להיות חדים יותר.

לתשובה לשאלתך. כן, מעבר לסף מסויים, אם יש אופטיקה משופרת וכל שאר הפרמטרים זהים, אז זה בדיוק מה שאני אומר - שהחדות של שני מקרנים (אחד עם אופטיקה טובה ואחד עם אופטיקה פחות טובה) תהיה זהה - תראה בדיוק את אותם ה-2073600 פיקסלים שיש בתמונה. כמובן התנאי הוא ששתי מערכות האופטיקה תעבורנה את הסף האופטי המינימלי.

אני גם חוויתי את התופעה של החדות / אי-חדות שאתה מתאר. אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר, אבל אני לא לגמרי יודע לשייך את התחושה הזו דווקא לאופטיקה. לדעתי התופעה קשורה יותר אולי לנושא CONVERGENCE, לנושא חדות הגבולות של הפיקסלים ול-FILL RATIO.

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

עפר,

תשומת ליבך לפיסקה השנייה מהסוף בתת הפרק של החדות.
כתבתי שם, שאני לא משוכנע מה גורם לתופעה שאני רואה.
הנחתי שזה שילוב של אופטיקה ו-convergence. היות ומצב ה-convergence במקרן שצפיתי בו היה סביר, החשד נפל על איכות האופטיקה.

באשר לדברים שכתבת.
אני חושב ששנינו לעת עתה נשאר ברמת התיאוריה. במיוחד לאור המשפט שלך בו סייגת את דבריך לפיה רמת העדשה צריכה להגיע לסף מסוים.
זו כמובן דרישה מאוד בעייתית.
מהו הסף? על ידי מי הוא נקבע? וכדו'.

אני מתקשה להאמין שסוני השקיעו כל כך הרבה כסף בעדשות ב-qualia ומאוחר יותר ב-VPL-VW 200 אילולא הייתה לזה הצדקה, עם כל הכבוד לקטע השיווקי של העניין.

אם אכן, כדבריו של מרטין, מרידיאן משתמשת בעדשה שונה מאשר JVC במקרנים המבוססים על האחרונה, הרי זה יהיה מעניין להעמיד אחד ליד השני ולבדוק אם עניין זה תורם לתופעה שראיתי.
אגב, לפי הבנתי יש איסור גורף של JVC לכל היצרנים מלבצע כל שינוי במקרן, אך אולי הם היוצאים מהכלל.

רן

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
קיבל תודות: 39 פעמים

תמיד כיף לקרוא סקירה של פרפקציוניסט

שליחה #17 

גם אם לא הייתי שם לב בעצמי לרבע מהדברים שמפריעים לך במקרן.
מאחל לך שהמקרן השני ישביע את "תאבונך" לאיכות תמונה. :)
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

רן,

ברור לי, אני מנסה כאן אולי להבין ביחד איתך מהי התופעה הזו ששנינו בפירוש חשנו אותה (הבדלים ב-"PRECEIVED SHARPNESS" למרות שכמות הפריטים הדיסקרטים בפועל היו זהים).

DD
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #19 

תמשיכו לנסות ולפענח ותכשלו
למה ?
החומר האפור בין האוזניים של כל אחד מגיב אחרת וההבדלים גדולים.
האופטיקה האישית של כל אחד (עיין) לא זהה ולא תוכל להיות אף פעם כזו.
תוסיף על זה עוד פרוסת תשובה בדמות של אופטיקה טובה(מצלמות) וכמות האור הנקלט (יוצא- חייב לעבוד הפוך) ושנוי קל בבהירות של התמונה משפיע ומשלה כל אחד בדרך מעט אחרת.
בצד הכן עופר מעבר לסף מינימום מסויים משמעות השיפור באופטיקה במקרה שלנו שיווקית בעיקר עם המון כמיהה של אנשים למותג נחשב כמו אופטיקה משוויץ או יצרן יפני נחשב או סתם שוקולד בלגי מבית המותג סופרסל :?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

אותי מענין דבר אחד,

שליחה #20 

איך אתה שורד בתקופה בין מכירת מקרן לקבלת מקרן חדש, בלי מקרן בבית?

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”