נס גדול לאנושות, אסטרואיד עבר סמוך לכדור הארץ
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
כל הדיון קצת מזכיר לי קטע שראיתי בסדרה "בקר" (עם טד דנסון).
בסדרה הוא משחק כרופא אתאיסט מוחלט שמשמיץ את אלוהים בכל הזדמנות.
באחד הפרקים, אחרי ששילח את זעמו באל הוא קם מכסאו וחתיכת טיח ובטון נפלה מהתקרה ישר על הכסא הו הוא ישב 2 שניות קודם לכן.
לכל הסובבים אותו היה ברור שהנה, יש אלוהים והוא שולח לו סימן, ואז הוא אמר משפט שאהבתי:
"אם היה אלוהים, הוא לא היה מפספס אותי..."
בסדרה הוא משחק כרופא אתאיסט מוחלט שמשמיץ את אלוהים בכל הזדמנות.
באחד הפרקים, אחרי ששילח את זעמו באל הוא קם מכסאו וחתיכת טיח ובטון נפלה מהתקרה ישר על הכסא הו הוא ישב 2 שניות קודם לכן.
לכל הסובבים אותו היה ברור שהנה, יש אלוהים והוא שולח לו סימן, ואז הוא אמר משפט שאהבתי:
"אם היה אלוהים, הוא לא היה מפספס אותי..."
לא חושב שזה קשור.ramkol כתב:אני חושב זה כי בעברית חסרה מילה.
נס זה בעברית גם סמל. וזה בעצם המהות של המילה נס. אירוע שמצביע על משהו אחר. כמו שסמל הוא דבר גרפי שמצביע על משהו במישור אחר.
לכן משה עשה ניסים, כי המעשים הצביעו בעצם על משהו מעבר להם וזה קיום האל. המעשים לכשעצמם ללא המסר האלוהי מאחוריהם הם מעשי קוסמות.
חסרה בעברית מילה סמוכה לנס, שתביע אירוע חד פעמי ללא סמליות שמאחוריו...
אולי כמו וונדר בניגוד למירקל... או משהו כזה...
....
קודם כל, אני שומע את זה גם באנגלית עם miracle.
שנית, האמן לי, שאצל האנשים שמתבטאים כך, "נס" זה miracle, והפירוש שלך למעלה לא ידוע להם כלל.
יש כאלה שמוסיפים אחרי הנס, שאותו נס טראגי זה הוכחה לקיום האל.
משה
אני לא ממש זוכר את כול ההסבר , אבל פעם קראתי שההלם של הפגיעה של האסטרואיד כן יזיז את הקטבים וכן יזיז את הלוחות הטקטוניים במיוחד אם הוא יפגע באזורים שבין שני לוחות טקטוניים . כך שהקילוטון כאן לא משנה . כלומר אם תעשה פיצוץ מבוקר על עוצמה כזו לא יקרה כלום , אם אסטרואיד יתן מכה כזו עוד במקום רגיש אתה כן תקבל את סוף העולםCatskinner כתב:אתה רוצה לתת ניחוש איזו עוצמה אנרגטית צריך כדי להזיז את הלוחות הטקטוניים? בוא אתן לך כיוון התחלתי, זה לא 4 קילוטון, גם לא 40 וגם לא 400. כדי לגרום לקטבים לזוז כפי שאתה מתאר צריך להשקיע כמות כל כך גדולה של אנרגיה שהמעטה של כדור הארץ יימס - משהו בסדר הגודל של התנגשות כדור הארץ במאדים. אבל אל תתן לזה להדאיג אותך - פיצוץ אסטרואיד בקוטר 15 ק"מ באטמוספרה של כדור הארץ יהרוג את כולנו גם בלי להזיז את הלוחות הטקטוניים במילימטר אחד בודד.truejoker כתב:למקרהמ ומישהו לא הבין 4 קילוטון הם לא הבעיה , הבעיה היא מה זה יעשה בהזזת הקטבים ? ואם הם ינועו יותר מידי אף אחד לא יודע מה יקרה לעולם . גם ככה לאחרונה נודע על ספינה שבדית שעברה ליד הקוטב הצפוני . מה שאומר שהקרחונים שם עבירים בעונת הקייץ , עכשיו תחשבו מה היה קורה אם הקוטב הצפוני היה נע ממקומו בגלל תנועה של הלוחות הטקטוניים ? אני בהחלט לא בטוח שהעולם היה נשאר על מקומו . אז כן צריך היה לברך הגומל...
חוצמזה שהקטבים המגנטיים נעים כל הזמן בסדר גודל של 10 ק"מ כל שנה, אם אני זוכר היטב, זו תופעה טבעית והסיבה שצריך לכייל מצפנים מגנטיים מחדש כל שנה. התנועה עצמה מוסברת על ידי שינויים החלים בליבת כדור הארץ שהיא כנראה הדינמו המניע את השדה המגנטי שלנו....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אז אני מציע שתאתר את המאמר הזה ותקרא אותו מחדש כי גם היום אותם נקודות מפגש הם מוקדים לשחרור כמויות אדירות של אנרגיה וזה עדיין לא הזיז את הקטבים.
אבל בוא נקח את ההנחה של המאמר הזה הלאה: כתוצאה של אירוע חסר חשיבות אנרגטית מתחולל תהליך הגורם לתזוזה של לוחות טקטוניים בכמה מאות קילומטרים. מאיפה בדיוק אמורה להגיע האנרגיה שתזיז את הגושים האלה?
אבל בוא נקח את ההנחה של המאמר הזה הלאה: כתוצאה של אירוע חסר חשיבות אנרגטית מתחולל תהליך הגורם לתזוזה של לוחות טקטוניים בכמה מאות קילומטרים. מאיפה בדיוק אמורה להגיע האנרגיה שתזיז את הגושים האלה?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

החתול שלי ניחן בחושים חדים כדי לאתר קופסאות טונה וכריות נוחות. מהבחינה הזו החושים שלו מאוד סלקטיביים.uris כתב:Catskinner אותי מעניין האם החתול שלך בעל החושים החדים הבחין באסטרואיד ?...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מה אתה דואג, ברוס וויליס היה מציל אותנו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
מעשה קוסמות.ramkol כתב:אני חושב זה כי בעברית חסרה מילה.
נס זה בעברית גם סמל. וזה בעצם המהות של המילה נס. אירוע שמצביע על משהו אחר. כמו שסמל הוא דבר גרפי שמצביע על משהו במישור אחר.
לכן משה עשה ניסים, כי המעשים הצביעו בעצם על משהו מעבר להם וזה קיום האל. המעשים לכשעצמם ללא המסר האלוהי מאחוריהם הם מעשי קוסמות.
חסרה בעברית מילה סמוכה לנס, שתביע אירוע חד פעמי ללא סמליות שמאחוריו...
אולי כמו וונדר בניגוד למירקל... או משהו כזה...
....
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אני דווקא חושב שנפילה של אסטרואיד, במיקום מאד ספציפי במזרח התיכון, (לא אנחנו!
),
תעשה טוב מאד לכדור, לאנושות, ולג'וקים.
תעשה טוב מאד לכדור, לאנושות, ולג'וקים.
כי הם בכלל גם לא נועדו לחפש כאלה, אלא גדולים הרבה יותר.dizingof כתב:מה שמדאיג בכל הסיפור הזה זה תקציבי נאסא המצחיקים לאיתור גרמי שמיים מהסוג הזה..
ואיך לכל הרוחות פיספסו אותו....
הוא היה במרחק קרוב יותר מהירח .....
כאלה ובקרבה כזו יש המון.
קרא פה: http://icurrent.com/Zz3O
משה
במקרה ולא שמת לב , אז יאשימו את ישראל בכול מקרהmta194 כתב:אבל אז יאשימו את ישראל.איתי_הגיתי כתב:אני דווקא חושב שנפילה של אסטרואיד, במיקום מאד ספציפי במזרח התיכון, (לא אנחנו!),
תעשה טוב מאד לכדור, לאנושות, ולג'וקים.......