נס גדול לאנושות, אסטרואיד עבר סמוך לכדור הארץ
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
נו שויין, כרגיל מאמר שיש בו יותר עיתונאות בסגנון shock and awe מעובדות.
בסה"כ מדובר באסטרואיד קטן שחלף לידנו במרחק הזהה פחות או יותר למרחק ביננו לבין הירח. באשר לכוח ההרס שלו שלפי ההמאמר היה עשוי להחריב "חלק גדול מכדור הארץ" אז מדובר בעוצמה משוערת של 4 קילוטון, פחות או יותר רבע מפצצת ה Little Boy שהוטלה על הירושימה.
בתור סיבה לרוץ לבית הכנסת הייתי מעדיף את זו שבה הפרחה משבוע שעבר שהייתה עסוקה בלהתאפר תוך נהיגה בג'פ שהיה גדול עליה ב 3 מידות הצליחה בכל זאת לפספס אותי בצומת.
בסה"כ מדובר באסטרואיד קטן שחלף לידנו במרחק הזהה פחות או יותר למרחק ביננו לבין הירח. באשר לכוח ההרס שלו שלפי ההמאמר היה עשוי להחריב "חלק גדול מכדור הארץ" אז מדובר בעוצמה משוערת של 4 קילוטון, פחות או יותר רבע מפצצת ה Little Boy שהוטלה על הירושימה.
בתור סיבה לרוץ לבית הכנסת הייתי מעדיף את זו שבה הפרחה משבוע שעבר שהייתה עסוקה בלהתאפר תוך נהיגה בג'פ שהיה גדול עליה ב 3 מידות הצליחה בכל זאת לפספס אותי בצומת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
למקרהמ ומישהו לא הבין 4 קילוטון הם לא הבעיה , הבעיה היא מה זה יעשה בהזזת הקטבים ? ואם הם ינועו יותר מידי אף אחד לא יודע מה יקרה לעולם . גם ככה לאחרונה נודע על ספינה שבדית שעברה ליד הקוטב הצפוני . מה שאומר שהקרחונים שם עבירים בעונת הקייץ , עכשיו תחשבו מה היה קורה אם הקוטב הצפוני היה נע ממקומו בגלל תנועה של הלוחות הטקטוניים ? אני בהחלט לא בטוח שהעולם היה נשאר על מקומו . אז כן צריך היה לברך הגומל
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
moco כתב:תהייה תיאולוגית: למה תמיד מברכים הגומל על אסון שנמנע, בעוד שהמאמינים מייחסים גם את האסון הפוטנציאלי עצמו לאותו גומל![]()
ובמילים אחרות, למה שהאסטרואיד בכלל יתקרב אלינו מלכתחילה כדי שאפשר יהיה להציל אותנו?...
תפישת עולמי המדויקת כלפי דת ואמונה
זו לא תהייה תאולוגית. זו תהייה חילונית. עבור האדם הדתי השאלה הזו לא נכונה תחבירית. מכיוון שהנושא הוא מטפיזי, לטענות לוגיות אין תפישה. האל יכול בעת ובעוונה אחת להיות כל דבר ואפילו דברים שליכולת המחשבה שלנו נראים סותרים.moco כתב:תהייה תיאולוגית: למה תמיד מברכים הגומל על אסון שנמנע, בעוד שהמאמינים מייחסים גם את האסון הפוטנציאלי עצמו לאותו גומל![]()
ובמילים אחרות, למה שהאסטרואיד בכלל יתקרב אלינו מלכתחילה כדי שאפשר יהיה להציל אותנו?...
.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אתה רוצה לתת ניחוש איזו עוצמה אנרגטית צריך כדי להזיז את הלוחות הטקטוניים? בוא אתן לך כיוון התחלתי, זה לא 4 קילוטון, גם לא 40 וגם לא 400. כדי לגרום לקטבים לזוז כפי שאתה מתאר צריך להשקיע כמות כל כך גדולה של אנרגיה שהמעטה של כדור הארץ יימס - משהו בסדר הגודל של התנגשות כדור הארץ במאדים. אבל אל תתן לזה להדאיג אותך - פיצוץ אסטרואיד בקוטר 15 ק"מ באטמוספרה של כדור הארץ יהרוג את כולנו גם בלי להזיז את הלוחות הטקטוניים במילימטר אחד בודד.truejoker כתב:למקרהמ ומישהו לא הבין 4 קילוטון הם לא הבעיה , הבעיה היא מה זה יעשה בהזזת הקטבים ? ואם הם ינועו יותר מידי אף אחד לא יודע מה יקרה לעולם . גם ככה לאחרונה נודע על ספינה שבדית שעברה ליד הקוטב הצפוני . מה שאומר שהקרחונים שם עבירים בעונת הקייץ , עכשיו תחשבו מה היה קורה אם הקוטב הצפוני היה נע ממקומו בגלל תנועה של הלוחות הטקטוניים ? אני בהחלט לא בטוח שהעולם היה נשאר על מקומו . אז כן צריך היה לברך הגומל...
חוצמזה שהקטבים המגנטיים נעים כל הזמן בסדר גודל של 10 ק"מ כל שנה, אם אני זוכר היטב, זו תופעה טבעית והסיבה שצריך לכייל מצפנים מגנטיים מחדש כל שנה. התנועה עצמה מוסברת על ידי שינויים החלים בליבת כדור הארץ שהיא כנראה הדינמו המניע את השדה המגנטי שלנו.
צודקramkol כתב:זו לא תהייה תאולוגית. זו תהייה חילונית. עבור האדם הדתי השאלה הזו לא נכונה תחבירית. מכיוון שהנושא הוא מטפיזי, לטענות לוגיות אין תפישה. האל יכול בעת ובעוונה אחת להיות כל דבר ואפילו דברים שליכולת המחשבה שלנו נראים סותרים.moco כתב:תהייה תיאולוגית: למה תמיד מברכים הגומל על אסון שנמנע, בעוד שהמאמינים מייחסים גם את האסון הפוטנציאלי עצמו לאותו גומל![]()
....
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מאותה הסיבה שבה מסבירים את ההבדל בין תאונה מצערת לאסון - זה הכל שאלה של התיחסות הצד המדווח.moco כתב:תהייה תיאולוגית: למה תמיד מברכים הגומל על אסון שנמנע, בעוד שהמאמינים מייחסים גם את האסון הפוטנציאלי עצמו לאותו גומל![]()
מי שלא מכיר, אז בזמנו דיזראלי נשאל להבדל והוא הסביר זאת כך: אם לורד גלדסטון (יריבו הפוליטי) ייפול לנהר זו תהייה תאונה מצערת, אבל אם מישהו ימשה אותו משם זה כבר יהיה אסון.
עיניין האסטרואיד זה ברמת שעשוע, אבל לעיתים די קרובות העיניין המוזר הזה הוא פשוט מזעזע, למרות שברור לי איך זה עובד.Catskinner כתב:מאותה הסיבה שבה מסבירים את ההבדל בין תאונה מצערת לאסון - זה הכל שאלה של התיחסות הצד המדווח.moco כתב:תהייה תיאולוגית: למה תמיד מברכים הגומל על אסון שנמנע, בעוד שהמאמינים מייחסים גם את האסון הפוטנציאלי עצמו לאותו גומל![]()
...
לדוגמא: תאונת דרכים קשה, 3 הרוגים ואחד שניצל עם שריטות בלבד. מייד תשמע אנשים שמגדירים זאת כ"נס" ולא מודעים בשמץ לאירוניה המזעזעת.
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כי truejoker נכנס לחרדות שהם יזוזו לו פתאום.moco כתב:Catskinner,
גם אתה צודק, אבל מה פתאום דחפת את הקטבים המגנטיים לסיפור. הם בוודאי לא קשורים....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני רואה שהייתה לי טעות קטנה וההתיחסות היא לקטבים הגאוגרפים.
אני חושב זה כי בעברית חסרה מילה.
נס זה בעברית גם סמל. וזה בעצם המהות של המילה נס. אירוע שמצביע על משהו אחר. כמו שסמל הוא דבר גרפי שמצביע על משהו במישור אחר.
לכן משה עשה ניסים, כי המעשים הצביעו בעצם על משהו מעבר להם וזה קיום האל. המעשים לכשעצמם ללא המסר האלוהי מאחוריהם הם מעשי קוסמות.
חסרה בעברית מילה סמוכה לנס, שתביע אירוע חד פעמי ללא סמליות שמאחוריו...
אולי כמו וונדר בניגוד למירקל... או משהו כזה...
.
נס זה בעברית גם סמל. וזה בעצם המהות של המילה נס. אירוע שמצביע על משהו אחר. כמו שסמל הוא דבר גרפי שמצביע על משהו במישור אחר.
לכן משה עשה ניסים, כי המעשים הצביעו בעצם על משהו מעבר להם וזה קיום האל. המעשים לכשעצמם ללא המסר האלוהי מאחוריהם הם מעשי קוסמות.
חסרה בעברית מילה סמוכה לנס, שתביע אירוע חד פעמי ללא סמליות שמאחוריו...
אולי כמו וונדר בניגוד למירקל... או משהו כזה...
.
בא נגדיר את זה כך . מבחינה דתית , אתה היית חייב לקבל עונש מסויים , רק שהוחלט ע"י הבורא לחנון אותך , ע"מ שתוכל לתקן את דרכיך . על החנינה הזמנית הזו ועל האפשרות לתקן , אתה מברך הגומלmoco כתב:תהייה תיאולוגית: למה תמיד מברכים הגומל על אסון שנמנע, בעוד שהמאמינים מייחסים גם את האסון הפוטנציאלי עצמו לאותו גומל![]()
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לפי השיטה הזו אפשר לברך הגומל על כל דבר שלא קורה לנו. למשל, היום בבוקר לא טרף אותי דב לבן ובצומת לא דרס אותי פיל, גם המעלית לא התנגשה בקרחון ולא פגע בי ברק כשהורדתי את המים בשירותים.
לעומת זאת החלב יצא מקולקל בקפה של הבוקר....וואלה, באמת יש אלהים אבל מה זה קשה להבין אותו לפעמים...
לעומת זאת החלב יצא מקולקל בקפה של הבוקר....וואלה, באמת יש אלהים אבל מה זה קשה להבין אותו לפעמים...