נס גדול לאנושות, אסטרואיד עבר סמוך לכדור הארץ

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
tiptip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

אור שפע ואהבה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

הרגו אותי הטוקבקים....חחחח
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

נו שויין, כרגיל מאמר שיש בו יותר עיתונאות בסגנון shock and awe מעובדות.

בסה"כ מדובר באסטרואיד קטן שחלף לידנו במרחק הזהה פחות או יותר למרחק ביננו לבין הירח. באשר לכוח ההרס שלו שלפי ההמאמר היה עשוי להחריב "חלק גדול מכדור הארץ" אז מדובר בעוצמה משוערת של 4 קילוטון, פחות או יותר רבע מפצצת ה Little Boy שהוטלה על הירושימה.

בתור סיבה לרוץ לבית הכנסת הייתי מעדיף את זו שבה הפרחה משבוע שעבר שהייתה עסוקה בלהתאפר תוך נהיגה בג'פ שהיה גדול עליה ב 3 מידות הצליחה בכל זאת לפספס אותי בצומת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #4 

הרגשתי גל חום
חשבתי שזה חמסין
העם דורש..... כל מיני דברים

dizingof
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2518
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #5 

sam22 כתב:הרגשתי גל חום
חשבתי שזה חמסין
...
חח אתה משהו אתה ! :lol:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #6 

MartinHSabag כתב:הרגו אותי הטוקבקים....חחחח
...
אז אם כבר קראת, אז תן מבחר :)
משה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #7 

למקרהמ ומישהו לא הבין 4 קילוטון הם לא הבעיה , הבעיה היא מה זה יעשה בהזזת הקטבים ? ואם הם ינועו יותר מידי אף אחד לא יודע מה יקרה לעולם . גם ככה לאחרונה נודע על ספינה שבדית שעברה ליד הקוטב הצפוני . מה שאומר שהקרחונים שם עבירים בעונת הקייץ , עכשיו תחשבו מה היה קורה אם הקוטב הצפוני היה נע ממקומו בגלל תנועה של הלוחות הטקטוניים ? אני בהחלט לא בטוח שהעולם היה נשאר על מקומו . אז כן צריך היה לברך הגומל

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #8 

תהייה תיאולוגית: למה תמיד מברכים הגומל על אסון שנמנע, בעוד שהמאמינים מייחסים גם את האסון הפוטנציאלי עצמו לאותו גומל :)
ובמילים אחרות, למה שהאסטרואיד בכלל יתקרב אלינו מלכתחילה כדי שאפשר יהיה להציל אותנו?
משה

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #9 

moco כתב:תהייה תיאולוגית: למה תמיד מברכים הגומל על אסון שנמנע, בעוד שהמאמינים מייחסים גם את האסון הפוטנציאלי עצמו לאותו גומל :)
ובמילים אחרות, למה שהאסטרואיד בכלל יתקרב אלינו מלכתחילה כדי שאפשר יהיה להציל אותנו?
...

תפישת עולמי המדויקת כלפי דת ואמונה (Y)

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #10 

moco כתב:תהייה תיאולוגית: למה תמיד מברכים הגומל על אסון שנמנע, בעוד שהמאמינים מייחסים גם את האסון הפוטנציאלי עצמו לאותו גומל :)
...
זו לא תהייה תאולוגית. זו תהייה חילונית. עבור האדם הדתי השאלה הזו לא נכונה תחבירית. מכיוון שהנושא הוא מטפיזי, לטענות לוגיות אין תפישה. האל יכול בעת ובעוונה אחת להיות כל דבר ואפילו דברים שליכולת המחשבה שלנו נראים סותרים.

.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

truejoker כתב:למקרהמ ומישהו לא הבין 4 קילוטון הם לא הבעיה , הבעיה היא מה זה יעשה בהזזת הקטבים ? ואם הם ינועו יותר מידי אף אחד לא יודע מה יקרה לעולם . גם ככה לאחרונה נודע על ספינה שבדית שעברה ליד הקוטב הצפוני . מה שאומר שהקרחונים שם עבירים בעונת הקייץ , עכשיו תחשבו מה היה קורה אם הקוטב הצפוני היה נע ממקומו בגלל תנועה של הלוחות הטקטוניים ? אני בהחלט לא בטוח שהעולם היה נשאר על מקומו . אז כן צריך היה לברך הגומל
...
אתה רוצה לתת ניחוש איזו עוצמה אנרגטית צריך כדי להזיז את הלוחות הטקטוניים? בוא אתן לך כיוון התחלתי, זה לא 4 קילוטון, גם לא 40 וגם לא 400. כדי לגרום לקטבים לזוז כפי שאתה מתאר צריך להשקיע כמות כל כך גדולה של אנרגיה שהמעטה של כדור הארץ יימס - משהו בסדר הגודל של התנגשות כדור הארץ במאדים. אבל אל תתן לזה להדאיג אותך - פיצוץ אסטרואיד בקוטר 15 ק"מ באטמוספרה של כדור הארץ יהרוג את כולנו גם בלי להזיז את הלוחות הטקטוניים במילימטר אחד בודד.

חוצמזה שהקטבים המגנטיים נעים כל הזמן בסדר גודל של 10 ק"מ כל שנה, אם אני זוכר היטב, זו תופעה טבעית והסיבה שצריך לכייל מצפנים מגנטיים מחדש כל שנה. התנועה עצמה מוסברת על ידי שינויים החלים בליבת כדור הארץ שהיא כנראה הדינמו המניע את השדה המגנטי שלנו.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #12 

ramkol כתב:
...
זו לא תהייה תאולוגית. זו תהייה חילונית. עבור האדם הדתי השאלה הזו לא נכונה תחבירית. מכיוון שהנושא הוא מטפיזי, לטענות לוגיות אין תפישה. האל יכול בעת ובעוונה אחת להיות כל דבר ואפילו דברים שליכולת המחשבה שלנו נראים סותרים.

.
...
צודק
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

...
מאותה הסיבה שבה מסבירים את ההבדל בין תאונה מצערת לאסון - זה הכל שאלה של התיחסות הצד המדווח.

מי שלא מכיר, אז בזמנו דיזראלי נשאל להבדל והוא הסביר זאת כך: אם לורד גלדסטון (יריבו הפוליטי) ייפול לנהר זו תהייה תאונה מצערת, אבל אם מישהו ימשה אותו משם זה כבר יהיה אסון.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #14 

Catskinner,
גם אתה צודק, אבל מה פתאום דחפת את הקטבים המגנטיים לסיפור. הם בוודאי לא קשורים.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #15 

Catskinner כתב:
...
מאותה הסיבה שבה מסבירים את ההבדל בין תאונה מצערת לאסון - זה הכל שאלה של התיחסות הצד המדווח.
...
עיניין האסטרואיד זה ברמת שעשוע, אבל לעיתים די קרובות העיניין המוזר הזה הוא פשוט מזעזע, למרות שברור לי איך זה עובד.
לדוגמא: תאונת דרכים קשה, 3 הרוגים ואחד שניצל עם שריטות בלבד. מייד תשמע אנשים שמגדירים זאת כ"נס" ולא מודעים בשמץ לאירוניה המזעזעת.
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

moco כתב:Catskinner,
גם אתה צודק, אבל מה פתאום דחפת את הקטבים המגנטיים לסיפור. הם בוודאי לא קשורים.
...
כי truejoker נכנס לחרדות שהם יזוזו לו פתאום.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

אני רואה שהייתה לי טעות קטנה וההתיחסות היא לקטבים הגאוגרפים.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #18 

אני חושב זה כי בעברית חסרה מילה.

נס זה בעברית גם סמל. וזה בעצם המהות של המילה נס. אירוע שמצביע על משהו אחר. כמו שסמל הוא דבר גרפי שמצביע על משהו במישור אחר.
לכן משה עשה ניסים, כי המעשים הצביעו בעצם על משהו מעבר להם וזה קיום האל. המעשים לכשעצמם ללא המסר האלוהי מאחוריהם הם מעשי קוסמות.

חסרה בעברית מילה סמוכה לנס, שתביע אירוע חד פעמי ללא סמליות שמאחוריו...
אולי כמו וונדר בניגוד למירקל... או משהו כזה...

.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #19 

...
בא נגדיר את זה כך . מבחינה דתית , אתה היית חייב לקבל עונש מסויים , רק שהוחלט ע"י הבורא לחנון אותך , ע"מ שתוכל לתקן את דרכיך . על החנינה הזמנית הזו ועל האפשרות לתקן , אתה מברך הגומל

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

לפי השיטה הזו אפשר לברך הגומל על כל דבר שלא קורה לנו. למשל, היום בבוקר לא טרף אותי דב לבן ובצומת לא דרס אותי פיל, גם המעלית לא התנגשה בקרחון ולא פגע בי ברק כשהורדתי את המים בשירותים.

לעומת זאת החלב יצא מקולקל בקפה של הבוקר....וואלה, באמת יש אלהים אבל מה זה קשה להבין אותו לפעמים...

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”