הפיכת מיני מקרר (4 ליטר) לקר יותר + בעיות לחות בגוף קירור
-
motiyairl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 648
- שם מלא: מוטי
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם,
קיבלתי מיני מקרר שהנפח שלו הוא 4 ליטר.
רציתי לדעת איך אני אותו לקר יותר. קראתי קצת וראיתי שהמקרר בעצם מקרר ע"י יחידת peltier שיושבת על צלעות קירור.
כמו כן יש בעייה של אטימות ולכן ניגר מים בתוך גוף המקרר (לא בחלל המקרר).
השגתי 2 מקררים, אחד עובד אבל מרטיב והשני בכלל לא עובד.
פירקתי את שניהם והגעתי לכמה מסקנות:
1. אין לי מושג למה המקרר השני לא עובד.
2. האטימה של אזור גוף הקירור גרוע ולכן נוצרים מים
3. מה שמקרר את חלל המקרר אלו הם הברגים אשר מעבירים את הקור לחלל המקרר.
4. יש את הTEC והוא מחובר עם משחה טרמית למשהו שלא הצלחתי לזהות (מין קופסת ברזל) האם זה החימום? ולמה אני צריך את זה?
לגבי הרטיבות, איך מונעים את זה? זאת אומרת, מה לא אטום וצריך להיות אטום?
לגבי קירור רציני יותר, לא משנה איזה מאוורר אני אשים או לאיזה TEC אני אחליף כי צוואר הבקבוק הם הברגים. איך משפרים את זה?
אשמח לעזרה שלכם בנושא..
תודה מראש לעונים
קיבלתי מיני מקרר שהנפח שלו הוא 4 ליטר.
רציתי לדעת איך אני אותו לקר יותר. קראתי קצת וראיתי שהמקרר בעצם מקרר ע"י יחידת peltier שיושבת על צלעות קירור.
כמו כן יש בעייה של אטימות ולכן ניגר מים בתוך גוף המקרר (לא בחלל המקרר).
השגתי 2 מקררים, אחד עובד אבל מרטיב והשני בכלל לא עובד.
פירקתי את שניהם והגעתי לכמה מסקנות:
1. אין לי מושג למה המקרר השני לא עובד.
2. האטימה של אזור גוף הקירור גרוע ולכן נוצרים מים
3. מה שמקרר את חלל המקרר אלו הם הברגים אשר מעבירים את הקור לחלל המקרר.
4. יש את הTEC והוא מחובר עם משחה טרמית למשהו שלא הצלחתי לזהות (מין קופסת ברזל) האם זה החימום? ולמה אני צריך את זה?
לגבי הרטיבות, איך מונעים את זה? זאת אומרת, מה לא אטום וצריך להיות אטום?
לגבי קירור רציני יותר, לא משנה איזה מאוורר אני אשים או לאיזה TEC אני אחליף כי צוואר הבקבוק הם הברגים. איך משפרים את זה?
אשמח לעזרה שלכם בנושא..
תודה מראש לעונים
נערך לאחרונה על ידי motiyairl ב 18/10/2009 16:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
motiyairl
-
- חבר פעיל במיוחד

הפיכת מיני מקרר (4 ליטר) לקר יותר + בעיות נזילה(אלקטרוניקה)
שלום לכולם,
אומנם פירסמתי את ההודעה הנ"ל בפורופ אלקטרוניקה אבל אני חושב שפה היא יותר מתאימה.
אשמח לעזרתכם...
להלן הקישור לפורום המקביל:
http://www.hometheater.co.il/vt96224
תודה.
(אגב נראה לי שניתן למחוק את ההודעה משם).
אומנם פירסמתי את ההודעה הנ"ל בפורופ אלקטרוניקה אבל אני חושב שפה היא יותר מתאימה.
אשמח לעזרתכם...
להלן הקישור לפורום המקביל:
http://www.hometheater.co.il/vt96224
תודה.
(אגב נראה לי שניתן למחוק את ההודעה משם).
-
motiyairl
-
- חבר פעיל במיוחד

אך אחד לא יכול לעזור בנושא בידוד?
חברים אני תקוע ונראה לי שזה רק בעייה של בידוד. העניין הוא שאין לי חצי מושג מה המטרה אפילו של בידוד.
אני ממש אשמח לקבל איזה טיפ או שתיים בנושא, הרי מה אכפת לנסות.
חברים אתם הפורום הכי מקצועי שאני מכיר. כבר ענו לי במקומות אחרים שהוא לא באמת מקרר וכ"ו. אבל למשרד שלי הוא מתאים בול, ולשמור קר פחית או איזה מעדן הוא מתאים בול.
תנסו לעזור לי...
תודה
חברים אני תקוע ונראה לי שזה רק בעייה של בידוד. העניין הוא שאין לי חצי מושג מה המטרה אפילו של בידוד.
אני ממש אשמח לקבל איזה טיפ או שתיים בנושא, הרי מה אכפת לנסות.
חברים אתם הפורום הכי מקצועי שאני מכיר. כבר ענו לי במקומות אחרים שהוא לא באמת מקרר וכ"ו. אבל למשרד שלי הוא מתאים בול, ולשמור קר פחית או איזה מעדן הוא מתאים בול.
תנסו לעזור לי...
תודה
אם יש לך כוח להתעסק קצת בנושא, באיביי מוכרים ממש בזול, ב5 דולר אפשר למצוא
http://cgi.ebay.com/1pc-12706-Thermoele ... 3ca6abf9ab
מוסיפים למערכת הקירור את ה.Peltier Plate. ופונים למתקן מקררים ומבקשים ממנו רצועות אטימה שמתאימות לדלת.
מן הסתם מוסיפים בין החלק הכתום לחלק הלבן חומר בידוד, במקומות שאין בהם שנאי או את הPeltier Plate. או אלקטרוניקה אחרת.
http://cgi.ebay.com/1pc-12706-Thermoele ... 3ca6abf9ab
מוסיפים למערכת הקירור את ה.Peltier Plate. ופונים למתקן מקררים ומבקשים ממנו רצועות אטימה שמתאימות לדלת.
מן הסתם מוסיפים בין החלק הכתום לחלק הלבן חומר בידוד, במקומות שאין בהם שנאי או את הPeltier Plate. או אלקטרוניקה אחרת.
מוזמנים לבקר בבלוג שלי חסר תקנה - בלוג בנושא תקנה 380, רכבים ומה שביניהם
-
motiyairl
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה על התשובה. העניין הוא שממה שאני ראיתי ה"גוף הלא מזוהה" מתחת לPeltier שאמור ע"י לחיצת כפתור להפוך את הצד בין קר לחם הוא הבעייה. הרי הPeltier צמוד אליו והקור עובר דרכו ומשם אל גוף המקרר (הוא צמוד לגוף המקרר ע"י הברגים), אם הייתי מוציא אותו (וכמובן אין לי מושג איך עושים זאת כי נראה לי שאם אני אקח קטר, ויחתוך את החוטים שלו המערכת לא תעבוד בכלל), ובמקומו מוצא משהו אחר להעביר דרכו את הקור (אני לא יכול להצמיד את הPeltier לחלל המקרר כי הצד החם צריך להיות צמוד לצלעות הקירור), מעניין אז עם חלל המקרר היה קר יותר. כי כאשר אני נוגע בחלל המקרר ליד הברגים עם האצבע, האזור קריר, אבל ממה שהבנתי הPeltier מגיע יחסית לטמפרטורה נמוכה.
-
motiyairl
-
- חבר פעיל במיוחד

אגב, ראיתי שהנתונים של הTEC שלי הם:
Maximum cold performance 37W.Maximum temperature difference 75 deg C.Maximum output 16.1V,Maximum current 3.3A,Maximum working temperature (constant) 150 deg C.Resistance 3.6 Ohms.
האם הTEC שהומלץ יתאים לכל המערכת? ז"א נניח ואני מזמין אותו ומנתק את הTEC הקיים ובמקומו מלחים את החדש, האם הכל יעבוד?
Maximum cold performance 37W.Maximum temperature difference 75 deg C.Maximum output 16.1V,Maximum current 3.3A,Maximum working temperature (constant) 150 deg C.Resistance 3.6 Ohms.
האם הTEC שהומלץ יתאים לכל המערכת? ז"א נניח ואני מזמין אותו ומנתק את הTEC הקיים ובמקומו מלחים את החדש, האם הכל יעבוד?
הדעה שלי היא, שלא ההיתי מחליף פוייטלר אלא מוסיף עוד שני פוייטלרים ומאוור פשוט וקטן של מחשב [לקירור].
שאלות בנוגע חיבור הפוייטלרים או החלפת פוייטלרים אנא הפנה אותם להנדסאי או מהנדס אלקטרוניקה.
כי לי אין מושג ואני לא רוצה סתם לבלבל אותך.
שאלות בנוגע חיבור הפוייטלרים או החלפת פוייטלרים אנא הפנה אותם להנדסאי או מהנדס אלקטרוניקה.
כי לי אין מושג ואני לא רוצה סתם לבלבל אותך.
מוזמנים לבקר בבלוג שלי חסר תקנה - בלוג בנושא תקנה 380, רכבים ומה שביניהם